Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BARÁTSÁGOS MAGÁNY ÉS BEZÁRTSÁG ÁLLAPOTOK...

2015.06.27

Mongólia egyik legkorábbi buddhista kolostora

http://mongolinfo.hu/2014/04/buddhizmus-mongoliaban/

Az elrejtett dolgok tisztázásának, nem pedig az élet megtagadásának ideje ez!

 

Kivel nem fordult még elő, hogy valamilyen módon „elerőtlenedett”, és úgy érezte, hogy ráadásul még a világ is összeesküdött ellene! Van ilyen! Szó sincs arról, hogy még én is beszállok ebbe a kesergő-keringőbe, de most jött el a pillanat, hogy felfedjem mindezeknek a hátterét, nyilvánosságra hozva a mindenkit érintő (nyílt) titkot: egy-egy naptári évben (365 nap) minden ember életében a születésnapja előtti egy hónapban menetrend-szerűen megjelenik egy barátságos magány és bezártság állapot, helyzet!

 

Ha tudják ezt, és bármikor előveszik a saját elemzésüket, akár egy szempillantás alatt képesek a helyére tenni ill. a helyén kezelni a  fizikai, az érzelmi, vagy éppen a lelki állapotukat.

Szóban és írásban is következetesen elmondom, leírom: „Aki tudja a születési Nap jegye mellett az ascendens, vagy a Hold csillagjegyét, bátran vegye bele az értékelés során.”

 

Az ascendens a lelki kérdésekben érdekelt, Hold az érzelmi világunkat tükrözi, míg a Nap jegy a fizikai állapotunkat hivatott jelezni. Mindezek a születésünk pillanatában „rögződnek”, és onnantól (jó, ha) tudjuk, így vagyunk összerakva, és egy életen át ezek a vezérlő (csillag) szimbólumaink.

 

Térjünk vissza a címben megfogalmazottakra: barátságos magány és bezártság állapotok. Nos, a 12. Házról szólnék, amit a „magány és bezártság” házának nevezünk, és e (kulcs)szavak láttán okkal-joggal  akár félelemérzetünk is lehet.

 

Vajon ki szeretne elhagyatott és elszigetelődött lenni? Márpedig tetszik, nem tetszik, ez van, időről időre mindenkinek szüksége van arra, hogy visszavonuljon, önként vállalja az egyedüllétet. Én magam, feltöltődésnek (is) nevezem ezt az időszakot.

 

Vannak napok a 365-ből, amikor valamely dolgok és események kapcsán elhagyja szánkat a kijelentés: nagyon, de nagyon szeretnék most egyedül lenni! Ez azonban nem jelent szükségszerűen (pl.: ártó) magányt. Megtörténhet ez, amikor a fizikai erőnk hagy el, vagy máskor a lelki állapotunk jelent terhet, és sokszor érzelmileg is tele van a hócipőnk egyesekkel, de leginkább magunkkal nem tudunk mit kezdeni.

 

És egy évben egyszer legalább, a születés előtti hónapban mindenkinél eljönnek ezek a napok… Soha nem egy időben, de így sem igaz! Konkrét élő példákkal szolgálok a jobb megértés érdekében, miként mennek a dolgok e témában…

 

Jelenleg Rák jegyben jár a Nap, így ascendens tekintetében az Oroszlán csillagjegyű számára úgy lelkileg, mint fizikailag érkezett el a 12. Ház helyzet. Akinek a Hold pontja is az Oroszlán jegyben van, az érzelmi téren is egy új ciklus hajnalára került. Soha nem egy időben van ez, de lehetséges ilyen. Nem mindenki esetében leledzik egy zodiákusban a három „fővilágosító”!

 

Globálisan mit jelent a 12. Ház analógiája?

Elődeink, tapasztalataik alapján megállapították, hogy ekkor és itt van az ember életében lelki, érzelmi és fizikai téren az Én-tudat lebontásának, föloldódásnak „futamideje”. Közel harminc nap áll rendelkezésre az év közben szerzett korlátozások, életpróbák, csalódások elemzésére. Ez a fajta megmérettetés egyeseknek az egész eddigi életére nézve is előállhat pl. a házasság jövője a tét, stb..

 

Hangsúlyozom, ez a ciklus (is) – mindenkinél - a nyilvánosságtól elzárt zónában van, és, mint ilyen maximálisan magánügy! Egyesek ezt a kialakult helyzetet kórházban, néhányan fegyházban, és profán értelemben szerzetesrend-szerűen élik meg.  Számot kell vetni – évközben, vagy eddigi életében – a titkos ellenségek ki- és mibenlétével.

 

Lényege a bezártság, de ide tartozik a száműzetés, a menekülés valaki/valami elől, amikor az ember egyedül érzi magát vagy lehet ténylegesen magányos is. Önkéntes áldozatvállalásról, a világ dolgairól való lemondásról van szó…hirdetik az elődök.

 

Az elrejtett dolgok tisztázásának, nem pedig az élet megtagadásának ideje ez!

 

Közel 30 nap, sőt 3x30 is, ha nem együtt, külön-külön vesszük ezt az állapotot! Vallja be mindenki jelenlegi életkorának megfelelően, hogy mindezeket hányszor ismerte fel, mert/és ha nem, akkor sziszifuszi módon görgette maga előtt az összegyülemlett problémáit…

 

Oroszlán jegy 12. Háza a Rák csillagképben van, így aki az ascendens pontja szerint fizikailag, érzelmileg toppon van, annak azonban a lelke visszavonult állapotban leledzik. Erről többnyire csak ő maga tud, mivel jó esetben mindez nem publikus – legyen teljesen magánügy az ascendensünk mibenléte! Javaslom, kezelje mindenki féltve őrzött titokként!

 

Miként is „játszódik le” ez a lelki –fizikai–érzelmi magány és bezártsági állapot a gyakorlatban?

 

Oroszlán ascendens: lelki állapot

Elton John született 1947. március 25-én 16:00-kor Pinnerben. Kos csillagjegy születésű, de Oroszlán ascendensű földi halandó! Megfigyelhetjük, hisz körünkben tudjuk még – nem látjuk, hisz lelki nála a jelen ciklus – jó esetben magányos elmélkedésre, lelki erőgyűjtésre alkalmas pillanathoz érkezett/érkezik. Szüksége van befelé tekintésre a lelke mélységeibe, hogy felmérje mikor és hol vétett önmaga, és ha úgy tetszik a környezete ellen! Megtudhatjuk? Magánügye, az ő dolga!

 

Mit tesz/tehet, ha már így szóba hoztam? Ő is, ahogyan minden Oroszlán ascendens születésű sem máskülönben (titkolt) leltárt készít belső lelki értékeiről, hogy majd – harminc nap múlva – jó esetben, egy barátságos magány és bezártság állapot után megtisztulva lépjen a környezete (a világ) elé! Egyik kísérő jelensége ennek a ciklusnak, hogy minden ébredéskor értelmezi, ill., értelmezheti az álmait a nappal valóságában. Felismerései lesznek/lehetnek neki, és Oroszlán ascendensű sorstársainak is, és a helyes felismerése hiteles kulcsot ad a kezébe jövőbeni sikerei érdekében…

 

Ne fényezzük (mindig) a dolgokat! Tudom, mondom – majd ellenőrizhető – az ő születési képletében a Plútó a 12. Házban áll, majd együtt lesz a Nappal, így lelki értelemben kell feldolgoznia egy korábbi, valamiféle erőszakos vagy durván felkavaró élményét. Nap-Plútó - 11°11’ Oroszlánban- 2015.augusztus 4-e magasságában belülről fakadóan a „maradék” lelki erőtartalékokkal pár útjába kerülő embert, elsősorban lélektanilag kell félretolnia…akár a párját is, pl. Lehet, vele teszik ugyanezt, így emiatt magában nagy titokban barátságosan elrendezheti(k), vagy éppen ellenkezőleg... Akinek szintén ilyen konfigurációja adódik – lehet egy más bolygó, más történettel – annak is lelki dolgaiban kell helyt állnia. Kiemelem ismét: az ascendens dolgában mindenki önmaga pszichéjével lesz elfoglalva!

 

Oroszlán Nap jegy: fizikai állapot

Egerszegi Krisztina többszörös olimpiai és világbajnok úszónk 1974. augusztus 16-án 0:16-kor Budapesten született. Elöljáróban: 1988. szeptember 12-től október 2-ig a Szöuli Olimpián vett rész, és ebből egyértelműen következik, hogy a Rák csillagjegyben „valamilyen” (nem is akármilyen) háttérmunkát végzett a későbbi sikerei érdekében!

 

Egy átlagember rá sem hederítene az ilyesmire, neki ez adatott meg. Tehetett volna mást is, de hátat fordít a közös szórakozásoknak, és ismerve a végeredményt, függetlenül attól, hogy társas, közösségi lény, mégis szükségét érzi a Rák csillagképben – víz elem –, hogy naponta órákig olyat tegyen, aminek a későbbiekben értékes hozama lesz. Mindenkinek, ahogy Egerszegi Krisztinának is ebben a Rák jegy ciklusban a munkatempója lehet túlfeszített, de ez egy dolog, mert a hónap végére egyenesben érezheti magát! Most már tudjuk megérte neki (is), ahogyan Komáromi Tibornak, aki szintén Oroszlán jegyű!

 

Érdekességként jegyzem meg, hogy szeretett Egérkénk az olimpia idején, amikor az Oroszlán jegy uralkodója a Nap, együtt állt a Marssal, és e konjukció a Szűz jegyben hatalmas energiát képviselt, akkor ő élt a Sors adta lehetőséggel! A Nap tekintélyt sugárzóan, a Mars fizikai erőbevetéssel küzd a győzelemért. Vagyis nem ugyanazt jelenti, hogy valakinek „képzelt” gondja van, vagy „kitalál” magának. Utóbbinak, a 12. Ház helyzetében, ha valamilyen cél lebeg a szeme előtt, akkor szinte biztos a sikere. Asztrológiailag igazolt, hogy Egerszegi Krisztinának olyan versenyláza volt, amit fizikálisan betervezett ezekre a napokra smiley!

 

Oroszlán Hold jegy: érzelmi állapot

 Cristiano Ronaldo (CR) 1985. február 5-én San Antonióban született, Holdja az Oroszlánban.

 

A 12. Ház témájában két dolgot – Oroszlán ascendens, Oroszlán Nap jegy - már kellően kitárgyaltunk, de véleményem szerint az Oroszlán Hold jegynek nagyobb súlya van, mint az első kettőnek!

 

A Hold ebben a ludas, mert „globális” mivolta miatt összetettebb jelentése van. A planéta érzelmi szinten nem csak egy család, otthon égisze alá lett sorolva, hanem emberek sokaságát, népek ilyen hangulatát világítja (világosítja) meg kérlelhetetlenül! Egyetlen esetben a nőt is, vagy az anyát jelenti egy-egy személyben, de tagadhatatlan éppen a bölcső-elmélet miatt éppen tőlük, belőlük adódnak úgy a jó, és azzal ellenkező első élményeink is, a továbbiakra nézve. 

 

Cristiano Ronaldo (CR) esetében a Nap 2015. július 20-án „találkozik” a Szaturnusszal, bár pozitív aspektus, érzelmileg olyan pillanathoz érkezik, amikor el kell gondolkodnia egy nyilvánvaló esemény kapcsán, hogy ugyan lelkiismeretesen kiszolgálja a munkaadóját, mégis mi az oka annak, hogy egyesek gátolják ill., akadályozzák önfeledt és vidám érzéseinek szabad áramlását?

 

Amikor érzelmileg a 12. Ház időszaka áll be, akkor nem csak ő maga, de a környezete így a családja, szerettei és a már említett tömegek is láthatják és tapasztalhatják ennek áldásos hatását. Lehet arra következtetni, hogy a család, és a népek jó hatással lesznek rá, nyugodt együttlétekre, kellemes beszélgetésekre számíthatnak, és anyagi téren nyugodtan fordulhatnak a családjukhoz egy kis kiegészítésért, ahogyan a példaként hozott CR is.

 

Titkon, titokban adományozásokra is futja. Nos, ha az ellenkezőjét tapasztalja, fogalmam sincs mi a teendő, csak egy a biztos, nem jó érzések miatt fő a feje, illetve a fejük.

 

Mégis mi lehet a gond?

Nem jellemhiba, hanem állapot, ha most inkább visszavonul, mert úgy érzi jobban sebezhetővé vált, mint egyébként. Lehetséges, hogy titkos/titkolt szerelmi kalandokat, viszonyokat fedez fel ebben a 30 napban, amiről jobb, ha nem tud senki (nője/pasija, a családja, és a népek úgy általában). Elképzelhető az is, hogy világvége hangulatba kerül, mint az is, hogy otthonától távol (pl. kórházban) kénytelen eltölteni ezt az időszakot. Gyakran nem várt örökséggel is foglalkoznia kell, ami igen vegyes érzelmeket tud indukálni – ennyi!

 

Összességében tehát a 12. Ház helyzet lehet egy barátságos magány és bezártság állapot úgy, ahogy – igaz - az ellenkezője is. Ekkor van az a nagyszerű pillanat, amikor 30 napban érdemes kijelölni egy (jó) utat egy évre megalapozottan, és/majd azért tisztelnek, amit érte teszünk ebben az embert próbáló – látszólagos – vegetatív állapotunkban…

 

Az írás Steiner Gergely szellemi tulajdonát képezi, amelynek részben vagy egészben való közlése a szerző engedélye nélkül tilos.

Információ: s.gergely@t-email.hu címen, vagy 36-30-9391-338 telefonon

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.