Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


PÁLYAVÁLASZTÁS KICSIKNEK-NAGYOKNAK

2018.04.27

Képtalálat a következőre: „ásó ember”

Ha már a mélyére kell ásnunk, akkor vágjunk bele...

KÉP: Biokert

 

Milyen hivatás felelne meg nekem? Amikor ezt a kérdést teszik föl egy asztrológusnak, akkor a válaszhoz, bevett szokás szerint a 3. Házat veszi alapul, ami természetesen csak egy része a teljességnek, ugyanis, a születési képlet egészét kell tekinteni.

Komoly gondot okoz nagyon sok felnőtt embernek, hogy hosszútávon nem sikerült „normális”, neki tetsző, neki megfelelő hivatásra találni, emiatt befelé forduló, gyámoltalan lesz. A pályatévesztettek gondolkodása többnyire szétesett, hosszabb-rövidebb ideig (hónapok, évek) kényszeresen morfondírozhatnak, vagy kiégetten szomorúak, de bizarr és szélsőséges érzelmi kitörések is jelentkezhetnek. Bármennyire hihetetlen, mindez elkerülhető lenne, és nem reménytelen egy sikeres korrekció.

Miről is van szó?

A születési horoszkóp 3. Házában ott a válasz.

Az ascendensünk után a Harmadik Ház másik fő feladatköre a tanulás, a kollektív és a környezet tudása, gondolkodásunk módja, elveink, a kommunikációnk, írás és beszéd (stílusunk). Egy, akár több csillagjegy alapján mindenkinek iránymutatója lesz, ill. lehet a sikeres pályaválasztáshoz, pályakorrekcióhoz. Mi van, ha sérült a ház uralkodója? Semmi! Nem a problémáról fogok írni, hanem a helyzetet fogom felvázolni jegyről-jegyre.

 

KOS jegyben a 3. Ház: a segítő erők a környezet intenzitásában rejlenek. Olyan rokon, barát és szomszéd, aki úgy él, hogy: „Sok dolgunk van, fogjunk hozzá!” - az az ő embere. Ebből általában mindenki magára ismerhet, hogy mennyire is volt jó példa és ellenkezőleg, hogy emberünk keresi önmagát és a hivatását! Szóval, itt a testvérek vagy a barátok lagymatagok: „Nyugi, nem kell kapkodni”- típusok és csak szemlélődnek a nagyvilágban, ami kerékkötője lehet az érvényesülésnek. Ilyen esetben a harmonikus Mars planéta – Kos uralkodója – bárhol a születési képletben jelzi, hogy a kérdezett nem ismeri a blokkot! Ha sérült a Mars akkor sincs baj, különböző terápiákkal fel lehet oldani ezt, mint pl. rebirthing (újjászületési) élményekkel. Magyarán, egy jó szakember segítségével felkavarhat minden magában rejlő születési traumát, miközben feljöhet egy-egy fájdalmas blokk is, de egyből elkezdődik a feldolgozás. A lényeg, hogy kapjon egy pozitív emléklenyomatot, ami támogató hatással lesz a jelen pl. az emberi és szakmai problémáira. Néhány ismert név közelebb vihet a megértéshez, hogy miről is beszélek (írok). Vagyis, lehetséges pl. Bak ascendensű híres ember ilyen alapokkal kb. 10°-ig, mint Enrico Caruso, Francis Ford Coppolla, Sophia Loren, Al Capone, Charles Aznavour, Charles Darwin, stb.

Mottó: A bátorságon múlik a siker!” (THEODOR FONTANE)

 

BIKA jegyben a 3. Ház: a testvérek, a rokonság, az iskolatársak, munkatársak, szomszédok és minden más emberi kapcsolatok az irányadók! Vagyis, ki hinné a szabad és független, eredeti gondolkodó Vízöntő ascendensű ember motiváló tényezőjének a biztonság igénye számít. Egy lázadozó alkat sikerének a kulcsa a „józan paraszti ész”! Tulajdonképpen a  „kötik az ebet a karóhoz” típusú  emberek indítják el a gondolkodásukat olyan irányba, amely már-már a zsenialitás határait súrolja. Pontosabban éppen ebben rejlik az a fajta mag, hogy van benne valami, amely ugyan nem egész, de majd idővel kinövi magát. Kár lenne a szülőknek és a nevelőknek a kardjukba dőlni, mert a gyermekük, vagy épp a barátjuk szájában nem alszik meg a tej. Ezzel önmagukat minősítik, mivel ez az ember nem olyan, mint ők, hanem olyan, aki mindenkinél több lehet! Természetesen, ha a Vénusz sérült, és abban lelik örömüket, hogy pénz halmozásában őrlődnek, akkor ezzel kimarad és lemarad olyan eseményekről, mint ahogy pl. Giscard D’Estaing, George Washington, Karl Marx, Rita Hayworth nem. Érdemes kiemelni itt pl. H. G Wells írót, akinek éppen a környezete adta meg, hogy a fantázia magja lenyűgöző legyen. Megteremtette ezzel a 3. Ház „állással”a „sciesce fiktion” a tudományos fantasztikus irodalom műfaját!

Mottó: Egy pillanat türelem sok bajtól őriz meg, egy pillanat türelmetlenség egy egész életet tehet tönkre.” (KÍNAI KÖZMONDÁS)

 

IKREK jegyben a 3. Ház: figyelem, nem magáról az Ikrek emberről szól a dolog, hanem egy házhelyzetről! Ha nem tudja mit tegyen, hogy sikeresen kövesse a kor szellemét, akkor figyeljen! Azzal, hogy gyakran pellengérre állítják önöket a kíváncsiságuk miatt, nem hiba! Erősségük az aktualitás, így olyan hivatás, ill. életpálya felel meg önöknek, ahol megértést tudnak teremteni az ellentétes nézetek és vélemények között. Akiknek a képletükben a Merkúr pozitív fényszögben van azoknak érdemes az informatika világában elhelyezkedni, de azoknak is, akiknek sérült. Megmagyarázom! Gyakori a kisebbségi érzet és feltehetően éppen a rokonok, barátok és a szomszédok azok, akik esetleg abban látnak élvezetet, hogy ilyen esetben beviszik önöket a sűrűbe, hogy kedvüket leljék az önök lejáratásában. Tagadhatatlan, hogy nehéz ilyen esetekben a kiugrás, ám érdemes kíváncsinak lenni arra, hogy: vajon mitől érzik magukat különbnek önöknél? Neves elődök, akiknek a 3. Ház Ikrekben volt, valamint Halak ascendensűeket emeltem ki ide, így pl. Nostradamus a leghíresebb asztrológus orvos. A járványok okait kutatta, pl. Alfred Hitchcock nevéhez fűződik az első hangosfilm eljárás. Jean Marais színész a képzőművészeti iskolást is elvégezte.

Mottó: „Ahol a fogalom hiányzik, pontosan oda ugrik be egy szó a megfelelő pillanatban.” (JOHANN W. GOETHE)

 

RÁK jegyben a 3. Ház: nem győzöm eléggé kihangsúlyozni a házhelyzet az, ami most számít. Ilyen esetben pl. legtöbbnyire a Bika ascendensű és a kb. 25°-ig Ikrek ascendensű emberekre lesz/lehet „érvényes”, nekik a befogadás szó és tartalma jelenti az üdvösséget a pályaválasztáskor, ill. a pályamódosításhoz. Nem tudom, hogy mennyire figyelték meg magukat és fedezték-e fel az ösztönlényüket. Valójában az adok-kapok elv működik ilyen esetben. Bőségesen van  jele annak, hogy nincsenek a helyükön, amikor is látványosan unatkoznak, azaz nem érzik magukat biztonságban olyan társaságban sem, ahol elviekben kéne, ill. lehetne. Szóval, a rokonok, barátok, a szomszédok és az iskolatársak befogadása már az elején csorbul. Baj? Egy frászt! Csupán ösztönösen érzik, hogy kétféle ember létezik: a rokonszenves és az ellenszenves. Miután a Hold „járása és nézése” az irányadó, így az önök zsigereiben van az az érzés, hogy kivel érzik biztonságban magukat, hol leledzik a védettség érzése. A Bika jegy a sztereotípiája alapján máris a fizikai- anyagi világ ugrik be mindenkinek, ám a harmadik ház ez esetben lelki gazdagságot sejtető akkor is, ha a hangulat szélsőségesen ingadozik. A becsvágy dolgában olyan dolgokat tanul meg szívesen az ember, hogy érvényre tudják juttatni önök is a roppant segítőkészségüket. Az a fajta mód, ahogyan az érzelmeiket oda-vissza kicserélik más embertársaikkal, nem lehet tanulni/tanítani, ez van és kész és bízni kell bennük és elkapják a fonalat az érvényesülésükhöz. Önöknél pl. Mia Ferrow színésznő – amúgy Vízöntő születésű - hobbija a zenehallgatás és a gondolatátvitel jött be dolgai kivitelezéshez. Pár ismert alakot ide sorolok és lapozzák fel önszorgalomból miként is lettek azok és hogyan, mint Liza Minelli, Martin Luther King, A. Quinn, Ringo Star, Egerszegi Krisztina.

Mottó: Azt hiszem a legpompásabb érzés az életben, ha valakinek szüksége van ránk.” (OLIVE SCHREINER)

 

OROSZLÁN jegyben a 3. Ház: ez esetben fontos pontosítani. Jobbára kb. a 20° Ikrek ascendens és 20° Rák ascendens közti helyzet dominál, akiknek előbb van ez az ascendensük bátran hagyatkozhatnak saját érdekükben az előző fejezet tartalmához! A következetes szülők felfigyelhettek jó esetben arra, hogy a gyermekeik minden helyzetben készek diskurálni olyanokkal, akikkel először találkoznak, és a nevelőknek tűnhet fel az órán, hogy ennek a nebulónak be nem áll a szája. A felnőtteknél pedig, hogy furfangosak és intelligensnek is mondható attitűdökkel zizegnek-mozognak, de a hátuk mögött rögtön elindul a susmus: ennek „hiányzik egy kereke”?! Akkor most merre? Tudni és alkalmazni kell azt a képességüket, miszerint korlátok nélkül élhessenek. A teremtőerejüket kell átengedni egy képzeletbeli határon, annak a biztos tudatában, hogy ez nem csak önöknek öröm, hanem a környezetüknek is. Felhozom példának, hogy önök nem egy apró fogaskerékként élnek a világmindenségben, hanem különlegességükkel emlékezetessé tehetik létüket e golyóbison. Tudom, hogy e jegy ellentmond – Oroszlán – a valóságnak, de itt van az az eset, amikor értetlenül állok a kisebbrendűség érzésekkel szemben, de önök ezzel együtt sem hibás konstrukciók. Sok dologban kifejezetten profik, és pl. a kéz-, lábügyességük elsőrangú. Talán azt kell eltalálni, hol van az a hely, ahol nem a szájuk jár, és a kezük-lábuk többet mond, mint amikor „jár a nyelvük, mint a rokka”! Nos, a példák : Humphrey Bogart, F. Beckenbauer, Greta Garbo, Niki Lauda, Bruce Springsteenbeszédesek”!

Mottó: Mások legyőzéséhez erő kell, de önmagunk legyőzéséhez belső erősség.” (LAO-CE)

 

SZŰZ jegyben a 3. Ház: gyakorlatilag arról van szó, hogy e házban szereti a kérdező tudni önmagáról: szükség van az ő szorgalmára, mivel ezt látta a környezetében a szerettei körében (is). Vagyis, hasznos emberek társaságában nőtt fel. Ha azt tapasztalja, hogy kihasználják, vagy alávetett alakok között járt/kelt, akkor a helytelen útra tévedt. Amikor a barátok, rokonok és szomszédok lábtörlőnek használják, akkor a helyzet súlyos, de nem reménytelen. A kibontakozáshoz az kell, hogy egy ilyen társaságban nyissák ki végre a szájukat, hogy nem csicskással van dolguk, önök be tudják bizonyítani a nélkülözhetetlenségüket. Ilyenkor hozom fel humorosan, hogy: „Tudom, hogy te és sokan mások sem szerettek dolgozni, csak azt szeretitek, ha foglalkoztatva vagytok!” – eddig mindig bejött (megértette). Ebben az esetben is fontos, hogy az uralkodója (Merkúr) még milyen házban, ill. jegyben van. Mert jó esetben ügyesen, feltűnés nélkül és közvetve cselekszenek, és előbbre jut(hat)nak az ügyüket illetően. Ha nem elég körültekintően és megfelelően reagálják le az igyekezetüket, mások a saját kényelmükre ugráltatják, kész, akkor önöknek annyi. Itt az a dolgom, hogy felnyissam a szemüket, hogy az adott helyzet kezelésében van a baj. Az ilyen állásban az önök számára az a fajta feladat kell, ahol a részletekkel foglalkozhatnak. Nos, az elemző értelmükkel okosan segíthetik abban önmagukat és másokat is, hogy együtt megbirkózzanak a hétköznapokban zajló eseményekkel. Az Oroszlán ascendens 10°-ig leledzenek ők, és néhány hírességet kiemelek ide is, vagyis: Ava Gardner, Marilyn Monroe, Gina Lollobrigida, Mindszenty József, Galileo Galilei, Anna Frank, Salvador Dali, J. S. Bach, stb.

Mottó:Az élet célja nem az, hogy boldogok legyünk – hanem, hogy produktívak és hasznosak!” (LEO ROSTEN)

 

MÉRLEG jegyben a 3. Ház: önök esetében a legegyszerűbb a helyzet. Vagyis – minek a rohanás, tényleg –, hogy  már gyermekkorukban naponta egy légtérben voltak olyan rokonokkal, barátokkal, szomszédokkal, majd az  óvodai és iskolatársakkal, akik kiegészítették és kitágíthatták a karakterüket, ill. a személyiségüket. Valójában, ha most sincsenek a képzeletbéli csúcsokon, néhány napos könnyed memória-gyakorlattal elő lehet halászni azokat, akik erőt és önbizalmat adtak, csak sokszor észre sem vették.  Játékosan fogalmazva, amikor a játszótéren ráülnek a libikókára és  arra kell várni, hogy valakinek éppen úgy tetszik a dolog, ahogy önöknek is. „Egyedül nem megy”, ismerik ezt a dalt, ez is egy olyan helyzet. Így születik az Oroszlán ascendens karrierje, 10°-utániakat jelenti! A tökéletesre nem kell sokáig várni, mert az belül megvan, csak ki kell érdemelni, ill. várni is. Ahogy mondtam, minek a rohanás. Itt a Vénusz a kérdés – 3. Ház uralkodója – mely jegyben, mely házban van, sokat segít a fazonigazításban! Tehát, ha önökre sokáig nem figyelnek, mondjuk úgy mellőzik önöket, akkor az is megtörténhet drámai, akár katartikus élmények formájában,hogy  a Sors, vagy a Gondviselés kirobbanthatja az áldatlan állapotukból. Nos, akik pedig hencegnek, vagy harsányan szónokolnak, azoknak valóban ezzel ki van a négy kereke – nem kár érte! Én azt mondom, ez ugyan defekt, de átmeneti állapot! Hülye ember nincs, csak többen vannak, akik annak nézik önöket, ám néha önmaguk is tehetnek erről! Kellenek a hősök, az is megvan, akkor lássuk: Demszky Gábor, Jack Nicholson, Meryl Streep, Giorgio Armani, Pablo Picasso, Otto von Bismarck ennyi elég is lesz! 

Mottó: Tulajdonképpen minden szép, amire szeretettel nézünk. ” (CRISTIAN MORGESTERN)

 

SKORPIÓ jegyben a 3. Ház: örök nyomozó alkat, így végigjárják a többi jegyet, mert azt hiszik, a saját jegyükről van szó! Tehát, itt a születési horoszkóp szerint a Szűz ascendenslakozik” a mélyben! Ebben a házhelyzetben már-már a születésük pillanatában tisztában kell lenniük, hogy a félelem legyőzése adja meg az üdvösségük érzetét. Az iskolapadba, vagy később a munka frontján is állandóan ellenőrzés alatt tartják önmagukat azzal, hogy a saját lábuk alól is kivágnák a fát! Ilyenkor tapasztaltam már, hogy a szemembe mondták: „Semmire se vagyok jó!” vagy, hogy „Egy lúzer vagyok!” Szinte állandóan vedlésben vannak, már-már mazochista módon engem is arra bátorítanak, hogy: élve boncoljam fel őket. Mert, ha meghaltak, akkor nem tudják meg az igazat arról, amiről napestig tudnának horrort rendezni. Ok, akkor ez most fájni fog! Ez altatás! Mert igaz megesik, hogy hol gáncsoskodnak, hol patikaszerűen pedánsak, ez az elemző/nyomozó képességeiknek a motivációs – kütyüje! Miért lennének éppen önmaguk a kivétel ez alól? Önök ezzel ösztönösen tudják, hogyan tegyék magukat hasznossá és értékessé, amikor kilépnek a földi árnyékból! Olykor sötét van a fejükben, ám ez nem árt(hat) a túléléshez! Valahol olvastam, hogy az önök – a Skorpió 3. Ház alapján – érvényesülésének a (nyílt) titka: a bizalom jó dolog, de a dolgok ellenőrzése még jobb ennél! Lássunk néhány, ahogy mondják magukra lúzert, mint pl. Woody Allen, Frederico Fellini, Marlene Dietrich, Ernest Hemingway és a „király” Antoine de Saint-Exupéry.

Mottó: Az önmagunkat legyőzni a legszebb győzelem.” (FRIEDRICH VON LOGAU)

 

NYILAS jegyben a 3. Ház: ez a legnehezebb része az elemzésnek, hogy önöket motiválni tudjam! A 3. Ház uralkodója a szerencse jelölője, a nagy jótevő előrevetíti, hogy: csak semmi pánik, minden úgy jó, ahogy van, sőt lehet jobb is! Tetszik? Miért is ne? Itt a Mérleg ascendens bújik meg a háttérben és ekkor érzem azt a motivációk során: ha jót látsz, ne szólj, hisz nem te vagy a Megváltó! Ha rosszat, akkor meg pláne! Amiben bízom, az az értelmük! A 3. Házban, ahol a rokonok, barátok és ismerősök körében, vagy a tanulmányaik során lényegében több a valóságérzet, mint az igazságérzet! Igazság nincs, ha van, akkor úgy van, ahogy ő gondolja! Pontosabban, arra kell rávilágítani nekem, és önöknek arra kell ráébredniük, amikor megy a szekér és habzsolják az életet, és a Jupiter ezt mindig bőséggel és némi túlzásokkal folyamatosan biztosítja önöknek, az nem a szerencse kategóriája. Valóban ez olyan, hogy az önök csodájára járhatnak – Mérleg ascendens szülöttek ismerik ezt az érzést -, a ruha teszi az embert és ezzel (is) kapuk nyílnak meg önök előtt. Mi a gond? Nos, a kevésbé sikeres rokonok, barátok és iskolatársak lemaradnak, és önök csodálkoznak a legjobban, amikor pl. egy válásnál, jogi ügyekben ebből a szűk környezetből kerülnek ki a (hamis) tanúk. Csak azért, mert például egyszerűen simán elfelejtettek nekik illő módon a hétköznapokban köszönni! Mi a megoldás? Nos, ezekből kiolvashatják, mert, ahogy kezdtem: fogalmam sincs, hogy mi megy át úgy Isten igazából! Hírességekkel próbálom szemléltetni és gondolkodjanak: Bill Clinton, Alain Delon, Arthur Miller, Yoko Ono, Britney Spears, stb.

Mottó:Aki megkérdezi az élettől: Miért?, az szinte minden Hogyant?- el tud viselni.” (FRIEDRICH NIETZSCHE)

 

BAK jegyben a 3. Ház: már az elején tisztázzuk, a karrier gyökeréhez zarándokolunk ebben az elemzéssorozatban! Önök esetében, amikor – közhelyesen fogalmazva – „Ha Mohamed nem megy a hegyhez, akkor a hegy megy a Mohamedhez.”– állapotokról szólok. Ez esetben a Skorpió ascendens áll zömmel a háttérben, és kívül senkinek nem tűnik fel, hogy belül a lelkük mélyén önök kínozzák magukat! Pontosabban, hogy hőn áhított hivatal, ill. hivatás érdekében kiállnak ugyan a pulpitusra, de ugyanakkor belül végig el-, vagy bezárkóznak. Úgy gondolják, hogy ez nem látszik? Nos, tévednek – asztrológiailag mindenképpen. Ezért tartom a horoszkóp szemügyre vételét jónak, mert szülők és nevelők az együttélések és a tanulmányok során 3. Ház alapján jelzik a néma leventéről, hogy milyen is a személyes intellektusa, az mennyire segíti a kitartásukat, hogyan erősíti a kötelezettségtudatukat és az önállóságukat. Ilyen ismeretekkel könnyebben megy a tanulás és sikeresebbek a vizsgán, vagy a felvételin. Felnőtt korban a nehéz hivatali, üzleti ügyek intézése is innen ered, mert külső felismerések nélkül önmaguk is a szokatlan helyzetekre bizalmatlanul és visszafogottan reagálnak. Nem ritka, hogy az ilyen Harmadik Ház helyzetben gyökeredzik, hogy az egyik pillanatban ölni tudnának, vagy a gyűlöletük nem ismer határokat – ezzel, valójában önmaguknak ártanak. Foglaljuk össze a dolgokat, hogy átlépjenek a Rubikonon: tudassák el-, vagy a behelyezkedés előtt a megbízójukkal, sok időbe telik önöknek a bizalmi híd kiépítése a vezetőkkel úgy, ahogy a kollégáikkal/népekkel egyaránt. Továbbá, ha a megjelenésükben elég látványosan szembetűnő a „világfájdalom érzetük/ábrázatuk” hiba lenne emiatt értekezleteket összehívni. Így vannak jól és ennyi! Pár ilyen alak, mint önök is, lássuk őket: Mata Hari, Margaret Thatcher, Mahatma Gandhi, Michael Jackson, Vlagyimir Iljics Lenin, Edit Piaf, Ferenc József, Rudolf Steiner, stb.

Mottó:Aki semmi bajt nem tud elviselni, az nincs hivatva nagy dolgokra.” (KÍNAI KÖZMONDÁS)

 

VÍZÖNTŐ jegyben a 3. Ház: nekem nem újdonság, hogy szóljak olyan dologban, amiben mindannyian érdekelve vagyunk. Ebben a házhelyzetben valójában – az alap, Radix horoszkópok szerint – jobbára a Nyilas ascendens születésűekhez szólok. Amikor probléma, nehézség van a pályaválasztással, legyen az fiatal, legyen az érett felnőtt erre-arra vállalkozó, itt egyre megy a dolog: megtalálni a kulcsmomentumot és lehetőleg azonnal! Ez is egy olyan sztereotípia, hogy „határ a csillagos ég”, de igaz! Önök dolgában ez a 3. Ház –Nyilas ascendens, ne feledjék – individualizmust sugárzó. Az iskolában és a munkahelyeken is fel kellett tűnnie önöknek, ahol szabályokat kellett betartani ott merevvé váltak, valósággal görcsöltek mindenen és mindenkivel szemben. Önöket csípőből vonzotta az eredetiség és a fennálló dolgokkal való ellentétesség, csak ellent tudjanak mondani a rendnek és a formának. Rendjén is volna, ha önök Vízöntők lennének, de lelki értelemben a Nyilas ascendens gyökere ilyen közegben fejlődhetett ki. A haverok, a rokonok és az ismerősök között hemzseghettek az őrült alakok, okos tojások és seregnyi háryjánosok, akik kiváló alapokat fektethettek le önökben és sokszor csodálkoztak is azon, hogy olykor az obligón kívül találták magukat. Kijelentem, hogy nem akarnak önök senkinek rosszat, abszolúte őszinteségük azonban olykor halálos tud lenni. Sikeresebbek lehetnének, ha megtanulnának bölcsebbek is lenni, mert okosak ugyan, de így?! Nézzünk itt is szét, hogy hidegen – melegen kiről és miről is van szó, s ami mögötte van/lehet: Teréz anya, Angela Merkel, Michelangelo, Jean-Paul Sartre, Nero, Leonard da Vinci...

Mottó: „Mielőtt hozzáfogsz, hogy megjavítsd a világot, háromszor járd körbe a saját házadat.” (KÍNAI KÖZMONDÁS)

 

HALAK jegyben a 3. Ház: máris azzal kezdem, hogy a születési horoszkóp szerint a Bak ascendensűek figyeljenek, akik tudják 10° után van a sajátjuk! Mindkét jegyűek abban egyeznek, hogy rendelkeznek felelősségérzettel. Más jegyeknél is felemlegettem, a 3. Ház feladatköre a tanulás, a kollektív és a környezet tudása, gondolkodásunk módja, elveink, a kommunikációnk, írás és beszéd (stílusunk) adja meg az első lökést a csúcs felé vezető utakon. A Halaka lassú víz, partot most”- elv alapján a Bak ascendens számára úgyszólván a tökélyre fejlesztés alapjait adja, ill. rakhatja le jó esetben. Azzal, hogy Téli jegyek, vélhetően a szülők és a nevelők elmondtak néhány fohász amiatt, hogy remélik nem büntetés az, hogy önök világra jöttek az ő számukra. Tévednek abban, ha azt hiszik, hogy aprítom önöket, mint a répát, hiba lenne! Sőt, ezzel akarom éppen kiemelni, hogy a környezetük – hideg-rideg, néha érzéketlen, mártírom testvérek, rokonok, barátok, szomszédok és a kesze-kusza iskolai évek – az állóképességeiket hivatott megedzeni. Így, bármi is legyen a hivatásuk, vagy éppen igyekeznek egy új feladatot elvállalni, legyen ez a felvezető a motivációs-tényezőjük. Önök olyan helyen alkothatnak maradandót, ahol a fegyelmezett fellépés és komoly megjelenés (tartalommal is persze) számít, ezzel komolyan veszik mindazt, amit mások képtelenek lennének megtenni. Pontosítok, vagyis pl. Madame Curie, Paul von Hindenburg, Paracelsus, Dustin Hoffman, Máté Péter alkottak maradandót, nemde bár?

Mottó:Büntetlenül senki sem sétált a pálmák alatt.” (JOHANN W. GOETHE)

 

Az írás Steiner Gergely szellemi tulajdonát képezi, amelynek részben vagy egészben való közlése a szerző engedélye nélkül tilos.

 

Megismétlem: komoly gondot okoz nagyon sok felnőtt embernek, hogy hosszútávon nem sikerül „normális”, neki tetsző, neki megfelelő hivatásra találni, emiatt befelé forduló, gyámoltalan lesz. A pályatévesztettek gondolkodása többnyire szétesett, hosszabb-rövidebb ideig (hónapok, évek) kényszeresen morfondírozhatnak, vagy üresen szomorúak, de bizarr és szélsőséges érzelmi kitörések is jelentkezhetnek. Bármennyire hihetetlen, mindez elkerülhető lenne, és nem reménytelen egy sikeres korrekció.

 

Egy személyes horoszkópból hihetetlen egyszerű megállapítani, hogy min is múlik mindez, innen nézve.

Pontosabban, aki most kezdi az általános iskoláját, vagy pillanatnyi döntése szerint szakmunkásképzőbe, gimnáziumba megy, netán érettségi előtt áll, annak a személyes horoszkópjának 3. háza kitűnő választ adhat arra, hogy jó irányba indul-e? A felnőtt álláspályázót, vagy éppen pályamódosítót pedig megerősítheti a döntésében. Mi kell hozzá? Egy teljes jellemrajz. Önnek már van ilyen?

Várom szíves megkeresésüket!

https://steinergergely.eoldal.hu/cikkek/magamrol/varom-szives-megkeresesuket.html?fbclid=IwAR0dvba9gSLDMHfLEJI_ThQd4aq9dsARkeekJ9DLRno5a9cxBZlvkpgAnTk