Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Darázsfészekbe nyúltam…

2015.08.05

Darázsfészekbe nyúltam…

Darázsfészekbe nyúlok, szinte nap, mint nap, ugyanis párkapcsolati kérdések esetén többnyire senkinek sem tetszik a kielemzés. Abban azonban szinte mindig egyetértünk, hogy valamit változtatni kell(ene) a dolgok menetén! Megjegyzem, jómagam, ha idejekorán – az asztrológiai tanulmányaim előtt - csak a töredékét kaptam volna az ismereteknek, sokkal világosabbak lettek volna a dolgaim és könnyebbek a cselekedeteim…

 

Több száz elemzés elkészítése után asztrológusként (is) kijelenthetem, tudatosan nagyon kevesen, és keveset tesznek a párkapcsolatukért.

 

Az asztrológiában az is csodálatos, hogy mindig van választási lehetőség. Igaz csak akkor, ha valaki tudatában van annak, hogy ez nem segítség, hanem a lehetőségek tárháza.

 

Szokatlan hasonlattal, ez olyan, mint a sakk. Csak itt négy és fél lépést teszek, kész a „matt”. Nincs futó, király és királynő, nincs bástya, és senki sem paraszt!

 

Valójában négy házhelyzet van, és a teljes képlet - 8. VII. 6. és az 5. Ház + ascendens, Nap jegy, Hold jegy - ezzel kész az egyenlet, vagy legalábbis ebben a kérdésben az útvonaltervezet.

 

Egy férfi volt a kérdezőm párkapcsolati témában.

 

Az eredeti elemzés:  

Mindketten elbűvölő egyéniségek, csak éppen nem illenek össze(Mi ez, ha nem egy darázsfészekbe nyúlás? SG) Ön a csillagjegye alapján egyensúlyra törekvő és állhatatos természettel megáldott, felelősségteljességgel bíró karakter. A tapasztalatok alapján nyugodt, békés természetű, aki nem mentes a makacsságtól, emiatt minden bizonnyal korábban is bőven akadt konfliktusa másokkal. A felesége viszont könnyed ritmusban kívánja élni a mindennapjait. Ezzel jár, hogy nehezen viseli az ilyen típust, akivel lazaság és változatosság nélkül telnek-múlnak a napok, nehezen tűri a monotóniát is, és csak idő kérdése, hogy mikor kap sokkot ettől a gépies trendtől. Kirakat élet felel meg neki, ahol van élet, pezsgés és miegymás. Szóval, ha végigolvasta az előzőeket, akkor – lehet nem ért vele egyet, az egy dolog – ön is belátja, miért kezdtem az elemzést az adott mondattal. Minél előbb tudja meg, annál könnyebb lesz a tartalmi rész, vagyis a magyarázat megemésztése.

Váltig állítom, hogy a csillagokból nem lehet mindent kiolvasni, és azt szentírásként elfogadni! Tapasztalatból mondom, önnek is hasznos lesz, ha innen tudatosítja a jellemvonásaikat, így jobban megismerheti önmagát, a másikat – a párját – és más embereket is. Az ismeretek birtokában a jövőben kevesebb gondja lesz, felveheti a kesztyűt, és munkához láthat az önismeret terén.

Szóval, ön egy kiegyensúlyozott, megbízható és türelmes ember – valami azt sugallja nekem, hogy ez így is van – kísérelje meg félrerakni konok makacsságát, és kellő óvatossággal, de még jobb lenne, ha könnyedén férkőzne a felesége kegyeibe. Érezze, hogy semmire sem akarja őt kényszeríteni, a szíve így is ő érte dobog, elfogadja olyannak amilyen, és nem akarja megváltoztatni. Még valami, hogy a felesége egy szeszélyes és szenvedélyes lény, akinek adja az ön lényének a legjavát végletek emberének, s talán ezt ő is felismeri, és a biztosat nem cseréli fel a bizonytalanságokért.”

 

Ez volt az eredeti „szöveg”, és mivel igencsak belenyúltam a darázsfészekbe, kevésnek bizonyult ez az elemzés, ez a férfi kérdezőm bővebb kiegészítést kért!

 

Gyerekcipőben jártam még akkor az asztrológia terén a mélyebb prognózis felállításában, voltam kénytelen megszerkeszteni – minden asztrológus másként csinálja – egy saját verziót, amit a mai napig is alkalmazok.

 

Ez az a bizonyos Vertex-pont.

 

Én a kasztrendszert vélem jeles útbaigazítónak mivel a  párkapcsolat dolgában (amerikai asztrológusok ebben alkalmazzák) is kiváló, nekem is. Mindig nyilvánvalóvá tette/teszi a dolgok állását.  

 

Vertex esetében négy ház dominál, de van egy ötödik is, ez pedig maga a teljes horoszkóp. Bevett szokás (gyakorlat), hogy a születési képtelet egyben kell értelmezni, és utána jön minden más - visszájára ez a négy Vertex pont. Aki olvasta az írásomat a Vertex-ről – szakdolgozatom témája volt – az tudja, hogy a 8. VII. 6. és az 5. Ház tartalmi értelmezéseit az óramutató járásával egyező irányban alkalmazom, de nem mond ellent ennek az sem, hogy fordítva is működik. Lényege, hogy legyen rajta fogás, és a kérdést/kérdezőt előrébb vigye az ügyében.

 

Lássuk, hogyan bővítettem ki a fenti synasztria (párkapcsolat) elemzésemet, a Vertex ismeretében. Nincs itt mélylélektani elemzés, egyszerűen a száraz tényeket vettem alapul, hogy a kérdéses planéta/planéták jelen esetben kizárólag statisztikailag esésben vannak/voltak-e, vagy emelten? Természetesen a megfogalmazással szinte mindig óvatosan bánok, és figyelek arra is, tovább ne sérüljön az amúgy is erősen kényes, kellemetlen (darázsfészek) szituáció!

 

Az elemzés kiegészítése a Vertex alapján:

A gondot abban látom, hogy a felesége Vertex pontja a 8. Házban áll, míg önnek az 5. Házban, így ezzel egyértelműen, a négyes felosztásban, a két legszélső (kaszt)rendszerbe kerültek. Más-más társadalmi elrendeződés áll e mögött, ezért is nem alakultak jól menet közben a dolgaik. Szexuális téren, azzal hogy a felesége csillagjegye az Oroszlán zodiákusban van (külön kitérek erre, mit is jelent pl.: az Oroszlánra nézve. SG), remek! Azzal, hogy önnek a Vertex-pontja Nyilas jegyben, és az 5. Házban van, elem szempontjából kiváló, így e téren, ahogy kezdetben, a jövőben is, ha úgy adódik, menne a dolog. Itt az a kérdés, hogy a társában  van-e, maradt-e annyi parázs, hogy szikrát fogjon ön iránt. Meddig és miért is hagyták a kérdést elhamvadni. Kérdés, hogy hajtja-e, vagy kit hajt még a tűz önök közül? Viszont – (ez itt a darázscsípés SG) nevezetes kaszt része a dolognak, hogy ezek szerint önök nem egy kávéházból valók! A teljesség kedvéért egy másik sarkalatos témában is igyekszem még jobban feltárni, a kialakult helyzetük magyarázatát.  

 

És most egy kis Vertex ismeret a fentiekhez (is):

A négy kulcsmomentum sorrendje az elemzéseknél:

- első helyen a szex minősége (Vertex-8. Ház)

- második a közös érdeklődési kör, hobbi (Vertex VII. Ház)

- harmadik a családi kérdések, mindkét oldalról mennyire befogadó/elfogadó a család (Vertex 6. Ház)

- negyedik a testvéri, baráti társaság (Vertex 5. Ház)

Természetesen az elemzés zárása mindig egy összegzés, ami a kérdező fizikai, érzelmi és lelki kérdéseit tartalmazza.

 

Vertex 8. Ház a titkok háza, és ide tartoznak a szexualitás dolgai. Nyíltan senki be nem vallaná, pedig elvitathatatlan tény, hogy mindig fokmérő az első közös erotikus élmény. Ennek megbeszélése a két emberre tartozik, magánügyük ki-ki hogyan gyakorolja és kezeli a szexualitást. Sokféle oka lehet, ha erről nem esik szó, de az asztrológiában ez nem tabu kérdés! Sőt, innen, egészen kiváló útmutatás kapható! Jegyről-jegyre tagadhatatlanul eléggé egyértelművé válik, nincs mit titkolni, ködösíteni ebben a témában sem.

Pontosítva: megtudható a születési képletből, legyen az zodiákus szerint, vagy az itt tartózkodó egy, vagy több bolygó alapján, vizuálisan az ösztönök malmára hajtja a vizet. Ismerete mentesít a csalódás érzetétől, egészséges stresszt is képes kiváltani. Ez, amúgy nem a kísérletezésről szól, hanem valóságos hús-vér cselekedetekről, ahol értelmetlen a visszafordulás akkor is, amikor valami nem gömbölyű a dolgok menetében. Jegyről-jegyre folyamatosan szem elől se lehet téveszteni (utólag se) azt, hogy a lelki, vagy éppen a testi kaland hol csúszott el, és bátran állíthatja, legközelebb jobban teszi a dolgát!

 

Tüzes jegyek Kos-Oroszlán-Nyilas, mint a lehetséges Vertex 8. Ház csúcsa:

 

Kos jegy esetében köztudott energikussága révén az akciókban gazdag, viharos szexet díjazza, az egyhangúságtól világgá szalad, és a hálószoba csak egy helyszín a sok közül a terepgyakorlatokhoz, nem jön zavarba sem a padláson, sem a háztetőn, akár. Hasonló elemű társaival hamar megtalálja a közös nevezőt, ugyanakkor egy extrém Vízöntő is kihozza belőle a maximumot. Idegesítheti a Rák, valamint a Szűztől képes a falnak menni. Ostort visz magával, vagy (steril) madártollat ez esetben ez kitüntetés.

Oroszlán jegy esetében a szerepjátékok fokozzák a hatást, a vetkőzős figura valósággal megrészegíti. Akár a Kos esetében, halála az unalom, az egyhangúság, a megszokás, így minden alkalmat megragad a változatosság érdekében. Tűz-elemű társaival szó nélkül belemegy minden ökörségbe. Jelszó, a kifulladásig. Ő is a Rákkal „vergődik” egy sort, de a Bakkal is így lehet. Halak dolgában annak félszeg viselkedése kioltja a tüzet. Imád(hat)ja a kártyára írt „házi feladatokat”, vagy az üvegpörgetést!

Nyilas jegy esetében – egy tőről fakadnak a tüzes cimborák férfi/nő egyaránt – bűntudat nélkül bebarangolják a lakás összes zugát, talán a csillár marad épen, de az sem biztos. Itt, ha egy széles franciaágy nincs, akkor semmi sincs. Aki álmos, az bele se kezdjen, tudnia kell bírni a tempót reggelig. Aki kitalálta az előjátékot és ráadásul rajta akarja gyakorolni, az vagy hülye, vagy nem komplett. A Tűz eleműek előnyben vannak nála, ugyanakkor az Ikrek cimbora szárnyakat ad neki. Skorpió és a Rák kerülje, a Halakkal is lehet gondja, ha nem is sok, épp elég! Kellékek tekintetében a fokozó eszközök is egyeznek az előző kettőével!

 

 

Vertex VII. Ház, horizont felett van a 8. Házzal egyetemben. Fontos tényező a közös hobbi és érdeklődési körök, amelyek szem előtt zajlanak, még akkor is, amikor a szexuális dolgok nem éppen publikusak. Az asztrológiában – már említettem – nincs tabu kérdés sem önmagunkról, sem másokról. A csillagjegy és a bolygók alapján kiderül tudjuk-e viszonozni és elfogadni a másik fél hobbiját, érdeklődési körét. Hiba lenne átsiklani felette. A VII. Ház arról vall, mit kell megtudni/megtanulni, hogyan kell kreatívan együttműködni a jelenben és a jövőben. Nyilvánvaló, hogy mennyire reális, vagy éppen irreális az igyekezetünk.

Levegős elemű embertársainkkal és néhány csillagjeggyel érzékeltetem, hogy miről is van szó. Nem véletlenül velük, mert a zóna Sarok Ház Levegős elemmel társítva mutatja, hogy szóban intelligens és kapcsolatteremtő-e, vagy mesterkélt, netán felelőtlenül ássa alá a harmóniát és a finomságot. Játékosan sokat kell/lehet tanulni akár nem könnyű tapasztalatok árán is, hogy kielégítő legyen egy kapcsolat.

 

Levegős jegyek Ikrek-Mérleg-Vízöntő, mint a lehetséges Vertex VII. Ház csúcsa:

 

Ikrek jegy esetében a közös hobbik és érdeklődési körök dolgában az érzelmek nem igazán kapnak kifejezési formát. Aki nem képes intellektuálisan jelen lenni a társasjátékokban, és képtelen a másik kommentjeit viszonozni, az akkor már el is elbukott. Nem arra vállalkoztam, hogy a hibákról társalogjak, amikor ötleteket várnak. A szókirakós játék jobb hangulatra derít mindenkit! Ennyi nem elég, jobban kifejtem!

Fizikailag kellemes fáradságot érezhetnek sportban (atlétika, aikido, judo, karate, stb.) az autósportban, a fafaragásban, szobrászatban. És aki itt nem veszi fel a kesztyűt, annak vége. Intellektuális/általános értelemben a szellemi frissességüket őrzi meg egy pozitív hobbi, pl. író és olvasó találkozók, kiállítások, amatőr videózás/fotózás. Alkotó értelemben egymás számára sikerélményt adnak, pozitív feltöltődést találnak az (újság)írásban, helyi vitakörökben, ahol az aktuális kérdésekben szót emelnek, hangjukat hallatják.

 

Mérleg jegy esetében a közös hobbik és érdeklődési körök dolgában jöhet minden unalom űző program, ahol emberek vannak, ahol a személyes jellegű kapcsolatok, egymás hátán hemzsegnek. A stabil érzelmi élet látja a kárát, amikor nélkülözik a finomságot, és minden esetben döntő szerepet játszik a divat. Jelszó, „ruha teszi az embert”, és valósággal szertartás-szerű egy-egy összejövetel. Ahol kellemes szemet gyönyörködtető férfiak, és nők - valóban azok - sürögnek-forognak, és nem vagyok ironikusabb az átlagnál, ha sznobokról beszélek.

Fizikailag kellemes fáradságot érezhetnek, amikor teniszeznek, aerobikra járnak, fallabdáznak, kocognak, tollaslabdáznak. Intellektuális/általános értelemben a szellemi frissességüket őrzi meg a kvíz játékokban való részvétel, vagy igazán felemelő lehet számukra egy közös séta valamilyen szép környezetben, folyó- vagy tóparton. Alkotó értelemben egymás számára a sikerélményt növelik, és találnak maguknak pozitív feltöltődést a dekorálásban, virágkötészetben, festészetben, művészeti kiállítások rendezésében. Minden más konfliktus forrása lesz/lehet kiegyensúlyozatlanságot teremtve az életükben.

 

Vízöntő jegy esetében a közös hobbik és érdeklődési körök dolgában erősen intellektuális. E jegy a kapcsolódás terén sem egy átlagos szintű. Aki egyénieskedő, az máris kiesett, mert náluk a hobbi csak egy csoportos baráti társasággal kivitelezhető. Nem jó szó, hogy kivitelezhető, egyszerűen nincs más alternatíva! Itt nem túlzok, ha azt mondom nagyon gyakran klinikai eset kategóriája – nem beteges, csak úgy tűnik – mert miután az emberek zöme büszke a személyes identitására, itt a párosnak az tetszik – Mérleggel rokon, hogy sznob módon, és az Ikrekkel azért, mert jobbára barátok is – klánban, vagy klikkekben utaznak.

Nincs ebben semmi rossz, csupán akkor, amikor polgárpukkasztó módon veszik ki a részüket bármiből is. Olyan csakazértis emberek, „mi nem olyanok vagyunk, mint ők” alapon, miközben egymás között (is) nélkülözik a szeretetet, de a lényeg a különcségben van…

Fizikailag kellemes fáradságot érezhetnek, amikor sárkány- vagy vitorlázó repülhetnek, atletizálhatnak, jógázhatnak, síelhetnek. Intellektuális/általános értelemben a szellemi frissességüket őrzik meg a számítógépes-játékok, elektronikus-játékok, modellezés, Az avantgarde művészetet is élvezik közösen, de töltődést jelent nekik az ezoterika és a régészet is. Alkotó értelemben a sikerélményt növelik egymás számára, és találnak maguknak pozitív feltöltődést az abszurd színházban (pantomim), vagy megteszi az aerobik is, netán bohóckodás a cirkuszban, vagy lehetnek bohóc dokik a szabadidejükben…

 

Folytatom a párkapcsolati elemzést:

„A párkapcsolati kérdésükben arra a következtetésre jutottam, hogy a Víz elemnek erős hatása van, és ebben a témában, nagyon zártkörűnek és intimnek lehet mondani. A Vertexben, a VII. csúcsa a Rák jegy, erősen összefüggésbe hozható a passzív és döntésképtelen szokásokkal, beidegződésekkel. Ami az önök esetében a szinte elkerülhetetlen bántó és sértő attitűdökkel jár. Ezeket a kívülről jövő hol irányító, hol visszafogó ártalmas tendenciákat egyikük sem viseli jól. Bizonyíthatóan a hobbi, vagy a szabadidős programokra önök külön utakon járnak, semmilyen közös kedvtelésre nincs utalás, ha mégis tévedek, akkor cáfoljon meg! E kérdésben egy másik koordinátora támadott – Mars, a nevezetes Rák jegyben –, ami igazolja nem is alaptalanul a féltékenységet és az irracionális szorongást a valós életben. Ha ez azóta se változott, hiszen alig-alig lehetséges kiegyezés, akkor az önök esetében lőttek a kellemes szabadidős programoknak, és ezt itt és most sajnos szépíteni se tudom!” (Nos, ez volt a második darázscsípés frown SG.)

 

 

Vertex 6. Ház analógiája sem sérti az asztrológia rendszerét – tehát semmi sem új, semmi sem fenomenális – csak annyi, hogy itt is maradt a régi nóta – szinte mindig darázsfészekbe kell nyúlni a tisztázások végett. Ebben a zónában a négyes rendszerben sincs másként, mint a 12 Ház szerkezetében. Új, hogy már nem a horizont felett, hanem alatta van, és a 6. Ház valóban belső ügyekről szól, erősen bizalmi kérdés minden és mindenki. Pontosabban a családok befogadó képessége az értekezés témája.

A 6. Ház a Sors háza is egyben, és itt van az, hogy ráébredünk, mások is léteznek. Kérdés, vajon hogyan használjunk fel a képességeinket, tehetségünket az újonnan kialakult magunk teremtette helyzetekben. A horoszkópban az itt elhelyezkedő bolygók azt is megmutatják, hogy mennyire tudunk önzetlenül cselekedni. Pl. milyen az egy életre szóló elkötelezettség képessége szeretteink szolgálatára. E házhoz tartozik az egészség is, és innét deríthető fény a sorozatos hibákra, hol is van szükség a gyakorlatias kiigazításokra, illetve korrekciókra.

 

Földies jegyek Bika-Szűz-Bak, mint a lehetséges Vertex a 6. Ház csúcsa:

 

Bika jegy esetében , hogyan alakul a családok befogadó képessége?

E jegynél a vonzódás és a vonzás hatása, valamint a birtokviszonyok miatt az elmenetel és a kiszakadás nem jön, nem jöhet szóba. Képszerűen kifejezve a társunk voltaképpen egy új vagyontárgy is egyben (vagy nem). Erősen érezhető a gyökerekhez való ragaszkodás, de az új hajtások fejlődésének érzékelése is. Az már más kérdés, hogy megfelelő módon érzékeli-e, de az tény, ahol vadhajtások közepette – pl. uralkodó bolygója, a Vénusz esésben – a képletben ez kedvezőtlen, akkor nagyon nehéz tudomásul venni, és még nehezebb a tudtára adni, hogy gaz termelődik, és csak idő kérdése mikor következik be a remélt befogadás elhalása. (Ez jobban tud fájni, mint a darázscsípés! SG) Gyakran felvetődik bennem, hogyan adjam meggyőzően és a legegyszerűbben a kérdezőm tudomására, a gyomlálás elkerülhetetlen. Sok esetben a mag rossz talajba került, és csak ezzel tudom magyarázni, hogy konok és makacs családok befogadó képessége mitől is negatív…nem ilyen lovat akartam…Itt aztán előbb, vagy utóbb minden, és mindenki elértéktelenedik; de igaz az is, hogy a zsák szinte mindig megtalálja a foltját, és boldogan élnek, míg meg nem halnak…

 

Szűz jegy esetében hogyan alakul a családok befogadó képessége?

Mindenki azzal számolhat, hogy a befogadás takarítással kezdődik. Mielőtt észbe kapnánk kijavítanak bennünket, de  mindent és mindenkit! Rossz az, aki rosszra gondol – ez néha ránk is fér. Nem telik el nap, amikor estebédkor elemző beszélgetések lesznek, minden szót gondosan megrágva (nem kiköpni), és majd csak annak utána lenyelni. De ez mind nem elég, fel is kell tudni mondani azt, amit nap, mint nap házi feladatként kapunk a családunktól/családoktól. Megint csak egy darázsfészek-effektus (SG), amikor tudom és látom, de hogyan mondjam el neked, ha ezt, vagy az nem teszed meg, akkor…Igen, így igaz a diszharmonikus egyenes következménye, hogy belebetegszünk a gondoskodásba! Itt lehet akár több órán keresztüli kényeztetés úgy, mint örökre be nem gyógyuló sebek hordozása. Kitörölhetetlenül stigma alakul ki. Könnyen osztom itt az észt, humorizálok, de az életben, ez maga a pokol. Miért teszem? Nos, ha már kérdezett, akkor igyekszem –a magam érdekében is – játékosan irányítani azt, ami nem játék, hogy a felnőttek – a szülők! – vegyék észre, mikor nem vagyunk már kisgyerekek…Sikerül? Nem tudom, csak azt, hogy ha a 6. Ház Szűz csillagjegyben kezdődik, akkor az van, amit elmondtam/leírtam…

 

Bak jegy esetében hogyan alakul a családok befogadó képessége?

 Csúcsfazonok az ősök! Akiknek ez a 6. Ház csúcsa, és melléje a Szaturnusz születésében ide teremtette őket – Sors ura – az áldott, vagy áldatlan helyzeteket. Ez lehet úgy jó hegyi vezetője, vagy maga a Gollam/ Szméagolt! Kedvező aspektusban a kérdés azt is jelentheti, hogy a képlet tulajdonosának a születésekor már jó volt az időzítő képessége: jókor, jó helyen és jó időben illeszkedett be az élet körforgásába, e mellett a családjába/családokba). Ugyanakkor egy kellemetlen szituáció esetén akarva-akaratlanul egy rombolóra szállt fel/be vagy le, ekkor leszédül hegyről, kiszédül a családból. Ennek a problémának a megoldása tulajdonképpen nem tartozik a hatáskörömbe - megint darázsfészek érzetem van SG – ám, asztrológusként ezt a helyzetet is kezelni kell. És bármilyen hihetetlen itt volt/van a legegyszerűbb feladatom, mivel a kérdezőmet arra ösztönöztem keresse fel a megfelelő – pszichiáter, pszichológus - szakembert! Nagy elvárásokat okozott a negatív élmény, és nem lett volna szerencsés a további kutakodás. Vagyis rossz fényszög esetén a kihátrálás nem megfutamodás az asztrológus részéről, hanem tudatosítom, hogy a nehéz időkben, szorult helyzetünkben sem vagyunk egyedül, mert mindig van másik, egy talán jobb út, ami le, vagy kivezet a hegyről, a szakadékból…

 

Az elemzés befejezése:

„Nem hinném, hogy mindezeket nem vette észre az évek során, de ha igen, és nem tett semmit, az már egyéni szociális probléma – cinizmus nélkül mondom. Magunk közt szólva, már a rövid elemzésben tudattam, hogy ön egy nyugodt, és békés természetű, aki nem mentes a makacsságtól, emiatt minden bizonnyal bőven akadt konfliktusa korábban másokkal is, beleértve a felesége családját. Az ön joviális attitűdjei, miszerint minden nagyon jó, mindenki mindennel meg van elégedve, nem örök életűek, soha nem is lehettek/lehetnek azok, míg világ a világ. Gyakran csak álmodozik arról. hogy mit kellene tennie, ahelyett, hogy meg is tenné. A képletében a valós és reális dolgok aránytalanul vannak elosztva, így sem önnek, sem a környezetének (oda-vissza) nincsenek reális meglátásaik. Ismétlem, ön egy kiegyensúlyozott, megbízható és türelmes ember, kísérelje meg félretenni a konok makacsságát, és kellő óvatossággal könnyedén férkőzzön a felesége és annak családja kegyeibe. Érezze, hogy semmire sem akarja kényszeríteni, a szíve érte dobog, elfogadja olyannak amilyen, s nem akarja megváltoztatni. Viszont kimondom, a sorozatos (jellem) hibáikat mindketten jobb, ha kijavítják (kijavítják?!). Ha nem, az egy dolog, mindig fennáll a szabad választás joga és lehetősége. Az én tudásom eddig tellett, nincs pszichoterápiás végzettségem, így arra ösztönözöm önöket, keressenek fel egy ilyen végzettségű megfelelő szakembert!”

 

 

Vertex 5. Háznál a tradicionális rendszerben - a horizont alatt - ez is belső bizalmi ügy. Vertex-szisztémában maradva a társkapcsolat záró fejezeteként a hangsúly a testvéri kapcsolataink és baráti társaságainkon van. A csillagjegy és a képletben itt álló planéták alapján könnyű meglátni – az életben is így van –, hogy két ember kreatív fejlődéséhez mennyi köze is van a testvéreknek és a baráti társaságoknak. Sok! Egy életen át - előbb külön, majd együtt - nagyos is számít, hogy emberszerető vagy emberkerülő, meggondolt vagy meggondolatlan, túlzottan bonyolult vagy segítő-e ez a közeg.

Egy társkapcsolatnak nem mindegy, hogy nyílt és egészséges szemlélettel fejezik ki a szeretetüket, felüdülést jelentő kellemes párbeszéd zajlik, nem pedig mesterkélt vagy önmagukat kívülállóknak tartó haverok gyülekezeteként funkcionálnak. Nem kell külön megmagyaráznom, hogy a kedvezőtlen aspektus és egy bukott jegyhelyzet meggátolja az összes földi jót, korlátok közé szorítva két, majd több embert.

A dominó-elmélet itt is érvényesül, négy lábon áll a vertexben, és bárhonnan nézzük (lökjük) meg, úgy a 8. Házból, az 5. Házig bezárólag, vagy az I. Házban, ahogy visszafelé a 12. Házból is végzetes lehet!

 

Vizes jegyek Rák-Skorpió-Halak, és a lehetséges Vertex az 5. Ház csúcsa:

 

Rák jegynél a testvéri kapcsolatok és a baráti társaságok dolgában nézzük meg közelebbről. Aki egy kicsit is jártas az asztrológiában az rögtön rávághatja már a bölcsőben meghatározó volt, a barátság gyökere innét indult és eltart a haláláig. A testvérek és az unokatestvérek egyben a barátai(k) is. Szinte lehetetlen intim módon ékelődni egy testvér, vagy egy burokban felnőtt barát közé. Ha gonosz akarok lenni, akkor mondhatom, a hétfejű sárkánnyal kell előbb megvívni, vagy plasztikai műtétre vállalkozva 8. agyúnak lenni egy testben. Szóval, akinek egyszer sikerül itt baráti kapcsolatot teremteni az számolhat azzal egy szerető és hűséges partner lesz. Ha pedig valakinek kellemetlen aspektusa van egy ártó bolygóval - ekkor én nem egy darázscsípést kapok, hanem egy kas vesz üldözőbe, és nekem annyi – nagy csodának kell történnie, hogy épp bőrrel megússzam. Amint kimondom, hogy itt valami gáz van, csoportos és szélsőséges féltékenységet, vagy egy paranoiás szelencét (vendettát) engedek ki a palackból. Összefoglalva, amikor a barátok, (unoka)testvérek ránőttek erre az emberreállapot lesz, le sem lehet vakarni őket, akkor függő állapot alakul ki az ő elvárásaik szerint (is).

 

Skorpió jegynél is a már jól ismert forgatókönyv szerint nézzük meg a testvéri kapcsolatok és a baráti társaságok helyzetét. Ha itt nincs valamiféle ellenméreg, és másutt már megúsztam a darázscsípést, akkor eleve felkészülök arra, hogy kinyírhatnak egyszer és mindenkorra! Az előző Rák jegynél többnyire egy klánnal kell konfrontálódni, itt egy összegabalyodott bagázzsal a végsőkig kitartani, és néha az sem használ, ha az utolsó szó jogán azt mondom: én jót akartam!

Kellemetlen aspektus esetében a legjobb megoldás, jobb meg sem szólalni (nekem is. SG). Lehet jó aspektus is, márpedig van ilyen, akkor nem ellenségként, hanem ellenfélként vesznek számba. Időt adnak arra, hogy megfelelő és kielégítő választ adjak arra, hogy nevén nevezzem ki a hunyó itt, aki beleköpött a levesbe. Mert azt ők majd maguk közt elrendezik… Hagyni kell, mert minden más okoskodás pillanatok alatt megfordítja a széljárást. Ez esetben testvérekről és barátokról nyilatkozni nem nyerő, mint ahogy a Bak jegyű esetében sem. Itt meg pláne, hogy arra ösztönöztem a kérdezőmet, keresse fel erre a megfelelő szakembert! Adódhat olyan gond is, amikor az a nemkívánatos jellemvonása is megmutatkozik, hogy amikor bárminemű hírt hall valakiről, aki árt a kapcsolatának – és, igaz is – akkor megcsípi önmagát, majd azt is, aki ebben a helyzetben ellehetetlenítette…

 

Halak jegynél a következő a menete a testvéri kapcsolatok és baráti társaságok elemzésének. Jó és rossz értelemben egyaránt könnyen elengedi magát, minden mindegy alapon. Nagyon észnél kell lenni - hol nem, nemde bár -, itt a sodródás közepette a valós és a képzelt összefonódásokban hálót kell közéjük dobni, hogy megtaláljuk azt, aki magával rángatja, vagy azt, aki éppen lenyelni készül őt. Ez esetben rengeteg az elterelő manőver, és kellemetlen aspektusnál az őt körülvevő világban – (fél)testvérek, (fele)barátok – az is megesik, ezek csak a gondolataiban és képzelgéseiben léteznek. Ilyen nyomozás során lehetetlen velük kapcsolatban bármiben is biztosra venni. Ennek a koncepciónak az elfogadásánál úgy vagyok, hogy most az egyszer nem kell félni a darázscsípéstőlVan más SG,  a (bele)fulladástól a sületlen információkig. Tipikusan az az eset, amikor mindenki azt gondol, amit csak akar, mert a saját létezésükben sem biztosak, nemhogy egyik–másik (fele)barátjukban, és (fél)testvérükben. Uralkodó bolygója – Neptunusz – kellemes aspektusban mégis ad egy halvány reményt, nekem pedig meg kell tanulnom, mennyi információt is adjak. Úgy, hogy egy határt húzok a testvérei(k) és a barátai(k) közé. Valahogy úgy, hogy egyik az ég, akik elszálltak maga-maguktól, a másik a föld a gödörben és igencsak haszontalan emberek

 

Az elemzés összefoglalása:

„Remélem, és tudom, hogy ha nem is könnyű, de a helyzet elfogadásában segít(ett) így is az elemzés. Ön sokat tud a saját személyiségéről, a saját modoráról, és a kedvezőtlen aspektusok többsége elég kell legyen ahhoz, hogy a megmaradt becsvágyát és a nyugodtságát ne billentse ki véglegesen. Alapban van jó pár kedvező fényszöge, hogy azzal megkönnyítse, a partnerválasztást – de nem vele! Az elemzés elején írtam már, hogy mindketten elbűvölő egyéniségek, csak éppen nem illenek össze…Nem tudja, mikor kell kiszállni? Kérdezett, én pedig válaszoltam. Most kéne, talán… Hozzá szólhatok; bele: nem. A döntés, az öné!”

 

Összegezve: a születési óra/percünk, és ahol születtünk döntő a dolgok sikeres kivitelezésében és végrehajtásában. Nap jegyünk a világra jövetelünk fizikai valóságát, a Hold jegyünk pedig érzelmi attitűdjeinket világosítja meg, míg az ascendensünk (ASC) csillagjegye lelki erőt ad.

 

 

Az írás Steiner Gergely szellemi tulajdonát képezi, amelynek részben vagy egészben való közlése a szerző engedélye nélkül tilos.

 

https://steinergergely.eoldal.hu/cikkek/magamrol/varom-szives-megkeresesuket.html?fbclid=IwAR0e3b1jt9ZcCVbwS0el2aid5xSyqMXfhVQ77y4wpVNeXn8CmS9cJdPz-ps

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

csillaghajnal430@gmail.com

(Hajnal, 2017.02.25 09:49)

Nagyon érdekes ez a megállapítás a vertex-el kapcsolatban. De mi van abban az esetben, ha a vertex 7-es házas és szűz jelben van ? /7 fok 27 perc./

Re: csillaghajnal430@gmail.com

(SG, 2017.02.26 06:24)

Kedves Hajnal...

...én úgy tekintem a házat, hogy - négy van, nem 12 - és a jegy kulcsszavaival tudomására hozom a dolgos és megbízható, óvatos és az értelmes emberek csoportjába teszem. Így akinek, mint önnek ez az alaphelyzete, és helyén kell - lenne értelmes (Szűz analógiák) egyszerűen. Sokat segíthet a tényeken - saját életében -, ha egy másik elemzésben a hírességek szlogenjét magára nézve elolvassa, és feltételezhetem önmagára ismer a dolgait illetően. Remélem, hogy segítettem.
https://steinergergely.eoldal.hu/cikkek/sorsok-feletti-erok-vertex/ii.-kiegeszites-a-vertex-ertelmezesehez.html