Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


VEZÚV ÉS A WORLD CENTER ROMJAI FELETT

2012.09.15

 
 VEZÚV KITÖRÉSE, A WORLD CENTER LEROMBOLÁSA lehetséges ÜZENETE

FENEKETLEN ZSÁK SZINDRÓMA

Ciceró, egy bölcs ember mondta annak idején is, hogy: „Mindazt, ami a természet szerint történik, jónak, helyesnek kell elismernünk…Az alma, ha éretlen, csak erővel szakítható le az élőfáról, ha azonban megérett, magától hull alá.” Ebben az írásban is azt remélem, aki érti, annak leesik, aki nem érti, annak egyéni szociális probléma...

 

Két horoszkópot teszek ki, és valójában mindegyik egyről szól. Régi és a mai köztudatba mélyen beívódott akkor is, ha a második „korunkban játszódik le”! Pontosabban a természet szerint történik, helyesnek kell elismernünk a valódiságát, még akkor is, ha hátborzongató. Mindegyik Naphoroszkóp szerint – napfelkeltére van „állítva” – vagyis ne legyen vita belőle, melyik volt előbb a tyúk, vagy a tojás történet kerekedik ki belőle, és úgy semmi értelme.

 index.jpg

Egyik a World Trade Center lerombolása ideje, a másik Vezúv kitörésének a napja. Különbség majdhogynem kétezer év, és ne kössön bele senki sem a bolygók helyezkedésébe. Mert a Krisztus születése is mai napig vita tárgya, és nem ez a lényeg. Aki talál hibát benne, az legyen vele, és abban boldog. Itt az van, hogy csupán három dolgot emelek ki, hogy élvezetes, és főleg leginkább tanulságos legyen.

 

vezuv-kitorese.jpg Kr. u. 79. augusztus 24-én, és 2001. szeptember 11-e Szűz jegyre esett. Mundán asztrológiában egy magasabb szellemi csillagjegyet „takar”, és azzal is, hogy a Merkúr az uralkodó bolygója, mentális erőkről is árulkodik. Ha a világban, és emberben nem jól mennek a dolgok, e jegy testesíti meg hibakeresőt. Ha a természet, valamint az ember itt odáig jut, bírálni kénytelen és igaz, barátságtalanul tudja közölni. Tehát a Szűz jegy mindkét esetben ezzel ezt célozta meg! Így igaz!

 

Szóba hoztam a Merkúrt. Amely érdekes módon mindkét esetben, ugyanakkor a Jupiterrel állt keresztező fényszögben, szakmai nyelven quadrátban (derékszögben, vagy 90°-ban). Jó esetben ez úgy „működik”, hogy az értelem (Merkúr) az együttműködés jelölőjével (Jupiter) összhangban vannak. Most, momentán nem. Konkrétan, azt jelenti így, a két planéta találkozásakor nagy feladat lesz valamit megoldani…

  250px-pompeiistreet.jpg

Szörnyűséges események jutnak mindenki eszébe, de vonatkoztassuk el egy kicsit ettől magunkat. A bolygók nem azt „jelzik”, hogy ennek be kellett így következnie! Hanem ilyen aspektus egy évben mindenkinek a képletében legyen ember, vagy államok horoszkópja akkor amikor összeállnak jelenteni valója van. Jó esetben arra sarkalnak bennünket, az értelmet összhangba tudjuk hozni, ha akarjuk, ha nem. Van, aki igen, van, aki nem! Bajnak sem mondhatom, mert nem baj, ha tudunk róla. Csak akkor van probléma, amikor nem tudjuk, miről van szó…

 

Itt negatív tartalmak jöttel elő. Évezredek óta úgy tudjuk, és ma is mondjuk, hogy a Vezúv egy természeti csapás, és fellázadt a természet valaki, vagy valami ellen. Senki nem gondol arra, hogy együtt lélegzik velünk, és több tízezer éve is az ember és a természet képtelen az együttműködésre. Ne mondja valaki nekem, hogy a bal kezemmel vakarom meg a jobb fülemet, és bele magyarázok ide is dolgokat ebbe a két eseménybe összesürítve. De miért is ne?

world-trade-center.jpg

 Amikor a World Trade Center lerombolása korában élünk, és a volt a római birodalom ezen időszakával sok itt a hasonlóság? Nos, igen, nagyon is sok(k lett)! Akkor, és most is a lendület és a türelmetlenség (disznó)tort ül(t). Őszintétlenség olyan mértékű, hogy a tenni akarás tévedések sorozatát szüli inkább. A valamiféle magabiztosságnak nevezett emberi érzés már-már oda vezet, hogy ezt sem lehet elhinni, amit kérdeznek egymástól az emberek (hát még amikor kérnek valamit).

 

Természet és az ember (is) mindent elkapkod. Embereket, kormányokat, népeket rá lehet szedni, az ígéreteket nem szükséges betartani. Most divat, mindenki a vitájában a maga-maga igazát hajtogatja, meg se hallgatja a másik fél érveit. Gondolkodás fékezhetetlen. Senki - ember, de a természet - sem tud, vagy képes kontroll alatt tartani, hogy a realitásokhoz mérje önön magát, országát, nemzetét, fajtáját, és céltalanul, nekem úgy fest, alig haladtunk előre egy picit is 2000 éve - főleg ebben!

Mondom, aki egy kicsit is ért az asztrológiához, tudja jól következtetés minden, és hiába van Merkúr-Jupiter egy évben többször is. Ahogy már említettem, ekkor csakis a negatívumok jönnek elő. Merkúr (gyors bolygó, egy dolog) idő előre haladtával kellemes aspektusba kerül újra a Jupiterrel, és lehetséges javítani, az élet is ezt így akarja, érdemes lenne odafigyelni erre. Akinek, ilyen állása van a képletében, elgondolkodhat rajta, hibái ellenére helyére lenne képes tenni a baját!

Mars és a Hold a harmadik általam most kiemelt negatív aspektus. Ne lepődjön meg senki, mindkét esetben voltak ezek! Itt természet dolgában, és az ember tevékenysége közben a gyorsaság (Mars) és a változékonyság (Hold) ötvözete is diszharmonikusan az egyik brutális, pusztító (Mars) jellege a kiszámíthatatlansággal (Hold) egy fedél alatt voltak, és mindkét esetben elég látványosan, nemde bár?.

A történet két esetben magáért beszél. Mondanom sem kell, hogy ez a konfiguráció szinte a Hold gyors mozgása „miatt” szinte gépiesen akár pár napon belül is ismétlődik. Emberben és természetben pillanatok alatt változó állapotokat előidézve magunkon uralkodásra ösztönöz, és menne...

 Csak hogy nem megy! 2000 éve is, most sem! Ez mindig így lesz! Mert akkor is egészen pontosan feneketlen (telhetetlen) zsák emberek nemes egyszerűséggel megnyomnak egy gombot fehérben-feketében, rézbőrűben-eszkimóban, aztékban és inkában, kaukázusiban és ferde szeműben, és egymásnak esnek mondhatni éhbérért – ők pedig büntetlenek.

 Kard csörtetve egymásra mutogatnak, miközben sivatagba havat visznek, homokra (csak azért is) várakat, felhőkarcolókat építenek, mások meg kamatokkal játszadoznak, mindent fillérre elszámoltatnak velünk, stb! A bolygók állása szerint nap, mint nap könnyen ki lehet következtetni mikor, és azt a (mű)port, amit csináltak anno és most, ekkor is benyeljük! Nekik jó pénzért...

Igen, kétezer éve a Római Birodalomban Tiberius uralkodása idejében az elszaporodó "felségsértési" perek arra utaltak, hogy vérre menően mind gyanakvóbbá lettek egymással. És még mind könnyebben adott hitelek kis és nagyember játszóházává nőtte ki magát. Jól tudni vélték zsebre megy minden, most talán nem így van?

Akkor Kr. u. 64-ben élt Nero, aki elrendelte el az első keresztényüldözést is, még 79 előtt. Vagyis akkor is égett Róma. Nem kerestem ki, biztosan volt Merkúr-Jupiter állása, de ki figyelt erre oda. Kr. u. 79-ben, Augustus császár ünnepére készült a város, és természetnek pedig, másképpen gondolta ezt. Nem mondom, hogy a természet lázadt fel, de eljátszottam ezzel a gondolattal, és miért is ne… 

Pompeji és környéke a rómaiak egyik kedvenc üdülőhelye volt. Erről tanúskodnak a környező településeken feltárt villák, az esztelen fényűzésről szól a történet. New York sem egy lapos nyomortelep, nemde bár?  

Miután az emberek képtelenek voltak gátat szabni, hogy már túlontúl érvényesültek anno római jogok, a már túlontúl fényűző szokások, kérdem én, és most hol dívik, ha nem itt is, ott is. A természet végezte el azt Kr. u. 79-ben, amit az emberek akkor nem tudtak - gondolom én.

Rögtön, és jogos a feltevés, hisz az emberek „csinálták” a World Trade Center elleni támadást, de ne feledjük újra és újra, menjünk vissza a gyökerekhez, ez "csupán" két nép ádáz harca – fejünk felett. Egyszer jó lenne, ha vége lenne, de mint az már látszik 2001. IX. 11-én sem csitult. Csak új "fényében ragyogott fel az égbolton". Lehetséges megint a természet fog jönni? Egyáltalán mi is fog jönni…passz!

 

Megjegyzem, egy homogén számtani adat, hogy miért csak 2000 év? Nos, úgy magunk között, emberek között a jelen korszak már Kr. e 2531-től, sőt korábbról is, ha ott délen mindig történt valami, azt még mindig, ma is érzékeljük.  Ez ott a feneketlen zsák egyik, ha nem a legtöbb problémánk gyökere a Közel-kelet, a pénz, és a mindennapjaink Bermuda-háromszöge, mióta világ a világ. A főszereplőik mindig  egyek, és ugyanazok. Népek bölcsőjében ott lakoznak most is a jelen, de a jövőnk sírásói is...

Amúgy, ez tőlem csupán egy LEHETSÉGES üzenet, nincs is nagyon értelme sokat boncolgatni, csak nézőpont kérdése...

 

Az írás Steiner Gergely szellemi tulajdonát képezi, amelynek részben vagy egészben való közlése a szerző engedélye nélkül tilos.

https://steinergergely.eoldal.hu/cikkek/nyitooldal/horoszkopja-elkesziteset-kerje-tolem....html

 

Információ: s.gergely@t-email.hu címen, vagy +36-30-9391-338 telefonon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Budapest

(Zsu, 2012.09.17 16:01)

Nagyon érdekes megközelítés!! Érdemes lesz odafigyelni a Merkúr-Jupiter ilyen irányú "nevelő"-szándékára!! Köszönöm!

Re: Budapest

(S.G, 2012.09.18 07:40)

Köszönöm a megjegyzés, és a teljesség kedvéért emelem ki, hogy annak, akiknek hasonló pl. Merkúr-Jupiter ilyen aspektusuk van feltehetően érdemes komolyabban venni ezt az állást, és számít a házhelyzet is. Azok, bizonyára tudnának beszélni pár "lávaömlésről", vagy éppen "légitámadásról" a profán életük során. Nekik az is emlékezetes nap!