Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

FÉLBEMARADT VETKŐZÉS(EK)

                       

„Még el kell mondanom egy szomorú hírt. Az "Igazi" nem létezik. Nincsen. Sehol nem él valahol egy nő vagy egy férfi, aki az igazi, s akit csak meg kell találni. De aki szerencsés, élete során találkozhat két-három olyan emberrel, akiből lehetne "igazi". De ehhez nagyon sok türelem, lemondás, megértés, háttérben maradás szükséges, ám végül kialakulhat egy olyan viszony, melyben a másik már nélkülözhetetlenül belecsiszolódott, vagyis igazivá vált.” Popper Péter

 

 

Nem vagyunk földre szállt angyalok! Emberek vagyunk, és a születésünk pillanatától bennünk van az (a kis) ördög is. Ha feltárom, ha beszélünk róla, akkor megváltozunk? Nem.

Ez egy örök játszma. Körforgás. Nincs kiszállás.

Csak többszöri (el)olvasás után fog kitisztul a kép, hogy ki mit is csinál (vagy nem) az „árnyékban”!  A negatív kijelentések itt és most is  elindíthatnak egy pozitív irányú változást. Mondom, elindíthatnak. Nézzük meg jegyről-jegyre, hogyan is van jelen ebben az érzelmi körforgásban a házasságok, a párkapcsolatok egyik alappillére az erotika, a szex

A Nap jegynek, vagy épp a Hold jegynek minden szó értelmet ad! Minden belülről – ascendens (ASC) - „eleresztett” szó, vagy írás aranyat érő tud lenni annak, aki ért a szóból!

 

KOS: ősi ellensége a spontaneitás és a közvetlenség!

Tudja önmagáról, hogy egy hódító. Sugárzik az öntudatossága (jó esetben). Egészen természetes, hogy a tettek embere. Imponál neki, hogy egyszerűen csak odamegy a másikhoz, húzza-vonja egészen a „tett” színhelyéig. Természetesen, ha a másik valamiként ellenáll, az csak tovább serkenti nála a dolgokat. Akinek  a társa Mérleg, vagy az örökmozgó Ikrek, netán egy  rebellis hírében álló Vízöntő jegyű, akkor ők megkapják azt amire vágynak erotikában úgy, mint minden másban.. A többi jegy szülöttének –  társ esetében  – gyakran sokat kell dolgozni azon, hogy egyenesbe tartsa a dolgokat testileg és lelkileg egyaránt. A kérdés, ez az idilli állapot hol romlik el és miért? Elég néhány beszólás, amitől a Kos jegyű  „kifekszik” és oda az egész műsor! „Azt hiszed, hogy te vagy a legjobb, a legtökéletesebb!?” Az igazsághoz hozzátartozik, a szavaknak ez itt egy szelídített változata! Minek fokozzam – vonatkozik ez  mindvégig mindenkire -, amikor már házon kívül is elveszik  a születés  adta pozitív vezérfonal, és még otthon (is) kicsúszik az irányítás (bárki) kezéből, a dolog  lejtőre került, és az ügy olyan mederben folyik tovább,  ahonnét már nincs visszaút. Megoldás van? Igen, a sorokból ki lehet következtetni mi jó, és mi nem. Összességében minden túlzó, agresszív, szarkasztikus beszólás Kos jegyben született embernek, ill. embertől szemtől szemben örök harag állapotát vált(hat)ja ki. Szerencsére ő képtelen ezt betartani és még van remény a helyrehozáshoz.

 

BIKA: egész életében birtokolni akarja az élet összes örömét.

Egy kapcsolatban (és amúgy is) tulajdonosként  az érintkezést,  és természetesen a szexualitást is! Ennek az embernek e földi világában az élet értelmét jelenti a kényelem, a pazar környezet és, hogy ebben a közegben csontig élvezze az érzékiséget, annak minden örömét! Mondjuk úgy, lételeme  az anyagi biztonság, a nyugalom. Ez esetben ha itt a párja Skorpió, Halak vagy Bak jegyű, akkor  van jövője a dolognak! Jön, vagy jöhet valaki – jellem vagy más egyéb hibája, vagy ki tudja mi miatt – aki ahelyett, hogy ezt becsülné, élvezné, felfedezi a Bika jegyű hibáját – befeketíti -, valójában a kapcsolat végítéletét mondja ki ezzel. „Nem vagyok a cseléded!” szöveg  egyik finomabb változata a romlásnak. Meglehet, hogy e kapcsolatnak máris befellegzett, amikor elhangzik: „Én kapartalak ki a szegénységből, ma is ott élnél a piszokban, ha én nem vagyok.” A libidó ettől aztán mérhetetlenül mélyre kerül. Megoldás van? Igen, egy tudatos aktív különélés visszaállíthatja az értékeket még akkor is, ha a kiemelt kedvező jegyek képviselőjével történik mindez. Többiek esetében pedig az idő (mindig jó gyógymód) mindent megold!

 

IKREK: az intelligencia dívik ebben az emberben.

Ha kellően tanult, és a „mindent tudni akarok” típus, akkor társaságban kiváló erényeket képes megcsillogtatni. Olyan szófordulatokat használ, hogy a környezete csak ámul és bámul, van aki  ezt nem is hagyja szó nélkül. Szinte mindenki dicséri és irigyli a partnerét, hogy: „Nektek milyen jó, és ti valószínűleg nem unatkoztok otthon.” Valóban igaz, a külvilág azt látja, hogy egy örök fiatalos és érdeklődő arcot mutató ember, akinek mindig mindenhez van egy jó meglátást tükröző hozzászólása. Gondolom, már várja mikor jön  a fekete leves… Elmondom! Miután idegember, jár a keze-lába, mint a Neumann varrógép, felugrál az ebédlőasztal mellől, dobol a kezével az asztalon, ceruzával összefirkálja a könyveket és  szex közben (talán) eszébe jut, nem hívta fel egyik barátját (tán SMS-t is küldene közben, vicc volt)! Nem is csoda, ha társa kifakad: „Te egy komplett őrült vagy!Ezek után még lehet élvezkedni vele?  Lehet, olyan gyors-félét (ezt élvezi), de a maratoni menetet nem. Akinek a párja Kos, Nyilas és Vízöntő jegyű, hosszú távon velük ez mindig bejön,mások igencsak  gondolkozzanak el ezen.

 

 RÁK: már elsőre feltűnik, a párja mellett ő nem szerepel.

 Olyan, mintha jó nevelésben részesült volna. Mindenkihez van egy kedves, aggódó szava, megértő a problémákra, és kívülről fújja a szakácskönyveket!  Mindegy melyik nemhez tartozik, a pénztárcájában, irattartójában,retiküljében  mindig van egy nemrég felírt recept, vagy egy ( a családról nemrégen készült) fotó, esetleg a mobilon  egy a kedveséről is akit természetesen imád! Az otthon neki nem egy hely, hanem egy érzés. Jó esetben nem esik ki a ritmusból, mindenütt otthon van, ott is ahol nem kéne, vagy nem szeretnék ,mivel mindenbe beleszól, nem tudja megállni! Nem igaz, mondja erre! Pedig tudja nagyon jól, ha hallgat, még az is beszédes, olyan néma „kicsontozás”. Hihetetlenül szeszélyes! Nála egy időben süt a nap, és esik az eső! Amikor fagy és havazik, akkor kapja telibe (ez durva lesz): „A családod egy rakás szerencsétlenség!” Ha itt adjuk és kapjuk is, ennek a vége olyan lesz, mint a kutya vacsorája! Persze, akinek momentán Bak, Skorpió vagy Bika jegyű a párja, az  „elbír vele”. A többiek esetében gyakori a „kilökődés”,vagyis a családja nem bírja el ezt a sértést, pl.. Másnak lehet(ne) több esze,életszeretete, és még időben elfuthatna, vagy  egyszerűen kiúszhatna mellőle….ha  ottmarad a család „védőőrizetében”, akkor élő holttá válik.

 

OROSZLÁN: jelenség!

Már első ránézésre is  jól képviseli ezt a megnyerő karaktert! Úgy fest, mint akivel az erő mindig vele van! Belép az ajtón, pl. egy bankba, vagy egy kis üzletbe, senki nem mer szólni hozzá. A vevők  és az eladók azt lesik  hol áll meg, az első szó az övé lehet. Valaki megakadályozza? Olyan nincs, nem lehet! Mellesleg igen jószívű, igyekszik másokon segíteni. Kisugárzásával képes  szinte mindenkit magával ragadni. Ha szerelembe esik, akkor neki olyan „kell”, aki szép, aki ragyogó! Hogy belül mi van, az nem számít, ő csak a látszatra ad, de arra nagyon!  Félti a tekintélyét, hatalom mániás, és annyira hiú, ha ez fájna, akkor bömbölne tőle! Ezt használja ki az, akinek elege lett (okkal-e vagy ok nélkül)  a gőgjéből, a hazugságaiból és  - kellő tisztelet híján  - levadássza : „Mire is vágsz föl? Örülj neki, hogy nem teregetem ki a szennyesedet?”  És ettől kész! Lehet belőle trófea a falon, vagy akár lábtörlő is. Ki az aki bírja a gyűrődést a szócsata után, ha erotikáról (szexről) beszélünk?  Itt, akinek a párja Vízöntő, az képes mindig felnézni rá, vagy az Ikrek és a  Mérleg jegyű, akik „megdumálják”, náluk csak ő a király! És a többi? Mindenkinek a  fantáziájára bízom.

 

SZŰZ: híres arról, hogy neki semmi sem probléma, hanem csak  feladat!

El sem lehet tántorítani attól, hogy valaminek a végére ne járjon. Meggyőződése, hogy ő a helyes úton jár és ezen mindenkinek  vele kell  tartania. Ezzel a magatartásával képes velünk elhitetni, hogy nélkülözhetetlen! Hiszi, amikor baj van, akkor ő az, aki  fején találja a szöget! Miután erotika (szex) a téma, beszéljünk arról, hogy e téren igen érzékeny „műszer”. Tökéletesen képes alkalmazkodni a másik elvárásaihoz és végig azon van, hogy a  párja testi, sőt lelki szükségleteit kielégítse! Akkor mi a gond? A tökéletesség! Ő észre sem veszi, ha vágyaink bűvöletében közeledünk  hozzá, hogy most és rögtön, de azonnal essünk neki,  mire Ő  előbb elküld a fürdőbe – jó-jó, persze!  –, hogy mosakodjunk le, mossunk fogat, majd testápolóval öltöztessük ünneplőbe testünket  és lelkünket, aztán  jöhet a menet! Elvárja, hogy gombnyomásra kezdődjön a műsor! Legyünk őszinték, ez azért nem így megy egy kellően felajzott embernél, ugyebár! Kifakad a társa, aminek a hordaléka: „Most dugunk,(pardon!) vagy maszatolunk?” Kivel tud együtt élni, de főleg szeretkezni? Nos, akinek Halak jegyű  a párja, annak szüksége van az ilyesmire! Bika jegyű még bejön erre, Rákkal pedig kifőzhetnek valami finom dolgot (nem csak a fehér asztalnál, hanem akár még rajta is). Állítom  az Ikrek és a Kos jegyű  biztosan menekülőre fogja innen,de azért lehetnek kivételek is.

 

 MÉRLEG: nem nehéz elképzelni egy ápolt embert!

Kimondottan esztétikus, szinte minden a helyén van rajta – hasonlóan az Oroszlánhoz – jelenség! Amikor a  Mérleg „típus” jó passzban van, kellemes hangon megszólal a másik felé, hogy miben lehetne a szolgálatára. Szinte biztos vagyok benne, hogy születése pillanatától a génjeiben hordozza, hogy ő egy szexuálisan vonzó lény! Első pillanattól kezdve, miután a karjainkban landolt, mindent a megelégedettségünkre tesz, önmagával mit sem törődve. Király? Most  jön a leleplezés?!  Szó sincs róla, csak azt írom le, ami igaz! Egy kis idő elteltével kiderül, hogy amiért megdolgoztunk, túlóráztunk, azért csak a fele fizetség jár. Mondom: Járva az üzleteket, hogy magunknak néhány dolgot vásároljunk, a fáradságtól, a sok próbától csak otthon  tűnik fel, hogy ő, aki  cipőt próbálni kísért el bennünket, a saját cuccaival telerámolta a kosarat, vagyis jól „kirámolt” bennünket.  Na, aztán  itt hangzik el oda-vissza az elborult agyból: „Ha nem öltözöl át, a küszöböt se lépem át veled!” Ha Kos jegyű  a párja, az kimegy levegőzni, vagy nekimegy, viszont el nem válik! Bika jegyű  erre már szétrobban, elzavarja! Az Oroszlán – no de „felség” -  és a Nyilas jegyű  (hová lett a nagy bölcsessége?) bedőlnek neki! Sőt így is, úgy is kielégítik, de ők is tudják, egy életen át (is) kilóghat itt ez a lóláb, amiről mindenki tud.

 

SKORPIÓ: elsőre fel sem tűnik e jegy titokzatos sajátossága!

Gondoljunk nemes egyszerűséggel Alain Delonra, vagy Katherine Hepburnre , így könnyebben átjön  az izgató, csábos és idilli kép róluk. Konkrétan, ez az ember képes elhitetni velünk, hogy minden szexuális érzést, játékot mindörökre csak velünk akar „eljátszani”! Van bennük valami titokzatos. Mintha  belelátna az agyunkba, kideríti a leghőbb kívánságainkat, sőt még teljesíti is. Én sem tudom, honnan az a plusz, hogy egy „tisztán” Skorpió még a válsághelyzetekben is mindig jól cselekszik. Mellette mindig biztonságban  érezhetjük magunkat. Mi van, ha gáz van? Ez durva! Miután „gyárilag” két színt ismerünk vele kapcsolatban , de ő maga-magáról is :a feketét és fehéret ,és két szót : igen vagy nem, így elég egy szó  szerinti buta megjegyzés a feladónak,a vevőjének is akár, és  még az életébe is kerülhet! Egy példa  a látszólag – nem éppen - ártatlan beszólásra: „Te már képtelen vagy engem bármivel is kielégíteni!” Természetesen ez az oda-vissza, adok-kapok nem marad külső nyomok nélkül. Ha párja a türelmes Bika jegyű, ez neki nem gond. Kos jegyűvel  egy idő után „kinyírhatják” egymást,de ez nem törvényszerű. Még a Rák és a Bak is jól bírják vele a vitákból adódó gyűrődést testileg, lelkileg egyaránt. Tűzijátékkal tisztáznak ezt-azt !

 

NYILAS: fiatalabb éveiben igazi sportember!

A kor előre haladtával  a fotelben ülve osztja a taktikai utasításokat. Vele aztán spontán el lehet menni egy világ körüli utazásra, és ha rábök a térképre, hogy ide, vagy oda megyünk, az biztos, hogy másfelé vesszük az irányt! Szinte szivacsként szívja magába annak a környéknek a hangulatát, igazi szeizmográf. Képes hatalmas terveket szőni és  életre kelt, régmúltban kihalt ideálokat, letűnt hősöket emel piedesztálra. Olyan perspektívákat tesz elénk mindig, ami nekünk soha  az eszünkbe nem jutna. A mi agyunkhoz képest, mint egy elszabadult ló, úgy száguld a szelleme(is)!  Imádja az állatokat, valósággal „megbolondul”, amikor „véletlenül” betéved az állatkertbe! Ja, hogy ne kanyarodjunk el a témától? Milyen az ágyban? Nos, ha otthon minden a megszokott kerékvágásban és ingerszegény környezetben van, vége! A beszólást nehezen viseli és már egy ilyen-olyan kudarc után, a túl gyorsan lezavart menetre, pl. kapja: „Nyögsz, vagy nyüzsögsz,készülsz valahová?” Kinek szól, ki szól, de, hogy ez nagyot szól, abban biztos vagyok, bárki szájából is hangzik el! Akinek a párja Ikrek vagy Vízöntő jegyű, az biztosan vevő a tempójára, és nem valószínű a kenyértörés. Mérleg  és Rák jegyűvel, ha tartós  a viszonyuk, vagy a kapcsolódásuk, szinte biztos: hisztérikus jelenetektől nem mentes, az  tuti!

 

BAK: ez aztán a nagy fogás!

A legnemesebb „példány”, valóságos kincs. Ő a  rend a lelke mindennek elv őrzője. Megfigyelhető, hogy tartása van. Csak az marad meg mellette, aki ezt méltányolja. Jelképes szimbóluma is mutatja, rendkívül jól mozog ott a magasban (fent...), jól helyezkedik, túl közel nem enged senkit, nehogy rájöjjön bárki is a gyenge pontjaira! Mi tagadást, alig van ilyen, de ha kicsit megkaparjuk találnánk, viszont ezt senki sem meri megkockáztatni! Lehetne róla több mindent mondani, de tudni, csak nagyon keveset tudunk róla. Meleg szívet takar szúrós tekintete, igaz, csak igen kevesen részesülnek a szeretetéből. Kitartása rendkívüli, kiválóan és remekül tud panaszkodni, nagy stratéga! Persze, ne térjek el a témától, senki se tökéletes, őt is vadásszák. Mégpedig az, akiknek elege lett a gépiességéből, a törtető allűrjeiből és a felfelé vakon engedelmes viselkedéséből. Söréttel kapja az attakot, biztos, ami biztos: „Én tudom, hogy egy beszari alak vagy, tele kisebbségi érzéssel!” és ez már olyan neki, mint akit elevenen megnyúztak  - szex pedig jegelve! Akinek a párja Rák, vagy Skorpió jegyű, remekül kijönnek. Halakat kifejezetten kedveli. Bak - Oroszlán, vagy a Bak - Ikrek páros határesetek, találkoztam már ilyen sikeres párossal. Csúcsformában egyszerűen verhetetlen - ez az erősen jéghideg ember - félelmetesen forró és tüzes.

 

VÍZÖNTŐ: érdekes eset!

Valójában egy zseniális ember, igen eredeti fazon, és mondhatni egy észkombájn! Nem szereti, ha valahol a pulpitusra kerül, de  hiába hadakozik, mégis felkeveredik. Szabályszerűen irtózik a népszerűségtől, de elég egy villanása, máris mindenki kedvence lesz szellemes megjegyzéseivel, furmányos mondatszerkesztéseivel azonnal   rajongókat szerez.  Azaz ember, aki szabadnak született és szuverén polgár, mindentől és mindenkitől távolságot tart. Ám  egyszer csak vezetője lesz az elégedetlenkedőknek, egy pillanat alatt lehet  forradalmi vezető,de akár egy elvetemült terrorista! Mi, más emberek napokig, órákig agyalunk egy-egy  problémán (számítógépen, pl.), míg  ő csak ránéz, és az ujjai már balettoznak is a billentyűkön…és kész! A házasságról úgy gondolja, neki találták ki. Egészen fiatalon a szexből adódó vibrációs érzések elveszik rövid időre az eszét és két hét után már képes oltár elé állni! Amikor kifogy az elem(é)ből az erő (vágy), a másik is rájön erre, újratöltenék, de vele ez nem olyan egyszerű! Neki egyetlen ember sok, viszont társaságban, tömegben és csoportban cukor falat. Itt valóban könyörtelen és érzéketlen játszmák adódnak! Ez sokkoló tud lenni:„Te tényleg nem vagy normális!” és a kanóc, működésbe lép! Ha a párja Oroszlán vagy Kos jegyű , akkor ezek jó tűzszerészek mellette. Ikrekkel pedig szót is érthet, „lezavarnak” egy-egy gyors menetet és így akár egymástól újratöltőd(het)nek.  Kellemetlen, de ki kell mondanom jobb, ha  Szűz jegyűvel ki sem kezd ! Ha igen, akkor a Gondviselésnek bizonyára  jó oka volt, arra, hogy ez a két zseni találkozzon.

HALAK: igazi lélekember!

Aki sokáig együtt élt egy Halak jegyű emberrel csak az tudhatja, hogy mekkora kincs volt, kezdetben. A másik ember is, momentán a társa, hánykolódott egy családban, vagy egy kapcsolatban, mire jön Ő és tengernyi megértést tanúsít! Vele minden titkot meg lehet osztani, és egy idő után valóban eggyé lehet vele válni ebben a kapcsolatban, viszonyban. Nem akar bennünket megváltoztatni, olyannak fogad el, amilyennek születtünk, amilyenné lettünk. Minden úgy jó, ahogy van – mondogatja - és majd csak lesz valahogy! Ismerik a kaméleont, tudják  mennyire alkalmazkodó. Nos, a Halak jegyű is olyan, mint aki föladja a saját karakterét, jellemét csak azért, hogy a másik vele jól érezze magát az ágyban ugyan úgy, mint egy házasságban. És amikor kezd felborulni oda-vissza (is) a mutatvány, akarva-akaratlanul is átvesszük a magunk számára sem szerethető negatív formákat, máris kész a műsor! És a Halak jegyű ember nem tesz mást, mint lemozizza a mi gyengeségeinket, és mindezt élő adásban. Itt a nagy bökkenő, valójában a magunk gyarlóságaival szembesülünk, amikor ráolvassuk a „gyengéit”! Miután nagy mártír, vagy inkább mágus (!?), tehetsége van ahhoz, hogy szolgai módon tükröt tartson elénk. Cserébe (be)kapja (a horgot): „Hihetetlen milyen gyenge jellemű vagy!” - szól önmagáról a bőszen becsmérlő. Ezzel aztán annyi a házasságnak, a szexuális életnek és valamivel (mással, pl.) igyekszik kielégíteni (ön)magát az elmaradt örömökért. Ha a párja Szűz jegyű, ő képes rendet rakni az életében,hisz nála, jó esetben, rend van. Ha meg Bika vagy Skorpió jegyű, akkor összeillenek, Bak jegyű is bejön ide hosszú távon.  A Rák és a Mérleg jegyű, akarva-akaratlanul is hintába ültet(het)ik Halak emberünket, aki ekkor visszafordíthatatlan döntéshelyzetbe kerül(het)...

 

 Ismétlem: A Nap jegynek, vagy épp a Hold jegynek minden szó értelmet ad! Minden belülről – ascendens (ASC) - „eleresztett” szó, vagy írás aranyat érő tud lenni annak, aki ért a szóból!

 

Az írások Steiner Gergely szellemi tulajdonát képezik, amelynek részben vagy egészben való közlése a szerző engedélye nélkül tilos.

skype: steiner.gergely

Információ:

s.gergely@t-email.hu címen, vagy a steinergergely@gmail.co

+36-30-9391-338 telefonszámon

(2017.04.03, Megtekintés: 2370) 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.