Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SORS- GONDVISELÉS-EGYETEMES IGAZSÁG

2015.01.28

SORS- GONDVISELÉS-EGYETEMES IGAZSÁG

Játékszereik vagyunk?


Illusztráció PAPP NORBERT: LABIRINTUS..

Elemzés közben, amikor a megadott születési adatok alapján megállapítok valamit, majd közlöm a tényeket, azzal valakit, ezáltal valamit kénytelen-kelletlen, de mégis csak leleplezek. Mindig. Előfordult már, hogy nem volt bátorságom kimondani, leírni: állj! – eddig és ne tovább!

 

A betegségek lehetséges lelki okaival foglalkozó (facebook) csoportokban felvetett témák és az azt követő „párbeszédek” adták most az ötletet a megszólalásomhoz. Meglátásom szerint gyakran sajnálatos félreértésekről szól az egész, néha vakvágányra visz a sokféle válasz, sőt esetenként úgy tűnik, bizonyos érdekeltségek miatt még félretájékoztatás is zajlik.

 

Játszótársak” helyett embertársaink „játékszerei” vagyunk, lettünk és úgy néz ki maradunk is mindezek és a magunk kénye kedvére. Ameddig hagyjuk. Butaságból, érzéketlenségből megfélemlítve hajszolnak bennünket…hajszoljuk egymást.

 

A legnagyobb gondom a „fordítva” belemagyarázással van, vagyis a betegség lelki következményeit a Sors (Karma), a Gondviselés és az Egyetemes Igazság nevében megnyugvással vesszük tudomásul, mert elhisszük, hogy elrendelés szerint vagyunk okai a testi és lelki szenvedéseknek.

 

A betegségeink azt hivatottak megvilágítani, hogy „ők” ebben nem ludasak, hanem csak és kizárólag mi. Szolgai módon ódákat zengünk a hatalmukról, és önként húzzuk okos (!?) fejünket kalodába a bölcs fel nem ismerésekkel, hogy erről csak és kizárólag mi tehetünk…

 

Kinek ne lenne ismerős: A „Sorsunkat mi magunk választottuk, teremtettük”, vagy „A bajban mindig jön, és lesz segítség, csak bízzunk a fenti  erőkben” és ráadásként „Mióta a világ, a világ, a teljes igazság egyetemes, amit csak a beavatottak tudnak és tudhatnak”.

 

Ezekkel aztán a hús-vér közegben máris kiszabadítanak pár iskolázatlan önjelölt gyógyítót, a tutit megmondót, akinek abszolút mindegy melyik oldalról is égeti a gyertyát…beszél arról, amiről valójában fogalma sincs, de amúgy nagyon  jól és tudományosan hangzik…ráadásul  még a saját hangjában is gyönyörködhet.

 

Közben nem jut eszünkbe, hogy betegség ürügyén – bár, az minket sújt - az igazi beteg, mégis maga a Sors, a Gondviselés, és az Egyetemes Igazság, amikor valamilyen oknál fogva teszi(k) alánk a (sánta) lovat. Válogatás nélkül szinte mindegyiknek felülünk a dumájára, hagyjuk megvezetni magunkat, közben fel se merül bennünk, hogy már-már paranoiás módon, csak szórakoznak velünk. Mi van, ha leleplezzük, azaz leleplezem a Sorsot, vagy a Gondviselést, netán az Egyetemes Igazságot miközben falhoz akar állítani, de már elkésett mondanám, és mondom is…mivel én már (jól) fel-, és megismertem őket!

 

Már meg se hallom a süketelést, és minden ilyen-olyan elemzéskor nem a betegség lelki okait leplezem le, hanem a Sorsot, a Gondviselést, vagy az Egyetemes Igazságot. Mindezt gyakran úgy, hogy a sok önjelölt gyógyító „beteges” játszadozásainak egyik-másik áldozatával tisztázom a valós helyzetét és nem a „betegségét”. A jó szándék (talán) bárhonnan is nézzük, megkérdőjelezhetetlen, de a fatális belemagyarázások már megbocsáthatatlanok.

 

Tudnám értékelni, ha egyre többen eljutnának az efféle felismerésekhez és észrevennék, hogy a betegség lelki okairól beszélni igencsak zavaró lehet. Itt van ez a kedves szó, ami igencsak kellemes tud lenni, és a szeretetet, a boldogságot meg lehet úgy hülyíteni, hogy ennek is legyenek (mert vannak!) lelki okai, mint az öröm, az, elégedettség, a szerelem…és sorolhatnám. Csak ez így direktbe nem passzol a „nagy trió” - Sors, Gondviselés, Egyetemes Igazság -  imázsához...

 

Példát hozok: sokan azt gondolják, sőt hiszik, hogy amikor az ember fia/lánya  megszeret valakit, akkor „ez a triumvirátus” addig engedi a pár játszadozását, testileg-lelkileg, és érzelmileg, ameddig a kedve tartja, holott egy-egy képletből  - horoszkóp rajzból -  ki lehet következtetni mi, meddig és hogyan,  leleplezve ezzel az eleve „elrendelést”. Hogy akkor nincs értelme betegnek lenni, ön gyilkolni, vagy éppen  a másikat gyilkolászni az eleve elrendeltség leple alatt?! Van ez így smiley!

 

Megtörténhet, ahogy meg is történik, a trió „gondol egyet”, és a pár életében megjelenik „a” harmadik, és ezzel csődöt kreál (szexuálisat, pl.). Más esetben ipari kárt, munkanélküliséget teremt, pénzügyi ellehetetlenülést, síbalesetet, nehogy már valaki is jól érezze magát itt. És szinte mindig látványosan megjelenik az állítólagos „békítő”, aki gyakran még jobban összekutyulja a szálakat , vagy egy kiváló „üzletember”, aki fellendíti a termelést, pénzügyi stabilitást ígér, majd lelép a hozammal. Van akinek önerőből jól megy a szekér,  és azt "mondja" neki a trió fiatalon: eddig, és ne tovább, egyszer élhetsz jól, de "te" nem  ülhetsz a helyünkre...

 

Ismétlem, kiváló dolog a betegség lelki okainak megannyi valóban érdekes, ám mégsem mondom, hogy szórakoztató tanítása, amúgy meg miért is lenne sok köze ehhez a Sorsnak, a Gondviselésnek és az Egyetemes Igazságnak? Szó nélkül kell hallgatni egymás nyöszörgését, panaszáradatát, ezek pedig mossák a kezeiket? Tudjuk, világosan látjuk minden mögött ők állnak szinte büntetlenül. Nem is akarom meghallani ha valaki most azt kérdezi,mégis  hogyan gondolom ezt az egészet?

 

Mert mi is történik, ha leleplezzük őket? Semmi. Az igazsághoz tartozik, hogy hiába leplezzük le nap, mint nap, mivel emberből vagyunk, többnyire fordítva állunk a dolgok elébe. A legtöbb pedig csak sodródik, és nincs, aki azt mondaná: Állj, eddig és ne tovább! Vagy ha mondja is nem talál értő fülekre.

 

Az elemzéseim során a képlet felállításakor ezt a három mákvirágot (itt és most nevezzük így őket) szemmel tartom, és soha nem megyek szembe velük. Beszéltem, írtam erről itt és most is eleget, olvassa el még egyszer, aztán gondolkozzon el ezen, ezeken…Mindent másképpen fog látni!

 

Az írás Steiner Gergely szellemi tulajdonát képezi, amelynek részben vagy egészben való közlése a szerző engedélye nélkül tilos.

 

https://steinergergely.eoldal.hu/cikkek/nyitooldal/horoszkopja-elkesziteset-kerje-tolem....html

 Információ:

skype: steiner.gergely

s.gergely@t-email.hu

steinergergely@gmail.com vagy +36-30-9391-338 telefonon.

 

(2015.01.28, Megtekintés: 553)

 

  

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.