Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vertex az ASCENDENS PONTOSÍTÁSÁRA is

2015.02.06

 

- annak, aki tudja még a születési óra, percét –

 

Tetszőleges sorrendben olvassa el a honlapom (http://www.steinergergely.eoldal.hu/) menüjében a SORSOK FELETTI ERŐK – VERTEX címszó alatt található írásaimat, mindegyik közelebb viszi a Vertex pont lényegéhez, a kasztrendszer megértéséhez.

 

http://www.steinergergely.eoldal.hu/cikkek/sorsok-feletti-erok-vertex/ii.-kiegeszites-a-vertex-ertelmezesehez.html

http://www.steinergergely.eoldal.hu/cikkek/sorsok-feletti-erok-vertex/i.-a-titokzatos-vertex-pont....html

 

Képtalálat a következőre: „önbizalom”

Az önbizalom ébredése

 

Attól, hogy nem bevett szokás nézegetni, még van és létezik ez a „kasztrendszer”. Európai szemmel leginkább elutasítással fogadják ezt a besorolást, Távol-keleten ennek tudomásul vétele és ismerete természetes. Bár hallgatólagosan „elfogadott”, de ki nem mondottan szinte kiszámíthatatlan megismerésének következménye. Szinte bármely életterületre ki lehet vetíteni, és tetszik, nem tetszik el lehet, el kell fogadni, de hangsúlyozom, én magam soha nem erőltetem...

 

 

A könnyebb érthetőség kedvéért néhány érdekesebb, közismert személyekről szóló példát hozok.

 

A kasztrendszerről magáról elöljáróban.

 Három felső kasztrendszer van. Első kaszt az árják, vagyis az Irányító réteg. A séma szerint ezek „nem keverednek”. Na, ennek akkor van jelentősége egyértelműen, amikor bármekkora is a szerelem a házasság megkötésekor, némelyike alig, vagy egyáltalán nem éli túl, és még a boldog kapcsolat alapszintjét sem érik el.

Második kaszt a Kiválasztott réteg.  Itt és most nem megyek bele részletesen a távol-keleti hierarchiába – Európában élünk! –, de itt is fellelhetünk magas pozíciókat betöltőket, akik lehetnek királyok, vagy (nemzet)vezetők.

Harmadik kaszt  a Kiegészítő réteg. Képtársítással élve ők a dolgozók, ha úgy tetszik a „munkásosztály”.

Negyedik kaszt a Stigmatizált réteg. Szándékosan nem használok jelzőket, nevesített példák igazolják tényszerű helyzetüket, ennek megítélése nem az én dolgom, feladatom.

 

Az már igen, hogy az asztrológiában megszokott kacifántos számítással felállítsam az érzékeny pontokat. A Vertex is ez a kategória. Érdekessége, hogy csak négy házban lehet „jelen”, és valójában a házak tartalmi jelentésén sem kell itt különösebben elgondolkodni, mivel adja magát a Kasztrendszerhez, bő ezerrel! Ebből adódik, hogy csupán egyetlen kérdést kell feltennem, amikor bizonytalan vagyok pl. az ascendens- t illetően. Mi a foglalkozása? Válasza egyértelműsít!

 

Asztrológiai léptékben ez a négy pont a születési képletben csak az 5. 6. VII. és a 8. Házban lehetséges! Van némi köze a jegyekhez, de ez asztro-technika!

 

 

Az óra járásával ellentétes irányban haladva:

Irányító (kreatív) réteg az 5. Házban, az Oroszlán jegyhez kapcsolódik, itt a (boldog), önkifejezés formáival találkozik.

Kiválasztott (szolgáló) réteg a 6. Házban, a Szűzben valami szolgálat egy nemes cél érdekében.

Kiegészítő (beavatott) réteg a VII. Házban, a Mérlegben ez az alkotótársak zónája.

Stigmatizált (titokzatos) réteg a 8. Házban, és a Skorpió jegyben a sorsszerű áldozathozatalról regél.

 

 A „keveredés” egy párkapcsolatban pl. szinte megoldhatatlan tehetetlenséget okoz nekem, még a felismerőnek is. Sokáig  „foglalkoztatott”  Lady Diana és Károly hercegkaszt ügye”. A hétköznapok hoztak elém már  elmérgesedett főnök-beosztott viszonyt, majd volt, hogy egy  családon belüli „állóháborúra” kaptam innen ez  útbaigazítást…

 

A témaindító most Lady Diana és Károly herceg esete.

Az első „bomba meglepetés” a hercegnő ascendens pontja Nyilas 18°-ra tehető, és a Vertex pontja 3° Oroszlánban. Gyakorlatilag uralkodónak született, de a 8. Házban az a nevezetes pont a Stigmatizált (titokzatos) rétegben van. Azzal a feladattal inkarnálódott, hogy a szegények felkarolója és megsegítője legyen. Ne finomkodjunk „érezte” ezt a nép/a világ, „a képét adta”, de a hozzá való képesség hiánya, és a magánéletére jellemző káosz/anarchia miatt igen messzire sodorta ennek a kivitelezésétől.

 

Népek érdekesek, megérzik a „maguk közé tartozót”, annak  jeleit, és zömmel mind ugyanazt tették/teszik a mai napig is, káoszt teremtenek maguk körül, és istenítik aki velük együtt semmit sem tesz – még most sem – a világbéke érdekében. Maradt minden a régiben, még a párizsi merénylet is ezt igazolja, milliók „gyászolják” azokat, akik olajat öntenek a tűzre, finoman szólva „viccelődnek”! Stigmatizált (titokzatos) rétegek, mint a hercegnő is, semmit sem tanultak ebből-abból. Nem is kell, mert ebben a rendszerben szinte mindenki tömegével  „felsorakozik” azok közé/mögé, akik szeretnének, ha nem is sok időre – mai nyelvhasználattal – celebekké válni….

 

A Vertex-pont egyik fő „szerepvállalása” a társkapcsolati kérdés. Kapásból fel tudok sorolni hasonló nevezetességeket, akik Lady Dianával egy kasztban tömörültek. Vertex-témában már szóltam arról, hogy Elizabeth Taylor, Richard Burton, Eva Braun, Adolf Hitler is a 8. Ház Stigmatizált (titokzatos) réteg csoportba tartoztak.

 

Nekünk, mindenki másnak is Radix születési képletünk a karakterünkről, lehetőségeinkről szól úgy, ahogy az ellenkezőjéről is, a lehetséges kudarcainkról, de legfőképpen  az életfeladatainkról is.

 

Nézzük meg Adolf Hitlert, aki eleinte színházba járt, olvasott, rajzolt, festegetett, de rendszeres tanulmányokat nem folytatott.  Lady Diana - bár furcsa  lehet a párosítás, hogy ők így és itt „együtt” -, aki arisztokratikus háttérrel kényelemben élt, elsőre nem „uralkodásra vágyott”. Hitler életjáradékot kapott és bécsi rokonainál éldegélt mintegy két évig, ahol felkészült a Festőművészeti Akadémia felvételi vizsgájára, de valószínűleg még annak szigorú felvételi követelményeivel sem volt tisztában. 1907-ben sikertelen felvételi vizsgát tett, aztán egész életében nem volt egy rendszeres, fizetett polgári foglalkozása. Majd egyszer valaki megnyomott nála egy gombot, és tudjuk a folytatást sad

 

Nem lényeges, hogy a társkapcsolatban az Irányító (kreatív) réteg „lent” kivel keveredik. Távol-keleti szokás szerint ott erre ügyelnek , amit nem ellenőriztem, de ha mégsem, akkor ők is úgy járnak, mint a fent nevezettek. A felsorolt öt személynek a 8. Házban áll(t) a Vertex pontja! Lady Diana „kilógott a sorból”, ugyanis azok négyen azonos sírban fekszenek, ő lesz kivétel…(Károly herceg él, és nem valószínű egy sírhelyre kerülnek)

 

Károly herceg 5. Házban, a Nyilas jegyben 11° körül álló Vertex pontja azt mutatja – „halovány” elképzelésem van, hogy mi vezérelte Diana irányába – kettesével vette a lépcsőt egy bő kaland reményében. Csak a technikát figyelembe véve, ha ez Távol-Keleten történik (talán) szóltak volna, vagy az se gond, ha nem, mert a sorsát senki sem kerüli el. Az asztrológia nem azonos a patológiával, vagyis a részletboncol(gat)ás nem az én műfajom. Én sem rendelkezem a sorsok felett!

 

A távol-keleti embernek az európaihoz hasonlóan szüksége van egy intellektuális, ha úgy tetszik egy magasabb körben forgó, elismert társra, akire úgy nézhet, hogy az előmozdítja a fejlődését. Akár tudja, akár nem, hogy melyik/milyenkasztba” született, a vágyak és remények között nincsenek határvonalak. Viszont valakik - ők is emberek bizonyára –, „kitalálták” ne legyen minden olyan egyszerű.  Csak azért is elhatárolja a férfit és a nőt a társától, családjától, hogy a világmindenségben fussák meg a maguk köreit, mert mindenki azt kapja, ami jár!

 

Itt jön a képbe a sajtó, a másféle népek – ahogy a párizsi eset is bizonyítja - senki és semmi nem szent, tudatosan vagy tudattalanul lelepleznek két embert, vagy különféle népeket, hogy ne tudják egymást elfogadni. Ez fájni fog: a Stigmatizált rétegbe tartozók élete születésük pillanatától - lásd A. Hitlert élete is – mások utánzásáról, az élet habzsolásáról szól(t), hiányzik a lelki finomság… Miután nincs átjárás a kasztok közt, büntetlenül nem mehet ez sokáig. Ambivalens helyzet, se vége, se hossza az ő kalandjaiknak. „Lent” persze, szentté avanzsálódtak, mert ők azok akik innen a kirakatba kerültek! Nem kell nagy nevekben gondolkodni, elég a környezetünkben körül nézni, mindig akad „én vagyok a falu rossza egyedül”, jól tudom, ők is a „nagyok sorsára jutottak” …

 

Visszatérve Károly herceghez. Mi a kérdés? 5. Házban, Nyilas jegyben Jupiter égisze alatt, tudjuk nem róla mintázták meg a hűség szobrát. A maga életterében lefutotta a köreit, de hiba lenne azt gondolni „ha a férfi megteheti, a nője miért ne tehetné?” Az ezoterikus technika szerint Károly akár tudta, akár nem, hogy milyen kasztba született - gyanítom nem foglalkozott vele - , lényegében ez a fajta réteg, ha „alul-választott”, és a Megbélyegzett (titokzatos) rétegben kereste az örömöt,  törvényszerű, hogy e feleség előbb-utóbb félrelép, és viselnie kell a következményeket!  

 

Érdekességként a közelmúltból: egy nő, aki alkalmazottként dolgozik,  okkal-joggal ki van kelve magából – megteheti mindenki a maga módján –, miszerint a  főnöke „tahó” módon kezeli a cégük ügyeit, ő meg Kiválasztott (szolgáló) rétegből startolva „szembemegy” az „otromba” felettessel…aki  Uralkodói (kreatív) rétegben tengeti mindennapjait. Vajon mi lesz a dolog kimenetele?

 

Itt egy másik: Éppen egy ügyfél elemzésénél ascendens témában voltam, aki születési idejének csak a napszakát tudta…ötlet jött, rákérdeztem,amúgy mit csinál napközben, vagyis mit dolgozik? Köz-tisztviselőként önkormányzati teendői voltak. Máris kiderült az ASC csillagjegye, Vertex pontja, ami a Kiválasztott (szolgáló) rétegbe datálódott, így már nem volt kérdés további dolgainak mikéntje…

 

Az írás Steiner Gergely szellemi tulajdonát képezi, amelynek részben vagy egészben való közlése a szerző engedélye nélkül tilos.

https://steinergergely.eoldal.hu/cikkek/2018-havi-prognozisok/horoszkopja-elkesziteset-kerje-tolem....html

 

Információ:

skype: steiner.gergely

s.gergely@t-email.hu

steinergergely@gmail.com vagy +36-30-9391-338 telefonon.

(2018.04.15, 6:00:00 Megtekintés: 1586)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.