Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MI ÚJSÁG A FUTRINKA UTCÁBAN?

2020.04.29

Nem érhető el leírás a fényképhez.

Illusztráció: internet

A négy fal között az elégedettség érzetei

Az időnk 2/3-át otthonunk fogságában éljük. Tízből 7-8-nak – az egész világon az embereknek - ez nehézséget jelent. Arról ne is beszéljünk, hogy otthon teljes kényelme erősen kérdéses. Majdhogynem egészségtelen épületben él az emberiség zöme. Ki merem jelenteni pl. a nyirkos, penészes környezetben a jelenkori koronavírus mellett játszi könnyedséggel utat talál bármelyik, ill. bármilyen kór is, ha úgy „akarja”.

Tehát, jegyről-jegyre – röviden, tömören és érthetően – sorozatomban tanult kollégáim írásaiból merítek, hogy az otthonunk állapota és a bennük élők egészsége közötti élhető/élhetőbb összefüggésekkel szolgáljak. Biztos vagyok abban, hogy kedvükre lesz az elemzés az ide  látogatók számára. Minden jegynek megvannak a maga szabad idős tevékenységei. Az itt a következő ötleteket érdemes kipróbálni, mert igen gyakran beválnak...

 

Jegyről-jegyre a négy fal között

 

KOS: darts, aerobic, torna, fafaragás, szobrászat/agyagozás, fémes-dolgok, jármű karbantartás is (autó, motor, fűnyíró, stb.), szoba-biciklizés, fitnesz.

BIKA: fazekasság, festés, ékszerkészítés, zenélés/éneklés, súlyzózás, szoba-golfozás, főzőcskézés. virág-kötészet, szoba-növény gondozás.

IKREK: fotózás (karanténban a család, unokái is láthatják), újságok és folyóiratok nézése (neten), Tv-zés, torna/gimnasztika.

RÁK: kézimunka, főzés, családi-albumkészítés, kirándulási emlékek katagolizálása, önéletrajz-írás, ill. családfa-kutatás.

OROSZLÁN: játékok, puzzle, szerepjátékok az otthonban, azaz lemozizhatják egymást, viccek-felolvasása, humoros filmek nézése.

SZŰZ: otthoni munkák, szabás-varrás, kertes házban lakók kiélhetik a szenvedélyüket, régikönyv-kötészetben is, házi-torna/gimnasztikázás.

MÉRLEG: dekorálásban, festészetben/rajzolásban, szerepjátszásban és egymás kikarikírozása tapintatosan, zenélésben, virág-kötészetben is.

SKORPIÓ: detektívregények és filmek olvasása, ill. nézése, anatómiai leckék, pszichológiai és ezoterikus kutakodás, barlangozás a videón.

NYILAS: filozofálás, természetrajzi és földrajzi könyvek és térképek nézése (neten is), vadonban élő állatok is jobb kedvre derítik videóról.

BAK: ásványok nézése a katalógusokban, korongozás, fazekasságban, fa, vagy kő vésésben-faragásokban, a (vad)állatokról nézelődés.

VÍZÖNTŐ: számítógépes, ill. elektromos játékok, modellezés, régészeti, vagy cirkuszi-filmek, ebben pl. a bohóc-mustra a videón.

HALAK: meditáció, jóga, film, Tv-nézés, lehet romantikus úgy, ahogy akció film is, spirituális kérdések tanulmányozása, pl. vallási dolgok.

 

Akik tudják a születési Nap jegyük mellett az ascendensük, vagy a Hold csillagjegyét, bátran vegyék bele az értékelés során.

Az írás Steiner Gergely szellemi tulajdonát képezi, amelynek részben vagy egészben való közlése, a forrás megjelölésével, kizárólag a szerző engedélyével történhet.

https://steinergergely.eoldal.hu/…/varom-szives-megkeresesu…

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.