Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LEHETNE TAPINTATOSABBAN? (szavakon lovaglás)

2013.06.04

LEHETNE TAPINTATOSABBAN?

(szavakon lovaglás)

 

antitelefon2.jpg

Tevékenységem velejárója, hogy kérdéseket intéznek hozzám. Gyakran telefonon, vagy éppen kamera nélküli skypen. A kérdésekre annak tartalmától függetlenül azonnal, röviden, lényegre törően kell válaszolnom a helyzetből adódóan szemkontaktus nélkül. Ez utóbbi meglétével könnyebb helyzetben lennék, mert az arcmimikából, a tekintet változásából is követhetném kérdezőm reagálásait. Az igaz, hogy akkor sem mondanék mást, és főleg nem másképpen.

Gyakran kapom a szemrehányást: „Ezt mondhattad volna tapintatosabban is!” Jegyről-jegyre összegyűjtöttem néhány igencsak jellemző beszélgetésrészletet. Ha valaki magára ismer, az csak a véletlen műve lehet, de elképzelhető az is, hogy néhányan, eddig (látszólag) megoldhatatlan problémájukra most választ kapnak. Sőt, ha nagyon figyelmesen olvassák, akkor a probléma megoldáshoz még „kulcsszavakat” is.

 

Akkor nézzük jegyről-jegyre a beszélgetés részleteket!

KOS

-        Amikor ideges vagyok, mindig azt mondják rám, úgy nézek ki, mintha fel akarnék robbanni. Minden Kos ilyen?

-        Igen.

-        Mit csináljak? Számoljak húszig?

-        Van, aki akár százig is mondhatja, mégsem tud megfelelni a te túlzott elvárásaidnak.

BIKA

-        Ki nem állhatom, amikor olyan dolgokra akarnak rávenni, amit én nem szeretnék. Ilyenkor azt mondják egy hülye makacs, konok alak vagyok. Miért olyan nagy baj ez?

-        Is-is.

-        Tudod, türelmes vagyok egy bizonyos ideig, de amikor valaki már a biztonságomat, a kényelmemet veszélyezteti, akkor „ölni tudnék”!

-        Valamiért tudlak irigyelni! Gond csak akkor van, amikor olyannal találkozol, mint amilyen te magad is vagy! Atomot neki, mondod, így csoda, hogy még élsz…

IKREK

-        Miért olyan nagy baj az, hogy hajkurászom az újdonságszámba menő dolgokat, keresem a változatosságot, és sokkal több dologra vagyok képes odafigyelni, mint más. Nem?!

-        Valóban ez nem gond neked, de ez most nem egy helyzet a sok közül!

-        Pontosíts, mert ez nem válasz, mintha meg se hallottam volna!

-        Rá kellene jönnöd, hogy egyszerre sok olyan lényegtelen dolgon agyalsz, ami inkább mérgesít. És ha ideges vagy, olyant is mondasz, amit talán nem kéne.

 RÁK

-        Meg tudnád-e mondani miért vagyok gyakran túlérzékeny, és miért borulok ki semmiségeken?

-        Meg.

-        Ez olyan flegmán hangzik. Felfogtad, hogy ezt komolyan gondolom, és aggódom azért, nehogy valami kóros elváltozást okozzon  nekem?

-        Szerintem három perc is elég felfogni, hogy amit te fenyegetettségnek veszel, az valójában nem káros, teljesen ártalmatlan…hívj vissza, a telefonnál maradok!

 OROSZLÁN

-        Ki nem állhatom, amikor valaki hülyének néz, vagy hülyére vesz!

-        Mit szeretnél hallani?

-        Csakis az igazat, de úgy, hogy azt megértsem, és el tudjam viselni.

-        Ha valaki meg akar akadályozni abban, hogy jól érezzed magad, akkor hagyd magára azt a hülyét. Mondd meg neki, más dolgod van…

 SZŰZ

-        Megfigyeltem, hogy felettébb ügyelek a mozzanatokra, jelenségekre, és egy idő után kiakadok. Félek, hogy még a végén begolyózom ettől. Lehetséges?

-        Igen.

-        Na, ne! Mondj már valami hasznosat, csak van valami ebben a kócerájban!

-        Egyszerű. Minden jelenség, történés mögött van egy történet. Azt „kiírod” magadból, csak te olvashatod. Amikor három nap múlva újra kézbe veszed, jó esetben röhögő görcsöt kapsz a leírtaktól.

 MÉRLEG

-        Miért nem tudom elfogadni, hogy mi mindent vagyok képes megtenni azért, hogy elkerüljem a konfrontációt. Hányszor kell még újrakezdenem?

-        Csak egyszer.

-        Szóval, ha áll a bál, akkor csak egy megoldás van? Miért csak egy?

-        Pedig egyszerű. Csak arra figyelj, hogy te jól érezd magad! Minek aggódni azon, hogy mások mitől érzik jól magukat. Csupán ennyi!

 SKORPIÓ

-        Megfigyeltem, amikor a születési jegyemről van szó, mindenki lefikázza, de magamnak is erőfeszítéseket kell tennem a nyugalmam megőrzése érdekében.

-        Így igaz, nem vagy egy egyszerű eset!

-        Szóval, „dögöljek meg” úgy, hogy én vagyok a fekete bárány a farkasok között, mert birkának néznek?

-        Nézzük másképp! A farkasok a kerítésen túl vannak. A kerítésen belül a fehérek tőled akarnak utódokat, mert szexi vagy, őrizd meg ezt a nimbuszt!

 NYILAS

-        Kikérem magamnak, amikor azzal vádolnak, hogy túlzásokba esem, amikor azt teszem, amit jónak látok. Magasról teszek rá, hogy ki mit mond!

-        Mi a kérdés?

-        Az, hogy milyen jogon korlátoznak engem abban, hogy mit tegyek, vagy mit ne tegyek. Ez vicces nem?

-        Jókat szoktam azon derülni, hogy éppen ti vagytok azok, akik a saját bakin tudnak a legjobban nevetni! Ha nem így van nálad, akkor keresd fel az orvosod, gyógyszerészed.

 BAK

-        Kényes vagyok a jó híremre! Szeretném tudni, hogy miért kell nekem uralkodni magamon azért, hogy szájon ne vágjam azt, aki kigúnyol?

-        Megteheted, ki tart vissza?

-        Szóval, ezzel azt mondod, hogy nemes egyszerűséggel menjek oda, és törjem be az orrát annak, aki kikezd velem?

-        Igen. Nem is kell messzire menned, a problémáid zömét magadnak csinálod, mert sok nyűgöt veszel magadra. Érdekes lesz, ezt még én is végignézném 

 VÍZÖNTŐ

-        Nézd, soha nem érdekelt, hogy mások mitől „buknak ki”. Engem csak az érdekel, hogy miért „borul el az én agyam”, és ettől szarul érzem magam.

-        Az igazságtalanságtól!

-        Vau, te tudsz valamit! Hogy valaki ma azt mondja, holnap meg már mást, és akkor megnyomnak egy gombot rajtam és kész vagyok!

-        Amikor látod, hogy a másiknak állandóan változik a hangulata a társaságodban, akkor vedd le az ujjadat a kapcsolódról. Az ember nem játék!

 HALAK

-        Nekem úgy tűnik, hogy az a típus vagyok, akinek „ha van kalapja, ha nincs”, akkor is megtalálják. Még ha a Föld az örök béke szigete lenne, akkor is.

-        Még jó, hogy „feltalálták” a háborút!

-        Most viccelsz velem? Az én békeszerető és érzékeny lelkembe egy világháború! Azt nem élném túl!

-        Ugyan, hát épp ez az! Amikor a békét fenn kell tartani, csak ereszd ki a csetepatéban a „gőzt”, és majd kérve-kérnek, hogy legközelebb le ne vedd a kalapod!

 

Tudom, hogy nem lehet mindig minden kérdésre érdemi választ adni. Azok az emberek, akiket eddig elemeztem, ritkán kérdeznek vissza. A saját kulcsszavaikról meg többnyire fogalmuk sincs. Ők csupán jegyeik jellemzőjeként öntik szavakba a gondolataikat, használják a habitusuknak megfelelő kifejezéseket. Kulcsszavakat, amellyel engem is megerősítenek kulcsot adva a jellemzésük elkészítéséhez.

 

Minden probléma csak egy helyzet csupán. A szavak nem mindig adják vissza ennek lényegét. Az élet sűrűjében pedig, amit mi bonyodalomnak nevezünk, lehet, hogy a másiknak egy elvetélt próbálkozása valamiféle megoldáshoz.

 

Ismétlem: A Nap jegynek, vagy épp a Hold jegynek minden szó értelmet ad! Minden belülről ( ASC)„eleresztett” szó, vagy írás aranyat érő tud lenni annak, aki ért a szóból!

 

Az írás Steiner Gergely szellemi tulajdonát képezi, amelynek részben vagy egészben való közlése a szerző engedélye nélkül tilos.

 

 

https://steinergergely.eoldal.hu/cikkek/nyitooldal/horoszkopja-elkesziteset-kerje-tolem....html

Információ:

s.gergely@t-email.hu címen, vagy +36-30-9391-338 telefonon.

 

 

(2013.06.04, Megtekintés: 300)

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Budapest

(Zsuzsanna, 2013.06.04 17:14)

Asztaaaaaa! Mennyire így van!!... :) Köszi!!