Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SZENVEDÉLYBETEGSÉGEK

2013.08.14

Gyógyít-e az asztrológia?

 SZENVEDÉLYBETEGSÉGEK

Azon keveseknek, akik még nem találkoztak ezzel a kifejezéssel. A szenvedélybetegségnek számtalan fajtája lehet. Az eredmény(essége) és társadalmi hatása szerint beszélhetünk hasznos és káros szenvedélyekről. A hasznosak előnyösek, fejlesztik, gazdagítják az embert. Ilyen az olvasás, gyűjtés, kézimunka, barkácsolás, kisállattenyésztés, természetjárás, vagy bármely sportág rendszeres művelése. A károsak az egyén vagy a társak ellen hatnak, egészségkárosodást, züllést okoznak. Ide tartozik a dohányzás, az alkoholizálás, a drogok fogyasztása és a játék automaták korlátlan használata. Előfordul az is, hogy egy hasznosnak elkönyvelt szenvedély kielégítésének a kivitelezése nem helyes. Például, ha egy tanuló folyton a számítógépes újságokat bújja, az hasznosnak is tekinthető. De ha a számítógépezés már túlzott mértékű és mást elhanyagol, akkor az, károssá válhat. A káros szenvedélyek ellen pedig küzdeni kell.

 

A fiatalember akiről most szó lesz, éppen akkor látta meg a napvilágot, amikor  egy, az addig (egyed)uralkodó párt csődöt jelentett, ill. éppen megalakult az, amelyik az első szabad választásokat nagy fölénnyel megnyerte. Sőt, hogy tovább menjek: Szent-Szerapion napján látta meg a napvilágot. (Szerapion szerzetes vértanú harcolt a mórok ellen. Rendje angliai letelepítésének szándékával hazaindult. Kalózok a tengerbe dobták, de megmenekült és folytathatta az útját. SG.)

 

Most szándékosan nem teszem közszemlére a képletet (a mögötte lévő embert!), de reményeim szerint ez az írás, ha benne már nem is, de másokban bekapcsolhatja a vészjelzőket. Meglehetősen beszédes, már maga a születési éve, de a születési napja is, mivel sokatmondó üzenetet hordoz: így múlik el a világ dicsősége (vagyis elbizakodott és égni fog pl.) Elég, ha most csak arra emlékeztetek, hol vannak már azok a pártok, amelyeket az adott év kapcsán felemlítettem.

 

A szenvedélybeteg is hasonló sorsra jut, mert a kezdeti élvezet után, valami kényszeres cselekedet lesz úrrá rajta, és túlbuzgó igyekezete a végzetét okozza. Az (ön)kontroll ismeretlen előtte.

Mivel ismerem, meglepetten és kissé aggódva követem az újgazdag fiatalember történetét, tehetetlenül figyelve a „szárnyalását”, és sejtem előre a mélyrepülését tudva, hogy sajnos nincs ezzel egyedül a világban! Mások (a máskor születettek) is „sorban állnak” ebben, hasonló haszontalan káros szenvedélyektől „felpakolva”!

 

Az én emberemnek a képletében a Neptunusz, a VII. Házban (jelentése: nyilvánosan láthatóan), ami ugyebár másnak is lehet, és annak is ez a helyzete (vagy ez a veszély fenyegeti)! A születés pillanatában a Neptunusz bizonytalanságot, instabilitást „adott” neki, és beilleszkedési gondokat jelzett az életében, de ugyanígy mindazoknak, akiknek a születési képletében hasonlóan áll e bolygó. A gyermekéveitől számítva a Holddal (ami a „népeket” is jelenti) való negatív aspektusa adja, hogy a család, de a külső baráti kapcsolatai sem álltak a helyzet magaslatán, ami a negatív hatásokat illeti.

 

Általában a vizes jegyek esetében, a Szerapion napja is víz elemű, mint Rák is, az ascendense, de nála sem beszélhetünk „szárazságról”, amikor mindkettő Víz elemű. Levegő elemű jegyben a Hold, a Mérlegben, ami magunk között szólva nála, és mindazoknál, akik ilyen eleműek (Vízöntő és az Ikrek) azt jelenti, hogy könnyen befolyásolható alakok, azonnali készpénzzel vevők a szenvedélyekre. A fiatalnak ez momentán a személyes problémája, sejthető, hogy nem lesz katarzis, és az asztrológia segítségével az is kikövetkeztethető, hogy a sorsát senki, így ő sem kerülheti el. Hogy hátha? Hogy mégis?

 

Ez az ember a játék automaták rabja, azok a (szenvedély)betegségének tárgyai.

 

A horoszkópban az van, ami látszik, nem az, amit látni szeretnénk. A nyilvánvaló krach ellenére a Jupiter és a Szaturnusz a képletében pozitív. Bárkinek lehet ilyen és, akkor mi van?

 

Szóval, amikor a gyakorló asztrológus látja (kiolvassa) a képletben, hogy a jó Jupiter a 11. Házban áll, akkor remélheti – semmi sem szentírás, de ez biztató legalább – , hogy akad az emberek (plebsz) között egy csoport, vagy a semmiből Valaki  jó szociális érzékkel, aki a (szenvedély)beteget, veszélyt felismerő magatartásra ösztönzi. Jelen esetben Uránuszt a Kos jegyben „felmentőként” lehet számításba venni, de nem most! 2016. április 9-én lesz egzakt (pozitív), de vajon ő megéri, megéli-e még azt a napot?

 

Általában a Szaturnusz támadott állásban semmi jóval nem kecsegtet, de amikor kellemes, akkor vajon mit hoz a Sors neki, de/és annak is, akinek ilyen „szerencsés helyzete” van. Tartást is ad(hat) a dolog sikeres elhárítására. A horoszkópja mindent megtesz ez ügyben ő érte, de semmit sem tesz ő helyette! A horoszkóp mindig „tudja, amit tudnia kell”, de vajon az ember is tudja, aki bármelyik veszélyes szenvedély rabja? Jelen esetben a képlet ismeretében csak én látok bele ebbe a helyzetbe. Az érintett, lóg a levegőben a problémájával… 

 

Az írás Steiner Gergely szellemi tulajdonát képezi, amelynek részben vagy egészben való közlése a szerző engedélye nélkül tilos.

https://steinergergely.eoldal.hu/cikkek/nyitooldal/horoszkopja-elkesziteset-kerje-tolem....html

Információ:

skype: steiner.gergely

s.gergely@t-email.hu

steinergergely@gmail.com vagy +36-30-9391-338 telefonon.

(2017.08.15, 11:00 Megtekintés: 681)

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.