Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hogyan kell olvasni, értelmezni egy horoszkópot?

2012.01.07

NAP, HOLD és az ASCENDENS

„Aki ismeri a Nap jegye mellett az ascendensét (ASC), valamint a Hold jegyét, olvassa el azokat is, segít a dolgok jobb megértésében”.

A havi horoszkópban mindenki érdeklődéssel böngészi a saját csillag (Nap) jegyét, aztán kész, annyi! A „hatás” vegyes. Kinek tetszik, kinek nem, van aki baromságnak tartja,de azért megnézi, hátha….

Ha ön olvassa az írásaimat, vagy az elmúlt évtizedekben nálam rendelte meg a horoszkópját, akkor már tudja, mert folyamatosan, ismételten  elmondom, leírom:

„Aki ismeri a Nap jegye mellett az ascendensét (ASC), valamint a Hold jegyét, olvassa el azokat is, segít a dolgok jobb megértésében.”

 

 Hogyan kell olvasni, értelmezni egy horoszkópot?

 

Volt annak idején egy nagyon jó gépjárműoktatóm. Amikor beültünk az autóba „gyakorolni”, azzal  kezdte: Első szabály, ha vezetek, akkor vezetek – a többi meg adalék! Akik sportolnak, gyakran hallhatják az edzőjüktől, mint anno jómagam is: Koncentráljatok a feladatra! (Autogén tréningen tanultuk, viccesnek tűnt, de már régóta tudom, jó alapnak minősült!)

A horoszkóp értelmezésénél is ez a lényeg! Nem túlzás, itt is minden az életről, a feladatra figyelésről, a győzelemről szól! Téved az, aki úgy gondolja, a futtában végigolvasott napi prognózis, majd eligazít, segít. Téved, aki elmélyedés nélkül kívánja az agyától, hogy az majd veszi az adást, aztán „intézkedik”, az esetleges következményekkel nem számolva.

 

     Nap jegy

Az alap,  hogy tudom a születési csillag (Nap) jegyemet. Értelmezését egy kérdés feltevésével kezdem: Mi a teendőm fizikálisan?  Ez egyszerű, világos, könnyen eljut az agyunkba, ami veszi az „adást”, és a horoszkópban  máris ott van a válasz  a születési Nap jegy alapján. A  nők úgy is feltehetik a kérdést: Mi jót várhatok a páromtól? Nap, a női képletben egyben a férfi, de ugyanígy az apa, vagy (nemétől függetlenül!) a főnök!

Hogyan lehet ugyanazt a mondatot többféleképpen értelmezni?  Általában mindenki tisztában van a saját szellemi képességeivel, de ennek a megértéséhez végképpen nem kell magas IQ-teszt eredmény! Az agy jó esetben tudja, hogy mire kell odafigyelni. Rá kell hangolódni a horoszkóp olvasásra, és odafigyelni  mi jön le, vagy át a kérdés feltevése után. Ez gyakran (szinte mindig) elmarad, aminek  oka az asztrológia ismeretének hiánya. A horoszkóp olvasást meg kell, és meg is lehet tanulni! Önmagunkat mi ismerjük legjobban!  Ahogy a kérdést csak mi tudjuk feltenni, a választ is csak mi értjük, érthetjük.

 

Hold jegy

Férfiak és nők egyaránt feltehetik a kérdést: Mit kell tudnom a családom érdekében? Nem iskolázottság kérdése, hogy miként adjuk és vesszük a dolgokat, ez a képesség bennünk lakozik, csupán jól kell feltenni ezt az érzelmekre ható kérdést. A Hold az érzelmek uralma alá rendeződött bolygó. Nem annak az „égboltról jött hatásában”, hanem bennünk van a megértés kulcsa. A Hold, csak a Nappal eszköz, összetartoznak, mint az alany és az állítmány.

Hold jegyük ismeretében érzelmi dolgokban a férfiak is megkérdezhetik: Milyen hangulatban találom az asszonyt ? (a páromat, barátnőmet…)Vagyis, ha egy kicsit tudatosabban, hozzáértőbben vennénk szemügyre a horoszkópot,  akkor még a félreértés is kevesebb lenne (lesz) a nemek között. Próbálkozni kéne tán.

Hold csillagjegy a tömeget, népeket is jelenti, ezért feltehetjük úgy is a kérdést: Milyen a hangulat a munkatársaim, az iskolatársaim körében? Kap rá felelet! Ebben az esetben is úgy intézkedik az agy, hogy „kihozza” a szemünk elé azt, ami erre megoldást ad!

Remélem ezekkel a gondolatokkal is közelebb vittem  horoszkópjának értelmezéséhez! 

 

Ascendens (ASC)

Marad az ascendens kérdése. Ez a legbelső, és a legszemélyesebb „nyomaték” ahhoz, hogy a fizikai (Nap) és az érzelmi (Hold) dolgaink rendben menjenek. Hogy erőinket  úgy osszuk be (Nap), magunkra is jusson napközben, és a családunkhoz, az otthonunkba  téréskor (Hold) minden úgy alakuljon, ahogy annak lennie kell a „létfenntartásunkhoz".

Az ascendens megértésénél  egy a cél, a lelki béke! „Neki” mondom el először, hogy: Ha vezetek, akkor vezetek! Erről – a belső diskurzusról - senki nem tudhat, csak én. Nem csak az erőmről (Nap) van szó, hanem az érzéseimről (Hold) is.

Tegyük fel a kérdést: Mi a cél? Erre a születési felkelési pont, az ascendensünk megadja a választ, ezzel csak nekünk, magunknak, megteremve a lelki békét azon a napon, abban a hónapban, vagy akár egy éves értékeléskor! Ha valakinek valami nincs rendben a lelkében, akkor semmi sincs rendben!

 

Bármit olvasunk ki a Nap, vagy a Hold „üzeneteiből”, az agy nem egy gép, ezért kár lenne összezavarni. Egyszerű ez a „művelet”, és nem kell tudományos magyarázat. Tőlem se várják ezt, de mással  sem  érdemes nyílt vitát kezdeményezni. Gyalog mennek, vagy akármilyen közlekedési eszközzel, az agy(uk) mindig  kéznél van, csupán jól kell azt (gondolkodásra) „használni”.

 

Javaslom, hogy a jövőben a fentiek figyelembe vételével szemléljék, olvassák a horoszkópjukat! Kevés tanult és képzett gyakorló asztrológus van, és mivel ők is emberből vannak, saját csillagjegyeikből fakadóan a saját karakterük szerint, saját szavaikkal fedik fel a konfigurációkat.  Előfordul, hogy van akinek  az én  szóhasználatom nem megfelelő, az én stílusom nem illik bele a saját elgondolásai   menetébe. Nézze át az asztrológiával foglalkozó oldalakat, honlapokat! Válassza az egyéniségének, habitusának legmegfelelőbb asztrológust!

 

Az írás Steiner Gergely szellemi tulajdonát képezi, amelynek részben vagy egészben való közlése a szerző engedélye nélkül tilos.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

NAGYON JÓ!!!

(Ibolya, 2012.01.09 10:07)

Nagyon nagyon jó! Így már sokkal tisztább, hogy mit, hogyan is kell nézni és értelmezni! Ez egy fantasztikus kiegészítése a hivatkozásodnak!
Gratulálok!