Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


VÉNUSZ-JUPITER-NEPTUNUSZ KIRÁLYTRIGON...

2018.06.05

Képtalálat a következőre: „öreg halász és a felesége”

A halász és a felesége...

2018. június 2-ra érett meg bennem, hogy erről érdemes lenne mégis valamit összegezni. Még jó pár napig eltarthat ennek a "hatása". Könnyen ki és le tudjuk következtetni a mindennapjainkban. Pontosabban, hogy a Vénusz a Rák jegyben, a Jupiter a Skorpió jegyben, és a Neptunusz a Halak jegyben király trigon formátumban, azaz 120°-120°-120°-ra álltak össze és harmonikusan. A Vénusz a Rákban (16°32’) szerint az ember fia/leánya tele vannak vágyakozással és erősen befolyásolhatók a jelen időszakban. Máskor is, de főleg mostanság!

 

A Jupiter és a Skorpióban (15° 27’) újra csak felhozom az ember fia/leánya – egyik vagy a másik – az erős önbizalmuknak (?!) köszönhetően szuggesztív erőkkel titokzatos módon tudnak hatni egymásra. A Neptunusz a Halak jegyben (16°26’) azt jelenti, hogy az ember fia/leánya egy ködös életszerűnek tetsző/látszó álmokat és a kiváltásának fogalmát kergetik. Nos, ha már belekezdtem, hogy állt össze bennem a dolog, hasonlattal szolgálnék.

 

Grimmtől szabadon még 1800-as évek elejéből – ez is megteszi: …„Élt egy szegény halász a tengerparton a feleségivel egy kis viskóban. A szegény halász eljárt halászgatnyi, abból éltek szűkösen. Egyszer is, ahogy megyen az országúton, hátha lenne má szerencséji - mer nagyon ritkán került a hálójába - , a kereknyomba ott sütyi a nap, ott vergőgyik egy kis halacska. Felvette. - Gyere, kis halacskám, ne szenvedjé itt! Úgyis a tengerre menek, majd beteszlek a vízbe. Vitte a szegény halászember a halat, a tengerbe betette. Nézett utána egy darabig, hát egy nagy koronás hal kiütyi a fejit a vízbő. - Hallod-e, te szegény halász, jótettedér jót várjá! Három kívánságodat teljesítem. Ezt szólta ki a halak királya a tengerbő. A szegény halász meg olyan butácska ember vót, meg tartott is a feleségitő. Mondta, hogy: - Várjál, megkérdezem a feleségemet, hogy mit kérjek! Hazaballag a szegény halász, mondja a feleséginek, hogy történt, mi történt, mit kívánjon. - Jaj, ha má így van, kívánjék egy szép nagy hambitos házat, lisztet, zsírt, ne legyőnk mindég ilyen szegények! Vót az majd minden e mesében királynő, császárnő, meg pápa is, de addig jár a korsó a kútra, míg a végén kiszól a nagy zavaros tengerbő, a mélybő egy hang: - No, ha Isten akar lenni, Legyen egy nagy senki! Visszamegy a halász, hát a feleségit a rossz kis viskóba találja. Visszamaradtak a nagy szegénységbe….

 

Hát igen - ne legyen igazam -, ez trigon és így is jó, de hogy fiúk/lányok, emberek ébresztő… (Grimm fivérek, Jacob Grimm Hanau, 1785. január 4. – Berlin, 1863. szeptember 20. és Wilhelm Grimm Hanau, 1786. február 24. – Berlin, 1859. december 16. mesegyűjtőként és nyelvtudósként ismertek.)

 

Az írás Steiner Gergely szellemi tulajdonát képezi, amelynek részben vagy egészben való közlése a szerző engedélye nélkül tilos.

https://steinergergely.eoldal.hu/…/varom-szives-megkeres…

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Venusz-jupiter-neptun

(Evi, 2019.12.06 09:15)

Hát ebből azért többet is ki lehetett volna hozni... :/

Re: Venusz-jupiter-neptun

(SG, 2019.12.06 18:35)

Kedves Évi...

...köszönöm az észrevételt. Igazat kell, hogy adjak. Arra gondoltam, hogy a Grimm-történettel ki tudom fejezni a hamis vágyakat (Vénusz), reményeket (Jupiter) és így az illúziót is (Neptunusz). Szakértői szemmel kell elismerésben részesítenem -valóban lehetett volna bővebb és nyomatékosabb,hogy miről is van (emberileg) szó az asztrológiából! Igyekszem majd jobban, terjedelmesebben foglalkozni!

Köszönettel: SG

Üdv