Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


1. NAP - HOLD

2015.05.04

NAP - HOLD 

https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/11205001_700274606749507_8659731289599987776_n.jpg?oh=aa3fe43f4b073e454befac96fb541d47&oe=55DC43E2

- tudatos és a tudattalan állapotok -

Nap és a Hold állás karaktert illetően elementáris erőkkel bír. Az életben maradáshoz soha nem az a kérdés jó-e vagy rossz, hanem tudatosítani azt, hogy ezzel a tudattal kell élni, és a tudatlan állapot sem gyengíti a dolgot: csak ez van, így ezt kell szeretni…

 Nap-Hold szembenállással kezdem. Aki, mondjuk ekkor Bika- Skorpió tengelyállásban születik, vagy anno született, az a mindennapjaiban élete folyamán magasra tudja szítani önmagában és másokban is az indulatokat. Életük velejárója a gyűjtögető életmód, kedvező számukra, hogy befektetési készségük is hatványozottabb. De tény, hogy biztosra nem igazán mehetnek, ha más kedvező aspektusok érik, kitartásuk példaértékű lesz/lehet. Bizonyára nekik van/lesz hetedik érzékük a nagyobb bajok elkerülése érdekében, hogy a bizonytalant biztosra váltsák. Kellemetlen része az életüknek, az ingadozó természetük lehet, a hangulati változások és a túlérzékenységük. Életük során nehéz lesz/lehet egy státuszt elérni, és megtartani, ugyanakkor a személyes értéküket növeli, hogy ennek ellenére képesek kivitelezni egy tervet.

Hírességek: Gór Nagy Mária tudna erről pár dolgot mondani az élők körében mit tett tudatosan, és mi hozott a „konyhájára” tudattalanul. 1984-ben megalapította saját színi tanodáját és 1993-tól államilag elismert végzettséget adó szakközépiskolának számít – ez „befektetésnek” számít. Radnóti Miklós képletében is szemben állt a Nap és a Hold.

 

Nap-Hold együttállás egy másik történet. Mindenképpen spekulatív jellemek, a csillagjegy is meghatározója lehet milyen témában dolgozik bennük  az akarat és a kívánság. Ha mondjuk az Oroszlánban, akkor valamiben mindenképpen a(z örök) dicsőség a cél, Bika jegyben a gazdagság az elültetett mag, és amennyiben  a Rák jegyben alkotnak egy párt, akkor a család és otthon mindenek előtt! Levegős elem lévén: Mérleg jegyben egyedül semmi esetre sem szeretne élni állapot dominál annál, aki ebben a konfigurációban született/születik. Jó esetben az ego és a vágy keveredésekor, a sors mindig megadja nekik, amit csak akarnak. Az alkotásvágyuk mondhatni rendíthetetlen. Elképzelhető, hogy a személyes motiváltsága annyira impulzív lesz/lehet, hogy valójában inkább árt magának, mint használ – erre mondom egyéni szociális probléma! Vajon mit tesz, ha ezt tudja?

Hírességek: Kovács István bokszoló többszörös magyar, európai, világ és olimpiai bajnok, profi ökölvívó „fenomén”. Pályafutása befejezése után MÖSZ menedzser-igazgatója lett. 2004 novemberétől a WBO alelnöke. 2005-től profi mérkőzésvezetőként is tevékenykedhet. Média-személyiség is. II. János Pál képletében is Nap-Hold együttállás volt.

 

Nap-Hold quadrát jelentése, a „körben” derékszögben (90°) vannak egymástól. Gyakran felemlegetem ilyen állásban, akarva-akaratlanul nehéz a gyógyulás. Árulkodik ez a konfliktusok hevességéről, amiről a környezetük tudna beszélni… Ennek tudható be, hogy az értelem és a szív tévutakon jár ebben a földi megtestesülésben. Ide-oda csapódik tudatos és tudattalan világa, a kibontakozás és a passzív sodródás között. Neki magának sem mindegy mikor ismeri fel, hogy az érzelmi kitöréseivel, a depressziós hangulataival, bántó öntetszelgéseivel, élesen behatárolt szubjektivitásával csak árt. Magas igényeinek nehéz megfelelni, ezzel ő maga az okozója, hogy mások szétrobbannak mellette, és ő maga sem máskülönben. Ha minderre rájön – a remény hal meg utoljára – akkor ő maga, a szerettei, és akik szeretni tudják, vagy még szeretni szeretnék, csak nyernek…blush Ha nem, akkor nem!

Hírességek: Gesztesi Károly egyik legismertebb magyar szinkronszínész. A Shrek c. animációs filmben ő a főhős Ogre magyar hangja. Tagadhatatlan, hogy a jelen ciklusban „hozza a formáját”. Ha időben nem ismeri fel azt, hogy a sorsát valójában mindenki maga írja, jelen ismert állapotokon nem változtathat rajta, lemarad/kimarad az újabb/régi dicsőséghalmozásból. Markos György képletében is van ilyen aspektus.

 

Nap-Hold szextilben jelentése, akik ebben a kozmikus pozícióban születtek, jól kijönnek az emberekkel. Készséges típusok, ott segítenek ahol tudnak. Cserébe hangtalanul egészen természetesen elvárják,/elvárhatják, hogy viszont segítik őket. Közéleti szereplésre kiválóan alkalmas karakterek. Kommunikációs készségük elsőrangú a jelekből adódóan. Aki mindezt még nem fedezte fel magában, annak sohasem késő elkezdenie, a siker nem is maradhat el. Jó egészséget, eredményességet ad az életben/az élethez. Kedvező náluk a személyes kapcsolatok építésének menete, biztos ösztönszerűséggel mozognak a hétköznapokban. Tetőzik mindezt azzal, hogy könnyebb az alkalmazkodóképességük, mint azoknak, akiknek nincs ilyen fényszögük. Az életerő, az érzelmi vonzás, benne a (tartós) házasság lehetőségét „felkínálja” nekik. Akik innen buknak, azok lúzerek, de mivel vág az agyuk, össze tudják kapni magukat. Akinek ez nem sikerül, az legyünk őszinték, megérdemli a sorsát…

Hírességek: Niki Lauda profi F-1-esautóversenyző, kinek kell bemutatni, a ma is élő osztrák legendát. Visszavonulása után légi vállalatot alapított, majd a Ferrari és a Jaguar csapat tanácsadójaként tevékenykedett. Mercedes résztulajdonosa és elnöke, és a német RTL televízió szakkommentátora. Darnyi Tamásnak is ilyen Nap-Hold fényszöge van.

 

Nap-Hold trigonban jelentése, hogy harmóniára törekszik az otthonában és a családjában. Többnyire már gyermekéveikben is ebben volt részük. Bárhogy is alakul/alakult a sorsuk menet közben, a tudatos és a tudattalan élmények – ellenkezője történik/történt – velük kapcsolatban, biztosak lehetünk abban, ez a cél lebeg a szemük előtt. Ebben a jó aspektusban hatalmas csapda van, mert megélhettek, vagy meg fognak élni hatalmas kényelmet, biztonságot, békességet, de mindezt érthetetlen okból nem tudták, vagy tudják értékelni. Mondhatjuk, a jóból is megárt a sok, és a hétköznapjaik hullámvasútra emlékeztetnek, mivel nekik maguknak halvány lila gőzük sincs, hogy boldogságban élnek, vagy miben is? Jogaikat természetesnek veszik, és azt, hogy kivételes helyzetben vannak, de olykor megesik – kell egy kis izgalom – harcolnak azért a jussukért, amelyeknek a születésük pillanatától kizárólagos örököseik. Élhető élet, élhetetlenséggel fűszerezetten, mint amikor valaki véletlenül frownelsózza a piskótát.

Hírességek: Marlene Dietrich olyan szerepeket játszott el, amely a filmművészet remekeinek számított. Mindent/mindenkit megkapott, amit/akit csak akart. Élete későbbi szakaszában az alkohol egyre nagyobb problémát jelentett. John Lennon képletében is Nap-Hold trigon van. Siker szinte biztos, csak itt mintha elszaladna a ló…

 

 

Az írások Steiner Gergely szellemi tulajdonát képezik, amelynek részben vagy egészben való közlése a szerző engedélye nélkül tilos.

skype: steiner.gergely

Információ: s.gergely@t-email.hu címen, vagy a +36-30-9391-338 telefonszámon

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.