Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


4. Kik azok az energiavámpírok?

2014.03.17

 

TERMÉSZETES VÁGYAINK ÉS REMÉNYEINK

                    „Szeretném,ha szeretnének” - mindenáron

Ön szeretetre méltó?

Igen, miért is ne lenne az.  Kimutatja ön az érzelmeit?  Nem kell hozzáértőnek lenni, hogy észrevegyük a körülöttünk élők – és mi magunk is - mennyire jól palástolják valódi érzéseiket, érzelmeiket. Ebben a témakörban szó volt eddig állatokról, növényekről, ruhadarabokról és most vegyük szemügyre az embertársainkat...adunk és kapunk egymástól rendesen...de mit és hogyan is?! Játékos kedvemben egy kicsit más oldalról megvilágítva nézzük jegyről jegyre milyen az energiaadásunk és vételünk.

4. Kik azok az energiavámpírok?

Ez egy „közhasználatú” kifejezés. Születésünk pillanatától mindannyiunkban megvan ez a képesség, de előszeretettel mutogatunk másra, a másikra: Nem én, hanem ő a vámpír! Szívja a vérem és kész! – mondjuk, gondoljuk. Azt mondtam volna, hogy a születésünk pillanatától? Igen! És itt az alkalom, hogy mindenki, akinek ehhez kedve van, egy kicsit magába nézzen!

 

Megkönnyítem: az ezoterika szemüvegén át nézve nem vitatja senki, hogy négy alapelem létezikTŰZ-FÖLD-LEVEGŐ-VÍZ -  és ezek adják az „energiánkat”. Amit tapasztalunk, amit „érzünk”, az ennek a  négy elemnek a  kombinációja! Vannak érzéseink, amelyeket tettek követnek, de a tetteket is követhetik az érzelmeink!

 

Példák a hétköznapokból: az asztrológia értői tudják, az élvezőinek mondom a z és a víz „találkozása” forró helyzetet eredményez. A tűz jobban érzi magát a levegővel, de ez amúgy nézőpont kérdése is. Kikerekedhet ebből egy értelmes dolog, ha pl. közéjük egy szilárd tárgyat teszünk. A gyakorlatban: egy fazékba (ez a tárgy) vizet öntünk, rátesszük a tűzhelyre, majd készítünk benne egy finom levest!  

 

Így „dolgozik” ez a két elem egy emberben, például egy érző Rák, Skorpió, vagy Halak születésű orvos kezében egy szike („fazék”) működésbe tudja hozni a saját tüzét (lelkesítést jelent e műfajban), mint amilyen van a Kos, az Oroszlán, vagy a Nyilas elemű emberben.

 

Itt az energia hasznos és nélkülözhetetlen! Feszültség esetén a levegő és a víz olyan, hogy akár „egy kanál vízben is vihart tud csinálni”. Az energia nem válogat, van és kész! Amikor a hatalmas óceánjárón vitorlát bontanak, miért nem süllyed el az a vízben?

 

A levegőben olyan energiák működnek, amivel ezt így jól összehozzák, de ehhez nem kevés ész kell, mely az Ikrek, a Mérleg és a Vízöntő agyában létezik, és ezáltal a hajó a felszínen marad! Tehát, az energia jön - megy és nem mindig ellenséges, az elemek pedig nem minden esetben jó testvérek! Nézzünk körül önmagunkban!  És persze körülöttünk, hogyan is születnek a „vámpír legendák”.

 

Nézzük most jegyről jegyre a saját vámpírságunkat, hogy ki és mivel működteti jól, vagy nem egészen jól a saját elemét!  

 

 

TŰZ eleműek a Kos, az Oroszlán és a Nyilas.

FÖLD eleműek a Bak, Bika és a Szűz.

LEVEGŐ eleműek a Mérleg az Ikrek, és a Vízöntő.

VÍZ eleműek a Rák, a Skorpió és a Halak.

 

Tűz elemű KOS : számára egészséges, ha komoly ügyért harcol. Határozottan élére áll a projektnek; jó helyen a fáklya. Mi van, ha nem? „Ordít” a törtetése, túlzása, az önfejűsége és a haragtartásával „hajcsár szindróma” lép fel benne. Először önmagát „égeti le, vagy ki”, majd utána mások is szétégnek az ostor alatt!

 

Föld elemű BIKA, akinek a szilárdságát a türelem adja és az állhatatos, kitartó attitűdök aranyat érnek a szűk környezetében. Természetesen, amikor sorozatosan kudarcok érik, ha az elem le, vagy kimerült, vagy nem jól van feltöltve: „nem bírja tovább idegekkel” és egy olyan szökőárat indít maga körül, hogy senki se tudja fiú-e vagy lány, amikor felrobban. Mindent elront. Észre kéne vennie önmagának is, hogy a fű se nő akkor, amikor túl makacs, konok és dogmatikus!

 

Levegő elemű IKREK:  jó esetben nagyon ritka, hogy valamit mellre szív. Szinte minden lepereg róla és kedélyesen elbeszélget akár egy oroszlán ketrece előtt is. Most mindenki egyszerre mondhatja ez így nem igaz! Valóban tud tombolni és kétszínű (kettős jegy) viselkedésével, a pletykálkodásaival - minden lében kanál  oda (is) megy, ahová nem is hívták. Amikor az élet valakitől, vagy valamitől unalmas, ő elkezd intézkedni! A keze ügyében lévő notbookba írja, írja és írja rendületlenül, a keze ügyében lévő telefonba mondja, mondja, mondja … És ez, így egy vámpír!

 

Víz elemű RÁK: jó esetben kiválóan gondoskodik mindenről és mindenkiről, persze önmagáról is, miközben nyögdécsel, és hatalmasakat sóhajtozik mellé. Valójában itt kezdődik a probléma, és a szeszélyessége már-már legendás! Ha a rokoni, családi kapcsolatában kiborul a só, lehetséges, képzelt vagy valós tehetetlensége következtében, akkor boldog-boldogtalannal megosztja búját-baját. Aki hallgatja, annak meg halványlila gőze sincs, hogy ebben a kavalkádban ki kivel kavar-kever, kotyvaszt össze-vissza mindent és mindenkit. Döbbenten látjuk, hogy az amúgy kiválóan féltő óvó ember hogyan veszíti el önmagát és a szeretteit végeláthatatlan képzelődéseivel!

 

Tűz elemű OROSZLÁN: őfelsége is megérdemli, hogy koronáját megigazítsuk. Rezzenéstelen arccal, mondhatni méltósággal jelenik meg a porondon, miközben arra és azokra fókuszál, amit és akiket az uralma alatt tart. Pisában ferde a torony? És akkor mi van? Gond az, amikor túlértékeli önmagát, a  szerepét. És figyelem! Tűz elem esetében, ha egy Oroszlán pesszimista, akkor az már egy vámpír. Akiben momentán éppen nincs optimizmus és hatalma még önmaga felett sem, az a legvégzetesebb, mert menthetetlen, és rajtunk „éli ki” elvesztett nimbuszát!

 

Föld elem SZŰZ  dolgos halandó lévén olyan szemüveget hord az orra hegyén, amivel azt látja, hogy  minden megoldható, csak hozzá kell fogni és gond egy szál, de annyi se lesz ennek utána! Híres arról, ha sötét szemüvegen át néz - magyarul, szkeptikus, szőrszálhasogató és hisztérika – akkor már mindenki tudja „elszabadult” egy vámpír az egyébként jó megfigyelő, és értelmesebb fajtájuk közül. Kár lenne tovább ragozni, mert az egyenlet vége ugyanaz: örök elégedetlen ember, és kész! Építhet egy égig érő tornyot a sivatagban, akkor is kicsinyes ember! 

 

Levegő elemű a MÉRLEG: Nem titok, hogy neki határ a csillagos ég, onnan tekint le ránk, sármja és békeszerető természete egészen elkápráztató. Minden reklamációs és panaszirodában valóságos kincs ez az ember. El se tudja képzelni, hogy egy banánhéjon is el lehet csúszni! Naná, hogy elcsúszik, mint mindenki más, és szalad ő is fűhöz-fához és kikéri a véleményünket: Miért pont vele történik meg az ilyesmi? Ez a csapda – mert a Mérleg vámpír – arról nevezetes (a Rák jegyűvel hasonlatos!), saját tanácsait részesíti előnyben, mi meg rongyosra beszéljük a szánkat, ő meg örül, hogy addig nincs egyedül! 

 

Víz elemű SKORPIÓ:  esetében biztos vagyok, hogy önmagát olvassa el először, csak utána a többieket. Nála jöhet hó és jég, árvíz és aszály, hallgat, mint a sír, hogyan is mászott ki mondjuk a 22-es csapdájából! Lehet regényt írni róla - Nyomorultak, vagy a Monte Cristo grófja pl. -, nem mondom el senkinek, elmondom hát mindenkinek, amikor eljön az ideje! Akkor viszont, mint az özönvíz, dől belőle, ahogy az esőcsatornából! Mikor? Nos, amikor egy társaságban mindenki vidám, a hangulat a tetőfokára hágott egy önfeledt ünneplés közepette – híres vámpírszokás! – bedobja: egeret látott, vagy éppen patkányt besétálni a piknik közepette a lakásba, az udvaron át, és ettől annyira beteg leszel, hogy nem fogsz tudni kigyógyulni belőle, stb. – verhetetlen, ezt senki se tudja felülmúlni! Vagyis, hogy jó esetben egy ilyen ember szívós, kitartó attitűdje fekete gyémánt a saját lelkében, vámpír köntösben ravasz, kielégíthetetlen – Víz elem – áradattal elsöpri a szép reményre jogosult földi halandókat!

 

Tűz elemű a NYILAS! Szerencse fiai és lányai, akik élvezik a szabadságot, adják és kapják nagyvonalúan tiszta jóindulattal, de tényleg! Őszinte, értelmes kereső lényüket látva, már-már azt hinnénk, hogy végre egy ideális ember! Muszáj önmaga és a környezete érdekében felnyitni a szemünket. A vámpírológia szerint - most találtam ki ezt a szót J– az a típus, aki lelkesen hangoztatja: „Fogjuk meg, és vigyétek!” Vámpírságát rövid időn belül, akár önmaga is felismerheti saját dolgaiból, miszerint szalmaláng természete már-már valósággal „ordít”, felelőtlen ígérgető és munkakerülő, de másokat eligazító ember. Egy igazi élősdi élősködő! Megváltozik? Honnan tudhatnám? 

 

Föld elemű a BAK, aki „normális esetben” két lábon jár a földön és valóságos (vállalkozásban pl.) építőmester! Kalkulál minden veszéllyel, a vékony pallón is úgy jár-kell, mint egy született kötéltáncos. Konstruktív és igazán kötelességtudó (kiáll az alkalmazottai elé, és szól az érdekükben, pl.) - majd visszamegy az irodába, a műhelybe és folytatja a dolgát! Akkor ki itt a vámpír?! Aki vakon engedelmes, aki gépiesen hajtogatja, hogy rend a lelke mindennek – sokat lehet mondani róla, de kevesen tudják az igazat –, de fogalmunk sincs, mit csinál a magára zárt ajtók (színfalak) mögött! A szavak talán segítenek – neki magának is –, a gyanakvó, pesszimista és hideg-rideg szóvirágos leheletével megfagy körülötte a levegő. Ő is leeshet a drótkötélről, de pallóra is a csicskását küldi, csak utána lép rá, biztos, ami biztos.

 

Levegő elemű a VÍZÖNTŐ. Az benne a fenomenális, hogy  probléma esetén újra talpra áll, nevet a hibáin, nem adja fel, legközelebb már koncentrál, és jobban számol a várható veszélyekkel. Mindenkinek feltűnhet, valószínűleg ő maga is rájön, ha nem is érti mindig, hogy – és ez a vámpírság! – 180°-ot fordul, majd fékezés nélkül kezd gúnyolódni, már-már szentségtörő módon nem ismerve sem embert, se Istent! „Itt mindenki hülye, itt mindenki az ő vesztét akarja! – mindenkit lázít, valósággal sistereg a levegő körülötte. Miért is? Kicsinyes dolgokért, mert egyik pillanatban még „normális”, majd gátlástalanul összevész a rendőrrel, pedig ő hibázott, vagy belevész a pénztárosba, mert az öt forintot tévedett. Ez a zseni – már vámpírként –  egy meggondolatlan ripacs!

 

Víz elemű HALAK is kettős játékos! Hihetetlen, hogy milyen jó érzékkel mozog empatikusan olyan közegben, ahol jótékonykodni kell, ahol az emberszeretet kincset érő – kórház pl. -, ahol a szolgálat áldozatokkal jár, de nála is elszakadhat a cérna! Pontosabban, ő is tudja, érzi, ha nincs a helyén, hivatásán, akkor egy szétforgácsolt alak, aki a rendszertelenségével őrületbe kergeti az embereket. Jobbára álomvilágban él és máris kész a remekmű, mármint a vámpír! Passzív viselkedése az, amikor egy gombot megnyomnak nála, ami akár lehet védekezés is, de lehet támadás is a körülötte zajló (emberi) tehetetlenségek, lehetetlenségek következményeként.

 

Sokféleképpen olvashatunk önmagunkról! Ez a vámpír szó, már-már egy „közhasználatú” kifejezés, amit mindenki azonnal ért. Nem szóltam senkinek a védelmére, de ellenére sem! A hétköznapokban szinte naponta, elég sok tapasztalatot szereztek eddig is, velem együtt. A szó holnap is ugyanazt jelenti. Szerettem volna kedvet csinálni egy kis önvizsgálatra. És csak ismételni tudom, a születésünk pillanatától bennünk van ez a képességünk - a vámpírságunk -, mégis előszeretettel mutogatunk a másikra, másokra: nem én, hanem ő a vámpír!  És folyt. köv.! Az élet ettől szép, izgalmas...

 

Ebben az esetben is érvényes az az alapszabály, hogy aki tudja a születési Nap jegye mellett az ascendens, vagy a Hold csillagjegyét, bátran vegye bele az értékelés során.

 

Az írás Steiner Gergely szellemi tulajdonát képezi, amelynek részben vagy egészben való közlése a szerző engedélye nélkül tilos.

https://steinergergely.eoldal.hu/cikkek/nyitooldal/horoszkopja-elkesziteset-kerje-tolem....html

Információ:

skype: steiner.gergely

s.gergely@t-email.hu

steinergergely@gmail.com vagy +36-30-9391-338 telefonon.

(2018.01.4, 11:00 Megtekintés: 1061)

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.