Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A LELÉPÉS ILLEMTANA

2013.08.26

sorskerdesek.jpg

 Papp Norbert: Sorskérdések

 

Érzékenyebb lelkületűeknek fogalmazhatnék úgy is: hogyan kell angolosan távozni? Ismerjük el, néha sok ami sok, és már nagyon nehéz egy fedél alatt tartózkodni „a másikkal”. Ezt tudva igencsak nem tűnik okoskodásnak, amikor kérdésre válaszolva javaslom, hogy egy  randevú előtt (ráadásul, ha az az első), gondolja végig, tulajdonképpen mit is akar, meddig mehet el, mennyit engedhet meg magának? Amikor a hormonok „dolgoznak”, lehet-e egyáltalán gondolkodni? Aligha!

 

Általában szerelem, szex dolgában az „első csók”  döntő momentum. Mondhat bárki, bármit, nagyon sok a hasonlóság azzal, amikor nem erotikában „utazunk”, hanem egy meghallgatásra, állás interjúra megyünk. Ott, már  az első kézfogásból tudjuk, érezzük a helyzet fontosságát. Az ember, az állatokhoz hasonlóan  kiváló ösztönlény, lelép, amikor „a lába alatt forró a talaj”.

 

Példaként hozom, amikor  a Nyári jegyeket – Rák, Oroszlán, Szűz – összehozza a sors az Őszi jegyekkel – Mérleg, Skorpió, Nyilas – ez kiváló lecke lesz úgy a ragaszkodásról, mint az összeférhetetlenségről. A helyzet kezelését meg kell tanulni. Lássunk egy példát! Egy aprólékos, precíz Szűz számára, valóságos sokkos állapotot jelent egy állandóan száguldozó, filozofáló Nyilas, de a sors nem „válogat”!

 

Az utóbbi, jelképes szimbóluma a ló, és ha találkozik egy „suttogóval”, aki fel tudja tenni rá a kantárt, akkor  hasznos, értékes tevékenységre biztathatja. Fordítva pedig, az örökké stresszes Szüzet, a másik – Nyilas – spontán, fék nélkül kivezeti a szabadba „száguldozni”, gondtalanságra késztetni, akár csak  pár órára is.

 

Mikor kell tudni lelépni? Nos – kell ezt is, tagadhatatlan – hadd ne én mondjam ki! Nos, amikor módunkban állna szabadon dönteni, kevesen vesszük ezt a bátorságot, de majd a Sors kézbe veszi  a dolgot, ha magunktól nem tudunk „lelépni”! Gyakran ezt nehéz tudomásul venni, ám nincs mit tenni. 

 

Ebben az esetben is érvényes az az alapszabály, hogy aki tudja a születési Nap jegye mellett az ascendens, vagy a Hold csillagjegyét, bátran vegye bele az áttekintés során.

 

 

Az írások Steiner Gergely szellemi tulajdonát képezik, amelynek részben vagy egészben való közlése a szerző engedélye nélkül tilos.


Továbbra is várom személyre szóló elemzések, horoszkópok megrendelését!

 

http://www.steinergergely.eoldal.hu/cikkek/nyitooldal/horoszkopja-elkesziteset-kerje-tolem....html

 

Információ: s.gergely@t-email.hu címen, vagy +36-30-9391-338 telefonon.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

era688@gmail.com

(Kovács Erika, 2013.10.12 22:57)

Kedves Gergely
Én az asztrológiának nem vagyok teljes értője bár nagyon sok minden tudok de nem eleget még igy maradjunk annyiba hogy csak kedvelője vagyok e tudománynak
Viszont most segítségét szeretném kérni ha van mód rá.Összehasonlítottam (Janák féle programom van )időfelező képlettel 2 emberadatait.
Következő adatok jöttek ki.
Vizöntó asc 2,43fok ami tart Halak 24,34 fokig
VII.oroszlánba esik Nap Jupiter Mars Plútó
Hold a Plútóval és az Uránusszal szemben áll
8-házba mérleg jegyben Vénusz Uránusz Merkúr
I.-ház Halak hold 23,51
2 ház Szaturnusz 24,42 ami a Marssal trigont, vet egymásra
9 házba skorpióba a Neptun 24.03 fokon a holddal trigonba áll
Mars visszont ai VII házba van azzal meg Qdrátba
Kérdésem: az lenne hogy ha VII-8 házba esnek bolgyok akkor miként kell elemeznünk.
Kicsit zavaros ez még nekem ha segítené nekem ennek értelmezésében szívesen fogadnám.
Köszönettel Erika
Re: era688@gmail.com

(S.G, 2013.10.15 16:27)

Kedves Erika, köszönöm a türelmet!
Kívánom, hogy még sok kellemes, hasznos örömet találjon a horoszkópok elemzéskor!
Röviden, tömören és (remélem) érthetően elmondom, én mit vélek felfedezni!
Első dolog, a végén az a kérdés: „Ha a VII. Házba esnek a bolygók, akkor miként kell elemeznünk?”

Nos, minden esetben a „kulcsszavak” adják rá az elintézési módot! Mérleg jegy a synasztria képletben egyensúlyra törekvést jelent, és Nyolcadik Ház „jelentése” tudatalatti tendenciák kerülnek a porondra.

Vénusz van „otthon” a Mérlegben, szerelemvágyat „ígér”, tehát ebben nincs hiba. Merkúr ebben a szektorban az „jelenti” gondolkodjunk el rajta (megéri-e, pl.).

Az Uránusz, mint synasztria képlet ascendens uralkodója „jelentése” azon módon kapcsolódik be „mit hoz be a kapcsolatban a másik, hogy jó legyen” (pozitív), vagy „rossz bánásmód egyik, a másikkal” lehetnek e valós alapjai.

Legnehezebb rész következik, hogy milyen „kulcsszót” használjak arra, hogy az Első Ház ura a 8. Házban - pozitív módon – eljut a kérdező(im) agyáig, „érdemes-e kutatni tovább”; mert a szerelemvágyat, egyensúlyra törekvést, valami belső (tudatalatti) erők „mozgatják”, és kicsit „zsákbamacska helyzet”!

VII. Ház az én számomra a kulcsmomentum, és „lazán” kimondja, hogy Nap „jelentése” miszerint e kapcsolatban valaki „uralomra törekszik”; egy másik bolygó szerint a Jupiter esetében az ő szerepe „törvényes kapcsolatra is léphetnek” (jó esetben), de számolni kell, és lehet válás esetén, hosszú perekre is (gyanítom/gyanítható ez a helyzet)!

Hold-Mars szembenállás, sőt a Plútó is ezt látszik igazolni, miszerint az járja „Marsot támadó leggyengébb aspektusok is váláshoz vezethetnek.”

Mi van a Plútóval?

Nos, ebben a Holddal való szembenállással „kapcsolatuk igen intenzívek és teli vannak (életveszélyes) válságokkal”! Erre szoktam mondani (magamban, most is halkan írom le), hogy: Si tacuit esse, sapiente esse! (Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna…) Egyetértünk?

Külső olvasó számára „csemege”, de akinek szól, vajon megéri-e, vagy megérti-e, amire a „kulcsszavak” megadták a választ (ne kerteljünk, én így látom...)! Mit tud vele kezdeni? Mert lehet mit kezdeni vele...
Tisztelettel: SG