Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A MUNKÁM EGY KALAND

2014.06.24

 

ASZTROLÓGUS VAGYOK...

 

Profilkép

 

Senki nem várja el tőlem a „robotot”, önként teszem. Ha nem vállalom, akkor sem fenyít meg érte senki. Maga a feladat inspirál. Az elégedettség érzete a jutalmam, hogy itt és most, valakiknek jól szóltam, legyen az tartalmában pozitív, vagy negatív. Kinek-kinek ahogyan az élet(e)  hozza, ahogyan a képlete mutatja. Helyére teszem. A kölcsönös tisztelet az alapja, hogy hiteles amit mondok, leírok. A kiutat keresők, a gondokkal küszködők, a magyarázatot várók mellett jóleső érzéssel fogadom azokat is, akik csak úgy, kíváncsiságból szeretnék tudni, akkor mi végre is vannak a világon, úgy érzik éppen jókor és jó helyen…..vagy akár  egy  kiskorúnak, egy továbbtanulónak, vagy a  ma születőnek  mit is mondanak a csillagok. Szép és felelősségteljes feladat … és valóban inspiráló, ha a kérdező minden mondat mögött érzi, tudja, hogy az kizárólag róla, neki, az egyszeri és megismételhetetlen embernek szól. Az idő pedig igazolja, hogy az asztrológus szavai igaznak bizonyultak…Ki ő? Kik ők?

 

1. AZ ELÉGEDETT

Ő már az első perctől tudja, hogy miről van szó. Nincs kérdése, vagy alig, egyszerűen bízik a képességemben, így ennek jegyében könnyű az együttműködés. Megérti, hogy csak a megerősítő jó szótól, a jó gondolattól még nem hullik az ölébe a siker. Alapállás nála, hogy a kiértékelés kézhez vétele után, az abban foglaltaknak megfelelően a sors által rábízott feladatait, az adott lehetőségek szerint türelemmel és készséggel „végrehajtja” – érti, hogy ebben én csupán eszköz vagyok. Ez az asztrológusnak és a kérdezőnek is, egy ideális állapot.

 

2. AZ ELÉGEDETLENKEDŐ, A ZÚGOLÓDÓ

Jöjjön a hidegzuhany már az elején. Azonnal a tudomásomra hozza, több asztrológust megjárt, de úgy gondolja egy újabb kísérlet (nálam is) nem árt. Minden kanyarban van egy „jós”, honnan tudhatná ki a kókler? És elhangzik gyakran, hogy tulajdonképpen magának (mármint nekem) van papírja arról amit csinál? Aztán meg drága (?!) is egy kicsit…a viszont látásra!  Időnként felbukkan és mondja személyesen, mondja telefonban, mondja a skypeon, hogy miért is kell olyan sokat (?!) várni arra, hogy végre valaki őt meghallgassa. És, hogy ennek ára van?! Mennyi az? Ugye viccel? Aztán kezdődik elölről.

 

3. A TUDÁLÉKOS

Tudja azt ő, hogy neki mi a baja! Ne is próbáljak mellébeszélni, járt ő tanfolyamra és foglalkozik „hobbi szinten” ezzel, így csak semmi hókusz-pókusz, tudja ő, hogy mi a quinkunx, szemiszextil, vagy a quadrát. Az érződik, hogy a pár órás tanfolyamot követően nem nagyon ásta bele magát a dolgokba, de a parancsoló stílussal hangsúlyozni szeretné, hogy ő nem egy balek, nem egy  palimadár, és főleg nem hülye. Nincs is vita, egyet is értünk ez utóbbiakban  . Ebben az a tragikomikus, ahogyan a felvett stílusában előadja, hogy régóta tudja mire megy ki (itt) a játék, és őt nem lehet lenyúlni, mert ő ezt (a  3 cm vastag felületes ismeretek birtokában) jobban érti, mint bárki más - még nálam is. Szíve joga, magánügye!

 

4. AKI MINDIG TALÁL OKOT A DISPUTÁRA

Több ismeretlenes egyenlet a számomra. Osztódik. Kibic az egyik, a másik ugyanaz a köbön. Ideje végtelen. Neki ez egy jó program, kikapcsolódás. Ha gyülekezési, vagy kijárási tilalom lenne, neki az sem lenne gond, megoldaná. Vannak összeköttetései, és ha neki úgy tetszik, akkor hoz magával még egy (hasonszőrű) embert is. Tanúnak akár, mivel nem érzi magát biztonságban, meg azért többször nézzem meg a képletében,valóban van-e jelezve mindaz amit sejt (?!) , mert ez nem gyerekjáték.  Őszintén mondom, van bennem megértés, mert tényleg nem lehet tudni ki, és mi áll a háttérben, aki megnyom benne egy gombot,és akkor éppen nálam köt ki … és ez  nem vicc, engem is erősít, hogy valaki számít a tudásomra.

 

5. A SZENVEDÉLYES

Minden ember szenvedélyes, csak mindenkinél másképpen jön ez össze. Iszonyú széles skálán mozognak: a lelkes, a lendületes, a tüzes, a mániákus, a megszállott és a fanatikus (sorolhatnám), és ember legyen a talpán, aki el tud igazodni a „kategóriák között”! Egy valami azonban közös bennük. Aki jól be van „lőve” maga magától, az egyetlen (jó) szóra már az első percekben megfogadja, hogy többet nem tesz ilyet-olyat, becs’ szóra! Én még meg is hatódom, és kedves, szelíd, bűnbocsánatos szavak kíséretében könny csordul ki a szememből, hogy ilyen egyszerűen sikerült a dolog. Az álomnak azon nyomban vége, amikor a szenvedély olyan formájában tér vissza, hogy még az anyja életére is esküszik, ezt ő (így) soha nem mondta, és arra sem emlékszik, hogy mi korábban egyáltalán beszéltünk bármiről is – még jó, hogy én igen!

 

6. A KEDVES

Sündörög, lelkendezik, és valósággal istenít (szememben legalább), valósággal a mennyekig emel, én meg menten elolvadok, ami újabb globális veszélyforrás lehet az emberiségnek. A valóságban azonban  a saját és a környezetem védelme érdekében is kétkedve fogadom az így közeledőket, de gyarló emberként hazudnék, ha azt mondanám nem esik jól. Mintha egy kupola alatt kettesben állva eleresztene egy békegalambot, amitől a harangok felcsendülnek…. Az igazság, hogy a hideg futkos a hátamon! Nincs hibátlan ember, de az efféle helyzet nagyon kínos tud lenni, mert szerintem nincs az a normális ember, akinek rögtön ne az ellenkezője jutna az eszébe.

 

7.  A NYERS

Az első ránézésre olyan, mint a többi ember. Buddha mosoly, Krisztusi ábrázat, majd – ismétlem, én sem vagyok hibátlan - egy gyalulatlan szó, és máris „megszólal” benne a göcs, szúr a szálkás fele, nem csak a szavaitól, de még a gondolataitól is. Igyekszem túlélni, és megkísérlem a lehetetlent, hogy ezt a helyzetet egy finom smirgli-papírral (szavaimmal) türelemmel elsimítsam. Lassan, kíméletesen. Kicsit hosszadalmas, de megéri, mert neki is könnyebb…És hogy mi váltotta ki ezt a kötözködési hajlamot? Az igazság odaát van…

 

8. A BIZALMASKODÓ

A bratyizás nagyon vicces tud lenni.  Gergelykém! – így lazán, elsőre … Nem is lenne ez gond, hiszen én magam építem, építgetem hosszú évek óta a bizalmi hidat boldoggal-boldogtalannal, hogy ki-ki a neki megfelelő hangnemben társaloghasson. Az „átjárást” az életemen én magam biztosítom felhatalmazással, így aztán viselem a következményeit (is), ha van aki nem veszi észre, hogy egy kicsit már messzire ment. Gyerekek, unokák és az akárkik…. és az egészséged? Csak jót mondok rólad, rám mindig számíthatsz…. Vajon miért fontos neki, a saját gondján, baján kívül, hogy a válaszaim mellé a”komája, cimborája” is legyek…miért is keresett meg?!

 

9. A KÍVÁNCSI

Ismeri a képletét, az aspektusokat, saját gépén van asztro-program, ahol akár órára, napra és évekre meg tudja nézni, hogy miként is áll az élete, de az agyát (teljes tudását, ismeretét) mégis nálam tárolja. Enter, és lökjem át, hisz nekem az semmiség, mert neki éppen Mars-Uránusz aspektusa van  a gép szerint, de mégis tőlem szeretné hallani…Rögtön, és azonnal! Mert én ezt és ezt gondolom, de tőled szeretném hallani,nagyon kíváncsi vagyok mit tudsz mondani – ingyen! És vagyok akkora balek, hogy közel harminc éve még mindig beveszem az efféle szövegelést, és mire észbe kapok, már az időmet rablónak kiszolgáltatva erősítem meg a tudásában…szívességből…és ilyenek vannak még jó páran.

 

10. A VÁNDOR

Hosszú évekig tartó „kapcsolat” után, egyszer csak nyoma vész a kérdezőmnek. A látszat szerint eltűnt, miközben vándorútra indult és körbejárta a kollégáimat. Nem tűnik fel azonnal, de egy idő után eszembe jut… aggódnom nem kell, nem szoktam, hál’ Isten él, és virul, csak elment egy kis ingyen kóstolóra. Megesett, hogy nem tért vissza.  Mindenkinek szíve joga, hogy az étlapot végigkóstolgassa és annál az asztalnál maradjon, ahol az ő szájíze szerint főznek….Semmi gond, és azt hiszem,ilyenkor valóban nem is illendő az elköszönés, mert ez (is) egy szolgáltatás, aminek ára van….és mindenki maga dönti el, hogy mit tud, és mit akar és leginkább kinek megfizetni…

 

11. A LEMONDÓ, A  (BELE)TÖRŐDŐ

Az előbbiekhez képest ezt a viselkedést a legkönnyebb felismerni. A többség (sajnos) helytelenül, tévesen ítéli meg önmagát, a saját mentális állapotát, a kapcsolatai minőségét, az életben adódó lehetőségeit.  Ő az örök szenvedő, akivel szenved a környezete is. Ez a legveszélyesebb helyzet is egyben. Felkeres, mert valamilyen úton módon rám talál, de az a szörnyű, hogy azt se tudja miért is, mert nem hisz senkinek, akkor miért higgyen éppen egy asztrológusnak? Ő tudja, hogy a sorsa majd jobbra fordul,hogy meggyógyul, hogy vénségére befogadják a gyerekei, és csak nyugodtan rúgjak bele még én is ..., tudja hol van az ajtó, köszöni, hogy meghallgattam. Ismerős ez valakinek?!

 

12.. A HITEHAGYOTT

Pedig hit nélkül nem megy! És ha valamiért éppen nehéz (az élet),  akkor van szakember aki a testi, a lelki és az  érzelmi zűrzavarban a hitehagyottnak gyógymódot talál. Mert van, aki a tudásával, a képességével megadja ill. visszaadja azt a hitet, hogy  bárki önmaga életének, így sikereinek is a kovácsa. Hinni kell önmagában, az embertársakban (másnak sem könnyebb),de végső soron azokban, akik ennek szakértői, gyógyítói. Ha ön az asztrológiában bízik, akkor ez a személy lehet akár egy asztrológus (én) is.

 

13. AZ ENYÉM EGY IDEÁLIS ÁLLAPOT

És ahogyan kezdtem: Senki nem várja el tőlem a „robotot”, önként teszem. Ha nem vállalom, akkor sem fenyít meg érte senki. Maga a feladat inspirál. Az elégedettség érzete a jutalmam, hogy itt és most, valakiknek jól szóltam, legyen az tartalmában pozitív, vagy negatív. Kinek-kinek ahogyan az élet(e) hozza. Helyére teszem. A kölcsönös tisztelet az alapja, hogy hiteles amit mondok, leírok. A kiutat keresők, a magyarázatot várók mellett jóleső érzéssel fogadom azokat is, akik csak úgy, kíváncsiságból szeretnék tudni, akkor mi végre is vannak a világon, éppen jókor és jó helyen …..vagy akár  egy  kiskorúnak, egy továbbtanulónak, vagy a  ma születőnek  mit is mondanak a csillagok. Szép és felelősségteljes feladat …. és valóban inspiráló, ha a kérdező  minden mondat mögött érzi, tudja, hogy az kizárólag róla, neki, az egyszeri és megismételhetetlen embernek szól. 

Figyelmébe ajánlom:

https://steinergergely.eoldal.hu/cikkek/halak-tudnivalok/halak-jegyu-es-en....html

A honlapon közzétett írások Steiner Gergely szellemi tulajdonát képezik, amelynek részben vagy egészben való közlése a szerző engedélye nélkül tilos.

Továbbra is várom személyre szóló elemzések, horoszkópok megrendelését!

Információ: s.gergely@t-email.hu címen, vagy +36-30-9391-338 telefonon.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.