Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


IRÁNYTŰ...

2017.01.08

Iránytű

(A cikk 1997-ben íródott SG)

Néhány évvel ezelőtt egy férfi furcsa kéréssel fordult a veszprémi bv. intézet parancsnokához. Engedélyt kért, hogy a fogvatartottaknak bűnmegelőzési céllal előadást tartson az asztrológiáról. A rabok először nem nagyon értették, hogy miről van szó. Aztán a második-harmadik alkalom után egyre többen gyűltek köré, aki valami különös, kör alakú ábrákat rajzolt, és mindenkinek "látta" benne a jellemét, múltját, és a ki nem mondott, belső gondolatát.

 

Steiner Gergely diplomás asztrológus azóta is járja az országot. Állami nevelőintézetekben, kórházakban, hajléktalanszállókon tart előadást az asztrológiáról.  Balatonfüredi otthonában Asztro-stúdiót működtet, ahol a hozzá fordulók horoszkópja alapján ad életvezetési tanácsokat.

 

Mindig érdekeltek az emberi sorsok - meséli. Az általános iskolában volt két osztálytársam, az egyik nyolcgyerekes családból származó cigányfiú, aki olyan szegény volt, hogy úgy kellett nekünk összeadnunk a tankönyvre valót, de a bátyjai elvették tőle ezt is pénzt, és elitták. Másik egy orvos papa egyszem fiacskája volt. Mindent megadtak neki a szülei, már a gimnazista korában Mercedesszel járt.

 

Néhány éve találkoztam mindkettőjükkel. Az utóbbi iszik, drogozik, a szülei halála óta csak nagy néha végez valami alkalmi munkát. A cigányfiú pedig sikeres mérnök lett, és egy jól menő vállalkozást indított. Ettől kezdve nem hagyott nyugodni, hogy a neveltetés és a génekkel hozott örökségünk mellett kell még lennie valaminek, ami befolyásolja a sorsunkat.

 

Steiner Gergely öt éve végezte el az akkor még Kelet-Ázsiai Tudományok Intézetében indított asztrológiai kurzust. Megtanulta, hogyan kell elkészíteni a születésünkkor felénk boruló égbolt rajzából a horoszkóp ábráját. Úgy emlékszik vissza erre az időkre, mintha egy iránytűt kapott volna, hogy felfedezze a bennünk rejlő jót, a lélek csodáját.

 

Már főiskolás koromban akinek csak tehettem, megcsináltam a horoszkópját. Külön dossziéban gyűjtöttem azokét, akik úgy érezték, sikerült az életük, s külön azokét, akik "elcsúsztak" valahol. Rájöttem, mindenkiben van hajlam a jóra, csak néha kényelmesebb követnünk a rossz felé vezető utat.

 

A veszprémi börtönben volt például egy férfi, akinek a születéskori rossz Mars-állása kétségtelenül jelezte az erőszakosságra való hajlamát. Hatodszor volt büntetve leütéses rablás miatt. Ugyanakkor az Uránusz kimagasló technikai érzéket árul el nála. Amikor ezt elmondtam neki, csodálkozott: "Jé, ezt nekem eddig még sohasem mondták!"

 

Egy másiknak a nyelvekhez lett volna tehetsége, de egy rossz Neptunusz fényszög jelezte az alkoholizmusra való hajlamát. Kiderült, hogy nyelvtanár volt,de annyira inni kezdett, hogy elhagyta a családját és az állását is elvesztette.

 

A sarokban ült egy idős analfabéta és megjegyezte: ő ugyan nem érti mi ez a hókusz-pókusz, de szeretné tudni, mit javasolnék neki az újrakezdéshez. Ugyanis sokadszor volt már büntetve. Elkészítettem a horoszkópját. A szellemi értéke valóban nem volt sok, viszont  nagyon erős Hold-állás jelezte a gyermekeihez való pozitív viszonyát. Meglepődött, és elmondta, hogy hét gyermeke van, s nélkülük  már réges-régen felkötötte volna magát.

 

Steiner Gergely fáradhatatlan. Érkezésemkor éppen levelet fogalmazott a sopronkőhidai fegyház vezetőségének, amelyben kérte, jövőben a kemény fiúknak is tarthasson néhány asztrológiai előadást.

 

-Az egyik hajléktalanszállón találkoztam egy idős emberrel. Meggyilkolta az élettársát, 15 év után szabadult. A horoszkópja azt mutatta, hogy fél éven belül új kapcsolata lesz, s azonkívül valami földdel, természettel összefüggő munka hozhat a számára előnyös változást. Nem hitte el, kinevetett. Nem rég tudtam meg, hogy megismerkedett egy özvegyasszonnyal, s most együtt gazdálkodnak a nő alföldi tanyáján.

 

Nem hiszem, hogy létezne véglegesen elrontott sors, vagy olyan élet, ami semmi kiutat nem kínál. Az ókorban az volt kiírva a delphoi jósdára: "ha meg akarod ismerni a jövődet, önmagadat ismerd meg. S ha meg akarod változtatnia a sorsodat,előbb te magad változzál."

 

Én hiszek ebben. Sőt szeretnék minél több ember kezébe iránytűt adni.

HORVÁTH ANDREA SZERZŐ

https://www.facebook.com/profile.php…

 

Az írás Steiner Gergely szellemi tulajdonát képezi, amelynek részben vagy egészben való közlése a szerző engedélye nélkül tilos.

 

https://steinergergely.eoldal.hu/cikkek/nyitooldal/horoszkopja-elkesziteset-kerje-tolem....html

 Információ:

skype: steiner.gergely

s.gergely@t-email.hu

steinergergely@gmail.com vagy +36-30-9391-338 telefonon.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.