Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


KEMÉNY LESZ

2012.05.07

                     KEMÉNY LESZ avagy mit mutatnak a tranzitok

(Válasz ez a : „Nekem miért nem?” vagy az „Én miért nem?”   kezdetű kérdésekre). 

A bolygók napi mozgásáról  lesz szó. Arról, hogy mennyire befolyásolják az egyes emberek, (vagy akár népek) életvitelét, tetteit. Ezek ismerete csak a hasznunkra válhat. Kemény lesz, de megéri időt szánni rá.

Sokszor önmagunk számári is meghökkentő, szinte érthetetlen amit csinálunk. Úgy gondoljuk jól raktuk egymásra a tégláinkat, sőt mindenki csodájára fog járni az építményünknek. Van amikor valóban így történik, hiszen a bolygó tranzitoknak is rendje és megfelelő módja van.

Tudni kell, egy-egy szimbólum „kapcsolódás” nem minősíthető önmagában „jónak”,de „rossznak” sem! Az egyes horoszkópi pozíciók és alakzatok, de a tranzitok megélése is lehet könnyű, vagy terhes.

Fontos tudni, hogy az asztrológiai hagyomány nem tud kezelhetetlen, és biztosan  a „világvége” üzenetét hordozó szimbólumokról és alakzatokról.

Ezek a bolygókapcsolódások nap, mint nap ugyanazok. Valakinél nagyot „szólnak”, de olyan is van aki  észre sem veszi. Ez utóbbi vonatkozhat arra is,  aki éppen  „nagy dolgot” visz  végbe.

Jogos-e a kérdés, hogy ugyanolyan bolygójárásnál miért sikeres az egyik ember, és  kevésbé sikeres a másik. Ez utóbbi - a vélt vagy valós sikertelenség -  számonkérése, miszerint „nekem, vagy én miért nem” kezdetű mondataira  igyekszem  a választ megadni.

kd.jpg

 

 

Kemény Dénes Budapesten, 1954. június 14-én született. Esetében a születés órája most nem fontos. Egy nemzet, az egész világ beszélt róla négyévente, háromszor egymás után. Még az irigyei is elismeréssel adóztak az elért  eredményeknek.

Hogy miért éppen Ő a példa? Biztos vagyok abban, hogy Kemény Dénest  egyáltalán nem érdekelték a tranzitok.  Engem azonban nagyon is  érdekel, ezért  szeretném megmutatni, ismertetni,  hogy az Ő esetében, a döntő pillanatban mit mutatott éppen az aznapi bolygóállás. Senki el nem hinné, sima, mezei konfigurációk (bolygók egymás közötti helyzete) voltak..

Visszatérő köznapi kérdések:Mikor lesz pénzem? Mikor lesz párom?Kirúgnak-e ? Megkapom az állást ? Elválok? Megcsaltak? …és mondják a   végtelenségig, majd folytatás :  Mikor következik be?..., hogy  fel tudjak készülni rá testileg, lelkileg, érzelmileg. Mondják, mondják és nem is ok nélkül. Én meg csak hallgatom, figyelek és elgondolkodom. 

Tudom, tapasztalom az emberek többsége kizárólag kívülről, mástól  várja az „áldást”, a megoldást. Megtörténhetett volna mindez Kemény Dénessel is,de akkor az már nem Ő lett volna.  Csak azzal foglalkozott, hogy egy adott időpontban olimpia van, világbajnokság van, és valamit (nem is keveset) le kell tenni az asztalra!  Tudta mit akar, mit vár el önmagától és a játékosaitól. Egyfajta önbecsülése volt, van és marad, ameddig e földi életben leledzik!

Csak az érdekesség kedvéért az Ikrek jellemvonásairól úgy általában:  hadonásznak kézzel-lábbal, ők az  örökmozgók. Mindig tudnak valami aktuális pletykát. Túlvállalnak mindent, ezért mindig lemaradnak valamiről,ellenben  semmiből sem akarnak kimaradni! Törekvésük hátterében az áll, hogy  mindent össze akarnak gyűjteni.  Kemény Dénesre is „keményen” illik ebben a felsorakoztatásba a jegy adta nyugtalanság, kíváncsiság..

 

Egy másik  példával is alátámasztom mindezt:  Leonardo da Vinci is ennek a csillagjelnek a tipikus képviselője. Élettörténetéből tudjuk, hogy minden felfedezése abból a nyughatatlanságból ered, hogy mindig többet akart tudni arról, amit éppen csinált. Szinte semmit sem fejezett be, mégis csodálatos módon gazdagította az egyetemes kultúrát(Ikrekről  idéztem a  saját szavaimmal  egy asztrológiai portálról).

 

Aki „megszületik”, kettő dolog közül választhat.(Nem túlzás ez a kicsi szám!) Vagy  arra kell törekednie,  hogy a sorsát, az életét, minden nehézség ellenére eredményessé tegye, vagy ha nem jut "főszerephez"akkor az adott  képességével vegyen rész valaminek az építő folyamatában, esetleg ennek ellenkezőjében.

 

 Csak a (leg)jobbak tudják, hogy az ellenfelek soha nem ellenségek!

 LÁSSUK  A KEMÉNY (GYAKORLATI)  PÉLDÁT !

 

gyozelem.jpg

 

 

A 2000. október 1-jén lejátszott döntőben Kemény Dénes legénysége győzött. Képletében  akkor a Merkúr-Szaturnusz együttállás volt. Asztrológiailag a következőket lehet mondani erre a kombinációra: …" kedve támad  szellemi mulatságra és mozgással egybekötött játékosságra, melyet vehet akár komolyan is”, vagy „vigyázzon, negatív gondolkodásmódja nehogy megrendítse önbizalmát.”. Ennyi!

 

Tegyék  a kezüket a szívükre! Ha nem tudnák miről írok,értenék?!  Pedig olimpia  nélkül is  nap, mint nap  a hétköznapokban kapjuk a hasonló útbaigazítást. Ha ezt én adom a kérdezőnek, legtöbbször a válaszreakció: Most mit mondtál? Ne haragudj, de nem értem mit akarsz ezzel mondani? – kapom unos-untalan, a hideget-meleget egyaránt!

 

Kemény Dénes tudta? Értette?  Minek kellett volna ? Minek kellett volna  értenie? Csak  azt, hogy döntő van, és csak azt, hogy ez „komoly”, és  tudatosítani kell, hitet adni példát mutatva, hogy  „mulatság, de férfimunka a javából”! (Aki megkeres, és éppen ilyen tranzitja van,annak  leírom ugyanezt, hogy amit épp tesz, tenni szeretne: az  egyneki is - jó lehetőség lesz.

 

Kemény Dénes is csak azt tette, amit akkor tennie kellett. Az engem kérdező ugyan aranyérmet nem kap, de rá is "vonatkozik" : semmi negatív gondolat,  legyen állóképessége (Szaturnusz), és legyen okos (Merkúr), elképzelése, diadala nem marad el (másokkal összedolgozva).

 

A második  aranyérem  helye és ideje: 2004. augusztus. 29., Athén. Ugyan jó pár nap elteltével, de a Merkúr-Szaturnusz itt is „összeálltak”. Aznap volt egy Vénusz-Uránusz (Merkúr felsőbb oktávja), ami  ugyanezt a célt szolgálta. Az elsőt ismerjük, de mit „mond” a másik? Nos, „erős érzelmi felindultságból sikert remélhet”. Aki  látta a Jugoszlávia elleni döntőt az érzékelhette, hogy itt bizony komoly lelki tartalékok voltak!

 
 Kemény Dénes harmadik aranya  2008. augusztus 24-én Pekingben  született. Az aznapi tranzitja Merkúr szextil Uránusz volt, és a korábbi dátumokat elnézve laikus sem tévesztheti el, hogy bizony sok az összefonódás. A Merkúr egy „gyors járású bolygó”, nagy dolgokra képes! Akik mernek nagyot gondolni (Merkúr, Ikrek)! Az edző természetesen tette  a dolgát,  csak a Sorsát teljesítette be. Nem valószínű, hogy érdekelte mit mutatnak a bolygók.

 

Akit ez érdekel, erről ezt olvashatja: ”…lazítson: egyszerűen csak hagyja maguktól megtörténni az eseményeket és tartson velük.”. Nagyban pedig nem kevesebb történt:  Magyarország-USA 14: 10 ! Csak úgy! Csuklóból! Minek ide példa. Aki érti, érti. Aki nem, az sem baj, mert  az is megtudott valamit erről…ez még itt  ingyen van!


Londonban az  olimpiai döntő  vízilabdában 2012. augusztus 12-én lesz, amikor is Kemény Dénes horoszkópjában Merkúr-Szaturnusz quadrát lesz. Hogy ismét szavakba öntsem: „…valamiért most nem mondható, hogy épp a napsugaras boldogság mintapéldánya lesz.”vagy : „…iszonyú nehéz lesz valamit megemészteni most!"Innen is szép lenne, vagy lesz  győzni. Lényeg, hogy a tranzitok alatt minden embernek szüksége van kapaszkodóra. Hogy ki miben találja meg, az embere válogatja…

 

Lapozzunk!  Papp László (Görbe, 1926. március 25. - 2003. október 16. Budapest) Háromszor nyert olimpiai bajnokságot,  természetesen négyévente, és bizonyos napokon! Vajon azokon a dicsőséges napokon mit mutatott a tranzitja, vagy a Mars, az „uralkodója”? Kos jegyben született, aminek bolygója a Mars. Amikor egy horoszkópban áthalad, csupán energikusan, bátran, határozottan kell haladnia. Ő mindezt megtette, tudjuk. Viszont ez már egy másik történet!

 

Az írások Steiner Gergely szellemi tulajdonát képezik, amelynek részben vagy egészben való közlése a szerző engedélye nélkül tilos.

 

https://steinergergely.eoldal.hu/cikkek/nyitooldal/horoszkopja-elkesziteset-kerje-tolem....html

 

s.gergely@t-email.hu címen, vagy +36-30-9391-338 telefonon skype: steiner.gergely

 

(2012.05.07, Megtekintés: 981)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Ügyes!

(rozika, 2012.08.09 08:53)

"Londoni olimpiai döntő vízilabdában 2012. augusztus 12-én lesz, amikor is Merkúr-Szaturnusz quadrát lesz Kemény Dénes horoszkópjában. Szokás szerint szavakba öntsük a dolgot, így hangzik:…”valamiért most nem mondható, hogy épp a napsugaras boldogság mintapéldánya lesz.” – vagy így fogalmaznám…"iszonyú nehéz lesz valamit megemészteni most!"

Re: Ügyes!

(S.G, 2012.08.09 09:01)

Köszönöm, én is "készültem", és akkor is lefutott bennem ez az érzés, nagyon nem akartam így legyen, viszont így is ugyanazt érzem. Akkor, amikor írtam, tudomásul vettem, most amkor valósággá vált, voltam kénytelen tudomásul venni. Csak a teljességért egy mostani interjú szövege: „Szomorú vagyok. Azt kell, hogy mondjam, hogy nem a meccs lefújásánál tört ez az érzés rám. Bár volt esélyünk, de végig éreztem, hogy sokkal, de sokkal jobban kellene játszanunk a meccsen” – kezdte értékelését Kemény Dénes, a válogatottal sorozatban három olimpiát nyerő szövetségi kapitány a Magyar Rádió mikrofonja előtt. FÉNYÜK NEM VÉSZ EL BENNEM, EZ IS EGY ARANYCSAPAT!

Kedves Ibolya!

(S.G., 2012.05.16 07:57)

A Sors kegyes volt hozzám, hogy ilyen jó szót (nevet) adott ehhez a témához. Tranzitokból - napi bolygómozgásokból - a gyakorló asztrológus állandóan következtethet! Ami, érdekes módon 60-80%-ban közel jár az életszerűséghez. Ne csak azt hidd, hogy mindig, aki "értesül" erről, hanem az is, aki készíti, hogy hogy lehet az, hogy "ezt így tudja az asztrológia"! A folyamatos felismerések írásba foglalása lévén, hogy nem lehet ez másként, ez itt egy útjelző és útbaigazító "találmány". Örök hiba, eget-földet rengető kijelentéseket "elvárni" egy aspektusból, de egészséges örök tény marad visszavonhatatlanul a Teremtés és a Teremtmény evvel a csillagok mozgásával olyan egységet alkottak az asztrológián át a helyes, és helytelen földi létünk számára. Azaz, hogy probléma esetén nem botlunk bele a saját életünkbe, hanem újra talpra állhatunk, állhatunk, és folyathatjuk, ill. folytathatjuk a megkezdett sorsunkat. Ugyanis, az az aspektus újra "létezik" és mindig van, lesz és marad javítási esélyünk, lehetőségünk, amíg a világ a világ lesz!

húha

(Ibolya, 2012.05.15 09:39)

Hú ezt jól meg kell rágnom :) Lassan, tagolva, többször elolvasni. Tömény és nagyon jól magyarázott írás! Gratulálok!