Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SOK MÚLIK A MEGSZÓLÍTÁSON (IS), AMIKOR BETEG AZ EMBER

 

… hasznos időszaka volt az életemnek - több írásomban utaltam már rá -, amikor kórházban dolgoztam. A járó betegekkel volt feladatom, de talán senki el nem hinné mennyire nem egyszerű megszólítani egy kórházi, vagy más egyéb körülmények között lévő beteg, vagy éppen leledző embert, hogy pl. „A saját érdekében szíveskedjen a gyógykezelésen megjelenni! vagy "Van valami problémája, tudnék segíteni abban..."

 

 …kérdezni tudni kell, és nekem eleinte ez a „kísérősdi” tűnt a legnehezebb feladatok egyikének, mert időre kellett eljutni a kezelésekre, műtőbe, rendelésekre, kötözésekre, és nem kis gondot okozott, hogy milyen hangnemben, milyen stílusban szólítsuk meg a beteg, vagy más egyéb problémákkal bajlódó embereket…

 

…évekig az első szóra, szinte kérés nélkül akadálymentesen jutottunk el a kijelölt helyre, ahol „átvette” a beteget az orvos, a szakápoló, ill. vagy éppen a pszichoterapeuta! Nézzük sorra a magam szerepében - képen én volnék, anno -, és gondolkodjunk együtt kicsiben, a többit bízzuk a nagyokra...

 

  ... a Kos esetében (is) előnyös helyzetben voltam, mert, ha tudtam a születési idejét: „Csak ön után, ön lesz az első a kivizsgálás során!”  - megszólításra máris battyoghattam utána…

… a lendületes Kos jegyű embertől menet közben megtudtam, van-e a fején anyajegy, vagy heg, esetleg valahol forradása.

 …döbbenten kérdezett vissza, honnan tudom, hogy a fején heg, illetve anyajegy van, vagy éppen sérülést szerzett erre a testrészére? 

…előfordult, hogy a Kos embernek másutt volt mondjuk az anyajegye, akkor annak helyével az ascendens pontját lehetett „igazolni” - mindig jól következtettem!  Ha más volt a csillagjegye, „nem így reagált” ezekre.

  … Kos jellegzetesség, kifigyeltem, amikor a rendelőben kopogott a cipője. Egy puha Halak jegy születésűnél ez elképzelhetetlen lenne, nála ordított, hogy elnyűtt cipőt hord, és mivel Kos volt az ascendense, előre engedtem: „Csak ön után, s ön lesz az első!”…és máris utána kellett lépegetnem. Tanulság: nem kell mindig hinni a születési Nap jegynek…

 … a lassú Bika esetében rutinom lett abban, hogy határozottan a hóna alá nyúlva, a biztonságot jelentő erős karomban kísérhettem a kezelésre. Beszélgettünk arról, mi lett olcsóbb, s mi drága, mi kerül semmibe se – komótosan eljutottunk a kezelőig… ha más volt a csillagjegye, ő sem reagált (volna) erre.

   … a makacs Bika jegy szülötte nem szereti a nyaka körül a szűk, szorító dolgokat, a dekoltázst kedveli (különösen a nő esetében). Egy prűd Szűz jegyben születettnek Bika ascendens pontjára „leltem” így. „Mi lett olcsó, mi drága”- szóltam, s elindult a kijelölt cél irányába! Ismét itt a tanulság: nem kell mindig a születési Nap jegynek hinni.

 ... az eszes Ikrek esetében szóról-szóra megtanultam, hogy a kezeit figyeljem, ami vagy tele volt sebekkel, vagy benne tartott bármit is, ami a keze ügyébe került. Erős gesztikulálással elmagyarázta nekem, hogy nem szeretne lemaradni a kezelésről – hatalmas taglejtésekkel elindultunk együtt! 

…a direkt érintésekre kényes Oroszlán szülött meglepetésemre, amikor nem figyeltem arra, amit mondott, böködött az ujjával, figyeljek már őrá…ha újsággal a hóna alatt jár-kel, Ikrek sajátosság, „elárulja” ezzel az ascendensét! Ilyen az, amikor a „király", Ikrek ascendensű!

… a fogékony Rák jegyűből is felkészültem. Tudni illik híres a főztjéről, és arról, hogy a vendégeinek azt maga tálalja fel. Ha belekezdtem egy étel elkészítésének történetébe – béna voltam/vagyok hozzá -, még visszafelé is nyomta ezerrel a receptet…

 …megütközve tapasztaltam, hogy egy öntörvényű Vízöntővel végig arról beszéltünk, mi minden ajándékot őriz a szeretteitől, de azt már nem tudja melyiket kitől is kapta – ez a Rák ascendens! Mi volt a téma!? Eltalálták, családi fényképeket nézegettünk…

 …a becsvágyó Oroszlán esetében – férfi, avagy nő – csak ennyi kellett: „Főnök, a (toló)kocsi a rendelkezésére áll!” Emelt főtartással beleült az egyszemélyes járműbe, s így szólt: „Indulhatunk, és igyekezzen, már várnak bennünket, ugyebár!

…született örökmozgó Ikreknél is bejött a „főnök” szöveg…Ha karba tett kézzel előkelően beleült a tolószékbe, akkor  Oroszlán ascendensű „formájában” , bizony egy „góré” ült előttem, majd – figyelem! – kiszállt a székből, s nemes egyszerűséggel bevonult...!

a jó megfigyelő Szűz esetében a kezelőbe juttatása a kórteremből egyféleképpen volt lehetséges. Precízen, hajszálpontosan tudomására kellett hozni annak időpontját, helyét, és teljesen logikus, hogy innentől egy szál gondunk, annyi se volt!

 …vártam, hogy a kiegyensúlyozatlan Mérleg majd előttem kóvályog, de a Szűz ascendensével papírral, tollal felkészülve várt, hogy gondosan feltérképezze hová is kell eljutnia. Majd eldobtam az agyam, amikor végig diktálta nekem, miként jutunk el a rendelőhöz, hány perc alatt ….a végén megjegyezte: tegnap jobb volt…

…a fogadó kész Mérleg esetében a legszeretetreméltóbb megjegyzéseket kellett tennem - mennyire „sarmos” -, és jött boldogan még a műtőbe is!

 …a kertelés nélkül őszinte Nyilas esetében vártam az elutasító „nyilazást”, ettől tartva nem beszéltem hozzá. Ő mégis megsimogatott, de a kezét nem hagyta rajtam. Ez az ízig-vérig Mérleg, de lehetett Bika ascendensű is!

…az átváltozásra képes Skorpióval, akinek mélyen koromfekete és szúrós a szeme, pisze az orra, ez most furcsa lesz, könnyű volt a dolgom! Fejjel erőteljesen, némán hívó „jelet” adtam neki, s ő jött feketén-fehéren, kertelések nélkül…

 …vártam, hogy a gyengéd Halak, aki elfogulatlan is, feltűnés nélkül követ a kezelőbe. De nem, bizalmatlanul, ferdén nézett rám, mintha nem neki szóltak volna, ez Skorpió ascendens, de született Nap jegy esetében hamisítatlan személyiségjegy: „ferdét" mondtam, pontosítok, oldalvást nézés, hogy a szemgolyó is így helyezkedik el!

  ...erősen fel kellet készülnöm a Nyilasból, mivel jellemzője az állandóan „megyek valahová”,így soha nem ott volt, ahol kellett lennie. A parton etette a hattyúkat, a parkban egy-egy kóbor ebet, macskákat, hatalmas állatbarát! 

  … egy türelmes, lassú járású Bikából készültem - kórlapja szerint - zavarba jöttem, mint Ádám anyák napján J , amikor „kifogtam” egy sietős járású egyedet – Nyilas ascendens, de a Nyilas Nap jegy prototípusa is ilyen …, mint akit „kilőttek” a világűrbe !

... a kötelességtudó Bak szülöttnél megszokott dolog, hogy távol kell tartani magunkat a „hülyéskedéstől”, de mindig volt számára egy rakás faviccem, mivel azt nagyon, de nagyon szereti – az Alpok aljáig is elkísért volna!

…örömmel vettem, hogy egy nyugodt Oroszlánnal időben eljutunk a kezelőjéhez, de elkéstünk. Az én látszólag csendes emberem dühösen bevágta az ajtót, ilyet vele nem tehetnek meg – ez a Bak ascendens fő ismertetője, viszont a Bak Nap jegyű sem teszi másként! 

…a távolságtartó Vízöntővel sem lehet gond! Sem szóban, sem tettekben nem illik vele bizalmaskodni, pikáns kérdéseknél elpirul, kértem a szakápolót, legyen paravánja, amikor ő érkezik a rendelésre…

…amikor láttam, hogy a fogínye erősen látszik, vagyis kisebb volt a foga, ez vízöntői sajátosság, de az ascendens esetében is „érvényes” – hiába tartotta nyitva a száját, mint a született Halak. Könnyen meg lehet figyelni, aki sokáig tátva hagyja a száját, köze lehet a jegyhez!

...az állandóan tátott szájjal, és a három hét kórházi ápolása alatt a kezelésekre mindig ugyanabban a cipőben, lopakodva járó – csakis Halak szülött lehet…

…felkészültem egy Rák jegyű emberből, hogy családi albumokat fogunk nézegetni. Nem ez történt, egy kiugró, távolba néző (golyó)szemű embert kísérgettem – ez is Halak, vagyis ascendens „formájában” sincs másként, mint az „eredeti” Halaknál!

 

Elmondtam röviden, ahogyan én láttam az ápoltakat az asztrológus szemüvegén át. Reményeim szerint hasznára válik annak is, aki volt már az élete során kórházi kezelésen, és ráadásul itt és most magára ismert, vagy ezután kerül hasonló helyzetbe.

 

Az írás Steiner Gergely szellemi tulajdonát képezi, amelynek részben vagy egészben való közlése a szerző engedélye nélkül tilos.

 

https://steinergergely.eoldal.hu/cikkek/magamrol/varom-szives-megkeresesuket.html?fbclid=IwAR3sBNRdEJUDjM1Rvjsh92491aAST84uItk8EJ39z6CkXTqP8zsLXjW-XDM

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Budapest

(Zsuzsi, 2015.06.06 17:32)

Nagyon jóóóó!! :)