Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.01.10

 

ÉRZÉKENY „MŰSZER” AZ EMBER

”Kiégtem, mit tegyek, hogy feltöltődjek?” - gyakran hallom nemtől, kortól függetlenül. Közérthetőbben: elfogyott az ambícióm, és most úgy érzem soha nem is volt. Nyűg a haza- és a munkába menetel, nyűglődés az egész élet, a „valóvilág”. Érzékeny „műszer” az ember...

 

Nem érhető el leírás a fényképhez.

Az órák bennünk ketyegnek...

Aki gyakorolja az asztrológiát, vagy akár csak értője, élvezője az könnyen eligazodik, és gyorsan felismeri (vagy már tudja) „hová is tartozik”. Ő aztán csemegézhet!  Akinek másféle megközelítés kell, vagy kevesebbel is beéri, az vegye elő a „kincses” kalendáriumokat , ott elolvashatja melyik csillagzat alá tartozik és az  éppen mit ígér adott napra.

A gyakorlóknak, értőknek írom itt az elején, van 60°és 120° állás, ami a jót hozza ki belőlünk. A negatív jelzőket a 90° tolja a szemünk elé. Van még  150°-ra szemben két jegy, ami lehet jó is. Leírtam a lényeget, szabad a pálya!

 Aki ismeri a Nap jegye mellett az ascendensét, valamint a Hold jegyét, olvassa el azokat is, segít a dolgok jobb megértésében.

 

K O S

KIÉGÉS

A stressz üti ki nem a kihívás öröme ha észreveszi, hogy a felhalmozott energiája nem gyűlik, hanem pang. Homokba dugja a fejét, amikor figyelmeztetik: „kevés vagy egy menetre is akár ”. És ez igaz! Utasítgatásaival csak azt bizonyítja, hogy a kezéből kiesett az irányítás. Belátás helyett tovább parancsolgat, hisztériázik, még  a feje is bevörösödik. Na, ekkor kész, és nincs tovább! Kimerült, de lemeríti gyanútlan, védtelen embertársait is. A Kos kiégésének fő okozója lehet a Bak  túlzott merevsége, a Rák a túlérzékenysége, vagy a Mérleg kendőzetlen határozatlansága. A Szűz szkeptikus kritikussága és a Skorpió durva kíméletlensége okozhat neki álmatlan éjszakákat. Szítják a vakmerősége okozta energia veszteséget, viszont mindez nem zárja ki az egyenes Kos aktivizálását a megoldások irányába.

 

FELTÖLTŐDÉS

Problémák esetén a  Kos jegyűt egyes típusok serkentik. A hasznos energiákat újra működésbe tudja hozni az Ikrek, aki  „útközben” jó értelmi képességével okosan tud szólni az érdekében. A  Vízöntő biztathatja  a korlátok egészséges széttörésére . Az Oroszlán a dicsfényt, a központi szerep fenséges érzését stimulálja benne. A Nyilas a perspektívakeresést állítja a középpontjába. Életkora előre  haladtával a Szűz megbízhatósága és a Skorpió erélyessége akár jó iskola  is lehet a Kos jegyű feltöltődéséhez.

Stimuláció  Az „erő” visszatér az ereibe amikor otthon a falon, vagy akár az utcán megpillant egy-egy sikeres sportolóról szóló fényképet, de ugyanez történik, ha az vadászjelenetről szól, rajta egy  lövész puskával. A Kos esetében így is le lehet küzdeni a stresszt. Vizuálisan. Próbálja ki!

B I K A

KIÉGÉS

Első jelei, amikor már semmi és senki nem elég neki a boldogsághoz. Tipikus „patópálos”. Lomhán, a felhalmozott energia előbb a szék, a fotel, majd a kanapé is a méretes terhelés próbája  nála. Hormonjaiban keverednek az önfegyelem és a mértéktelen élvezetek pirulái. A vég jelei, amikor – grammnyi felesleg sincs rajta - sokáig csendben ül, valami egyszer csak „megcsökönyösödik” benne, felrobban, kő kövön nem marad  belőle, nem beszélve rólunk!  Kicsaphatja nála a biztosítékot az Oroszlán túlzó távolságtartása, vagy a Vízöntő szokatlantól eltérő magatartása.  A Skorpió tudatos, netán tudattalan pszichoterrorja nem a kötődést, hanem a megkötöttség érzetét kelti oda-vissza. Mérleg és a Nyilas rossz passzukban tüskék a Bika jegyű embernek.  Egyiknek a  mesterkéltsége, míg  a másiknak a  szalmaláng természete. Meglehet, ezek egyike - másika  ráébreszti lagymatagságára. Előfordul, hogy az igazán megfontolt Bika jegyű állhatatosságát ébresztik fel Csipkerózsika álmából.

FELTÖLTŐDÉS

Az egyes jegyek képviselői stabilizálóan hatnak az ő erőgyűjtésére. A Rák egészen természetes melegsége és gyengédsége stimulálja jelenlétével,  bízhat  annak féltő és óvó gondoskodásában. Nehéz időkben mindig számíthat a Szűz jó megfigyelő képességére. A Bak mértékletesen tervező tanácsai itt „örök életűek”, vagy a Halak elfogulatlansága, aki olyannak fogadja el amilyen, és nem akarja megváltoztatni se kívül, se belül. Az idő múltával a Mérleg és a Nyilas szavai, tettei  mögött  felismeri egyiknél az egyensúlyra törekvést, másiknál a jóindulatot. A világ velük (is) élhetőbb a Bika jegyű számára.

Stimuláció  Bőven van vizuális szemlélet mindenkiben, csak be kéne kukkantani a spájzba. Itt, ha fokozni akarja, vagy meg akarja őrizni a „határt” (embertől, vagy tárgytól), a fazekasság, színházlátogatás, zenélés és éneklés, tekézés frenetikus töltődést jelent. Fotó vagy festmény tekintetében pedig egy megművelt dombvidék, aratás előtti táj, mező virágokkal „energiabomba” lehet akár.

 

I K R E K

KIÉGÉS

Első jelei, amikor legnehezebb testrészét a nyelvét képtelen tartani!  Az,  hogy „csípőből” túl sok dologgal foglalkozik, magában hordozza a kiégés veszélyét. Nincs ami, vagy aki ne érdekelné. Keres és kutat, hogy minél több információhoz jusson ott is, ahol nem kéne, vagy nem volna szabad. Képtelen titkot tartani. Elvész jelentéktelen elméletek részleteiben, vagy személyekkel kapcsolatban ennek-annak a tárolásával, ill. társaságában. A Halak álomvilágban élése stimulálja füllentési esélyeit, és akkor még finoman fogalmaztam. A Szűz mindenben és mindenkori oknyomozó viselkedése idegesíti. A Nyilas anti-szisztematikus változékonysága az Ikrek jegyű számára sok(k), és olykor követhetetlen, mint ilyenkor ő maga is. Bak és a Skorpió első ránézésre kemény vonalas attitűdjei , egyiknek a gyanakvó tekintete, másiknak az örökös bizalmatlansága az, amivel nem tud mit kezdeni, blokkolja (fékezi). Gerjeszti ugyan a felületességi hajlamát bármelyik is, de egy intelligens Ikrek felismeri az érem másik oldalát náluk, jó közvetítői az ügyeinek.

FELTÖLTŐDÉS

Neki is jut a közvetítő típusokból! Vagyis, egy mindent tudni akaró Ikrek jegyű embernek kincset jelent az Oroszlán, eposzhőssé is avanzsálhatja (lásd, a maratoni győzelmet), vagy a Mérleg  aki a tapintatos viselkedés normáival finomítja szavait. Vízöntő a meggyőződések vállalására ösztönzi, és a Kos az „egyenes út a legrövidebb” elméletét tanítja meg parancsszóval (és nem fog fájni). A Bak és a Skorpió  esetében egyikről kiderül, hogy  a megfontoltságra neveli, a másik pedig  a titoktartás képességére, amire olykor igencsak nagy szüksége volna,hogy lakatot tegyen a  saját szájára, még ha fáj is.

Stimuláció  Ha figyel és körbenéz, láthatja mindenki kapott „ilyent”!  Amikor nincs ember a környezetében – ami Ikreknél  szinte elképzelhetetlen – akkor a fotózás, az újság-, folyóirat olvasása, riportok nézése feltölti. Egy kis buszozás, vagy „gyúratás” a masszőrnél légies könnyedséget ad az „élet elviseléséhez”.

 

R Á K

KIÉGÉS

„Tünetei” amikor már úton-útfélen boldog-boldogtalannak mondja, mondogatja mennyire el van hanyagolva érzelmileg, fizikailag, lelkileg… Közel a „mélypont”, amikor a gyermekkorától számítva felsorolja kitől várt, de nem kapott szeretetet, gondoskodás és óvást. Csúcs, amikor már „sík terepen” mozog – el is lehet hinni, meg nem is, nagy színész - ránk tapadósan, tőlünk, (másoktól) várja a segítséget! Miért? Nos azért, hogy többnyire önmagát is el tudja viselni, de ezt be nem vallaná, mert ez már egy másik,és nem éppen „főszerep” lenne. Az apály is és a dagály is hozzá járnak továbbképzésre. Beteszi nála a kaput, amikor a Mérleg kikapós természetével, sikereivel cukkolja, vagy a Bak nagy mellénye mögött a kisebbségi érzetét palástolja, miközben „szívja a vérét” (mondja). A Kos agresszivitása itt sokkot jelent, amit nem képes be-, s lenyelni. A Vízöntő különcködése rövidzárlatot okoz, a Nyilas esetében a  felelőtlen ígérgetés a kérdés „rákfenéje” (de itt nem halálos). Meglehet, hogy amit ezek okoznak, az van a tarisznyájában a sértődékenysége mögött. A hasznosra is fogékony Rák jegyű „mozizik”, azaz visszatekeri a szavak, tettek „jeleneteit”, és magába szállva „felfejlődik” .

FELTÖLTŐDÉS

„Legtöbbünk azért szeret, mert szüksége van erre, legtöbbünk azért vigasztal, mert szükségünk van vigaszra.” (Niki Giovanni) Amikor fogékonyságra ösztönzi a Szűz (jegyű ember) rendszeressége, mi az, ha nem hasznos „energiacserélődés”, vagy a Skorpió szenvedélyessége kibillenti a holtpontjáról, ha apátiába került(ek )oda és vissza. A Bika „lassú víz partot mos”, azaz kár mindig felülni a szeszélyek hullámaira és a Halak gyengéd hozzáállása a problémákhoz gátja a hangulat ingadozásoknak. Az idő nem áll meg, így a Rák jegyűnek  fel kell ismernie, hogy a  Vízöntő és a Nyilas egy-egy különcsége egészséges védekezés minden túlzása ellen! A másik időt nyer az ígéreteivel, hogy értelmes megoldást találjon  szeszélyei „lecsapolására”.

Stimuláció Miután nagy „filmes”, körbenéz itt is, mint a moziban, hogy  mások másutt  mit játszanak, rájön a csíziójára, újabb lecke! Hihetetlen erőforrás számára a szobanövények gondozása, vagy a családi fotóalbum lapozgatása, rendezgetése (mentése) jelzőkkel ellátva. Családi üdülések – panaszmentesen – kiváló program humánus beállítottságának.

 

O R O S Z L Á N

KIÉGÉS

Nála a leglátványosabb „szakasz”,amikor le nem száll a magas lóról! Mini Napóleon(ként) jár-kel az ember-dzsumbujban, képtelen észrevenni, hogy „kilőtték alóla a lovat”! Hiszi, ez csak egy „átmenti állapot”, visszakerül a nyeregbe, kövessék! Ki merné megmondani egy zsebdiktátornak, hogy az ideálok melyek neki fontosak, valójában már téveszmékig zsugorodtak. Fel sem fogja, hogy a kiégett főember fázisában tartózkodik, aki „bort iszik és vizet prédikál”csak azért, hogy hatalmon maradjon. Teszik alá a lovat akarva-akaratlanul, de akinek nem inge, most ezt se vegye magára. A Skorpió derékba kapja azzal, hogy tiszteletlenül viselkedik vele, a Bika érzéketlenül adja tudtára, hogy „kilóra megveszi”, mire vág fel annyira. A Vízöntő nemes egyszerűséggel bohócot csinál belőle, ami a tekintélyét féltő Oroszlán embernél Brutus szívbe szúrása. A Halak és a Bak esetében, előző  a megtévesztés (álcázás) módszerét alkalmazza, a másik gépiesen végrehajtja utasításait,  de mindketten csak az alkalmas pillanatra várnak az ébresztőhöz. Mindegyik a maga módján ugyan, de  nem biztos, hogy ellenség! Inkább ellenfelek, mivel   hiú, elbizakodott dolgaira figyelmeztetik, így nem zárja ki – bár fájó ostorcsapások közepette - a becsvágyó Oroszlán nemesebb énjére talál.

FELTÖLTŐDÉS

Maradjunk a „nyeregben”! Jól meg tudja ülni a helyzeteket. Nézzük azokat, akik vele együtt örömmel „kiszáguldanak” a tisztásra, igaz nem csatába,nem a problémák közé. Minden bizonnyal őszinte segítsége a Mérleg, aki  a szépség iránti fogékonyságát testi-lelki szinten serkenti, vagy a Nyilas mindent és mindenkit átfogó szemlélete az  agyának lehet ösztönző. A Kos önmagát nem kímélve állítja a közös ügy szolgálatába, vagy az Ikrek közvetítő képessége valóságos kincs egymás jó hírének terjesztésében. Fontos, hogy a dicső élet múltával  a „sötét-lovak”, mint a Halak és a Bak mégis hogyan tudnak a gárdában maradni? Nos, egyiknél az őszinte segíteni vágyás - gondoljon a mesebeli „kisegérre”-  az együttérzés áll a háttérben, a másik a tökéletesség és rend iránti elkötelezettség díszpéldánya. Ezek ketten így válnak az Oroszlán dicső seregének (életformájának) vezérlő csillagaivá.

Stimuláció Kellenek a zászlóvivők, de kell az is, ami a lobogón díszeleg! Lényeg, ne legyen bóvli, sem lufi és egészen jól fest egy (egész) oroszlán kép a falon, vagy a kapubejárónál kettő biztosan (de az kőből)! Egy yedi mester erejével felérő, ha gyakran megy színházba, koncertre, autóversenyre, netán egy exkluzív klubba.

 

S Z Ű Z

KIÉGÉS

Konkrét formája nála a perfekcionizmus (tökéletességre törekvés), amikor  önmagán is  észre kell vennie, hogy már a realitásokkal is elégedetlen,a „kákán is csomót keres” effektus kifekteti, nyúlnak is kevés, hogy elfusson előle! Szinte hajmeresztő (vagy a haja is kihullik), amikor egy gyakorlatias ember, mint a Szűz „átmegy”  hisztérikus szőrszálhasogatóba. Tőle  az emberek nem ehhez vannak szokva. Gyakorlatilag egy idegen (evezős) pályán irányítja a  (légi) forgalmat, és olyan, mint a lufiárus a   golyózáporban. Nem létezik, hogy valaki  örüljön annak,hogy „hellóba” utazik, csak épp kiégett, ennyi. A Nyilas céltáblának nézi és előbb-utóbb „beletrafál”. Az  Ikrek jó postás módjára „szétkürtöli”, amikor vitte neki utánvét az észt (nagy blamázs) nem volt otthon. A Halak „szétfolyik” a röhögéstől, amikor a számára mindig stabil ember ordítóan kicsinyes. A Kos és a Vízöntő  viselkedése nagy (általános) iskola lehet,miért is válik rövid időre  egyik parancsmegtagadóvá, míg a másik kategorikusan elzárkózóvá, ugyanakkor ez egyiknél sem szándékos. Meglehet felismeri, hogy ez a  „zizi” (kiégés) átmeneti,  és nem lehet mindig, mindenért örök elégedetlen. Nem zárja ki, hogy a  dolgos Szűznek épp elég a helyzet(e)  felismeréséhez a sorait rendbe szedni.

FELTÖLTŐDÉS

Mindenkinek alanyi jogon jár a feltöltődés. Szűz jegyűnek értelmes segítséget jelent, amikor a Skorpió feketén-fehéren és mélyrehatóan felnyitja a szemét, vagy a Bak szolgálatkészen rendelkezésére áll a konstruktivitás irányába. Bika momentán időt és anyagiakat sem kímélve készségesen engedelmes. A  Rák szülői aggodalmaskodással viseli gondját válságos időszakában. Óramutató előre haladtával fel kell, hogy ismerje a Kos és a Vízöntő bizonytalankodása inkább tapogatódzás. Egyik bátorságra szólítja fel, a másik pedig szemébe mondja „Mi zsenik, legalább mi fogjunk össze!”. Jól fog esni.

Stimuláció Mindig mindennek van értelme! Milyen emberek, milyen tárgyak veszik körül, vagy  éppen milyen helyzetek, „energiaforrások”! Kút, melybe le kell engedni a vödröt, majd felhúzni azt. Csak a prűdnek fáradságos!   Az otthoni munka, a teszek-veszek soha nem (lehet) nyűg, valamint a kertben „kapirgálás”, esetleg régi holmik restaurálása. Kerékpározás, egy kiadós séta a természetben, valóságos „humusz”.

 

M É R L E G

KIÉGÉS

Első biztos jele az égbekiáltó határozatlansága. „Szerethetetlen vagyok”, kürtöli szét a világba. Váltig állítja, minden probléma okozója, hogy nem szeretik, nem ismerik el sehol, és semmiben. Választási képessége egy idő után olyan, mintha a Himalája megmászására vállalkozna. Rendrakás és a takarítás „mókuskerék” az életében, sőt maga a Gulág, de nem fehér embernek való a cipőpucolás sem. Amikor a partner már nem az a tündi-bündi, hanem (szerinte) kövér és egy disznó, az már a vég. A Bak túl törtető magatartása, a Kos túl éles szavai, vagy a Rák féltékenysége és képzelgései akadályozzák a harmónia kialakításában. Ha ezzel és hasonlókkal él egy fedél alatt sokáig, „kiégettnek” érzi magát. Halak és a Bika esetében az első indolenciája (közönye, érzéketlensége), a második  dogmatikus (ellentmondást nem tűrő) felfogása kezdetben felborítja a belső harmóniáját (is). Meglehet felpiszkálja mindegyik itt-ott a kiegyensúlyozatlanság, megalkuvás okozta örökös erőnléti problémáit, viszont nem zárja ki a diplomatikus Mérlegben az egyensúlyra törekvőt akár brutálisan is, ha jó „gombot nyomnak meg” benne.

FELTÖLTŐDÉS

Neki is vannak kontakt személyei, ahogy mindenkinek! Valóban visszaállhat az együttműködő és alkalmazkodó attitűdje, ápolni tudja a saját és mások integrációját mesterkéltség nélkül. Szép és jó érzéket kelt az Ikrek nyitott szellemisége, kíváncsisága az agyát serkenti, vagy a Vízöntő azon tulajdonsága, hogy  a szokásoktól eltérően a saját ötleteit élénkíti meg. Oroszlán a felelősségvállalás méltóságára ösztönzi, öntudatra ébreszti, vagy a Nyilas derűlátása és idealizmusa nap, mint nap visszaadhatja a jövőbe vetett hitét. Idő előre haladtával a Halak és a Bika esetében az egyik emberszeretete, míg  a másik érzékisége fokozatosan kezd(het) imponálni.

Stimuláció Ha eddig elolvasta, észrevehette, hogy „képeket” sorakoztatok fel. Ha nincs kedvére  való ember – így nem igaz, mindig akad – akkor hajlékában a falon díszparkokról, kastélyokról, vagy egy jugendstil, esetleg art deco berendezéssel kisöpörheti  a passzív energiákat!

 

 S K O R P I Ó

KIÉGÉS

 Biztos jelek: mintha a hangtalan kacsák birodalmában járna, de mégis „farkasordító” a megfagyott szó hangja. Hipnotizált nyusziként állunk előtte, amikor önző és követelődző, de ezt észre sem veszi. Baj van, ha nincs önuralma, és olyant mond a szeretteinek is, hogy akár a sámliról is leesnek. Szólni nem érdemes, mert ellenállást tanúsít mindenfajta segítő szándéknak. A féltékenység „csapolja” meg a legjobban. Ehhez nem kell szerelmi dologban „utazni”. Elég  ha mások, a másik, valamitől is sikeresebb, mint ő, ez szálka (gerenda) a szemében. Neki a Vízöntő természetes igazságérzete terrorista támadás, az Oroszlán teremtő öröme annak a saját zsarnoki hatalmának megtestesítése. A Bika első felindulásában, amikor hibázik és ezt a szemében mondja, ezzel a saját biztonságát veszélyezteti, addig él, és ez az utolsó szava (él, csak eljátssza a nagy halált). Kos és az Ikrek tisztes távolból várják a lecsillapodását. Egyik az önfejűség számlájára írja és hagyja „sülni a zsírjában”, a másik egyszerűen csak kerüli a szemkontaktus. Meglehet, hogy mindezt „kiérzi” mindegyikből. A büszke és átváltozni tudó Skorpió senkinek sem engedi meg, hogy őt  analizálja, hanem ő ás a mélyére, s kiirtja magából ami akadályozza (nagy túlélő).

FELTÖLTŐDÉS

Számára is adottak azok a  lehetőségek, amelyek minden más jegyűnek, ellenben a módszere titkos, titokzatos. Tudja, érzi kire számíthat a gödörből felnézve. Egyik a Bak akivel valahol rokonlelkek. Tudják, az ambícióhoz kitartás kell, ami mindegyiknek van. Szinte hihetetlen lesz a Halak teljes önátadása az ő sikeréért, „átmegy nyúlba” is akár. (Lásd atlétáknál „szokás” ez, felvezeti a sikerhez, adja a ritmust, majd félreáll, de ugyanez van oda-vissza.) Rák képviseli nála  az otthont, azt a helyet, ahol nyugodtan hajthatja álomra fejét. A Szűz aprólékos és részletező jelleme miatt, a tökéletes rendre törekvése a vak bizalmat táplálja benne (és persze ez kölcsönös). A Kos és az Ikrek jegyű emberektől megtanulta, hogy „a remény hal meg utoljára”! Miért pont azoktól, akik ebben nem erősek? Éppen ezért! Valószínű, soha nem tudni ki tette kitartóvá,  s ki tette rafinálttá, vagy mégsem …vagy a homlokukra van írva?

Stimuláció  Csakis egyértelműen, és  feketén-fehéren! Egy vulkanikus tájkép a falon – csak ő tudhatja mit lát benne, – próbálja ki! Ugyanígy a gejzírek, de egy dzsungel kép (Amazonasról) is világos szándékot tükröző neki. A búvárkodás, a barlangászat hihetetlen élményt , nyugalmat ad neki, de az ezotéria is szinte biztos töltődést jelent!

 

NY I L A S

KIÉGÉS

 Számára az, amikor elszalad vele a ló! Filozofikus alkat, de ilyen esetben a tévedhetetlenség csapdájában a jelentéktelen részletekbe bonyolódással elveszti az eredeti fonalat. Mindig újabb, s újabb bizonyítékokat szeretne a plénum elé tárni,hogy mennyire zseniális, mennyire kiváló…igaz, csak bizonyos pontig! Tudálékossága bicskanyitogató  tud lenni. Fontos momentum: képtelen elismerni, hogy vesztett. Az igazság bajnokának tartja magát és a végsőkig elmegy, inkább belepusztul, de nem enged a ’48-ból. „Véresen” komolyra fordítva, igen érzékeny emberről van szó. Nem sok dolog kell ahhoz,hogy ez az ember simán „kiégjen” ön-, vagy éppen más hibájából. A Halak aki igen sokszor szétforgácsolt , neki sok(k) főleg ha többre tartja magát nála. A Szűz néha tapintatlan kritikáival gázol bele érzékeny lelkületébe. Az Ikrek az a típus, akivel ugyan tud társalogni, de a szája be nem áll,  a Nyilas jegyű időnkénti üres „süketeléseivel  kioltja fő erőforrását” (a lelkesedést). Bika és a Rák kezdetben türelmesen, alkalmazkodóan viselik el a nyüzsgését, de ők sem mindig és főleg nem sokáig. Meglehet, ide-oda néhány állítás egy kissé elnagyolt, de nem zárja ki,  az idealista Nyilasnak nem tud állj!-t parancsolni.

FELTÖLTŐDÉS

Neki is megvannak a saját mentorai.  Elég pusztán a megjelenésük, vagy főleg a  „beszólásaik”, Nyilas jegyű a célra tud koncentrálni. Vízöntő neki olyan, mint az oxigén, és tipikus zsák a foltját esete áll fenn (szabadságszerető típusként). Jó ide a Kos, mert az indulatosság és az elhamarkodottság „mesterei”, képesek egymást  elrendezni a helyes irányba. Az Oroszlán szintén tüzes jellege tekintélyt parancsoló tud lenni, amikor egy légtérben összeáll a párosuk. A Mérleg a saját határozatlanságát, döntésképtelenségét, egy Nyilas a jóindulatát képes elviselni. Idővel az elsőre mumus Bika és a Rák is visszanyerik ősi szövetséges mivoltukat, marad az egyik töretlenül türelmes, a másik alkalmazkodó, nem éri csorba egyikőjük célra koncentrálását sem.

Stimuláció Miután alapból kíváncsi, már előtte beleolvasott ide-oda, akkor is ha innen kezdte, neki az  „emberi” tényezőkön túl is  létezik  serkentőszer. E jegy esetében a ló (egész képes) formája valóságos biobomba! Egy próbát megér, nem beszélve arról, hogy élőben felülni rá, csak fokozza  természetes erejét. Gyakori a házi kedvenc, legyen az kutya, macska. Az örök szabad ember (emberek közt) itt önként, szolgai módon „behódol” az ezzel járó napi penzumoknak is (sétálás, pl.)!

 

B A K

KIÉGÉS

Itt is elég látványos! Amikor egy ilyen jegyű ember kezdi elveszíteni eredeti szerepét az olyan, mint egy indián füstjel a hegytetőn. Érdekessége, de be nem vallaná, még azt is feltételezem, hogy ő maga adja le a vészjelzés  remélve, hogy  a „nem mondom el senkinek, elmondom hát mindenkinek” segít. Vegyék észre – észrevesszük! Kicsit hasonlatos a Rák jegyű viselkedéséhez, de mégsem ugyanaz. Aki valamit is ért az asztrológiához tudja, „hegymászóhoz” hasonlítjuk. Valóban nekivág és egyenesen bosszantja (talán jogosan), hogy  a Kos a hegy lábánál vele hangoztatja, ő is meg akarja mászni a hegyet, de kiszáll, mivel  sok az ezzel járó vesződés. Rák  laza hegyi kirándulásnak, pikniknek tekinti a vállalkozást, viszi a családját is, majd „megdumálja” őket, maradjanak inkább a völgyben. A Mérleg (nem ismeretlen a  döntésképtelensége) még a tervezés szakaszában azon vitázik,  az Alpok , vagy a Zalai dombság  legyen az ideális magasság. Természetesen az Ikrek és az Oroszlán árnyékos oldala is komoly kihívást jelent. Konkrétan egyiknek be nem áll a szája, a másiknak rideg ez az életforma, ami  elsőre komoly féket jelent a sikerhez vezető úton. Meglehet, más jegyű esetében bizonyíthatóan, itt a szívós Bak éppen  ezektől a szirénhangoktól kapja azokat az erőforrásokat, amelyek arra ösztönzik, hogy a dolgok végére járjon..

FELTÖLTŐDÉS

 Nála ez annak köszönhető, hogy vannak emberei, akik figyelik a füstjeleket. Ezek soha nem tévesztik szem elől, mint például a Halak, aki jó esetben derűsen és elfogulatlanul követi a legkeményebb megpróbáltatáskor is. A Bika hűsége számára egyszerűen megkérdőjelezhetetlen. A Szűz kiváló megfigyelőképessége a Bak jegyű számára „orvosság”, vagy a Skorpió erélyes fellépése – mástól ezt nem tűrné el – , hogy nem visszafordítja, hanem előre és vele is tart. Ikrek és az Oroszlán, ahogy mondtam, arany tartalékok! Az egyik a szócsöve („sajtója”), mert neki erre jó a „beszélőkéje”, a másik önuralomra készteti akkor is, ha közvetlenül nem tart vele mindenhová és mindenben.

Stimuláció Nem is kérdés, hogy egy hegyi kép, egy tájkép, valósággal „feldobja” (ha nem is a csúcsra, hisz arra maga megy fel ). Igen fontos momentum, hogy az otthonában ne legyen sok „csicsa”, csak masszív és kényelmes tárgyak. Csingilinginek nincs helye azért, hogy egy egész életen át kitartson, ráadásul a port kelljen törölgetni róla!


V Í Z Ö N T Ő

KIÉGÉS

 Nála ez  olyan, mint amikor kimegy a biztosíték! Aki nem ért hozzá, az hozzá se nyúljon ! - ez az aranyszabály! Bonyolult szerkezet ez a típus, akár  a Nyilas, „szabad ember”, neki(k) senki ne mondja meg mi a pálya és az útja! De amíg krízis esetén az egyik az állatok szeretetében talál feloldozást, addig ez a másik tekintélyes barátok mögé „bújik”, vagy egyszerűen felszívódik a plebszben, mert éppen „alkotói válságba” került. Lehet ez  akár úgy jó jel, mint intő is. Közülük a zseni tudja hol kapja az impulzust, nálunk ez valahol még a gyertya kategóriája,de legyen ez a mi problémánk. Kellemetlen, amikor sok esetben a Bika önhibáján kívül, hát még amikor tudatosan túl lassú, szinte minden szinten. A Skorpió csakis vele bizalmatlan „csípőből”, de nagyon, és az okára nem tud magyarázatot.  Zavarja az Oroszlán félműveltsége, vagyis, hogy amihez ő ért, abba ne ugasson bele, hisz nem az ő tekintélyére pályázik, csak tud valamit, amit ő nem. A Rák és a Szűz akikkel csupán az a problémája, hogy a sötétben is ugyanazt mondják,mint a vak, hogy világos van. Egyik tudatlanságból tétlenül nézi az ő helyzetét, a másik meglehet irigységből, hogy miért nem neki jutott eszébe,hol van a villanykapcsoló. Lehet, hogy  túllihegjük a kérdést, mert az ötletes Vízöntőt egy cseppet sem érdekli mi mit keresünk a spájzban, tőlünk már rég ki is jöhetett, akár.

FELTÖLTŐDÉS

Az ő esetében is pofon egyszerű! Bár minden konnektor egyforma, ezzel ő nem törődik,csak azzal foglalkozik, hogy mivel csatlakozik : a zsinór végén lehet porszívó, TV, számítógép akár.  Emberben is tudja, felismeri a különbséget. Ikrek  a feltöltődésben neki azért jó, mert sokoldalú, ennyi!  Kos ebben az esetben kunszt, mert energikus – ennyi!  Mérleg fogadó kész az ötleteit illetően – ennyi!  Nyilas sok mással ellentétben, a feltételek nélküli segítőkészséggel viszi a pálmát – ennyi! Persze, hogy a Rák és a Szűz is felismerik a Vízöntőben, hogy nem a konnektor és a zsinór a lényeg, hanem az, hogy  miben lehetnek egy életen át egymás hasznára. Egyikük álmodozásait sem nézi hülyeségnek, a másik rájön arra, hogy logikus, náluk jobb nincs, nem is lehet.

Stimuláció  Ez is zseniális! Gyakorlatilag egyszerű a dolog, elkülönül mindentől és mindenkitől, és azokat a tendenciákat szorgalmazza, ami nekünk „szemét” vagy éppen hókuszpókusz. Meglehet elmegy a cirkuszba és ott jut eszébe valami. Ha otthon a spájzban lát egy „döglött” faliórát  a feltöltődés beindul, azaz megbütyköli!

 

H A L A K

KIÉGÉS

Nála is ez egy sajátos koreográfia, nevezhetjük rituálénak!  Az egyébként odaadó és áldozatkész ember, maga is észreveszi, hogy céltalan, zavarodott és cselekvésképtelen. Nem nehéz rájönni, nincs motivációja, azaz kiégett! Amolyan „lebegő” állapotba kerül, és természetesen nem csoda, ha egyesek – ismétlem, szó sincs mindig szándékosságról – keresztbe tesznek neki.  Ez lehet egyben ébresztő is, de akkor egyik sem jön rá, hogy: itt az idő, talpra! Neki a Nyilas igazi talány, hogy miért is akarja belehajszolni olyanba, amit ő maga sem akar megcsinálni. Az Ikrek megbízhatatlan hangulatában ott veri át ahol tudja,nem is egyszer, miért hisz neki még mindig? A Szűz szemtől szembeni örökös elégedetlensége miért éppen rajta csapódik le és nagy talány, miért rajta „gyakorolja” a határozatlanságait! A Mérleg és az Oroszlán mit akarnak azzal bizonyítani, hogy egyik fecseg mindenkiről tücsköt-bogarat, a másik alpári módon adja tudtára elégedetlen a teljesítményével. Meglehet, a fogékony Halakat bármelyik esetben ezek a visszásságok irányítják a megoldások irányába, vagy nem. Sebaj, van más is... (ember, aki feltölti, feltöltheti)!

FELTÖLTŐDÉS

Ez itt  olyan, mint a friss víz az akváriumban! Vannak típusok, amelyek vele ugyanolyan önzetlenek, mint amilyen ő velük. A Bika jó érzékkel emeli ki, s tudja, mire van szüksége - és ez oda-vissza működik. Az egészséges Rák felismeri a talentumot már az „íváskor”, nem békának nézi, egyengeti a fejlődésben. Bak  még ha „ég és föld” választja is el őket egymástól, ez csak látszat, az árral szemben törekvésre serkenti  a kezdetektől. A Skorpió is tudja, itt nem egyszerű ebihalról van szó, hanem egy szívós teremtményről - oda-vissza segítik egymást. Későn érő típus, ezt jól tudja az Oroszlán és a Mérleg is, hagyják hosszú éveken át kifejlődni. Egyik okosan és nyugodtan szemléli a botlásait is, a másik finoman „kezelésbe” veszi testét-lelkét, így nem éri szó az egyik-másik háza elejét. Ennyi!

Stimuláció Minden esetben tenger, tó vagy folyó képe! Szinte teljesen mindegy, hogy sima vízfelületű,vagy éppen nagy hullámok vannak rajta, évszaktól függetlenül, ő elnézegeti. Önmaga sem érti - figyelje meg egy óra eltelte után –,de  megnyugszik. Strandon nézelődés, természetesen az úszás, hajókirándulások szintén ugyanazt az élmény nyújtják, vagyis a lényeg egy és ugyanaz.

 

Ebben az esetben is érvényes az az alapszabály, hogy aki tudja a születési Nap jegye mellett az ascendens, vagy a Hold csillagjegyét, bátran vegye bele az értékelés során.

 

https://steinergergely.eoldal.hu/…/varom-szives-megkeres…

 

Az én felfogásom szerint az asztrológia nem jósda, nem szentírás, hanem következtetés! Tőlem megtudhatja a személyes GPS koordinátáit, e mentén haladva miként érdemes csinálni bármit is!

2020. március  10-én 8:00-ig a honlapomon, a megtekintés: 2577

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.