Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


NÉGYSZÖGLETŰ KEREK HOROSZKÓP

2015.01.17

 

„A bölcs uralkodik a csillagokon.”

NÉGYSZÖGLETŰ  KEREK  HOROSZKÓP

Van ilyen? Majd kiderül…

 

 

Tájékozottabbak, a  négyszögletű kerek…kezdetű mondatot  kapásból folytatják, mivel  azonnal Lázár Ervin:Négyszögletű Kerek Erdő című meséje jut eszükbe. Akik (már)  ismernek egy kicsit, tudják: ismét mesélő kedvemben vagyok. Aki meg csak idetévedt azt hiheti : elírtam valamit. Majd kiderül.

 

A népszerűsítő, és egyben játékos asztrológia - jelenjen meg az akár napi, heti, vagy éppen havi horoszkóp formájában -, rövidsége, kényszerű tömörsége miatt  kissé nehezen érthető azok számára, akik kizárólag abból szeretnének útmutatást, eligazítást kapni a mindennapjaikhoz.

 

Bármennyire is leegyszerűsített, tagadhatatlan, hogy komoly (szellemi) erőfeszítést jelent a közérthető megfogalmazás annak aki írja, a megértése pedig annak aki olvassa. A kreatívabb  agyi berendezés, ráadásként egy kis önismeret már könnyít a helyzeten, de mivel sokaknak okoz ez gondot, én magam is igyekszem időnként új köntösbe bújtatva,más megközelítéssel megjeleníteni egy-egy témát.

 

Egy szokatlan megközelítéssel  most a horoszkóp ábrán történő eligazodáshoz igyekszem támpontokat adni. Az ötlet szokás szerint a hétköznapjaimból jött.  Régen a gyermekeimmel, most az unokáimmal van alkalmam a közös időtöltésre, játékra. Egy kézenfekvő dolog felismeréséhez is ők juttattak, ösztönösen.

 

Kisgyerekeknél napi tevékenység, önkifejezési mód a rajzolás. Örömüket, bánatukat, kérdéseiket, vagy éppen válaszaikat a kimondott vagy kimondatlan kérdésekre egy A4-es lapra (pl.) tudattalanul is felviszik kis figuráikkal, ábráikkal még akkor is, ha azok nem minden esetben felismerhetőek, vagy éppen „csak” firkálásoknak tűnnek. Igen, már gyermekként is helyzetjelentést adunk a pillanatnyi állapotunkról, a beszélgetések tárgyáról, valamint, hogy mindez hogyan érint bennünket.

 

De ki figyel(t) oda?! Én igen! Akkor is, és most is.

Talányok? Nem. Tények állnak a rendelkezésünkre szinte nap, mint nap! Egy "kislány" - ma már meglett Édesanya - Rák óránál - egy álló apát rajzolt be, de nem található itt az anya ill., jelezvén így a(z családi) összetartozó érzés hiányát...Szülei később elváltak, és anno már jelezte valaki hiányát. Rák órában - IV. Ház az apát is jelenti -, bár itt van, de (már) nem nagyon volt jelen a családi fészekben... Aki, és bárki ezt itt és most elolvassa, végén megérti a lényeget... Talányokat és a tényeket egyaránt!


A kisgyermekek példáját követve figyeljük meg önmagunkat egy A4-es lap és néhány (színes) ceruza társaságában, hogy megtudjuk mi az, ami éppen a legjobban foglalkoztat minket (is).

 

A horoszkóp  ábrája kör alakú, de „kisarkítva” a téglalap is lehet kör, lásd a mese címét! smiley  Most és itt  ez lesz a kiindulási pont. Amikor önkéntelenül „ráfirkálunk”,talán  nem is gondoljuk, hogy ezzel megjelenítettük a tudatalattinkat.

 

Létezik ennek külön tudománya, de itt és most az asztrológiát értők és élvezők  balról-jobbra Kostól a Halakig „képzeljék” bele a lapba a kört, és már indulhat is az (ön)elemzés!   Követhetjük ezt gyermekrajzon éppúgy,mint egy felnőtt ”firkálásán”, de akár a saját alkotásunkon is. Nagy titkok tudói leszünk, lehetünk…      

                       

KOS - 9 óránál

Induljunk a(z kis)óramutató járásával ellentétes irányba 9 órától. Nézzük meg tömörül-e itt valami? Ez máris jelzi, a „megfigyelt” - (Kos) -  személy cselekvés előtti állapotban van, egyenesen tör a céljai felé – jó esetben.

Hírességek (mundán és radix) 9 óránál: Tamási Eszter (TV),  Mária Terézia József Atilla, Bartók Béla, Dolák-Saly Róbert, ill., Agatha Christie, Grace Kelly, A. Schwarzenegger, Joschka Fischer, stb.

 

BIKA – 8 óránál   

Amennyiben 8 óránál van egy paca, netán gombóc, akkor a biztonságérzetével nincs minden rendben. Konokul, makacsul kitarthat valami, valaki mellett, de az is lehet, a türelme határtalan - (Bika) -, kiderül.

Hírességek (mundán és radix) 8 óránál: Bajor Gizi, II. Katalin cárnő, Medici Katalin, Oliver Ckromwell, Berzsenyi Dániel, Batsányi János, ill., Fidel Castro, Elvis Presley, Diana Keaton.

 

 

IKREK – 7 óránál

A 7 óránál lévő „elemek” a párbeszédről szólnak. Jelzik, hogy az érintett miről szeretne beszélni, vagy éppen miről hallgat. Állatrajznál a cica nem azonos a tigrissel (!) vagy fordítva, képszerűen kifejezve - (Ikrek ).

Hírességek (mundán és radix) 7 óránál: Pécsi Ildikó, Frei Tamás, Czigány Judit, Zwack Péter, ill., Britney Spears, Louis Armstrong.

 

RÁK - 6 óránál

6 óránál - (Rák) - az otthoni, családi állapotokra hívja fel a figyelmünket. Gyermeknél az apa szerepére utal. Például, ha fát rajzol, de nincs a „talaj” megjelölve, csak úgy van a levegőben, akkor nem érzi magát biztonságban otthon!

Hírességek (mundán és radix) 6 óránál: Gina Lollobrigida, Weöres Sándor, Ernest Hemingway, Natalie Wood ill., Indira Gandhi, George Harrison, Sophie Scholl.

 

OROSZLÁN – 5 óránál

5 órakor  - (Oroszlán) - a Napnál is világosabban adja értésünkre,hogy „valami” eltakarja a Napot, vagy éppen a nehezen kivívott tekintélyét félti valakivel szemben. Az ide, erre a területre rajzoltak is érdekes információkkal szolgálnak.

Hírességek (mundán és radix) 5 óránál: Tolnay Klári, Kölcsey Ferenc, Robert Redford, Sylvie Vartan, C. G Jung, ill., Hillary Clinton, Marlene Dietrich, Yoko Ono, F. Fellini.

 

SZŰZ - 4 óránál

4 óra állásnál kár lenne ragozni, eléggé egyértelmű az üzenet, ami a betegségére utal(hat), vagy pedig azt jelzi, hogy nincs megelégedve a sorsával. Előfordul, hogy éppen saját szétforgácsolódott helyzetéről rántja le a leplet, vagyis – (Szűz) - egyértelművé teszi a szituációt!

Hírességek (mundán és radix) 4 óránál: Latinovits Zoltán, Eötvös József, Ingrid Bergmann, Széchenyi István, ill., Bob Dylen, Ava Gardner, John Lennon, Mohamed Ali, Sophia Loren, stb.

 

MÉRLEG – 3 óránál

3 óra körül – (Mérleg) - csoportosuló  jelzések  mutatják minden számít, amit oda „pingál”, mert itt a nyílt színről árulkodik az alkotó, aki lehet a gyermekünk, vagy éppen a párunk is. Szólhat ez önmagunkról, de - figyelem! - például a nagyszülőkről ide biggyesztett ákom-bákom  is nagyon beszédes tud lenni, ugyanúgy, mint 9 óra állásban,hogy pontosítsak egy kicsit.

Hírességek (mundán és radix) 3 óránál: Deák Ferenc, Liszt Ferenc, Pálos Zsuzsa színésznő, Gundel Károly ill., Sigmund Freund, Elke Sommer, Angela Merkel, Clint Eastwood, stb.

 

 SKORPIÓ – 2 óránál

2 óra körül „titkokra” derül(het) fény, de csak akkor érdemes „közbelépni”, ha a rajzok, vagy az írás „vulgáris”.  Az adott rajz adja, mutatja, hogy ennek mi lehet a jelentősége,de hogy van, az biztos. Legtöbbször szexuális érdeklődésre utal, de kár lenne pánikba esni, az alkotó – (Skorpió) – maga lesz  a  megmagyarázója.

Hírességek (mundán és radix) 2 óránál: Torgyán József, Nagy Bandó András, Gyarmathy Dezső, Pelé, Katherine Hepburn, ill., L. von Beethoven, Coco Chanel, Bo Derek, J. F. Kennedy, Galileo Galilei, stb.

 

NYILAS – 1 óránál        

1 óra körül - (Nyilas) - lévő bárminemű szösszenetek esetében egyszerű a helyzet, jelzi a felsőbb tanulmányokat, vagy azt, hogy az illetőt a magasabb gondolkodás érdekli, vagy éppen nem! Hangsúlyozom, bármi is legyen a körmölés, vagy a rajz, netán egy film és a legideálisabb világnézet a végső cél.

Hírességek (mundán és radix) 1 óránál:  Babits Mihály, Ady Endre, Alföldi Róbert, Maria Callas, ill., Brigitte Bardot, Virginia Woolf, Catherine Deneuve, Khomeini ajatollah, Martin Luther King, Willy Barndt, stb.

 

DÉL és ÉJFÉL                

Általában ide rajzolják a Napot, pontosabban 2 és 10 óra közé– (Bak). Bármi kerül ide, a tekintély kérdése kerül előtérbe, nagyon beszédes tud lenni. Ez a zóna jelzi az anyát.

Hírességek (mundán és radix) 2 és 10 óránál:  Erzsébet osztrák-magyar királynő, Petőfi Sándor, Diana Keaton, Pablo Casals, ill., Joan Beaz, Albert Einstein, Michael Jackson, B. Napoleon, Marily Monroe, stb.

 

VÍZÖNTŐ - 11 óránál              

11 óránál lévő ceruzanyomok jelzik, probléma van a kiszámíthatatlan dolgai körül.  Nehezen befolyásolható attitűdökre fókuszál ez a  „sarok” - (Vízöntő) - , egyben jelzés is lehet, hogy vihar előtti állapot van, lázadásra kell számítani.

Hírességek (mundán és radix) 11 óránál: Batthány Lajos, Jókai Mór, Juliette Greco, Ronald Reagen, Jules Verne, ill., Jane Fonda, Franz Kafka, William Shakespiere, Madame Pompadour, Anthony Hopkins, stb.

 

HALAK- 10 óránál 

10 óra körüli rajzok sokat mutatnak arról, ahogyan – (Halak) -  tátog, de nem beszél, ellenben így tud érthető lenni. Lelki fáradság, kimerültség – nem lusta a gyerek! – de egy kis odafigyelés a jelekre  sok megszégyenüléstől mentheti meg!

Hírességek (mundán és radix) 10 óránál:  Liz Taylor, Jean Harlow, Antoni Vivaldi, Kopernikusz, Schoppenhauer, ill., Madonna, Janis Joplin, Boris Becker, Caroline monacói hercegnő, Jimi Hendrix, Davi Copperfield, Helmuth Kohl, Mao Ce-Tung, stb.

 

Így kezdtem : „A bölcs uralkodik a csillagokon.”

A csillagok „hatnak”, de csakis akkor, ha tudunk róla, és mondjuk egy asztrológus szavakba önti a „hatásaikat”. A csillagok csak jeleznek, de  én az asztrológus meglátom a jelzésekben rejlő lehetőségeket, és ha (meg)kérdeznek azt is elmondom, miként kellene az egyes embernek mindezeket megvalósítania a saját világában.

 

Az írás Steiner Gergely szellemi tulajdonát képezi, amelynek részben vagy egészben való közlése a szerző engedélye nélkül tilos.

 

Információ: s.gergely@t-email.hu címen, vagy +36-30-9391-338 telefonon.

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.