Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


VÉLT VAGY VALÓS ELLENSÉGEINK

VÉLT VAGY VALÓS ELLENSÉGEINK

jegyről-jegyre

 

 „Az emberi indulatokat ugyanaz a mélyvíz táplálja, akármilyen haragos hullámokkal, vagy szelíd gyűrűzéssel nyilatkozik is meg a felszín.”

Márai Sándor

 

Papp Norbert: Profil kép

 

Az ember tragédiája” e világszerte ismert/elismert remekmű részletei jutnak eszembe, amikor a hétköznapokban visszatérően vagyok kénytelen meghallgatni, „megélni” a hozzám fordulók elmondásai alapján, hogy ellenségekkel vannak körülvéve.

 

Messze nem csak egy asztrológusnak elgondolkodtató, vajon mi lehet az oka, hogy életünk során egy-egy nem kívánt esemény, történés, konfliktushelyzet következetesen vissza-vissza tér. Az említett irodalmi alkotás adta az ötletet, hogy egy kicsit másképpen közelítsem, magyarázzam az ellenségkép témát. Általánosságban, aztán jegyről jegyre.

 

A helyzet felismerésekkel nincs, és soha nem volt nehéz dolgom, mivel egy-egy horoszkópban alapból, a kezdetektől „látszik” az ellenség (is). Az is ami bennünk van, és az is amit  embertársaink hordoznak. Érdemes ezt, és erről tudni? Igen is, meg nem is!

 

„Körbe vagyok véve ellenségekkel, mivel érdemeltem ezt ki?” Ismerős a kérdés? Amennyiben bizalommal van irányomban, vagyis nem tekint ellenségének, mindig igyekszem ezt megválaszolni és egyben ezzel megvilágítani.

 

Egy tükörrel való példa előbbre viszi a megértést. Képzelje el, mondom a beszélgetésnél, az ön háta mögött egy tükör van. Én látom önt szemtől-szemben, de ön mögött az ellenségeit is. Forduljon meg! - akár van tükör, akár nincs smiley. Mit lát(na)? A válasz természetesen az, hogy hisz saját magát…(így néz ki a Nap, vagy a Hold és az ascendens jegyeink 12. Ház definícióink is).

 

Igen, az ellenség gyakran nem szemtől-szemben áll (ül), hanem a hátunk mögül közeleg, de miután önmagunkat látjuk a tükörben, a vizsgálódást is önmagunkkal kell kezdeni. Na, ez a legfőbb következtetés, amit fontosnak tartok Az ember tragédiája című remekmű alapján is.

 

Mi van az asztrológiában? Nos, ugyanez! Mindegyik planéta egy-egy „szembesülés”, és bármelyiket is vesszük elő a helyzet mindig egészen egyértelmű és világos. Pontosítok! Nap jegyek esetében „háttal” az életerő „ellensége” világosítja meg a rejtett dolgokat, és az előző példával ellentétben – ez benne az ellenség képe – már meg se kell fordulni, mert ennek ismeretében el lehet kezdeni a számvetést! A saját jegyében megfigyelt előttem lévő ember összes árulója, mások harapásai, gyűlölete, és ismeretlen nehézségei, ha tetszik, ha nem, nem titok számomra, de másnak sem!

 

Nem mondok újat, vélt vagy valós ellensége kivétel nélkül mindenkinek van, kívül és belül egyaránt, de alapigazság, hogy mindenki előbb önmagában keresse azt, vagy azokat! Nem árulok el titkot, szinte mindig ezzel kezdem az engem megkeresőknek: egy személyre szabott horoszkópból mindez kimutatható.

 

Megjegyzés: szokás szerint itt is olvassa el a Nap jegye mellett a Hold jegyét és az ascendensét is.

A teljesség kedvéért: a Nap esetében az életerő a tét, a Hold esetében az érzelmi életére, ha úgy tetszik, családi életére vonatkozó elszigeteltségeket véli majd felfedezni. Aki ismeri az ascendensét, az a lelki (psziché) dolgaiban befelé fordulva a titkos ellenségeire bukkanhat.

 

Tartsa szem előtt most is, hogy a negatív kijelentések elindíthatják a pozitív irányú változásokat. A saját és mások számára is mostoha magatartásokat, szokásokat, beidegződéseket nemes egyszerűséggel hagyja el, ill. mérsékelje. A Sorsát ugyan nem kerülheti el, azaz megtörténik, aminek meg kell történnie, így viszont akár időben jöhet a segítség, és az ellenség „kijátszható”…Ha nem, akkor nem, én szóltam!

 

Figyelem! Mindegyik csillagjegynél  az „ellenség hordozója” a  m ö g ö t t e  álló másik csillagjegy, ha úgy tetszik, a saját 12. Háza lesz a kérdése megválaszolója. 

Gyakorlati példa: ha valaki Halak jegyben született, akkor már a születése pillanatában „hátára nőtt” a Vízöntő jegy analógiája lenne a belső ellenségeskedés szószólója; voltaképpen, mint egy puttonyt hordozza, akár a púpját, levakarhatatlanul. Egyszerű utánajárni, hogy a példánál maradva kinél egy mázsás nehezék (Halak Nap esetében miután így a Vízöntő jegy a 12. Háza)...

 

Ha valaki/valamit érzelmi, vagy családi örökségből kérdezne a példánál maradva, akkor a Halak Hold esetében is a Vízöntő jegy esete áll fent, vagy ha valamiféle lelki teherrel kapcsolatban akarja valaki/valamit megtudni, Halak ASC esetében újra ez esetben a Vízöntő a kérdés megválaszolója. Menet közben mindenki így, könnyen fel tudja venni a ritmust (Kos a Halakat, stb.), no de lássuk!

 

Az írások Steiner Gergely szellemi tulajdonát képezik, amelyeknek részben vagy egészben való közlése a szerző engedélye nélkül tilos.

Információ:

s.gergely@t-email.hu címen, vagy +36-30-9391-338 telefonon.

 

 

Cikkek

NINCSEN RÓZSA TÖVIS NÉLKÜL!

2018.10.31

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: VÉLT VAGY VALÓS ELLENSÉGEINK | Hozzászólások: 0

IV. rész Levegő elemű jegyek...

2015.02.02

(2019.02.15, Megtekintés: 679)

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: VÉLT VAGY VALÓS ELLENSÉGEINK | Hozzászólások: 0

III. rész Föld elemű jegyek...

2015.02.02

(2019.04.27, 7:00 Megtekintés: 703)

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: VÉLT VAGY VALÓS ELLENSÉGEINK | Hozzászólások: 0

II. rész Tűz elemű jegyek...

2015.02.02

(2019.04.20, 07:00 a honlapon a egtekintés: 743)

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: VÉLT VAGY VALÓS ELLENSÉGEINK | Hozzászólások: 0

I. rész Víz elemű jegyek...

2015.02.02

(2019.02.24-én 7:00-ig Megtekintés: 636)

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: VÉLT VAGY VALÓS ELLENSÉGEINK | Hozzászólások: 0