Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MERKÚR-MARS ÉS A TÁRSAIK...

2015.06.02

- dominancia - arrogancia állapotok avagy a tehetetlenség érzése –

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtp1/v/t1.0-9/11257746_712763475500620_3810197008483795588_n.jpg?oh=67c6d77b0fc878345a3a038344c9f304&oe=55F8112C

 

A napokban megjegyezte valaki : mennyire hiteles az, amit asztrológusként csinálok? Kissé felindult lettem a kérdés hallatán, mert nem vártam attól, aki ezt kérdezte, majd kis szünet után jött a válaszom: tulajdonképpen egészen érdekes ez a felvetés,majd egyszer válaszolok rá… Végig gondoltam, az összes írásom, megnyilvánulásom, hitelt ad(hat) annak amit eddig csináltam, mondtam asztrológusként, és most a közelmúltban adódott egy olyan „helyzet”, aminek kapcsán bővebben „kifejthetem” a válaszomat.

 

Veszedelmes világban éltünk/élünk, kevesekben van meg a  tisztelet és megbecsülés érzése mások iránt. Akadnak bőven akik előítélettel, rosszindulattal viseltetnek  egy másik ember puszta léte iránt, nem beszélve annak viselkedéséről, szabadságáról és az esetleges nézetkülönbségéről …

 

 Szerencsémre, nekem (és sokan másoknak is)  az asztrológia ismerete- mások megítélésében is -  egy ajándék. Előnyünk, hogy szinte egy pillanat alatt minden alsóbb -, és felsőbbrendűségi érzés nélkül fel lehet ismerni, hogy a velünk szemben álló  nem az akinek magát mutatja,  akivé válni szeretne,mert a sorsa  mást rendelt, mást kell véghez vinnie…

 

Neki magának mindez nem okoz gondot, teszi a dolgát, eszébe sem jut, hogy ez így nem becsületes,hanem éppen  rosszindulatú, mivel  ő erre van „hitelesítve”. Látszólag úgy él,mint mások, de mégsem az, akinek  látszik, vagy amilyennek mi látni szeretnénk.

 

Ők azok, akiknél a Merkúr,a Hold, a Mars és a Szaturnusz között diszharmonikus aspektus van, és a születésük pillanatában nem kapnak jótevő bolygóktól harmonikus fényszöget,így ez egy  áldatlan állapot-halmazat. A hétköznapokban pedig velük is ütközünk, súrlódunk, simulunk és dörzsölődünk, igazán nem is tudjuk kihez, mihez és miért is, …mindeközben mégis az mondom, ill., mondogatom: ez így van  rendjén.  

 

Nem is meglepő, amikor ezek a konfigurációk (alakzatok) ebben a műfajban ismert sarokházakban képződnek, így a kellemetlen attitűdök kissé megsokszorozódnak.

 

Példaként : kockázatos, mondhatni a hétköznap emberének vakmerőség szembeszegülni Kos-Mérleg jegyben a Merkúr-Mars „tulajdonosával”, ha azok a  IV. és a VII. Házban keresztezik egymást. Vagy a Skorpió-Oroszlán és Mars-Szaturnusz „gazdájával” az I. és a X. Házban, mert olyan ez az emberben, mint egy frontális ütközés, körülötte idegen tetemekkel…

 

Kevés a valószínűsége, hogy erre fel lehet készülni, de ha tudjuk, akkor sincs mit tenni. Ezt nevezem a tehetetlenség érzésének, mert az is. Annak is rossz, aki ebben él, de annak is, aki tudattalanul emiatt ki lett/lesz lőve.

 

Van megoldás? Nincs! Na, így sem teljesen igaz! Amikor ilyen felépítményekkel (konfigurációkkal) „találkozom”, akkor szóban és írásban is a többnyire teljesen gyanútlan kérdezőmmel tudatom, nem minden úgy van, ahogy ő akarja, és ahogyan ezt-azt szeretné. Meg kéne értenie a másik embert  mielőtt veszedelmes kijelentéseket vesz a szájára, vagy, hogy nem tisztességes az, ahogyan eljár a másikkal/másokkal szemben. Felháborító amit, és ahogy tesz a szeretteivel, a környezetében élőkkel!

 

 Megérti? Nem! Miért is értené meg?  Ez végül is nem jellemhiba, hanem egyértelmű és világos helyzet embereknek/emberekről! Mindegyik olyan, amilyen, és így, szerencsére minden/mindenki képben van.

 

Mi a megoldás?  Mivel a számat már cserepesre beszéltem/beszélem  neki/nekik erről, és az írógépem  már magától „leírja”(GPS stílusban, mint Újratervezés!): ezen negatív kijelentés a képletében akár elindíthatja a pozitív irányú változást! Tegyen meg mindent, amit lehet, hogy a további kellemetlen eseményeket kivédje, ill., elkerülje!

 

 Ennek kapcsán némelyeket sokkol a tükörbe nézés, én sem rágódok rajta sokáig, és a hallottak/olvasottak után elég hamar beindul többekben is a felismerés: eddig és ne tovább! Jómagam minél idősebb leszek, annál elnézőbb és kevésbé kritikus vagyok ezekkel a helyzetekkel (konfigurációkkal).  Én sem tehetem meg, hogy „lecseréljem” a környezetemet és a szeretteimet frown, ki és leírjam őket az életemből csak, mert tehetetlen vagyok az állításokkal szemben...

 

Sőt, az én hozzáállásomnak köszönhetően hány és hány ember jött, majd ment el annak a felismerésnek a tudatában, hogy a tehetetlenség érzése nem is annyira szörnyű, csak tudni kell, illetve muszáj valahogy kezelni. Ilyen bolygó halmazatok és konfigurációk láttán, mindig teljesen őszintén mondhatom, és ki is mondom (más is mondhatja utánam): ez nem tetszik! De ugyanígy nyíltan mondhatom, és ki is mondhatom (más is megteheti): igen, ez is egy élet! Majd magamban: remélem túléled, és mi is veled együtt…

 

Amikor elkészül egy ilyen „típusú” elemzés, vagy találkozom vele/velük, egyre könnyebb őszintének lenni, kicsit sem aggódva a kérdezőm reakciója, véleménye miatt. Már nincsenek kétségeim vagy fenntartásaim helyes-e vagy helytelen az, amit tesz-vesz pár ember.

 

Mindenkinek megvan a joga a hibázásra, így volt régen is, így van ma is, így lesz a jövőben is. Ez nem hiba, hanem ismételten lehetőség egy új helyzetre!!

 

Hírességek (hitelt érdemlően): Oliver Cromwel, Henry Kissinger, Károlyi Mihály, Nero, (Mars-Szaturnusz), Steffi Graf, John Travolta, Josip Broz Tito, Károlyi Mihály, (Merkúr-Mars), Ingrid Bergman, Dustin Hofmann, Alain Delon (Mars-Hold); Mata Hari, Leonard Bernstein, Charles Aznavour, Markos György (Hold-Szaturnusz); L. da Vinci (Merkúr-Szaturnusz);

 

 

Az írások Steiner Gergely szellemi tulajdonát képezik, amelynek részben vagy egészben való közlése a szerző engedélye nélkül tilos.

skype: steiner.gergely

Információ: s.gergely@t-email.hu címen, vagy a +36-30-9391-338 telefonszámon

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

KELL EZ IDE!

(SG, 2015.06.06 17:06)Korábban elfogtam el levelet, de - technikai probléma miatt lekerült - megmentettem, kiváló hozzászólás érkezett. Tulajdonképpen megerősítés, annak ellenére is, hogy - látszólag - ellenkező értelműnek tetszik-látszik. Nos, így szólt:
NAHÁT
Hozzászólás címe: AHOLAKURTAFARKÚMALACTÚR
Hozzászólás szövege: Szerintem nem kéne stigmákat tenni az ilyen aspektusokkal született emberekre. Ő erre a világra ezzel a teherrel született, neki ezt kell megélni, átélni, túlélni. Aki őt választja, vagy így fogadja el, vagy nem. Ha van tökéletes ember, szívesen megismerném!

A s t i g m á v a l nem én láttam el, hanem (most) én hívtam fel a figyelmet rá, elsősorban neki/nekik így Merkúr-Mars és társaik között figyelemre méltó - kellemetlen - aspektus van, és hogy: ..."negatív kijelentés a képletében akár elindíthatja a pozitív irányú változást! Tegyen meg mindent, amit lehet, hogy a további kellemetlen eseményeket kivédje, ill., elkerülje!"

Zömmel, magunk közt - mi, profán emberek - nem szólunk, szólhatunk, nem merünk és nem akarunk szólni, és valóban kiváló az a jelenség: jobb a békesség, hamar elmúlik, vagy "nem oda Buda" a probléma elkendőzés. Ha viszont, egyes-egyedül - asztrológus - tudja, akkor valamilyen módon veszi a bátorságot egyenként annak e l m o n d j a , akinek ez van, és lehetséges: átesik egy holtponton, és kezd/kezdhet akár még jobb emberré (is) válni...
Ezért, nálam így működik, újra és újra:

..."negatív kijelentés a képletében akár elindíthatja a pozitív irányú változást! Tegyen meg mindent, amit lehet, hogy a további kellemetlen eseményeket kivédje, ill., elkerülje!"

Köszönöm az észrevételt, és igaza van, tökéletes embert én sem találnék, de mindenben és mindenkiben én látom az igyekezetet "csak mondja meg valaki hogyan" - asztrológia, benne az asztrológus erre alkalmas lehet, vagy alkalmasnak kell lennie! Mondom én (is), hisz akkor csak mi magunk közt vagyunk ő és én!