Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.11.25

 

Soha senkit (és semmit) nem akartam megváltoztatni, mert tudtam, tudom, hogy a lehetetlenre vállalkoznék. Minden úgy van jól, ahogy rendeltetett, mindenki úgy egy egész, ahogyan van.

 

Nincs se jó, se rossz, hanem maga a Sors van. Mindennek oka és célja van.

 

Íme, egy történet :

Jó pár éve már, hogy Balaton parti lakóhelyemről Sopronba igyekeztem „Csöpi von Tűzmadárral” (Trabant Kombi) meglátogatni a gyermekeimet. Veszprém határában szörnyű baleset történt odaérkezésem előtt nem sokkal. Egy autó a feje tetején állva feküdt a szántón. Egészen hazáig „moziztam”: Kik voltak? Hogyan történt? Miért történt? És egyáltalán… ezek kavarogtak a fejemben. Aztán a gyerekeimmel töltött idő mindezt elfeledtette velem…később meg nem gondoltam rá.

 

Eltelt pár év, amikor is egy napon, otthonomba hazatérve látom, az ajtóm előtt egy kellemes külsejű nő játszik a „tigriseinkkel” (macskákkal, a teljesség kedvéért). Meglátott, bemutatkozott, azonnal közölte miért is keres.  Mit ne mondjak, amíg csak a bemutatkozásnál tartott, azt gondoltam egy szerelmi csalódás, vagy valami „szörnyű családi állapot” hozta hozzám, de jött a kérdés röviden, tömören: Szeretném tudni börtönbe kerülök-e?

 

Világosan és közérthetően elmondta, asztrológusként többször látott a várpalotai tv-ben, ahol arról beszéltem, „a sorsát senki nem kerülheti el”, hogy „nincs se jó, se rossz, hanem mindig az van, ami a Sorsunk”…,ezért elhatározta,hogy válaszért felkeres az ő  saját történetével. Beszéde kissé gyors volt, de mondandója érthető arról, hogy Veszprém határában egy szörnyű balesetet okozott, három ember meghalt. Az általa vezetett, balesetet okozó autóban is hárman ültek, komoly sérüléseket szenvedtek…

 

A választ, az elemzéshez szükséges adatok megadása, közlése után rövidesen tudattam vele egyenesen, tömören: ezt nem ússza meg, elzárják!

 

Megköszönte, elment…,de nem ez a vége. Amikor „bevonult”, levelezni kezdtünk. Kiderült, a barátai (ahogyan ez lenni szokott) elhagyták, én egyedül maradtam meg a „külvilágból”, magnak…

 

Róla még annyit: Halak jegyű lévén, Merkúr a Kos jegyében születésekor, ami jelezte, hogy jó értelmi képességei vannak.

Évát, nevezzük így, valamiért érdekelni kezdte az asztrológia. Nem komolyan, csak úgy felszínesen. Aki, valamicskét is tud az asztrológiáról az hamar rájön, hogy seregnyi ellentmondás van benne, de nem „halálos”. Neki - ahogyan sokaknak még - sem ment elsőre a gordiuszi csomók „megoldása”.  (Saját tapasztalatként  mondom, a kezdetekkor én is keveset tudtam e tudomány „terjedelméről” és szinte csak az egyszerűséget (!) élveztem benne. Miután egyre többet tanultam, és ismertem meg belőle, olyan lett az egész, mint egy sündisznó háta, kezdett bonyolódni, de ezzel együtt pontosabbá váltak a következtetéseim is.)

 

Pártfogoltam rendszerint „kiakadt”, gunyorosan tette a megjegyzéseit: ez az egész úgy hülyeség, ahogy van....

 

A történet akkor folytatódott, miután mobil telefonhoz jutottam, idővel ő is. Megmaradt a kapcsolat, de nem szívesen tenném ki ma sem az ablakba, amit a prognózisaimra mondott. Birka türelemmel kellett elviselnem a néha elég durva pocskondiázásait is. Sokszor meddő szócsatákat vívtunk semmiségeken. Nem tudom, hogy honnan, de egyszer az jutott eszembe – „gyors felfogásomnak” köszönhetően -: Tudod mit, tanuld meg, mert akkor legalább te is látod a lényegét! – majd kikapcsoltam a telefont.

 

Nem sok idő telt el, amikor békülékeny hangon hívott, hogy jelentkezett egy asztrológiai kurzusra! A tanulás lett a lételeme. Elvégezte... tanult a saját költségén négy éven át, majd diplomázott, ahogyan jó magam is.

 

Akkor most mi van? Tulajdonképpen semmi, csak bemutattam egy embert a sok közül, akinek nehéz élethelyzetében a saját sorsfordító jellemismertetője megváltoztatta a nézeteit, a szemlélet módját, végül is őt magát. A tanulás okosabbá, bölcsebbé tette, ami egyértelműen csak a javára vált. Lehet(ne) követni…bárkinek megér egy próbát… Tőle vettem át – több kevesebb sikerrel - az egyszerűségre törekszem, ezért gyakran világos és közérthető vagyok”.

 

Merkúr a Kos jegyében. Ha valaki tudja önmagáról, hogy ilyen konfigurációja van, akkor hasonló fejlődésre képes.

Évának egy katarzis kellett hozzá, hogy rájöjjön, „kincs” van a birtokában! E történet közreadásával - szándékaim szerint -, lehet, hogy ön is ezek után ismeri fel, hogy többre, hogy másra is képes, mint ami, vagy aki ?!

 

Vissza az asztrológiához! Az írásból szándékosan hagytam ki, hogy ebben a konkrét esetben milyen házhelyzet csatlakozása bonyolítja a kérdést, mivel ez innen már a szakmai rész. Az asztrológiát értők, és gyakorlók tudják, miről beszélek.

 

Akik csak élvezői az asztrológiának és kíváncsiak is, azok lazán „melléülnek” az e témát taglaló könyveknek, és megtalálják a választ, vagy nem…

Az önismeret fejlesztéséhez az asztrológia az egyik legjobb eszköz, és egy jó asztrológusnak nem okoz(hat) gondot a válaszadás. És innentől aztán szabad a pálya!

 

Merkúr a Kosban az alaphelyzet ismert és elismert asztrológusok "tollából":

Dr Janák Lajostól: „Merkúr a Kos jegyben, kifejezés módja határozott, beszéde gyakran gyors. Kedveli a szócsatákat. Az egyszerűségre törekszik, ezért gyakran világos és közérthető.”

Kordován Vidtől erről: „...beszédében határozottan kijelent, kész tényeket közöl. Megállapításai találóak. Hajlik rá, hogy gunyorosan fogalmazza meg mondandóját.” (Merkúr a Kos jegyben, szintén!)

H. Banzhaf-A. Heabler ugyanerről ezt írja, hogy...”ERŐSSÉGE: gyors észjárású. Szubjektív és támadó kedvű gondolkodású, örül a vitának...Önfejű gondolkodású. PROBLEMATIKÁJA: önkényes gondolkodású, türelmetlen gondolkodású, veszekedős...Igen erősen érvel. Mindig először magára gondol.

Nincs vége, mert Takács Tibortól a következőket emelem ki, hogy:

H (harmonikus):...Jó értelmi képességei vannak, a tanulás az életeleme...Érdeklődése szerteágazó....határozott véleménynyilvánítást jelent. Dh. (diszharmonikus).: ...Folyamatos vibrálás és rohanás az élete. Véleményében és gondolkodásában erőszakos, a tőle eltérő nézetet vallókat minden áron meg akarja győzni...

 

Aki tudja a születési Nap jegye mellett az ascendens, vagy a Hold csillagjegyét, bátran vegye bele az értékelés során jegyről-jegyre.

 

 https://steinergergely.eoldal.hu/cikkek/nyitooldal/horoszkopja-elkesziteset-kerje-tolem....html

Az írás Steiner Gergely szellemi tulajdonát képezi, amelynek részben vagy egészben való közlése a szerző engedélye nélkül tilos.

Információ:

s.gergely@t-email.hu címen, vagy +36-30-9391-338 telefonon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.