Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


KÍSÉRTÉSBE ESNI vagy KÍSÉRTENI

2013.06.09

 KÍSÉRTÉSBE ESNI vagy KÍSÉRTENI

Harmadik történet

 szellem.jpg

 

Valami – lehet az egy dolog, egy emlék, egy gondolat – szinte állandóan kísért bennünket. A velük járó történések pedig nap, mint nap visszaköszönnek, akár akarjuk, akár nem! Ha valaki már tapasztalta, hogy visszatérően foglalkoztatja valami, ami réges-régen elmúlt, és arról beszélni kezdett, szinte biztos, hogy  bolondnak nézték. Ezért inkább nem is beszél(ünk) róla, pedig valójában, ez nem is bolondság, de még csak nem is klinikai eset. Sok ember küszködik „fejben” ilyesmivel, többnyire nem tudja  mit kezdjen vele, (kísértésbe esett), nehezen, vagy egyáltalán nem  szabadul meg az emlékeitől.

Aki nem szenved „kísértetektől”, az nem is sejti, hogy micsoda szenvedést jelent ez. Így azonban mégsem igaz, mert mindenki szenved valamitől, sőt legtöbbször  valakitől. Hogy nem éppen jó szó a kísértet? De jól hangzik, nem?!  És még a megértést is jobban fogja segíteni, amiről most írni fogok.

Szóval nincs szó szerinti megbolondulásról, de szinte naponta hallom, hallgatom: Hogyan tehette ezt éppen velem, mindjárt megbolondulok,rögtön adj erre valami magyarázatot…és következik a sok-sok hasonló történet a „kísértésekről”.Nehéz helyre tenni a kiakadtakat, most mégis igyekszem a hasonlóságokat megtalálni és párhuzamot vonni az egyes esetek között.

Legtöbb ember hittel, pszichoterápiával, vagy akár az asztrológia segítségével is kutatja kudarcainak okát, valahonnét segítséget remélve. Vagy hiába, mert a (jó)Isten is így akarja? Angyalokat küld a Földre, velük hirdeti, hogy  szeret bennünket, és a próbatételnek szánt feladat megoldása után  miénk lesz a mennyek országa? A remény hal meg utoljára

Miért nem kap figyelmeztetést az ember  a kísértésbe kerülés előtt, hogy : állj meg gyermekem! Nem, és nem! Sokakat  szinte azonnal magához vesz, és  már csak a fényben ismerteti fel, hogy mi lett volna a helyes tett, cselekedet. És ezzel a felismeréssel jó helyen van/lesz!  Egy valaki tehát útban van a (meg)tisztulás felé, de a többieket   életben hagyja, akik  továbbra se tanulnak belőle, újra kísértésbe esnek, ismételten, újra megteszik ugyanazt, ugyanúgy!

Neves pszichológusok, és pszichiáterek írnak arról, hogy a kísértések egyfajta megszállottság következményei, és aki belekerül ebbe a körforgásba, az attól még igazán szépen eléldegélhet itt a Földön. Felsorakoztatnak híresebbnél híresebb embereket (klienseiket), akik hasonló módon szenvedtek a kísértetektől. Sőt, katalógusszerűen típusreakciókat mutatnak be, akik éppen valamiért, valakitől „kísértésbe” estek. Abban mindig mindenki egyetért, hogy mindezt egy másik ember okozza! Mégpedig annak a barátsága, a szeretete, a bizalma, esetleg  egy tévedése…

És persze tudnának mesélni az ezoterikusok, és az asztrológusok is.

Én most csak a magam nevében szólok, a saját tapasztalatomból merítve mondom el (írom le), hogyan is működik a dolog.  Nem lesz szó égi hatalomról, belső hangokról, csak arról, felismer-e magán hasonló, kísértetek által okozott tüneteket, netán ön kísértett-e meg már valakit? Amúgy minden az én fantáziám szüleménye, bárminemű egyezés, hasonlóság kizárólag a véletlen műve. Figyelmébe ajánlom:

http://www.steinergergely.eoldal.hu/cikkek/reggeli-kave-melle/a-megcsalasrol--jegyrol-jegyre.html

És most következzen a példatörténetem!

Egy fiatalember keresett meg azzal, hogy mintha „kísérteteket” látna, pedig tisztán látja, hogy mindez igencsak valóságos.

Egyetemista, és immár két éve ismeri, nemrég óta együtt él a szerelmével, aki a szülei jóvoltából saját lakáshoz jutott. Nincs más dolguk, mint a vizsgákra készülni és tervezgetni a közös életüket. Ahogy az már lenni szokott. Jó esetben. Természetes, hogy mindegyiknek lehetnek külön programjai, nem feltétlen kell mindig, mindenhova együtt menni, ahogy ez a hétköznapokban másoknál is természetes.

Történt, hogy a kislány is szabadjára lett eresztve idegen helyekre, és ahogy lenni szokott a mesében (is)  arra tévedt  egy  héja, és meglátta az udvaron  a szabadon kapirgáló  kiscsibét, és  azonnal lecsapott rá”. Több helyes  kiscsibe volt arrafelé, de neki éppen ez kellett. A kiscsibe örült neki, hogy a magasságokban szálldosó héja éppen őt nézte ki magának, tiltakozás helyett örömmel röpködött vele…miközben (térjünk vissza a valóságba!) a fiú nem épp a hétköznapi kihívásoknak igyekezett megfelelni (államvizsgára készült), kissé szemellenzősen, gyanútlanul a kapcsolatuk kényelmében ringatózva.

A veszélyt azonban megérezte. Kis utánajárással – a mobiltelefonos világban, az sms-divat korában – könnyű volt kideríteni, hogy bizony a „kiscsibe” rendszeresen felröppen egy-egy kis tájnézésre a nagymadárral. De, közben semmi nem történt…csipogta…

És most térjünk vissza a földre!

Nyilas férfi és a Bika nő az alanyaim. Pontosítva a  fiú Bika, a  lány Rák ascendensű, ami asztrológiailag igazán barátságos ötvözet. Esetükben van egy közös Skorpió Hold, ami ugyebár az érzelemvilágról szól. Vagyis az előzőek alapján ők ketten egy fedél alatt kiváló kettős (lehetne)Azt nem tudom a héja milyen mixtúra, csak azt tudom, hogy a  „szárnyas vadász” kategóriája, de ez nem is fontos! Egyértelműen a kiscsibéket szereti, nem várhatjuk tőle, hogy bölényre hajtson…

Visszatérve ehhez a kialakult háromszöghöz, amennyiben az eredeti tervnek megfelelően  - ha a Sors is úgy akarja – a fiatalok fejest ugranak a házasságba, mi garantálja azt, hogy nyíltan, vagy be nem vallottan ne attól rettegjenek, hogy egy –egy új kísértet mikor jelenik meg (vagy éppen ott köröz folyamatosan)  folyamatosan emlékeztetve őket a kapcsolatuk elején történt kis intermezzóra (közjátékra). Ez elviselhetetlen terhet ró a hétköznapjaikra. Valójában, ebben a felállásban megbújnak a bizalmatlanság és a féltékenység csírái, nem is alaptalanul….

Ez egy hamisítatlan zsákutcás  helyzet, de évekre előre nem lehet borítékolni semmit sem. Az idő múlásával már teljesen mindegy, hogy a kapcsolatuk megromlása a (kalandvágyó) nő, vagy a (szemet hunyó) férfi számlájára róható, de az előzményeket látva nem fogják egymásnak a biztonságot jelenteni, az tuti. De az út kezdetén még minden másképpen látszik. Hogy mi lesz velük?

Válasz helyett itt van erre egy másik , erre kísértetiesen rímelő  régi történetem:

Kihangsúlyoznom, nincs két egyforma horoszkóp! Azt sem állítom, hogy ez lesz  érvényes a fiatalokra, hogy velük is ez fog történi 30 év múlva, de….

Az ascendens, a Hold, valamint a Nap jegyek nem teljesen, de Bika, Nyilas, Skorpió, a konfiguráció tekintetében  fedik egymást. A horoszkópban az van, ami látszik, nem az, amit látni szeretnénk! És minden embernek szabad akaratában áll eldönteni, hogy milyen sorsot választ.

A fiatalok még az út elején állnak, de az „öregek” már igencsak viselik a (kísértetek jelenlétének figyelmen kívül hagyásával született) döntésük következményeit…

Miről van szó? Egykoron fiatal (most már éltes férfi) egy fedél alatt élt a szintén a lány szülei révén szerzett lakásban. Az iratok közt rendezkedve megtalálta párja szerelmes levelezgetését, ami már az ő együttélésük alatt zajlott, és mint kiderült  nem csak egy ártatlan flört volt. Kiderültek a részletek, (ki tudja ma már, az asszonyka miért nem volt óvatosabb és bölcsebb) miszerint az iskolai és a családi kirándulások idején is zajlott a kettős játék. Hitegette nem csak a törvényes párját, de a levél címzettjét is: ameddig él, csak őt szereti…Mindeközben a környezetükből többen is áldozatul estek szexuális mohóságának. Nem a szex mániával, hanem a „jelenséggel” van baj(om)

És mi történt a férjjel? Mindenkinek a fantáziájára bízom, és, hogy vannak „kísértetek” vagy „kísért a múlt” egyre megy. Ha a konfigurációk ugyanazok, tök mindegy, hogy harminc, vagy háromszáz éve történt. Az azonos aspektusok adottak, és emberek csupán azért születnek le (nő avagy férfi), hogy hasonló jelenséget produkáljanak. Érdekében áll ez valakinek? Ez egy konkrét életcél?

Szakmai része a dolognak, hogy amit tudok azt szavakba öntöm, és jó esetben a tudomására hozom a kérdező(k)nek, hogy mi is az ábra, de az íratlan szabályt be kell tartani! Ilyen konfigurációkban a törékeny Nyilas, és a hűségesnek mondott Bika, valamint a „sötét titkokat” hordozó Skorpió jegyű ebben a műfajban nem egy láthatatlan „kísértettel” viaskodik. Sírba kell vinni mások titkait, sőt gyakran végig kell kísérni udvariasan (nem mindig, de ez a gyakoribb)!

A fiatalok esete hasonló az öregekéhez, kérdés, tudatában vannak, vagy voltak-e annak, hogy nekik ez a sors jut, illetve jutott. A fiatalok csak sejtik, az „öregek” már tudják, hogy közel sem stabil érzelmeket „kaptak” az Istentől, a Gondviseléstől. Egy labilis pszichével kell(ene) olyat „produkálni”, hogy a felszínen életben maradjanak.

Erről mondják az ezoterikusok, ez a karmájuk és birkózzanak meg vele. Illik őket figyelmeztetni, hogy ehhez meg kell(ene) tanulni egymás kölcsönös megbecsülését. Momentán a „félrelépés” csak egy része az életnek, de az kikövetkeztethető, hogy bukik a mutatvány, igaz sok minden mástól is! A nem megfelelő önismerettől, a parazita rokonoktól, a hazug álszent barátoktól, egy elhibázott pályaválasztástól, stb. Sokszor feltettem már a költői kérdést: Vajon kinek mi a célja, hogy nem kevés embernek ezért kellett a világra jönnie?

A két történetet összehasonlítva az egyik még az elején van a kísértés tekintetében, a másik pedig közel három évtizede a „kísértetjárás” hatása alatt van, de a két eset mégis kísértetiesen hasonlít. Én pedig az értékeléseim során igyekszem, hogy a „a jó megoldás céljából” a megadott kulcsszavaimmal, elhessegessem a „kísérteteknek” még az árnyékát is! A szellemtudományok foglalkoznak ezzel, csak idő kérdése ki, hova jut vele.

Az én feladatom, hogy minden szavam építő legyen a kérdező számára még akkor is, vagy annak ellenére, ha a szemem láttára rombolás játszódik le egy-egy  konfliktusban. Ha pedig én  „rombolok”, azt azért kell tennem, hogy a kérdező térjen vissza az alapokhoz, és legyen lehetősége, a saját karaktere szerinti újraépítkezéshez. Mindig próbálkozom a közös munkával a „kísértetek” megfékezésében.

Nincs közöm mások erkölcseihez, csupán igyekszem vele együtt a kiutat keresni egy-egy méltatlan helyzetből.

A visszatérő lelki problémákból, ezek megjelenési formáiból  igyekszem beazonosítani, nevén nevezni  a „fantom ámokfutását” . Kitapasztaltam, a megfelelő kulcsszavakkal fékezni tudom a bajt – főleg ha a kérdező kéri és együttműködik velem.  Az „árnyékkal” küszködő hallhatja tőlem amit tudni szeretne, a többi már csak rajta áll.

Én nem mondhatom, hogy éljen együtt egy dzsinnel, de azt sem, hogy másként, mással lehet tán boldogabb. Az biztos, aki engem megkeres, annak biztosan tudok (okosat) mondani, de az is biztos, hogy mindenkinek kell útbaigazítás ebben a témában, kár lenne bárki, vagy bármi miatt is „megbolondulni”.

Mindig újra és újra születnek a „megszállottak”, akik akár még a múltunkból  is kísértenek, ha kell, ha nem! Mert nekik az a Sorsuk. A miért kérdésre  egyetlen jó szó sem hagyja el a szájukat. Számomra pedig már nincs új helyzet, körforgásban ismétlődik minden, csak a szereplők változnak…


Ha végig olvasták a HÁZIKONCERTEK Harmadik történetét, logikus a kérdés: És mit mond a fiatalembernek? Mit tegyen?
 

Nos, ha én lennék a helyében, értenék a szóból, az „elődök” példájából. Ezzel a kombinációval lazán ugyanaz a sors  vár rá. Miért nem fogalmazom meg egyértelműen? Mert a Sors(a) irányításába nekem sincs beleszólásom. Csodák mindig történhetnek ...Vagy együtt, vagy akár külön-külön vonják le a következtetést a sorsukat illetően, ez már legyen az ő dolguk. Az élet még a kényes helyzetek után is megy tovább. Neki(k) talán okulás, önöknek pedig egy esettanulmány az élet sűrűjéből.

 

Ebben az esetben is érvényes az az alapszabály, hogy aki tudja a születési Nap jegye mellett az ascendens, vagy a Hold csillagjegyét, bátran vegye bele az áttekintés során.

 

Az írás Steiner Gergely szellemi tulajdonát képezi, amelynek részben vagy egészben való közlése a szerző engedélye nélkül tilos.

A szerkesztett eOldal neve: www.steinergergely.eoldal.hu

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Budapest

(Zsuzsanna, 2013.06.10 14:47)

Nagyon tetszik!! És mennyire igaz, hogy a férfiaknak messze el kell kerülni azokat a helyzeteket, ahol nem ő teremt!!! A lány családjából "előbukkanó" lakás, ház - CSAPDA!!! Ahhoz, hogy ne essen csorba a férfiúi (Nap-szerep) mivoltán nem fogadhatja el ezt a helyzetet!! Hihetetlen, de van megoldás!!... ;)