Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015. november 30-án Szaturnusz trigonban áll a 3. Ház csúcsával

2015.09.27

2015. november 30-án

Szaturnusz trigonban áll a 3. Ház csúcsával

 

A csángó hiedelem szerint ezen az éjszakán Andrása név jelentése:a férfi - elmondja az összesereglő farkasoknak, hogy hol találnak egy-egy birkát, tehenet, malacot. Ha a gazda azt akarja, hogy a farkas elkerülje a házát, akkor András-nap éjszakáján össze kell kötnie az ollót, mert így összeköti a farkas száját is…

 

A bevezető nem a véletlen műve, az adott konfiguráció megértését segíti, amelyet nem csak a jelen időben, hanem visszamenőleg is érdemes szóra bírni.

 

Figyelmükbe ajánlom 2015. január 21-én kelt írásomat:

https://steinergergely.eoldal.hu/…/magyarorszag-2015-ben…

 

A Szaturnusz a Nyilas jegyben áll/jár már, és ezzel egyetemben a 11. Házban kezdi meg az útját, trigont - pozitív aspektust - vetve a 3. Ház csúcsára 2015. november 30-án.

 

3. Ház jelenti az országunk közlekedési körülményeit, a hírközlést (posta, telefon, rádió, televízió), az újságírást, és a szomszéd országokkal való viszonyunkat.

 

Kellemes aspektus, és fogjuk rá - következtetek, mivel ez nem jósda, de nem is szentírástöbb, mint biztató! Visszatekintve, Nyilas jegyben ugyanez volt 1956. október 16-án, amikor is a 11. Ház csúcsával állt együtt (+/- 3-15 napon belül) és Nemzetünk a vágyait, reményeit kívánta kifejezésre juttatni, mint azt már tudjuk, mekkora „sikerrel”…

 

Ebben a képletben - 1989. október 23. 12:02 Bp. - alapul véve eddig kevés szó van/volt arról, hogy a Nyilas jegy uralkodója a Jupiter (10°50’) mondhatni egzakt szemben áll a Szaturnusszal (8°43’).

 

Mit jelent ez a mundán (politikai) valamint az egyéni (egy saját) horoszkópban?  

 

Mikor ezek „összeállnak” - amíg az ország születési képlete ez! -, nem árt tudni, hogy az oppozíciós aspektus jelenti/jelentheti, miszerint a hivatalokkal, hivatalos szervekkel, elöljárókkal, valamint a pénzzel kapcsolatos ügyekben gyakran áll a bál nálunk, de ez egyéneknél időközönként ugyanígy…

 

András-napkor kezdődtek a disznóvágások, disznótorok, ezért nevezik disznóölőnek is.  Andrással befejeződnek a zajos mulatozások, "András zárja a hegedűt".

 

Összegezve,  a népi jóslásra utalva: András gazda  egyszer összeköti az ollót, mert így lehet a farkas száját bekötni, ugyanakkor – tréfásan?, na ne mándisznóölésre is lehet számítani. Lefordítom: sok zsivány nem tudja, de lehetséges, hogy érzi, el kell tudnia számolni a dolgaival, ha nem, akkor neki/nekik nincs menekvés! Ugyanakkor mi, a többiek jól lakhatunk, és tort is ülünk/ülhetünk (akinek nincs vaj a fején, pl.)! Csak megjegyzem: az egyiket az idegenek/békétlenkedők ellen, a másikat a magunk javára tesszük.

 

Ne feledjük, most pozitív fényszögben a Szaturnusz és a 3. Ház,  ami emberi léptékben azt jelenti/jelentheti a közutakon, a hírközlésben, újságírásban és a szomszédokkal való viszony dolgában, hogy valaki itt és most nagyon a fején találja a szöget, vagy valakinek „jókor, jó időben és jó helyen szól” állapot várható/remélhető... Számos változás állhat elő a mindennapokban, és a reakciókat az érintett alaptermészete fogja meghatározni. Mondom/írom: szomszédok, barátok rokonok dolgában előjöhetnek pozitív megoldások, remények Kárpát-medencében, és (talán) azon túl (is). Ámen!

 

Mihez képest? Jó kérdés!

 

1956. október 10-én is ugyanez a konfiguráció volt, vagyis a Szaturnusz a Nyilas jegyben állt/járt, és látszik a képletben, hogy 1956-ban nem volt kisegítő pozitív aspektus, de most van/lesz! A való életben akkor többekkel megtapasztaltuk a környezetünkben is, hogy egyesek kint és bent egyaránt, szájkaratében jók voltak, de tettekben igencsak magunkra maradtunk! Az alapelv most sem változik, ugyanaz, mint 1956-ban volt! Magunk mellé állítani a népeket országon belül és kívül egyaránt!

 

Összességében a fontos célkitűzések ideje megint innentől kezdődik. A későbbiek folyamán a most jelentéktelennek tűnő körülmények óriásira nőnek/nőhetnek ennek a pozitív fényszögnek tükrében. Egészséges és bölcs gyűjtésekbe kezdünk/kezdhetünk, hasznos és értékes dolgokba/emberekbe fektetjük/fektethetjük értékeinket, hogy az újonnan szerzett tudásunk/tapasztalatunk hosszú időre szóló beruházás legyen - asztrológiailag mindenképpen! Vajon, a valóságban milyen is lesz ez a gyakorlatban...

 

 

Az írás Steiner Gergely szellemi tulajdonát képezi, amelynek részben vagy egészben való közlése a szerző engedélye nélkül tilos.

Információ:

s.gergely@t-email.hu címen, vagy +36-30-9391-338 telefonon.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.