Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


EMBERI KAKUKKTOJÁSOK...

2015.04.25

EMBERI KAKUKKTOJÁSOK

 

A történet szereplői itt és most kitalált személyek, de bármiféle hasonlóság nem csupán a véletlen műve

 

A kakukk az egyik legismertebb madárfaj, jellegzetes hangja miatt, mely messzire elhallatszik nagyon könnyen azonosítható. A kakukkalkatúak rendjébe mintegy 150 madárfaj tartozik, a legtöbb faj a trópusokon él. Legismertebb sajátossága, hogy mindig más madarak fészkébe csempészi tojásait, azok költik ki és nevelik fel helyette a fiókákat. A kakukk gyakorlatilag semmilyen utódgondozást nem végez.

Nos, ennyit a madártani ismeretekről smiley , térjünk a tárgyra!

A mai világban gyakori – régen sem volt ritka –, hogy féltestvérek vannak egy-egy családban. Apuka, vagy anyuka új társával új családot alapít, és nemzenek újabb gyermeket, gyermekeket. Vagy nem alapít új családot, de a féltestvérek akkor is megszületnek, csak éppen egy szűk kör, vagy kizárólag az érintettek tudomásával.

 

Az asztrológia még ezt a titkot is „felfedi”! Leegyszerűsítem: Neptunusz áll jobbára a dolog hátterében, és a 3. Házban és a IV. Házban állása (nekem már) „vakon ordít”, hogy valamilyen, a hagyományostól eltérő családi helyzet van.

 

Lehet-e erről a kérdésről nyíltan beszélni, és ha igen, akkor hogyan? Valódi szimptómákat tud okozni úgy az elhallgatása, mint a kinyilatkoztatása. Hallgatni arany, de meddig? A praxisomban adódott már több ilyen helyzet, most ezeket megosztom, és mindenki maga eldönti,  hogy hasonló helyzetben hogyan tudna elszámolni a lelkiismeretével?

 

Első eset: egy fiatal nő szülés közben komoly vérveszteséget szenvedett, sürgősen vérre volt szüksége. Természetesen elsősorban a szülők jöhettek számításba. Igen ám, de ők már régen elváltak! A leendő anyai nagymamával közölték, az ő vére nem megfelelő, kéne a szülő nő édesapjáé, ez élet-halál kérdése. Ez utóbbi nem volt könnyen elérhető, de tudott arról, hogy leánya szülni fog. Nem éppen barátságban, kölcsönös egymásra vetítések után váltak el, de az édesanya megértette a helyzet komolyságát, és hosszú évek hallgatása után, arra a lépésre szánta el magát, hogy felhívta a gyermeke édesapját, hogy segítsen. Nos, abban a pillanatban máris tisztázódott az igazi apa kiléte, aki valóban az volt, akinek a leány a nevét viselte. Természetesen az ifjú anyuka és a gyermeke jól vannak, egészségesek. 

Akkor ebben a történetben mi a probléma? Nos, egyik Szülő képletében a Neptunusz egy bizonyos házban állt, és annak a szülei féltestvérek voltak, így komplikáció ebben az esetben nem lehetett, de a kismama édesanyját döntéshozásra kellett felszólítani, miszerint nevezze meg a valódi, vér szerinti apát és ne a „kalandjai között” válogasson, érezze át a felelőssége súlyát. Így került szerencsésen pont a dolog végére!

 

Második eset: szintén ezzel a konfigurációval a Neptunusz „garázdálkodott”, mivel egyik asztrológiai házba „betelepedett”, és ezzel kezdetét vették az érdekes események. Itt is egy születéssel kezdődik a történet, ahol szerencsére minden rendben zajlott. Az ezt követő események azonban nem kis zavart okoztak a családi kapcsolatokban. A kismama édesanyja, az első gyermeke születése után párhuzamos kapcsolatot tartott fent. Második gyermeke, bár törvényesen a férje nevén volt, valójában „másodszerelme” gyümölcse.

Ahogyan lenni szokott, az édesanya segédkezett lánya körül a szülés utáni időszakban. A gyermek érkezése felett érzett örömében a „nevelőapukát” elkapta egy őszinteségi hullám és elárulta, hogy tulajdonképpen ő a kismama apukája, nem pedig a névszerinti, az eddig édesapának vélt apa. A kismama sokkot kapott a váratlan információk hatására, hogy a testvére nem is a vér szerinti testvére, és hogy az ő apukája, tulajdonképpen az anyja „barátja”, aki aztán el is vette az ő anyját időközben. Nos, a nagymama nem látogathatja az unokáját, és a leányát sem, kifejezetten a pszichológus javaslatára.

 

Harmadik eset: Neptunusz konfigurációban, egy fiatal lánynak a képletében láttam ezt az asztrológiai sajátosságot. Említettem, ezt a kérdést nem szoktam „feszegetni”, ha nem kérdezik! Viszont ebben az esetben elhangzott: Igaz-e, hogy az asztrológia „meglátja” az efféle fonákságot? Mi tagadás, kerestem a szavakat, hisz már a fentieken kívül is volt több ilyen „élményem”, de szerencsére nem lett belőle kellemetlenség. Csak annyit mondtam lehetséges, hogy a születés körül volt/van valami ködös bizonytalanság!

Megkímélt, hogy ne folytassam, mert elég volt neki ennyi! Elmondta, hogy „édesapja” halálos beteg lett, többszörös áttételes rákos daganatot találtak benne. Éppen egyetemre járt, amikor megkapta a hírt, és ettől képtelen volt a vizsgákra koncentrálni, szó szerint összezuhant. Tetézte a problémát, hogy kórházi látogatásakor az apa orvosa, kezelője elmondta, hogy örökölhető ez a fajta betegség. Kész volt, öngyilkosság gondolatával kezdett foglalkozni. Mindezt elmondta az édesanyjának, aki felvilágosította, hogy nyugodjon meg, mert ő ezt a betegséget nem örökölheti, mivel csak a nevét viseli a nagybeteg apának, aki nem a vér szerinti édesapa. Betegség folytán, már házasságuk kezdetén nem volt nemzőképessége, de ő, mármint az anya, nagyon szeretett volna gyermeket. A vér szerinti édesapa a két emelettel feljebb lakó Árpi bácsi. (vagy nevezzük bárhogy!) Kérdezőm mindezt végighallgatva azt hitte, ott menten „agyoncsapja” az anyját, hogyan tehette ezt az „apukájával”, akit ő gyermekként mindennél jobban szeretett. Mi lett a vége? Pár napig még sírdogált rajta, majd kezdte megérteni az anyját, aki bármi áron gyermeket akart. Árpi bácsi egy mérnökember, akivel egy lépcsőházban laktak. Szerette a családját, a „pár alkalom” és a szülés után csak köszönő viszonyban voltak, és nem is tudott arról, hogy tőle fogant és született egy gyermek. A kezdeti traumán túljutva, akkor értette meg, hogy honnét a vonzódása a műszaki dolgok iránt. Egyetemet végzett, miközben a nagybetegen elhunyt „édesapa” szakmunkásképzőt végzett, és simán „csak” egy pék volt!

 

Érdekességként világítottam rá a három példával, hogy mi mindent fel tud tárni egy – egy asztrológiai elemzés. 

 

Marad azonban a kérdés: mikor legyen az ember őszinte, vagy mikor hallgasson? A horoszkóp kiértékelése mindig két ember feladata: a kérdezőé és az asztrológusé. Nem történeteket írunk, nem sorsokat formálunk, hanem segítünk az „elrendeződésben”, kihangsúlyozva az önismeret fontosságát! Az élet maga a nagy rendező, de a rendezéshez kellenek a játékosok, akik komolyan veszik a tudást, az ismeretet. Ez a fajta tudás érték, kincs, és nem játékszer!

 

Az írás Steiner Gergely szellemi tulajdonát képezi, amelynek részben vagy egészben való közlése a szerző engedélye nélkül tilos.

https://steinergergely.eoldal.hu/cikkek/nyitooldal/horoszkopja-elkesziteset-kerje-tolem....html

Információ:

skype: steiner.gergely

s.gergely@t-email.hu

steinergergely@gmail.com vagy +36-30-9391-338 telefonon.

 

 

 

 (2014.04.25 8:00, Megtekintés: 984)

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Budapest

(Márta, 2011.10.10 22:20)

Kedves Gergely !

Többször elolvastam az írásodat..
Azért figyeltem fel ,mert a Neptunuszom nekem a 3 házban van ,
kíváncsian olvastam ..
a szüleim élnek és együtt és van egy testvérem ,
de magam „ egyszerűségével szerénységével „ ,
nem tudtam közelebb kerülni az említett példákhoz .
Azt gondolom, hogy nem ilyen formában tréfált meg az élet .
De a saját életem , akár a volt házasságom ,
( ahogy Én elképzeltem egykoron, nem úgy alakult )
az valóban nem tekinthető hagyományosnak ..
Idáig tudtam jutni és a 3.-s házas Neptunuszommal tovább gondoltam ,
ha nem is ezt , akkor mi mást is jelenthet (?) az én képletemben ?
Persze utólag, mindent másként lát az ember .rá lát bizonyos dolgokra vagy legalább is azt hiszi.
Az írásodban említett felismeréseket nem tudom megerősíteni,
Az életemben történt események miatt, viszont több esetben szerepel az elhallgatás a részemről, és más részéről egy szerep játszás , nálam a lelkiismereti kérdés , egy gyötrő terhek cipelése viszont megtalálható .
Talán ez is lehet egy hasonló, ha nem is az említett helyzetekkel azonos .
A horoszkópomban, amit készítettél említetted, hogy nem vagyok népszerű a nők körében
( a férfiakéban sem )
Sokszor volt olyan érzetem az édesanyám nem szeret ,mint ha mostoha gyereke lennék .. főleg a fiatalabb éveimben , mára elfogadóbbá váltam..
Nem kapok sokkot , kezdek erősödni .
Köszönöm az írásodat !
A tudás kincs és nem játékszer ! Élj vele továbbra is !!

Üdvözlettel Márta

Re: Budapest

(Steiner Gergely, 2011.10.11 08:25)

Szervusz Márti!

Köszönöm a látogatásod, és a véleményedet, ami figyelemfelkeltő, de főleg tanulságos. Jó, hogy három esetet emeltem ki, és egyedi, megtörtént dolgok. Tudatosan, nem emeltem ki, hogy a Neptunusz milyen aspektusokkal van jelen. Soknak van ilyen, és nem ugyanezt jelenti, a teljesség kedvéért. Nem ez az általános, bocs, de kimondom veszélyes, ha valaki rögvest - sok esetben, ezt is tapasztaltam - rossz szülői kapcsolat esetén innen ezt is a "fejükre" olvasná. Neptunusz - nem csak itt, más házhelyzetben is - "elszállhat", azaz megfoghatatlan mivolta jó és rossz értelemben a fantáziát képes elindítani. Rossz, hogy önmagát, vagy a szeretteit is "gyötörheti", jó az, hogy és most erre fektetem a hangsúlyt, igaz is, sok (édes) testvért is jelent, és sok író, költő, művész képletében van, és egy a közös bennük - művésznevet vettek fel. Akiknek a fantáziája hasznos, és léleképítő, hogy ha "kilép" valamilyen ismeretlen oknál fogva - más millió jó, és rossz oka is lehet, magánügy - születésekor kapta nevéből, ki tud benne teljesedni (lásd Latinovics-ok, vagy Sinkovits-ok, stb.). Ahogy lehet ez is, akinek Neptunusz így áll a képletében - kortól függetlenül is! Tehát még kiváló gyógytornászok válhatnak belőlük, de lehetne sorolni tovább. Így teljes, de így sem még teljes egészen. Remélem Téged, mást is ki tudtam elégíteni ezzel a kiegészítéssel. (Amúgy a legkritikusabb - középső Hölgy - férje nevét vette fel - hasonlóan a másik kettőhöz, így, elégedett ő is, és nem foglalkozik már a múlttal!)

Üdv. Gergely