Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


JELLEMRAJZOK ISKOLÁJA

Kép:Szőcs Géza Grafikusművész,Sopron

Vigyázz a gondolataidra, mert szavakká válnak!

Vigyázz a szavaidra, mert tettekké válik!

Vigyázz a tetteidre, mert szokásokká válnak!

Vigyázz a szokásaidra, mert jellemmé válik!

Vigyázz a jellemedre, mert a sorsoddá válik!

ismeretlen szerző

BEVEZETŐ

A jellemrajzok iskola kifejezés egyszerre két fogalmat takar: egyik magát az iskolát, mint nevelési-oktatási egységet, a másik ebben a társításban az egész égboltot ameddig a szem ellát sötétségben, világosban (bárány)felhőkkel, csillagokkal, az egész mindenség csendes és egyenletes forgásával együtt. A cél: az ember ismerje meg önmagát innét is. Mindez történik türelmes várakozással, vagy türelmetlenül várva a válaszra: ki vagyok én? A némaság is lehet beszédes, csupán tudni kell belőle olvasni.

 

A szabad szemmel is alig látható csillogó, mozgásban lévő pontocskák az üzenethordozók. A Föld egy gyakorlópálya mindezekhez…

 

Születésünk pillanatától – Nap jegyünk – kezdődik a tanulás, tanítás. Ebben a hatalmas körforgásban percre pontosan megkapjuk a védjegyünket, ezzel a helyünket Kostól a Halakig. Aztán igazodhatunk még az égbolt kilenc pontjához: Hold, Merkúr, Vénusz, Mars, Jupiter, Szaturnusz, Uránusz, Neptunusz és a Plútó. Miért csak ezekhez? Most nem ez a téma smiley

 

Éppen elég „ezek” rendeltetéseivel, hatásaival megismerkedni a képzeletbeli iskola falai között ahhoz, hogy általuk az Ismerd meg önmagad! szlogenhez mindenki egy kicsit közelebb kerüljön.

 

Hogyan is? Érzelmi változékonyságunkat segít elfogadni, ennek okát megismerni, ha megtanuljuk a Hold ismétlődő változásait, fázisait. A Merkúr nevelési szándékkal van jelen az életünkben, míg a Mars születési pillanatunktól a temperamentumunkat szimbolizálja. A komor és rideg Szaturnusz maga a Sors, ami felnyitja a szemünket arra, hogy kinek és minek van jelentősége egy adott pillanatban, miközben a többivel egyetemben meghatározza a személyiségünket, ha úgy tetszik a karakterünket (jellemünket).

 

Az iskolában tantermek vannak, amelyek képletesen a tanárok műhelyei. Átjárásuk van egyikből a másikba, ahogyan a bolygóknak is! Lakásukban, a saját zónájukban teljhatalommal bírnak, másutt sincs gondjuk, csak nem mozognak éppen valami otthonosan. Igazgató iroda az Első Ház, ahol máris a személyiségünk (karakterünk) kerül előtérbe. Életre szól a mondandója - tudni illik -, hogyan tehetünk jó benyomást a környezetünkre. Ez a benyomás nagyban függ attól, hogyan jelenítjük meg az ascendens pontunkat nap, mint nap!

 

Az iskolán túl fontos az otthonunk, a családunk, ahonnét elindulunk, majd vissza-visszatérünk. A Negyedik Ház jelzi, vagy inkább utal arra, érzelmi szinten mit kell tennünk itt, hogy a hajlékunk a béke szigete legyen. Az átjárás nem éppen zökkenőmentes, a hozott anyagot - csillagjegyeinket – a születésünk pillanatától cipeljük az iskolatáskánkban, és járjuk körbe-körbe a termeket, hogy megtudjuk, megtanuljuk magunkról azt, amit majd az iskolán túl egyszer, valamikor hasznosítani tudunk a magunk és mások javára, mindezt a Hetedik Házban, ahol visszatükröződik az emberekhez való viszonyunk.

 

A Tízedik Ház is megérdemel az égre pillantáskor egyetlen mondatot, mivel az ambíció, a karrier, a vállalkozások és a sikerek zónája kifejezi a rendeltetésünket!

 

Röviden: a bolygók egymáshoz való viszonyulása látványosan adja vissza azt, amire egy ember vágyik. Az asztrológuson múlik, hogy mindezeket hogyan közvetíti. Mindegyik másként, más nézőpontból készíti az elemzést, vagyis az adott születési adatokból - ascendens, Nap jegy, Hold jegy – sajátságosan elemezheti, közvetítheti az adott képletet.

 

Az én karakter iskolám a fő világítótestek - Nap és a Hold - egymáshoz való viszonyulásaival kezdődik, ami valóságos csemege lehet az értők és az érdeklődők számára is. Általánosítható egyedi példákat is hozok, ami hozzájárul(hat) a megértéshez. Hogy a két fővilágosító jó vagy éppen rosszindulatú a lényegen nem változtat, a célja: teljesítmény volt és van, illetve legyen/lehessen mögötte...

 

A folytatásban is majd mindig két-két bolygóról szólok. Remélem hasznos lesz a sorozat minden idelátogatónak.

Az írások Steiner Gergely szellemi tulajdonát képezik, amelynek részben vagy egészben való közlése a szerző engedélye nélkül tilos.

skype: steiner.gergely

Információ: s.gergely@t-email.hu címen, vagy a +36-30-9391-338 telefonszámon

 

Cikkek

AMIT A MERKÚRRÓL TUDNI ILLIK...

2020.05.19

Az én felfogásom szerint az asztrológia nem jósda, nem szentírás, hanem következtetés! Tőlem megtudhatja a személyes GPS koordinátáit, e mentén haladva miként érdemes csinálni bármit is!

2020. május  19-én 7:00-tól a honlapomon, a megtekintés: 134

https://steinergergely.eoldal.hu/…/varom-szives-megkeres…

Aki tudja a születési Nap jegye mellett az ascendens, vagy a Hold csillagjegyét, bátran vegye bele az értékelés során hónapról-hónapra, ill. a kiemelt napokon is

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: JELLEMRAJZOK ISKOLÁJA | Hozzászólások: 0

PÁLYAVÁLASZTÁS KICSIKNEK-NAGYOKNAK

2018.04.27

 

BARÁTSÁGOS MAGÁNY ÉS BEZÁRTSÁG ÁLLAPOTOK...

2015.06.27

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: JELLEMRAJZOK ISKOLÁJA | Hozzászólások: 0

MINDIG AZ A ROSSZ, AKI ROSSZRA GONDOL…

2015.06.02

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: JELLEMRAJZOK ISKOLÁJA | Hozzászólások: 0

1. NAP - HOLD

2015.05.04

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: JELLEMRAJZOK ISKOLÁJA | Hozzászólások: 0