Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Jó válaszhoz, jó kérdés kell, és jó hogy: időben!

2013.07.11

Beszélgessünk, és jó hogy: itt az idő!

 

52.jpg

 

 

Maradjunk az asztrológiánál. Régóta figyelem az üzenő falakon, a magánlevelezésekben feltett kérdéseket, és meg kell állapítanom, a módi évek óta semmit sem változik. „Kérlek, mondd meg nekem…”, vagy „Kos vagyok, a párom Skorpió, illünk-e egymáshoz, nagyon szeretem, mit tegyek?” Sorolhatnám a végtelenségig!

 

Születési hely, év nagy ritkán, se hónap, se nap, óra perc, meg pláne!..., de a választ most rögtön , mert ha elhagy azt nem élem túl!

 

No, de így hogyan?! Tudásom legjavát adva - és ezt tapasztalom asztrológus társaimnál is – mindig a legjobbat akarom, de hiába igyekszem, mindig visszatér ez a probléma. Ha úgy gondolja valaki, hogy egy ilyen kérdés után használható választ kap, akkor: Érti-e egyáltalán a választ!? (Természetesen kis idő elteltével: igen, miután a szükséges információk mára rendelkezésemre állnak.)

 

Elégedetten tapasztalom, hogy egyre többen ismerik fel az asztrológia hasznosságát, becsülik a kapott információt, de hogy mi alapján, milyen adatokból, miképpen történik egy elemzés, egy kiértékelés, az már a többséget nem nagyon foglalkoztatja, igaz ez az asztrológusra tartozik. Van erre magyarázat is.

 

Sokféleképpen el lehet készíteni, le lehet írni egy horoszkópot, egy elemzést. Komolyan, akár egy orvosi receptet, de sem diplomáciai deklarációt (kijelentés, nyilatkozat), sem deklamációt (szónoklat) nem írhatok, mert nincs értelme. Szándékosan írtam ezeket a szavakat. Beszéljünk magyarul, érthetően. Jó érzésű embernek kinyílik a bicska a zsebében, ha valaki arra játszik, hogy még véletlenül se értsék meg, amit mondani akar. (Mint a hétköznapi életben is gyakorta.)

 

Legyen rejtélyes, hogy a kérdező még csak ne is sejtse, mi történik vele, körülötte. „Szenilis történet, nincs benne konkrétum - kapom én is a kritikákat." Nesze nekem! Hogyan írjak, mit írjak, magunk között szólva nem vagyok ezzel egyedül.

 

Minden ember életében akad fent is és lent is állapot, helyzet. Van olyan „akinek felvitte az Isten a dolgát”, némelyek ki is mondják „Megveszlek kilóra, mit ugrálsz?”. Hála a videotechnikáknak tele vannak a mindennapok derűs, jókedvű emberekkel, többnyire tele tehetséggel, de még inkább olyanokkal, akik önhibájukból (vagy nem éppen), sikertelenek a (jó) szándékaik megvalósításában.

 

Mióta a világ, a világ, fent – talán nem is szándékosan – valamiféle úrhatnámságból igyekeznek elvenni a jókedvünket, humorunkat. Szerencsére ez nem sikerül maradéktalanul. Mi a lényeg? A szó nem vész el, csak átalakul. Akadnak olyanok, akik üzeneteket hoznak-visznek azon igyekezve, hogy egyensúlyt teremtsenek. 

 

Írók, költők, festők, versmondók (nem folytatom) sem azért léteznek, mert szépet tudnak mázolni, és különféle szavakat úgy összegereblyézni, hogy az aztán jól  szóljon úgy a kocsmában, mint a piacon. Uram bocsá’ a színházban is (csak ott már az igazi, köztünk szólva)! Én (már) tudom, nekik is szólnak, hogy kéne valamit csinálni! Mindez több, mint kétezer év óta leginkább fentről jön.

 

Szerintem, ha a fentiek beszélni tudnának, vagy értenénk az üzeneteket, akkor rájönnénk, hogy mindaz, amit az ő nevükben gondolunk, helyettük kimondunk, az úgy össze van bonyolítva, hogy az se érti, aki mondja!

 

A számítógépes világ ismerete egy kicsit segít néhányunknak az összefüggések megismerésében, de megjelentek már azok is, akik ki tudják játszani ezeket az összefüggéseket! Ki hallott már olyant, hogy az enter visszaszólt, hogy ugorjak, vagy, hogy a caps lock maga-magától kicsinyít, vagy éppen nagyít. Ha pedig nem ütünk a delete billentyűre, az szó nélkül magától fog törölni minden olyan dolgot, aminek a képe nem tetszik.

 

Ha tehát tudjuk, hogy a számítógéphez a mi tudásunk is kell, akkor miért nem tanuljuk meg végre, hogy a bolygókat is meg kellene ismerni, mert lényeges dolgokat, információkat közvetítenek!

 

Miért az a számtalan közhelyszerű kérdés, és értelmetlen magyarázkodás, hogy „Kos vagyok, párom Skorpió, illünk-e egymáshoz, nagyon szeretem, mit tegyek?” Ahogy egy billentyű sem okoskodik, hanem teszi amire rendeltetett, töröl vagy éppen ugrik, úgy ha pl. egy Kos tudja milyen jegyű, akkor az a jele, akár akarja, akár nem. (Eszi, nem eszi, nem kap mást!)

 

Ha nem akarja, akkor ne erőlködjön! Hisz a billentyű sem azért született, hogy megmondja, amire képtelen, teszi a dolgát! Skorpió billentyű sem azért van, hogy a kérdés szerint összeillenek-e, hanem annak is van szerepe, beleillik a képbe, de talán ő maga töröl, mit nem lehet ezen megérteni?

 

Igaz, ha minden olyan egyszerű lenne, mint ezt így leírni, talán nem lenne annyi gond sem, amennyit ráadásként csinálunk magunknak, egymásnak.

 

Elgondolkodtató, és egyben csodálatos, hogy a számítógépet, amit mi emberek találtunk fel, használjuk is….,  a bolygókat is valakik nézik….és a mozgásukból  csak  következtethetünkjó pár ezer éves anyagot gyűjtve egy fájlba – , kiolvassuk, és jó esetben alkalmazzuk, vagy nem! Nem hiba, állapot!

 

Mindig adjunk esélyt magunknak, mert helyzet mindig van, azt oldjuk meg!

 

Jegyeink predesztinálnak erre, ez a mi fegyverünk, és ugyanakkor ezzel védjük (védhetjük) is magunkat!

 

 

Az írás Steiner Gergely szellemi tulajdonát képezi, amelynek részben vagy egészben való közlése a szerző engedélye nélkül tilos.

http://www.steinergergely.eoldal.hu/cikkek/2017-havi-prognozisok/horoszkopja-elkesziteset-kerje-tolem....html

Információ:

skype: steiner.gergely

s.gergely@t-email.hu

steinergergely@gmail.com vagy +36-30-9391-338 telefonon.

 

(2017.12.28,9:00 Megtekintés: 1270)

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.