Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ASCENDENS TÉMA TIPEGŐKNEK ÉS CSOSZOGÓKNAK

2011.06.17


Előhalásztam egy témát, amiről régen az asztrológia iránt lelkesen érdeklődőknek tartottam előadást.  Mindig igyekeztünk kellemessé tenni az együttlétet a „tanulás” alatt! Bizton állítom, senki nem akart (diplomás) asztrológus lenni, csak meg akarta ismerni a horoszkópját. Hihetetlen „száraz” téma. Hamar fel kellett ezt ismernem, mert az egész – mi tagadást – képes a dög unalomba fordulni. Sokat kerestem-kutattam a felkészülés alatt,hogyan lehetne „úszkálni benne a parton”. 

 

Abból indultam ki, hogy szinte mindenki volt óvodás, iskolás, vagy netán valamilyen szakkörös,és manapság már szinte mindenki járt KRESZ-tanfolyamra, és innen vannak, lehetnek, használható élményei. Vagyis a hallgatóság között lévő idős hölgy éppúgy nem került az ernyőn kívül, mint mondjuk egy fiatalember. A közös élethelyzet befedett mindenkit.

 

Szóval, az ascendens végig arról fog szólni, hogy mi ott együtt úgy legóztunk, mint az óvodások, vagy úgy írtuk le a szimbólumokat, mint az elsősök az abc-t. És úgy rajzoltunk, mint egy rajzkörben, ahol ugyan senki sem festett  Munkácsy képet, de hogy saját (önarc) képet tudott alkotni egy horoszkópból, az tuti volt. Az ő saját szemszögéből máris egy remekmű készült el! A KRESZ tudás is a helyén volt. Mert mindeni jól fújta a táblákat, csupán a dolgokat kellett behelyettesíteni. A baleset is kizárva, hisz legfeljebb csak önmagával ütközhetett volna.

 

 

Most játékosan, de egyben komolyan is következzenek dióhéjban az alapok! Itt a számítógép előtt is lehet keresztül kasul nézegetni, kit mi érdekel, a fonalat nem lehet elveszíteni. Mindig ugyanoda érkezünk vissza, hogy itt se unatkozzunk. A cél, hogy megtudjunk valami újat, és kellemes érzéssel álljunk fel a gép mellől ugyanúgy, ahogy egykoron, amikor még a személyes beszélgetések is segítették mindezt.

 


 

 

Ascendens

 

 

 Képtár:

 

 

toltotoll-ascendens.jpg

 


Minden esetben ugyanúgy kezdtem, óvodás, iskolás módszerrel, mindenki csináljon úgy, „mintha” most kezdené az élete történetét megírni. Az írás a belső gondolatok közvetítése, és ilyen az ascendens és annak a jegye is "működésbe hozva". Sok érdekes beszélgetés indult így, a többi szimbólum esetében is. Fontos, hogy csak akkor tudunk meg többet a lelkünk állapotáról, ha az kiírjuk, és az „beszédes” tud lenni. E képpel mindig elértem a megfelelő „hatást”!

 

Szimbólum:

 

 

csillagjegyek-2.jpg

  

12 jegy lévén bármelyikben lehetett valakinek az ascendens pontja, de erre külön majd visszatérünk. Gyakorlatilag mindenki nemes egyszerűséggel „megrajzolta” az összes csillagjegy szimbólumát, majd ezekről beszéltünk.  Valahogy így „rajzoltunk”. Látszólag könnyűnek tűnt, de akad olykor gond is, de senki nem figyelt ilyesmire. Mert kezdett mindenki egyre érdeklődőbb lenni.

 

 

Közlekedés:

 

korforgalom.jpg

 

 

Humoros dolgok kerekedtek ki abból, amikor ennél a témánál egyszer csak előkaptam egy útjelző táblát. Szellemesebbnél szellemesebb jelzők születtek ennek kapcsán. Természetesen ennek a valódi jelentés tartalmát (üzenetét) mondták el elsőként, majd működésbe léptek az agysejtek. Máris kialakult egy párbeszéd, adta magát a kérdés, ez lenne az Ascendensünk? Volt itt a „becsavarodtunk”, vagy „no, én kiszállnék”, de a fő az volt, hogy igen közel állt a tábla mutatója az „ascendense szókincseihez”! Sőt, aki az ascendens csillagjegyét tudta, azzal közöltem a „járművét” is. El lehet rajta gondolkodni, milyen parádés felújítást csinált, tulajdonképpen a saját „lelkében”!

 

Jármű:

 

roncstelep-2.jpg

 

 


Itt a kép egy kicsit provokatív, de akarva-akaratlanul gyakran olyanok jöttek az előadásra, akik ne szépítsük, belül így érezték magukat. Vagyis, valójában itt kezdődött az, amiért jöttek. Minden, és mindenki rossz volt számukra. Így a horoszkópjuktól is ezt „várták”. Sőt, a kezdetben, amikor már volt rálátásuk a dolgokra, csakis a (lelki) traumáikat hangoztatták:„a lelkem is olyan,mint ez a roncstelep”. Kis idő után, aki kezdte megérteni a lényegét, a holtponton átesve, felismerte a saját rajzolatában azt a pluszt, a miután elkezdett arról beszélni, hogy azért mégsem volt minden olyan rossz. Egyre több hasznosat vett észre a saját horoszkópjában. Ezt mondta is, sőt, ha akarta volna, akkor könnyedén még maga is ki tudta volna javítani. Nagyrészük „szétnézett” így a horoszkópjában, és azonnal hozzálátott, azt nézve,hogy min kell csupán javítani ahhoz, hogy ő a régi fényében „száguldhasson” tovább. Akkor is, ha csak ott ült közöttünk a szoba egyik sarkában, de már rá sem hederített a „roncsra”. Vagyis látta az ascendensében azt az erőt – bár jármű formájában, már nem azt nézte, mi fáj – csak hogyan is tudjon vele elindulni a saját tempójában, amit a „típusa” garantált! Szinte már jó maga lépett a „képzeletbeli” gázra, mert valóban összeállt a kép a haladásáról!

 

 

TÍPUSOK

 

Kos ascendensű valósággal feldobódott, amikor azt mondtam neki, hogy ő a terepjáró, ahogy magunk közt ismerjük, a dzsip.

 

Bika ascendens esetében pedig elmondtam, neki egy hintója, vagy konflis kocsija van, ez az etalon. Válaszként maga fűzte hozzá, minek a rohanás, nemde bár?

 

Ikrek ascendensnek is el kellett mondani, hogy

a(z iskola-helyi)busz, vagy a tandem kerékpár, oldalkocsis motor lehet a fokmérője. A lelke kívánja a beszélgetéseket, a barátokat.

 

Rák ascendens esetében, amikor elmondtam a hajót, uszályt máris örömmel vette mindezt, hogy mindenki elfér (a lelkében), de főleg a családja (mint a Noé bárkájában).

 

Oroszlán ascendens (belső) tempója, hogy számára a Mercedes a minta. Szerénykedni próbált, de látszott (ordított volna örömében) mérhetetlenül elégedett lett ettől a hírtől.

 

Szűz ascendens lelkében látni e téren is élmény nyújtott – maga magának elsősorban -, hogy a kombi járgányok illenek hozzá. Persze, hogy kritizálta, ő elefántot nem kér, sok vele a munka, de a végén: „na jó, legyen igazatok”, és elnémult (lelki szemeivel már bele is rakott mindent, ami kell ide).

 

Mérleg ascendens esetében kár a szót szaporítani, az elegáns, vagy a luxusautó a nyerő (ahogy a lelke is ezt igényli).

 

Skorpió ascendens lelkivilágát  nagy élmény volt  tudatni jármű típus szerint. Póker arccal, de csillogó szeme elárulta a tengeralattjáró, a kétéltű járgányok hatalmas pluszt adtak neki.

 

Nyilas ascendensnek is kellett útmutatás. Meg sem lepődött, amikor azt mondtam egy a jó, de felülhet egy repülőre is (teste és lelke szárnyalt ettől).

 

Bak ascendensnek is jár egy prototípus, és örömmel konstatálta, hogy neki a vasút jutott.

 

Vízöntő ascendens esetében egy érdekes lelkivilágú embernek kellet tudtára adni, nála az űrhajó jöhet számításba, de nem volt ellenére a helikopter, és a hőlégballon sem.

 

Halak ascendens, akinek nem is kell külön magyarázat, amikor a hajót, kompot „kapta” (ilyen is a lelke).

 

 

Itt ki kell annyival egészítenem, hogy a fontos pontoknál is lehetett alkalmazni –DES, MC/IC - a jármű típusát. Mindenkinek átment, akkor is, ha már itt beszéltünk róla, hogy a lelkében is ugyanazt jelenti, mint másutt! De ez már egy másik történet!

 

 

 

Az ascendens asztrológiai jelentés:

 

Az ascendens az Első Ház csúcsa, kezdete. Az Én, ha úgy tetszik – én ezt vallom – a fizikai születésünk mellett a lelki születés pontja is egyben. Amikor a horizonton felkel a Nap, egy bonyolult számítással, az ember megszületésének pillanata a legfontosabb a földi létezés szempontjából. Egy új lélek születik, ahol a Nap – testben – „csak” azt mutatja egy asztrológiai házban, hol fog kifejteni erőt, vitalitást, hogy megvalósítsa a lelki szükségleteit! Tudatom, a különféle asztrológiai iskolák más-más szempontból tekintik a megszületés tényét, de a lényegen nem változtat: „rend van a lelkemben, akkor rend van a testemben is – így (is) jó tudni!

 

El lehet képzelni, hogy amikor csupán az ascendensről beszélgettünk pár  órát, itt van több oldal erről, most merje valaki azt mondani, hogy unatkozott – írja ide! Ugyanis, így ment az IC Immun Coeli, azaz a IV. Ház témája, vagy a Descendens (DSC), amikor a társkapcsolatunk is elénk került képek, s egyebek „formájában”. MC, a Medium Coeli pedig a X. Ház és ezzel azt akartam mondani a karrierünk. Soha nem kérdeztem, hogy jól érezték e magukat, sértő lett volna. Legközelebb is eljöttek, de hogy miért, azt csak sejtem…

 

A weboldalad neve: www.steinergergely.eoldal.hu


 

 

 

 


 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.