Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A PASIK TITKAI nem csak FÉRFIAKNAK

2013.05.01

 Don Juan és Casanova a nőkhöz fűződő viszonyáról Stefan Zweig írt egy esszét.

A lényege:

Don Juan igazi szexuális bűnöző. Gyermekkorától gyűlöli a nőket. Számára a szexualitás a bosszúállás eszköze. Valahányszor sikerül egy nőt elcsábítania, lefektetnie, úgy érzi legyőzte, megalázta. Mámorító diadalérzés keríti hatalmába.

Casanova az ideális szerelmes. Óriási szexuális fantáziája a legkoszosabb cselédlányra is rá tud álmodni valami gyönyörűt. Lehet, hogy ez az álom csak néhány óráig, napig, hétig, hónapig tart. Ez mindegy. De ameddig tart, addig igazán szerelmes. A nőbe? Nem! A fantáziájába.

 

Tisztelt Uram! Tudja-e hogyan lehet akárcsak egyetlen, vagy néhány nyilvánvaló gesztusból felmérni azt, hogy ön melyik kategóriába sorolja magát ebben a buja „kergetődzésben”? Felismeri-e önmaga jó és a rossz tulajdonságait, reményt keltő-e a viselkedése a másik nem életében, vagy  netán félelmet „produkál”?

Ha ön az a típus, aki még ha csak egy pillanatra is, de úgy néz egy szép fiatal lányra,hogy meglátja benne a majdani öregasszonyt akivé majd válik, akkor biztos lehet abban, hogy ön férfi

Ha ön az a típus, aki ránéz egy idős asszonyra, és meglátja benne azt a fiatal lányt, aki valaha volt, akkor biztos lehet abban, hogy valamivel különb férfi a többinél

Ha ön az a típus, aki ránéz egy megöregedett nőre, és nem csak a zsenge lányt látja benne, aki volt, hanem azt is el tudja hitetni vele, hogy még most is vágyakat tud kelteni a férfiszívekben, így az önében is, és ha érezteti vele, hogy ilyen nővel még soha nem találkozott, akin ennyire nem fogott az idő, akkor ön bizony férfi, és pedig a legjavából

 


Ez az első elemzésem, írásom, amit elsősorban férfitársaimnak szánok, de figyelmébe ajánlom minden érdeklődő nőnek is, mivel ezzel közelebb kerülhetnek a férfi agyának, gondolkodásának megismeréséhez. Ne a rosszat, vagy a jót keressék, hanem mi az, ami önöknek bejön, mi az, amitől önök sikeresek voltak eddig, és lesznek ezután is. Én sem tudom, mert nem is lehet tudni, hogy a másik, ez esetben a nő, életkorától függetlenül mitől lobban lángra.

 

Van néhány ötletem, hogyan fedezze fel magában a Don Juant, vagy a Casanovát! De, hogy melyikkel tud azonosulni, az már  a legbensőbb magánügye. (Ha engem kérdez, akkor is!)

Nézzük mindezt jegyről jegyre a hétköznapokban!

Ön Don Juan vagy Casanova?

https://steinergergely.eoldal.hu/cikkek/kulcsszavak-varazsa/nap--hold-es-az-ascendens-osszekapcsolodasa.html

KOS

Don Juan típus: nem titkolja, hogy vakmerő! Minden olyan túlzásra kész, amivel lehengerlő lehet. Egyenes szavakkal kimondja, hogy mi kell, és kész! Nem tűr ellentmondást.  Kimondja, hogy rést keres a paizson, és nem tágít hirtelen elhatározásból. Mi az, hogy önző vagyok? Akkor te mit akarsz? Fáj a fejed? Később megbeszéljük.

Casanova típus: bátran és nem tétovázva megsimogatja az arcát, egyértelműen látszik a kezdeményező fázis, kezei remegnek a vágytól. A feje egy kissé látványosan elszíneződik, amolyan pirospozsgás lesz. A kezdeti bizonytalanság után, egyenesen a száj irányában mozdul a fej – csókolózni akar, csak a pontosság kedvéért – átveszi az irányítást, és kivitelezi azt, amit a fejébe vett.

BIKA

Don Juan típus: ha egyszer már rátette a kezét, akkor tulajdonképpen nem is érti, hogy miért legyen onnantól engedetlen? Enyém vagy, és kész! Aki ilyen esetben is lagymatag a keze ügyében lévő „kellékekkel”, azzal kerek perec tudatja, hogy ki nem állhatja az efféle érzéketlenséget! Most vagy csinálunk valamit, vagy nem! – mondja, és makacs módon befejezi azt, amit elkezdett.

Casanova típus: engedelmesen fejet hajt a kérésnek: Előtte csináljunk egy romantikus körítést! A vendéglői vacsora után türelmesen felsegíti a kabátot (télen bundát), hogy majd ugyanolyan türelemmel lesegítse, amikor az érzékiség már a tetőfokára hágott! Csak lassan, semmi kapkodás! Mert a dologhoz hozzátartozik, hogy minden a jó tálaláson múlik. Majd adj neki!

IKREK

Don Juan típus: megdumálja az alanyt! Az állítmány csak akkor teljes, ha sikamlós szövegel – sms-ben, email-ban, telefonon – elmondja, hogy lesz egy meglepetése, és a Himalája(csúcsa) nem is fent van, hanem lent(alul). Jetik se csinálják másként, ő is ugyanúgy teszi, és a barlangban meleg lesz, azt garantálja. Szóban elárulja, hogy fejben már mindet eltervezett, és egy kis kézimunkával még megspékeli a dolgot!

Casanova típus: hangzatos – kétértelmű – beszélgetéssel, eszes szófordulatokkal, vagyis intellektuális szexszel indít. Semmi durvaság, semmi trágárság. Sokat sejtető lírai monológgal közvetíti az agyában lévő vágyakat, nem beszél mellé: itt csak egy lehet a cél, hogy a kapcsolatteremtés a gyakorlatban elérje azt, ami a fejében rég eldőlt. Az erőteljes szóbeli ösztökélésnek, a simogatásnak is az a lényege, történjen (már) valami.

RÁK

Don Juan típus: kisanyám, nincs itt az anyád, most én vagyok neked helyette! Ez nem lehetséges? No, akkor most megmutatom! Kb. ilyen, amikor ki nem állhatja a döntésképtelen amazont! Itt nincs semmi képzelődés, nincs más, ez van, ezt kell szeretni. Aki ezen megsértődik, az fogja a kis motyóját, és menjen szépen haza a mamájához. Ez időnként beválik, és aztán visszabújnak az ágyba.

Casanova típus: felöltözik a legszebb ruhájába, majd közösen elballagnak a szülői házhoz, a szülőkhöz, vagy még akár a temetőbe is. Ha „élőben” megy, akkor elmondja nekik, hogy ő igazi úriember, neki a család az szent. Engedjék el vele a leányukat egy kis sétára, vagy éppen Velencébe, gondolázni. Megkapja az áldást, ha nem nős, de ha igen, akkor is. Az első hotelnél megállnak, felmennek szobára és kiírják, nászutasok vagyunk!

 

OROSZLÁN

Don Juan típus: gyúrjunk egyet – ez a szlogen! Nem vitás, elbizakodott, mivel olyan horgot tud beakasztani a cél érdekében, hogy a nő maga mászik fel a botra, kezében a kukaccal. Annyira lehengerlően adja elő a meséjét, fel sem merül, hogy nem igaz, miszerint ő a kútban is fel tud állni, és hogy sokáig áll „az is”, ha ő úgy akarja. Van-e ember lánya, aki ennek ellent tud állni. Ha „végzett”, alszik rá egyet, jó néha kettőt is. És akkor mi van?!

Casanova típus: szándékai nemesek! Méltóságteljesen tudatja, hogy ragyogó élményeket tud kínálni. Már ha annak lehet nevezni, amikor két szerető szív találkozik. Őszintén, és nyugodtan megszervezi, hogy senki ne szenvedjen hiányt, amikor ő a becsvágyát ki akarja elégítetni, és erre nincs is alkalmasabb személy, mint aki előtt éppen áll, és akinek finoman feltárhatja erotikus óhaját.

SZŰZ

Don Juan típus: hozzáállása látszólagos! Gyakorlatiasan előadja, hogy sokat dolgozott ezen az ügyön, és nem szeretné, ha az események nem a terv szerint alakulnának. Logikusan előadja, hogy ennek a találkozásnak egészségügyi oka is van, mert meg akarja figyelni, mennyire értelmes dolog, amikor dologidőben szeretkezik. Eljött az idő, munkára fel! Ha jól sikerül, akkor rendszert is lehet ebből csinálni, ugye?

Casanova típus: mestere annak, hogy e kérdésben kiiktasson minden szőrszálhasogató dolgot. Ami a világban történik, azt kint kell hagyni! Az örök elégedetlenség nem lépheti át a küszöböt, a hisztéria sem gond. Mert az kifejezetten erotikus, és a legjobbkor teszi azt is, ha prűd, és pláne ha ingadozik. Nem sérti, ha illetlenül beszól a kedves: Fáj a fejem, csak egy csók, más semmi, de majd holnap…

MÉRLEG

Don Juan típus: belőlem nem lehet majmot csinálni! – hangoztatja! Ha a másik féllel éppen arra jutnak, hogy együtt kikapós hangulatban vannak, akkor senki ne viselkedjen itt olyan mesterkélten! El akarja hitetni, hogy azzal csak jót tesz, ha valakit boldoggá tesz, a másik terhére. wink Röviden: az is jó dolog, ha a „kedvese” párjának rovására cselekszik. Gond nélkül veszi tudomásul, hogy amit tesz, az egy sima ügy, mit (és miért) kéne megbánnia?

Casanova típus: szerelmes típus, aki „kész” már abba is belehalni, hogy magába a szerelembe szerelmes, nem pedig annak alanyába. Hihetetlenül kedvesen, bájologva tálalja, hogy a szerelemhez nem kell más, mint a kiegyensúlyozottság, a szépérzékűség. Privát vonzereje pedig arra való, hogy a nő kedvét lelje benne. Értelemre hat, miszerint a szerelem nem más, mint jókedvű móka, kacagás, és nem számít a népek zümmögése!

SKORPIÓ

Don Juan típus: kielégíthetetlen! Minden porcikájával azon van, hogy a nő magánfiaskóit kipuhatolja, elrejtve azon szándékait, hogy valójában „lyukra fut”(na). Kiválóan adja elő a kútfúró diplomáját úgy, hogy az egy mélylélektani módszer. A fájó csalódottság, vagy megcsalatás után ő éppen jó időben, jó helyen,  arra tévedt. A (meg)hallgatást (is) arra „használja”, hogy ismételten  a kútba vesse magát mámorítóan.

Casanova típus: nem hagyja, hogy a negatív (túlzottan érzelemingadozó) fennhangok eluralják a kezdődő viszonyt. A kellemes kisülés érdekében hajlamos olyan különleges erőfeszítéseket tenni, amivel kiderítheti, miként is juttassa érvényre ellenállhatatlanságát. Nála jól keveredik a pszichika, a misztika és a vágy. Nem talál kivetnivalót a bujaságban. Elég akár csak egyszer is, de az maga legyen a csúcs!

NYILAS

Don Juan típus: jöttem, láttam, győztem – és elmegy a tett színhelyéről! Lazán el tudja játszani, előadni akár a hattyú halálát is, és csak (rövid) idő kell ahhoz, hogy nyeregbe kerüljön. Tüzes lelkesedéssel hangoztatja: Egyszer élünk! Az egész élet nem más, mint egy időutazás, hiba lenne kihagyni egy-egy adandó alkalmat, amikor szabad a pálya. Nincs az a nő, aki ennek ellen tudjon állni, és hülye aki ezt kihagyja! – mondja(ön)!

Casanova típus: színház az élet! Ennek lényege, hogy spontán, a pillanat adta lehetőségek adják meg a dolgok pikantériáját abban a pillanatban, amikor az ember kizökken a napi ritmusból, és nyeregbe kerül. Ami lehet szabad nyargalászás, kantár nélküli igazi tűzijáték. Felelősség nincs, csak a szabadság érzésének öröme, akkor miért is ne! Amiről (a)más(ik) nem tud, az nem fáj(hat)!

  BAK

Don Juan típus: gépiesség a mottó! Róla aztán senki nem gondolná, hogy mekkora „hegymászó”. Ki se néznék belőle azt, hogy amikor becsukja maga mögött az ajtót, és kiteszi a táblát: „Dolgozom, ne zavarjanak!” ez mekkora máz (tud lenni)! Csak igen kevesen tudják, sejtik, hogy az irodában/műhelyben, ha már  be van betonozva egy státuszba, akkor természetes, hogy a beépített szekrény/szerszámpolc mögött egy heverő is van!

Casanova típus: egészen egyértelművé teszi, a Valaki vagyok szerepét! Nem csalás, nem ámítás, már a születésétől számítva a génjeiben hordozza azt az  ókori/középkori szokást, kissé modernizálva, hogy  a környezetében őt illeti az első éjszaka joga helyett, az  elsőbbség joga. Olyan kiválóan csinálja mindezt, hogy az „alanyok” (nők), akiket kegyeiben részesít(ett), mind  tartják a szájukat. Sőt megfejelik azzal, hogy önként és dalolva folyamatosan szállítják neki a friss húst az élvezethez.

VÍZÖNTŐ

Don Juan típus: szentségtörő!  Valójában úgy jár-kell, mint kakas a baromfiudvarban. Meg van győződve, hogy a tyúkoknak kötelező a tojás, neki meg jár a szex-tejelés. Meggondolatlanul, válogatás nélkül. Nem kerül zavarba, midőn egy-egy liba, vagy kacsa kerül az útjába. A virtuális szexben ugyan bizonytalankodik kissé, mivel itt csak egy „egér” a nemi szerve.

Casanova típus: szociális érzékenységgel konspirál! Miután ő maga kiválóságra vágyik, ezért olyanra utazik, aki híres a nehezen befolyásolhatóságáról, vagy a nő egy nagy ember „tartozéka”. Valósággal gerjed az ilyesmire. Összegyűjti a kiszemelt adatait, feltérképezi a mozgásterét, a kulcsszavait, majd magabiztosan csatlakozik a „hálózathoz”! Ahogy csatlakozott, olyan gyorsan bontja is a vonalat, ha végzett.

HALAK

Don Juan típus: amikor álmai nője átúszik még az „autósztrádán” is, hogy ívjon egy másik kétéltűvel, ez azt „termeli” ki belőle, hogy mint egy hoppon maradt levelibéka (ugyanabban utazik), „egy életem egy halálom” , majd akár még csapatba tömörülve is megkísérli a lehetetlent,  áthömpölyög azért, hogy megvívjon a nőért. Mi ebben a brutális?  A mazochizmusa. Soha nem lehet tudni, magával végez előbb, vagy mindenkivel.

Casanova típus: egy utazó felfedező! Hajlandó sok mindent feladni azért, hogy az ismeretlen barlangot fellelje a sűrű bozontos dzsungelben ugyan úgy, mint akár a kopasz és szikár, vagy éppen sima (domb)vidéken. Hajtja a megismerés vágya ismeretlen, és a kevésbé megszokott helyeken, és  személyesen szeret meggyőződni róla, hogy bár minden egyre megy, valóban jobb-e a szomszéd nője, és ha igen, akkor miért is?  

 

Férfitársaim! Ezen tudás, tapasztalat alapján nem hiszem, hogy sok gondot okozna önmagunk besorolása. Ez a fajta feltérképezés segít a nekünk való nő felismerésében, és bízhatunk abban, hogy ők sem ismernek félre bennünket. Egy kicsit csipkelődtem, egy kicsit ironikus voltam, de abban biztos vagyok, ha legalább 60-80%-ban közel jártam az igazsághoz, akkor máris hozzásegítettem egy kis önismerethez mindazokat akik érdeklődéssel olvasták.

 

Tisztelt uraim, fontos: tudják ez nem a mindig TV, és csak óvatosan mert "nagy a pi-jel.jpg -na 6 alma-es-a-pi.jpg -a", de meg kell tudnunk férni egymás mellett. A nők igencsak tudják, mit tehetnek velünk, hogy sikeres és szenvedélyes legyen az együttlétünk (így is, úgy is). Egy céltudatos és nem félénk férfi benyomását kell keltenünk. Van nő, ki Don Juant, és van, aki egy Casanovát melenget szívesen a keblén, de gyakran kíván új „műsort”, más-más szerepben, más-más szereplőkkel…..velünk! Még akár bohócot is csinálhatnak belőlünk,ha hagyjuk. Igaz,az is egy szerep...

 

Ebben az esetben is érvényes az az alapszabály, hogy aki tudja a születési Nap jegye mellett az ascendens, vagy a Hold csillagjegyét, bátran vegye bele az értékelés során.

 

Az írás Steiner Gergely szellemi tulajdonát képezi, amelynek részben vagy egészben való közlése a szerző engedélye nélkül tilos.

 

https://steinergergely.eoldal.hu/cikkek/nyitooldal/horoszkopja-elkesziteset-kerje-tolem....html

 Információ:

skype: steiner.gergely

s.gergely@t-email.hu

steinergergely@gmail.com vagy +36-30-9391-338 telefonon.

(2013.05.01, Megtekintés: 889)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.