Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


KERESD A NŐT...

2015.05.08

Papp Norbert: Miközben őrizzem az álmod..

https://www.facebook.com/norbertp3

KERESD A NŐT!

Uraim, nem érdemes keresni, már/még a spájzban (is ott) vannak! De ha jobban körbenézünk, megtaláljuk a konyhában, szobában, iskolában, óvodában, irodában, volán mögött, sőt az ágyban is! Vagyis közvetlenül a szemünk előtt, és – ki bevallja, ki nem – azért még a sólyomszem elől is el tudnak bújni! Ha mégis látjuk őket, van amit akkor sem veszünk észre. Beszél hozzánk, halljuk, de nem értjük mit mond. A témában mindkét nem érdekelt. A cím sugallata ellenére nincs itt kirekesztettség most sem.

 

Itt az ideje, beszélgessünk erről is! A kérdés mozgatója a Hold! És hogyan „működik"?

Szerencsés, ha a  férfi tudja, hol van a saját Nap csillagjegye mellett a Hold jegye, mert akkor nem csak érdeklődéssel olvashatja az alábbiakat, hanem közvetlenül  hasznára is fordíthatja az innen szerzett ismereteket. Ez nem tudományos fejtegetés, mert fontos, hogy szót értsünk egymással!  

Szerencsés, ha a nő ismeri párja Nap jegye mellett annak Hold csillagjegyét is, és akkor azt is tudnia kell, hogy ez éppenséggel róla (is) szól!

Függetlenül attól, ki milyen jegyben született - ez egy „ősi fogás”a nők „búvóhelyét” tárom fel a férfiaknak és egyúttal a nőknek maguknak. Egyformán gondolkodnak abban, hogy a látszólagos vesztésre állást nyerésre kéne fordítani mindkettejük érdekében. Hogyan? Ennek mikéntjére igyekszem választ adni. Megéri, ha megérti!

 

Kos Hold jegyű férfi esetében: már a bölcsőben az anyukája az első női lecke, ha úgy tetszik a nagyfallal való első találkozás. Ebből kiindulva egy nem titkolózó, érzelemkimutató anyáról van szó. A szeretet módja tüzes náluk, gyakori duzzogással, hangoskodással. Ha az anya nyugodt habitusú volt, akkor sokat kellett tennie azért, hogy felhívja magára a figyelmet. Innen van, hogy felnőttként élete párját, ugyanígy teszteli.

Híresség, akinek a Kos jegyben állt a Hold a születése pillanatában, és vélhetően Édesanyja ilyen, vagy hasonló jellemzőkkel volt a női példa: Alain Delon, Darnyi Tamás, S. Wonder, M. Brando, L. Pavarotti, L. Bernstein, Dante, Albert Schweitzer, Galileo Galilei…

Alulteljesít a párja: férfinek – nőnek (vagyis a párjának) elsőre feltűnik, hogy az első tüzes élmények után a kedves átváltozik őrmesterré, mondhatni kiképzőtisztté lesz a tündi-bündi. Talány, miért használ túl éles szavakat a férfiember megpuhítására. Haragtartást szül ez mindegyikben, ezt tartom a legtragikusabbnak. Végkifejlete a testi, lelki, de főleg érzelmi (szarkasztikus, szatirikus) ön- és élve kaszabolás. 

Jól teljesít a párja: amikor egyenesen meg tudja beszélni a másikkal mi jót tett, cselekedett. Nincsenek félmondatok, elharapott szavak. Mondandójukat (kölcsönösen) szenvedélyesen végigmondhatják. A lendületét nem fogja vissza, hanem bátorítja, cselekvésre ösztönzi. Egy percig sem kell vitatni ki az úr a házban és otthon. Szó nélkül segítésre tudja bírni a párját, hogy mielőbb végezzen a házi, otthoni teendőkkel.

 

Bika Hold jegyű férfi esetében: az első női élmény az anyukája. Ami a nyugodtságáról, a hidegvéréről, és az aranyéletről szólt. Ha csakugyan ezt nyújtotta, akkor örök melegágya egy lehetséges erős, sírig tartó kötődésnek. Ha ez az elvárása nem teljesült, mert pl. korán közösségbe adta, akkor a kötődés átértékelődik. Ha az anyja maradi konokságára nem talál magyarázatot, a ragaszkodása egyszerűen megfeneklik majd az új családjában is.

 Híresség, akinek a Bika jegyben állt a Hold a születése pillanatában, és vélhetően Édesanyja ilyen, vagy hasonló jellemzőkkel volt az első női példa: B. Clinton, Mick Jagger, Horthy Miklós, II. János Pál, W. Brand, Kálvin János, Elton John, J. B. Titó, J. Marais.

Alulteljesít a párja: ha tapad, ragad rá! Ha érzéketlenül adja tudtára, hogy ki nem állhatja a tohonyaságát. Kitartóan hűtlenséggel traktálja. Mindenki szereti a pénzt, így ha a vártnál kevesebbet visz haza jön a vád, biztosan macákra költi! Ez még az arénában is vért kíván! Ha komótosan vág neki a maratoni futásnak, akkor a kedvese lajhárnak becézi - a táv nem pár méter - és kész is a végeredmény! Ha itt a nő hisztérika, makrancos és kisajátító, az olyan, mintha nem is lenne!

Jól teljesít a párja: az érintéstől fel tud töltődni! Igazi fokmérő ez, kevesen tudják, hogy ez a kötődés alapköve. Párja érzéki simogatása, türelmes engedelmessége itt valóban aranyat érő a Bika Holdú férfinak. Ha a nő élő bizonyossággal elmondhatja magáról, hogy hűséges hozzá, akkor e két ember szilárdan elválaszthatatlan ebben az inkarnációban. Konok és makacs módon – ez lehet egy jó ügy miatt akár – hiszik, amíg együtt vannak, baj nem érheti őket.

 

Ikrek Hold jegyű férfi: már az első lépéseit anyja felé veszi. Szinte mindig valamiféle kettőség jellemezi a kapcsolatukat. Van, amikor jól együttműködnek, más esetben flegmán mellőzni tudják egymást. Folyamatosan zajlik a bizalmi híd építése. Nála megesik, hogy erős érzelmi közelségbe kerül, vagy kényszerül más nőkkel (húgával, nővérével, nagynénivel, szomszéd nővel, barátnővel, stb.). Lazán előfordulhat a reprodukált párválasztás. Ennek ismeretében aki tapadós, az számolhat vele, hogy ő lelép.

Híresség, akinek az Ikrek jegyben állt a Hold a születése pillanatában, és vélhetően Édesanyja ilyen, vagy hasonló jellemzőkkel volt az első női példa: S. Freud, O. Sharif, Pablo Casals, D. Albrecht, Johann S. Bach, Franco, J. D. Rockefeller, Kepler, Mussolini.

Alulteljesít a párja: nehéz a párjának a kettőség miatt, de semmi sem lehetetlen, csak a tehetetlenség. Most innen (is) megtudhatja, súlyos hiba a pletykálódás, az árulkodás, valamint a kapkodás. Ha túl kíváncsi – hol jártál, kivel és mit csináltál – akkor ez egy elsietett frigy. Ha negatív megjegyzésekkel illeti a barátait, a hozzá közelállókat, akkor aztán mindennek vége. A dög unalmat is utálja, és ha a párja – azaz saját maga, drága uram - felületes tudás birtokában van, akkor lehúzhatja a rolót akár…

Jól teljesít a párja: aki szívesen beszélget vele a nap bármely szakában, az nyert! Nem gond, ha kissé olaszos stílusban, nem ijed meg a saját árnyékától, neki ez a partner! Nyert, ha a látogatóba érkező barátokat szívesen látja, és nem tesz rájuk megjegyzéseket. Ha a négy fal közt is szívesen beszélget mindenről, de csak három centi vastagon, és nem megy bele lelki maszatolásokba, akkor ez maga a tökély, a tökéletesség, míg meg nem halnak!

 

Rák Hold jegyű férfi: neki már a bölcsőben is a mama az etalon! Csak egy könnyen sértődő ill. egy könnyen rajongó nő jöhet számításba! Egyik pillanatban gyengéd, pár órával később képes a frászt is ráhozni. Minden apróság számít. Más családban ez röhejes, itt egészen természetes (képzelgés, pl.). Valóban hajlékony gerincre van szüksége emberünknek, hogy az anya szeszélyes hangulatingadozását mindig visszavezesse egyenesbe. Ha e férfi nem megfelelő hivatást választott – gondoskodást igénylő foglalkozás áll jól neki – akkor a feleségnek le kell mennie hídba! A nőnek, itt az anyjának kell lenni az anyja helyett, mert ha nem, akkor visszaveszi az anyuci , ha akarja. Ez a lutri!

Híresség, akinek a Rák jegyben állt a Hold a születése pillanatában, és vélhetően Édesanyja ilyen, vagy hasonló jellemzőkkel volt az első női példa: Tőkés László. Tom Crousie, Boris Jelcin, John Glehn, Máté Péter, Sai Baba, Erich Hanussen.

Alulteljesít a párja: ha túltesz az anyján (anyucikáján) is! Ha a Holdat kell hozzáállítani, és nem fordítva, akkor sikerül túlteljesíteni, egy napig se marad meg a nő, a férfi mellett. Szalad a mamához, aki éppen ruhát tereget a padláson, vagy éppen a templom egerét hizlalja. Mindenütt jó, de legjobb otthon. Itt valóban jellemzőek a hazamenések, mert ki nem állhatja a féltékenységet, a döntésképtelenséget, a képzelgéseket.  Igaz, a mama is dettó ugyanez, de most ez nem számít. Vagy mégis csak számít…

Jól teljesít a párja: ha első körben az édes mamát kiismeri, sőt túltesz rajta! Ha kiválóan tud alkalmazkodni a szerzett család ritmusához, felfogásához, valamint a mama főztjéhez. Az se baj, ha jobban főz, mint az anyós. Csak mindig mondja hozzá – lehet igaz is, miért is ne lehetne az - úgy készítettem el neked, ahogy az anyukád szokta.  A szerelem mindent legyőz, és ha valóban szereti a párját, és egy család szeretnének maradni, akkor ezt tudni kell. A többi hasznos hulladék, kacat!

 

Oroszlán Hold jegyű férfi: legtöbb anyának az a legfontosabb a gyermek születésekor, hogy az egészséges legyen, teljesen mindegy fiú-e, vagy lány, mert mindenképpen a trón várja. Egy csoda születik le, viszont beszédes, hogy neki mindig ott van az anyakirálynő szerepe. Az idő őt igazolja, a kellően elkényeztetett fiúcska, fiú, majd férfi rendelkezik egy felsőbbrendűségi érzettel. Neki csak maga a királylány jöhet számításba. Akinek csekély, vagy nincs erre rálátása, aki nem ismeri fel, hogy milyen szerepet játszat vele a sorsa, az szolgálhat néha akár egy „félistent” is. Aki időben rájön, az engedi neki, hogy Istenként tiszteljék kint a nagyvilágban, ámde otthon papucsot csinál belőle! Kár lenne érte!

Híresség, akinek az Oroszlán jegyben állt a Hold a születése pillanatában, és vélhetően Édesanyja ilyen, vagy hasonló jellemzőkkel volt az első női példa: John Travolta, Ferenc József, Nero, Abdul Baha, V. I. Lenin, Edward Kennedy, Paul McCartney, John Bovi.

Alulteljesít a párja: hihetetlen egyszerű felállítani ebben az esetben a diagnózist. Az a nő  aki ennek az embernek a párja és okkal-e, vagy ok nélkül - egyre megy -, de tiszteletlenül viselkedik a trónja mellett, akkor ezzel le- és alulszerepel. Női elbizakodottsága, miszerint minden kérdésben ő a helyzet kulcsa, döntnöke, nem vezet sehova. E kivagyiságból a párjának egyszer csak elege lesz, és annak rendje módja szerint úgy otthagyja, mint a pinty! Hatalmi szereptévesztésről szól a történet, és a vadmacska (is) elnyeri a jutalmát.

Jól teljesít a párja: férje jobb keze és drágaköve, hiszen az Oroszlán Hold ezzel jár! Ezt tudatosan, vagy tudatlanul tudja a férfi, ahogy maga a nő is. Csupán jó szervezés kérdése a dolog! Nemes embernek társaságban éke, s koronája egy ilyen nő. Akinek szolgálnia kell – uralkodó jegy, és nem azt jelenti másokon, hanem önmagán – a párját, aki ezért ajándékokkal halmozza el ezt a finom asszonyt. Tudja, sikeres férfi mellett, mindig egy okos nő áll. Asszonyom, ön lenne az?! Ez király!

 

Szűz Hold jegyű férfi: az első női élménye, hogy anyja irtózik a tökéletlenségtől! Gyermeke nem lehet egyszerű kishuszár. Ez a fajta túlzó igényesség könnyen oda vezet, az átlagosnál többet piszkálja emberünket. Érzelmi életük legtöbbször az iskoláztatás körül zajlik, vagyis az anya alacsony önértékelési problémája áll a háttérben. Ha már felnőttként, vele szemben egy nő szilárdnak mutatkozik, és átveszi az anya habitusát, félig nyert ügye van. Itt is kettősségről van szó. Közülük kerül ki a legtöbb agglegény, a magának való ember!

Híresség, akinek a Szűz jegyben állt a Hold a születése pillanatában, és vélhetően Édesanyja ilyen, vagy hasonló jellemzőkkel volt az első női példa: D. Hoffman, E. Hemingway, Dalai láma, M. Gibson, J. F. Kennedy, R. Redford, Baktay Ervin.

Alulteljesít a párja: rend a lelke mindennek, hangoztatja naphosszat! Tapintatlan megjegyzések garmadája dívik itt, szótárat lehetne készíteni abból, milyen cifra kifejezések hangzanak el, amikor emberünk átlépi a küszöböt! Javára kell írni, párja bármilyen jegyű lehet, e téren senki nincs kívánalma szerint. Viszont, kár lenne a célon túllőni. Ebben a konfigurációban benne van, szájára veszi – nem mindig szándékos – milyen rendetlen a ház ura pincétől a padlásig. Ha ő nem lenne, nemhogy betegségben, de piszokban halnának bele mind.

Jól teljesít a párja:  az udvarolgatás során megfigyeli, vagy még fel is jegyzi  - el tudom róla képzelni! – párja hibáit. Jó pedagógiai érzékkel fokozatosan rávezeti azokra a dolgokra, amelyek a rendhez, egy rendszerhez szükségesek. Jó esetben, ha tisztelte az apját, ahogyan az anyja is, akkor logikus érvekkel bizonygatja párjának, több időt tudnak egymással tölteni, ha vigyáznak a rendre és a tisztaságra. Megbízhatóságban is élen jár. Jól tudja analizálni a dolgaikat, ez minden helyzet alapja, patikát sem csinál a lakásból, az otthonukból. Ha pedig az úr pártában marad, akkor önmagából farag egy kiváló „háziasszonyt”!

 

Mérleg Hold jegyű férfi: az anyukája sem volt piskóta. Az első női emlékek között gyakran hangsúlyt kap a mama ifjonti könnyedsége, természetes szépsége. Még akkor is, ha nem volt éppen egy Marylin Monroe-típus, de mindig tudott valami olyasmit tenni, hogy a férfiak szeme megakadjon rajta. Azt azonban látnia kellett, hogy háttérbe szorultak a gyakorlatias (ellátó, gondoskodó, vagy a fegyelmező) anyai, sőt asszonyi teendői. Levegős jegy lévén beszélgetés szintjén dominált, és az egymás közelsége irritációkat tudott okozni, de az órákig tartó sminkelést is nehezen viselte bizonyára… Nem valószínű, hogy sülve-főve együtt voltak. E férfiú, az anya határozatlansága miatt önállósította magát tőle.

Híresség, akinek a Mérleg jegyben állt a Hold a születése pillanatában, így Édesanyja ilyen, vagy hasonló jellemzőkkel volt az első női példa: Rudolf Steiner, S. Stalonne, J. P. Belmondo, Szilágyi János, Giscard D’Estaing, H.Kissinger, Poór Péter, Márkus László.

Alulteljesít a párja: szinte biztos, hogy amikor a kedves órákon át affektál a párja előtt, egyből kiürül a terem, otthon pedig mindenki tesz egy kört a szabad ég alatt. Szinte biztosra lehet venni, hogy a ház urát (látszat) rend várja otthon, mintha minden rendben a helyén lenne. Csak ki ne nyissa senki a szekrényeket!  Oda szórja be rend gyanánt a felesleges dolgokat. Szó sincs szekálásról, de ha itt ordít a mesterkéltség, akkor a híres egyensúlyra törekvő képessége igencsak el van rejtve valamelyik fiókban.

Jól teljesít a párja: szépérzékű az első olyan szó, ami itt feldobja a hangulatot. Másik pedig a jókedvűsége, ahogy fogadja férje urát. Valóban a béke szigete ilyenkor az otthon, a lakás. Kiváló művészi érzékkel rendezi be azt, nincs semmi csicsa, minden adott, hogy valóban otthon érezzék magukat egymás mellett. A megnyerő külső csak fokozza a hatást. Minden esetben mesterien, időre elkészíti a sminkjét, öltözködésével szavak nélkül is olyan helyzetet teremt, hogy ezzel férfiembernek valóban itt van a Kánaán!

 

 Skorpió Hold jegyű férfi: már az első „nője”, az anyukája is élesen kerüli vele (és másokkal is) a lagymatag, középszerű, finomkodó, lágy érzelmi megközelítést. Ez az a hely – Skorpió Holdnál - ahol kaphatott emberünk hideget-meleget. Úgy élvezhette fanatikus szeretetét, hogy mély gyűlöletet is tudott kelteni maga iránt! Sokszor gondolhatta, hogy el innen, de minél messzebbre! Itt nehezen teszi túl magát mindenki az érzelmi traumákon. Viszont, ha ez sikerül az anyának, ami valósággal egy újjászületés, ami neki így élő adásban volt. Az anyával való pszichikai viszonynak tartós kihatása kell legyen e férfiú életében. A kedvezőtlen szituációkat évtizedekig is raktáron tartja. Korai belső sérülései alá rendeződnek női kapcsolatai, a saját jövőbéli asszonyi-anyai identitása is.

 Híresség, akinek a Skorpió jegyben állt a Hold a születése pillanatában, így Édesanyja ilyen, vagy hasonló jellemzőkkel volt az első női példa: C.Chaplin, Nostradamus, Radnóti Miklós, Amudsen, Will Smith, Ben Affleck, Steven Spielberg, David Schwimmer, G. Harrison.

Alulteljesít a párja: zöld szörnyeteg az asszony, akkor ez maga a pokol! Ez a kvalitása önmagában is elég ahhoz, hogy rövid időn belül faképnél hagyja a párja. Mi van, ha mégsem? Egyik eset, ha mazochista! A másik esetben  jó esélye van arra, hogy előidézze a féltékenységet olyan csak azért is alapon! Nincs kizárva, rossz passzban – házisárkányként - túl kritikus, támadó, sőt ijesztő tud lenni. Ez kinek is jó? Szóval, akár szereti nőjét, akár gyűlöli – nem vallja be - annyi bizonyos, feketén-fehéren nem egyszerű ez az élet az ilyen asszonnyal (anyával)!

Jól teljesít a párja: jó ómen, hogy nem szalad világgá az adódó csalódások vagy a kihívások elől.  Jelszó lehet nála, elvégre a párja sem szent ember, a hibái ellenére is szeretni fogom! Gondolom, hogy a makrancos hölgy elnevezés megállja itt a helyét, jól összegzi a lényeget. Végre megtanulják az élet kellemes perceit is élvezni! Ahogy Pygmalion történetében, szerelemre gyulladnak egymás iránt. Nagy munka, de egyben szép a feladat! Sokat jelent, ha a képletben a Hold harmonikus bolygótól (Vénusz pl.) pozitív fényszöget kap. Ennyi már elég is a túléléshez!

 

 Nyilas Hold jegyű férfi: az első nője persze az anyja! Derűs-optimista látásmód irányába hangolta a habitusát. Náluk az emóció nagyvonalú, lelkesítő, nem ritkán túl is lő a célon. Az anyától származtatható az erős vonzás a jókora ívű, messzire irányuló, jövőbe mutató témák iránt. Viszont az anya (is) nem mindig látta a fától az erdőt. Derűs, meleg érzelmű alkatuk dacára nehezen alakítottak ki bensőséges érzelmi kapcsolatot. Az anyának, mint később neki is kerülnie kellene a kishitűségre, barátságtalanságra hajló személyek társaságát a magánéleti szférában. Így elkerülhető: a majd csak lesz valahogy, és az ez sem tarthat így örökké…hangulat.

Híresség, akinek a Nyilas jegyben állt a Hold a születése pillanatában, így Édesanyja ilyen, vagy hasonló jellemzőkkel volt az első női példa: Albert Einstein, Hamvas Béla, W. A. Mozart, T. A. Edison, Viktor Hugo, Honore De Balzach, Casanova.

Alulteljesít a párja: arról kell itt írni, hogy a rossz lehet jó is, csak nehogy késő legyen. A feleség természetéből adódóan, amikor férje ura gyanútlanul hazajön a munkából, kapásból tesz olyan tapintatlan, illetlen megjegyzéseket, mint akinek nem volt gyerekszobája. Mindezt nem rosszindulatból, méregből, vagy elkeseredésében teszi, csupán nyíltságának a bizonyítéka, a dolog hátterében az abszolút őszintesége áll. Azért teljesít alul, mert egy idő után elviselhetetlen lesz ez a fajta (szó) nyilazás, és párja bizony elvérzik mielőtt megtudná, hogy ezt csupán szerelemből, szeretetből teszi…

Jól teljesít a párja: ha idejében felismeri, hogy szalmaláng természete, valamint a felelőtlen ígérgetése csak olaj lenne a tűzre. Azt hiszi attól valaki, amit mond, miközben folyamatosan meggondolatlanságokba hajszolja bele magát. Nyüzsög ott, ahol nem kéne, s ahol pedig kéne, ott nem. Ez nem vall értelmet kereső asszonyi erényekre! Szüntelen önkontrollt gyakorol. Ha itt jól működik valami, akkor azért, mert be kellett, hogy lássa a fenti negatív dolgok buktatóit. Igaz, ezzel a magatartásával el is taszíthatja azt, akit pedig a közelében akart tudni, akit  meg kellett volna tartania! A bölcs asszony tudja a különbségeket, jó irányba tartja a kocsi rúdját. Ennyit erről!

 

Bak Hold jegyű férfi : anyai (női) vonal érzelmi alkatáról szólva az ő esetében nem meglepő, a Szaturnusz árnyékában „tárgyilagos”, orkántól, méltatlankodásoktól és csillogó elragadtatástól mentes viszonyról szólhatunk. Előfordul, hogy az anya életét akár hosszú ideig elnyúló nehézség árnyékolja be a saját, vagy akár más hibájából. Emiatt lehet kevéssé élénk a vele fenntartott kapcsolata. Talán későn érkezett, zűrök voltak a fogadtatása körül, passz! Az anyán keresztül a női lét lényegét csekély vidámság tárgyának tekinti. A merev és halvány érzelmek már csak hab a tortán. Nem beszélhetünk érzéketlenségről, csak olykor nem minden gömbölyű itt a nők körül.

 Híresség, akinek a Bak jegyben állt a Hold a születése pillanatában, így Édesanyja ilyen, vagy hasonló jellemzőkkel volt az első női példa: Otto von Bischmark, C. Aznavour, G. Washington, Demszky Gábor, Conan Doyle, Bujtor István, F. Chopin, Keleti György.

Alulteljesít a párja: sok mindent lehet mondani, de keveset lehet tudni, mert itt valóban fontos, hogy korábban milyen nevelést kapott a szülői házban. A Bak jegyűnél – állatnál is – nem mindegy, hogy szabadon, önállóan élt-e, vagy karámban szigorú felügyelet alatt. Nőnél: férjhez kell menni…,kifutok az időből…,ne maradjak pártában…, hallani gyakran. Lehet olyan híre (is), hogy azt nem tenné ki szívesen az ablakba, egy póker arc mögé rejti. Ilyenkor van, hogy vakon engedelmes attitűdökkel egy koravén, elhervadt szépség kerekedik ki. Lehet karrierista akár, akinek csak ugródeszka a férfi, aki legtöbbször (mármint a férfi) későn veszi észre, palira vették, ő csak egy báb a nő játszmájában.

Jól teljesít a párja: az alulteljesítésnél is említettem a bakot, mint állatot, nos itt is vannak parádés dolgok. Bocsánat a profán hasonlatért, de a kis igényű, nehéz körülmények között is megélő állatok tartoznak ehhez a körhöz, mint pl. a kőszáli kecske. Emberben a Bak jegyű követi urát hegyen-völgyön, sziklán, szakadékokon keresztül. Szó sincs arról, hogy neki ez nem tetszik, és mást akar. A párjával együtt tudják milyen sorsot vállaltak, és kötelességtudóan nem is akar kőszáli sas lenni, hanem csak egy konstruktív, két lábon járó ember. Már a frigy előtt is pragmatikus, szemügyre veszi majdani társadalmi és anyagi helyzetét, és ami fontos, igyekszik azt egyben, biztonságban tartani.

 

Vízöntő Hold jegyű férfi: természetesen első az anya, aki nála a nő prototípusa. Élő adásban kellett megtapasztalnia, hogy az anyja néha a legmeglepőbb könnyedséggel volt képes túllépni a traumáin, vagy akár azt is, hogy csak elsuhanó délibábként volt jelen. Érdekes az anyjával való kapcsolata. A konvencionális családi modellektől nagyon eltérő dolgokat vélt felfedezni nála (hippi volt, most pláza-cica, a pontosítás kedvéért). Gyermekkorában egy liberális szellemiségű anyát kell magunk elé képzelni, aki igencsak hosszú gyeplőre engedte. Ha akarta, ha nem, követnie kellett az anyját, muszáj volt kötődni az ő korához képest példátlan szokásaihoz, életstílusához. Így jár majd az asszonya dolgaival, és már érti is, miről beszélek, drága uram, nemde bár?!

 Híresség, akinek a Vízöntő jegyben állt a Hold a születése pillanatában, így Édesanyja ilyen, vagy hasonló jellemzőkkel volt az első női példa: W. Allen, John Lennon, Weöres Sándor, Enrico Caruso, Bartók Béla, David Duchovny, Denzel Washington, Russell Crowe, George Lucas, Muhamad Ali, Voltaire.

Alulteljesít a párja: azzal, hogy elsősorban férfiaknak szól az írás, és neki itt önmagáról kell olvasnia, ki fog akadni. Miután megtudta, hogy párja Hold jegye Vízöntő, és ez részint róla szól, baromságnak nevezi az egészet, de azért tovább olvassa, mi következik. Morgolódik, de tudja, a végén úgyis az lesz, amit ő akar. Lényeg, nála a házasság egy barátság, és kész. Hirdeti, hogy hasonló gondolkodású szellemi társa van. Azt gondolja magáról, hogy nagy reformer e téren. Gyakran eléggé kiszámíthatatlanul. Előfordul(hat), hogy a párja konzervatív, és hamar megunja azt, hogy nője csupán a tömegből akar kitűnni. Más akar lenni, mint a többi ember. Feleség nem, de vajon akkor meg mi is?!

Jól teljesít a párja: mit tud erről az asztrológia? Nehezen befolyásolható karakter, kellően meggyőződéses makacs személyiség. Ha párja – ön, drága uram - megadja neki a szabadság, és a függetlenség érzetét, annak illúzióját, akkor vele nem nyúl(t) a konnektorba. Szereti a társasági életet. Szívesen mozog elegáns körökben úrinőként ugyanúgy, mint akár a csehókban is, hogy otthon erről sokat lehessen beszélgetni. Ez itt igenis egy olyan kapcsolat, amivel jól be lehet tölteni a férj-feleség szerepeket is. Irigyeik is lehetnek, ha mindez jól működik.

 

Halak Hold jegyű férfi : az első nő itt is az anya, vegyük hát górcső alá. A vele való viszonyban egy életre szólóan előtűnik különös érzékenysége. Hagyomány szerint eltéphetetlen, szépséges szeretet (láthatatlan) fonálkái szövődhetnek az ő kapcsolatukban, melyek felnőttként leválási képtelenséget idéznek elő. Tapasztalatból mondom, ha gyerekkorában elveszíti anyját, ezt a férfi módfelett meg tudja szenvedni. Így aztán egy (láthatatlan) sebből vérző ember állíthatja (néha) megoldhatatlan feladat elé a párját, mivel annak egy ismeretlennel kell viaskodnia. Máskor káros szenvedélybe menekül, itt sajnos egy gyenge anya sem kizárt, aki képtelen volt megbirkózni az élet realitásaival.

 Híresség, akinek a Halak jegyben állt a Hold a születése pillanatában, így Édesanyja ilyen, vagy hasonló jellemzőkkel volt az első női példa: M. Jackson, Maurice Ravel, Leonardo da Vinci, Robert De Niro, Coco Chanel, Robin Williams, Christopher Lambert, Moliere, Eros Ramazzotti, Maradona, Leonard Cohen.

Alulteljesít a párja: nem elég, ha feltárom – jelek alapján –, hogy ilyen esetben milyen emberek gyártódnak a mártír szülők mellett, de szólnom kell arról is, hogy az asszony egyszer csak megbicsaklik. Valóban ezernyi ok lehet arra, hogy folytatja a hagyományt, és szétforgácsolódik szentem-lelkem. „A világ kegyetlen, nekem is azt a sorsot szánta, mint anyádnak?” – mondja a nője, most már az arája. Sokszor kicsinyes – energiarabló - dolgokkal várja haza urát. Képzelődéseivel, hogy szemölcs nőtt a lábán, s attól fél elrákosodik. Vagy álomvilágban él, hogy miért is nincs nekik olyan házuk, mint másoknak, vagy olyan autójuk. Közismert kifejezést használok: energiavámpír lesz, ha így folytatja...és kész, a férfiember elúszik, akár a tintahal!

Jól teljesít a párja: nagy túlélő, nem lehet jobb szót használni rá. Jó tudnia (másnak nem mindig), ön le tud mondani a saját kívánságairól – nem balek módon -, hogy elnyerje szerettei tetszését. Bár így is nem egyszer kihasználják az önzetlenségét. Rájön, de nem mutatja ki a rosszallását. A lelke mélyéből fakadóan mindig van olyan tartalék energiája, ami hites ura túlélését biztosítja még akkor is, ha olcsón szerezte (be) a halpiacon.  Sőt, a végén kiderül, mások szégyellhetik magukat rossz tetteikért. A ház ura büszke (is) lehet a feleségére, hogy a rossz előjelek ellenére is őt választotta: Uraim, ha ívás van (nem ivászat!) irány a halpiac!

 

Javaslom, ha módjuk van rá, mert ismerik, keressék meg szüleik jegyeit is. Ha úgy tetszik, párjuk szüleinek paraméterei is hasznosak lehetnek. Fiú gyermek esetében olyan dolgokat ismerhet meg egy szülő önmagáról is, amit máshonnét nem! Ne feledjék, a házhelyzet ismeretében még többet tudhatnának!

 

https://steinergergely.eoldal.hu/…/varom-szives-megkeresesu…

 

Az írások Steiner Gergely szellemi tulajdonát képezik, amelynek részben vagy egészben való közlése a szerző engedélye nélkül tilos.

2015.május 8-án 9:00-tól a honlapomon, a megtekintés: 7667

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.