Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ÚGY CSINÁLOK MINDENT, MINT EGY FASZOBRÁSZ...

2018.07.11

- kibontom azt, ami már amúgy is benne van

Karla Skupner faszobrász alkotása

 „Szóval igazából, amit a neten szoktam olvasni Öntől, havi általános horoszkópok, nos abban több megfoghatót találok, mint a nekem személyre szólóan írtban. Sajnálom, ha megbántottam volna, azért köszönöm szépen!” ...

 

...ezt az üzenetet kaptam. Nincs harag, miért bántott volna meg? Értem és megértem az üzenetet, és éppen ezért hadd tegyem tisztába a dolgokat. Nem először okoz gondot, hogy mi a tradicionális és a bulvár (népszerűsítő) horoszkópok közti különbség?  Megjegyzem nem csak tartalmában, de formájában is. Nem először igyekszem elmagyarázni annak, akit ez valóban érdekel. A lényege, úgy készítem a horoszkópokat, ahogyan egy faszobrász is dolgozik. Kibontom azt, ami már amúgy is benne van.

 

Az asztrológia tudománya ősidők óta ismert minden érdeklődő előtt. Volt időszak, amikor az embert az elvei, nézetei miatt – pl., mert a Föld gömbölyű – máglyára tették, vagy vízen való úsztatás révén akarták jobb belátásra bírni, vagy büntették csak azért, mert gyógynövényekkel „kereskedett”. Lassan, de rájött az ember arra is, hogy a körülöttük élők lehetnek különbözőek, de jól taníthatók, és jó tanulók, ezáltal sok-sok hasznos egyed lehet közöttük.

 

Az asztrológia, úgy hatezer év alatt az emberek viselkedésének kifigyelése révén „megedződött”. Az asztrológia gyakorlati része nem egy egyszerű hétköznapi történet. Az asztrológusok a napi megfigyeléseik alapján ezt a tudományt olyan magas fokra tudták emelni, ami már jól be tudott illeszkedni a hétköznapokba. Kivéve, amikor nem, hiszen át tud esni a ló túloldalára, és a hétköznapok embere gyakran a bulvár jellegűt tekinti etalonnak. Az asztrológia és benne az asztrológus iránti megértés, tisztelet heterogén. Tudom, vannak dolgok, melyeket nem lehet megváltoztatni, de nem is kell!

 

Évtizedekkel ezelőtt, az asztrológia iránt erős érdeklődést mutató emberként „könyvekkel” felszerelkezve, de akkor még félrehúzódva egyre elszántabban és kitartóan foglalkoztam a témával: Mi a tradicionális és mi a bulvár (népszerűsítő) horoszkópok közti különbség?

 

Említettem már, én úgy csinálom, mint egy faszobrász! Lehet, hogy furcsa és megmosolyogtató, de igaz – más tudomány is így van ezzel, hogy aki bele akar bújni az összes tudomány lényegi részébe, annak „emberszámba kell venni” a sorra vásárolt tan- és oktató jellegű könyveket! Érthetőbben, én csupán arra „kértem”: adja át nekem a nagy elődök tapasztalatát! Nem megtanulni akartam, hanem csak megérteni, mivel a magam örömére (megértésére) kezdtem el ezt a „mesterséget”. Önállóan tettem, és egyre érettebbé váltam a megértéséhez.

 

Megteheti azt bárki, hogy tapasztalati, kísérleti úton megismerje önmaga, majd más emberek tulajdonságait. Miért is? Nos, hát a könnyedebb alkalmazkodás és alkalmazások szempontjából. Sokszor mondom unos-untalan: ez nem szentírás, ez nem is jósda! Ez GPS! Minden megkeresés mögött az áll, hogy a kérdező saját magáról, a jelleméről szeretne minél többet megtudni. Miért is?

 

Azért, hogy jobbá tegye az életét. Nem szakmai kiselőadásokat akar hallani az asztrológiáról, hanem önként vállalja az élve boncolást.

 

Jó magam négy évig elleshettem az asztrológia munka alapműveleteit a Baktay Ervin Asztrológiai Intézetben és ott dr. Janák Lajostól. Majd egészen napjainkig a különböző szakmai fogásokat idősebb, nagy tapasztalattal rendelkező asztrológus társaimtól. Vallom, hogy egy asztrológus ne akarjon mindenkiből és mindenáron asztrológust faragni, főleg abból ne, aki hozzá fordul.

 

Milyen követelményeket támaszt ez az asztrológiai szakma?

 

Fontos tudni, hogy minden foglalkozásnak alkalmassági feltételei vannak, néhányat kiemelek a szempontok közül, fontossági sorrend nélkül:

• az intenzív figyelem

• a jó felismerő képesség,

• a kifogástalan rálátás,

• a komplett szakmaismeret,

• az egészséges tapintatérzék,

• az érettség 

 

A rizikó tényezők ennek a gyakorlása során: 

• a túlérzékenység felmerülésének lehetősége, 

• ezt a beavatottak érthetik meg: éretlen, materialista és hitetlen természetű embernek nem való az asztrológia, akár, mint lélekgyógyászat (ahogy ezzel a Biblia és az orvostudomány is így van/lehet vele párhuzamban, stb.)

 

Mi lenne a legelőnyösebb ebben az ember próbáló feladatban?

 

Az elemzés ugyan igen megterhelő, de igazi örömöt, önkifejezési lehetőséget nyújtó tevékenység. Egy jól képzett és tanult asztrológus az ember, vagy emberek életrevalóságának öröméért cselekszik. A bolygók és a konfigurációk élővé válnak, az eredménye azonnal látható – érett embernél ez a felismerésben nyilvánul meg. Nélkülözhetetlen az embernek, mint élő hús és vér lélegző teremtménynek a szeretete, valamint az összes tulajdonságainak, alkalmazkodó képességének ismerete, annak lehetséges határai. Nekem, aki emberekkel foglalkozom, valójában foglalkoztatnak, mindez vonzó és embert próbáló kihívás egyben. Az elhivatottság, a türelem, és a kitartás nélkülözhetetlen ahhoz, hogy minden asztrológus a saját stílusában és tudása szerint foglalkozzon a hozzá fordulókkal. Elengedhetetlen a megújulási képesség, hiszen nemcsak önmaga, hanem mások számára is alkot.

 

Az írás Steiner Gergely szellemi tulajdonát képezi, amelynek részben vagy egészben való közlése a szerző engedélye nélkül tilos.

Az írások Steiner Gergely szellemi tulajdonát képezik, amelynek részben vagy egészben való közlése a szerző engedélye nélkül tilos.

 

https://steinergergely.eoldal.hu/…/varom-szives-megkeres…

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.