Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HOGY MEGMARADJON A JÓ IRÁNY

2014.07.19

 

 

Mindenkiben ott a félelem, még ha nem is beszél róla, hogy mindez csak vele ne történjen meg!  A többség meg  úgy gondolja, tudja, erre nincs „hiteles” útmutatás. Most (is) mondom, ez így nem igaz. Mindezt már előre lehet tudni, csupán egy kis odafigyelés kérdése. Tudásom és tapasztalatom birtokában most közre adom, miként kell(ene) az egymás iránti tisztelet jegyében megőrizni a bizalmat,hogy megmaradjon a kezdeti jó irány amerre elindultak és sikeresen haladtak a most éppen válságba került érintettek…

 Ki hinné, hogy létezik egy természet adta viharjelzőnk, mégpedig a születési képletünkbe rejtve, és az értőknek ez (időben) meg is mutatja magát. Az „észleléseket” tudomásul vehetjük, de figyelmen kívül is hagyhatjuk. Ez csak egy állapot, mert a dolgok ettől függetlenül (meg)történnek…Mindenesetre iránytű lehet bárkinek önmaga és a másik fél irányába is.

 Senkire sem akarom ráhozni a frászt, de közkívánatra bemutatom azokat a „jeleket” (a gyakorlatomban tapasztaltakkal fűszerezve), amelyeket a 7 BOLYGÓ mutat, jelez, közvetít, hogy bizony eddig volt/lehet, és ki kell tudni mondani: eddig, és nincs tovább!   3 azaz három  perc; ha több, akkor ez újabb gond!

 

 https://steinergergely.eoldal.hu/cikkek/nyitooldal/horoszkopja-elkesziteset-kerje-tolem....html

 

A HOLD

Első jel, hogy az erőlködés megy. Egy fedél alatt (élni) valakivel még akkor is, amikor a kezdeti vonzalom egyszer csak megszűnik.  Szinte minden pillanatban „látjuk” a jeleit – mindenki saját magán is – szeszélyesen állunk a másik dolgaihoz. Kíváncsiak vagyunk ugyan, hogy mitől van a túlérzékenységünk, megbízhatatlanok leszünk, majd  egyre inkább elveszítjük a népszerűségünket. Mindezt ki is lehetne mondani, de attól meg félünk. A Hold támadott állása a képletben jelzi – jegyenként másként – társunk iránt „beindult/beindulhat” a szemétkedés. Következik az átverés, és eltűnnek a tisztelet legapróbb jelei is. Ha a másik okkal, vagy éppen ok nélkül, de méltatlan is ez utóbbira, de/sőt még a családja is szítja – akkor ez (is) egy kivédhetetlen állapot! Pl. támadott Skorpió Hold esetében a lelki terror, a kíméletlenség, de az önmarcangolás is megteszi a hatását…

 

Megoldás: a pozitív lélek uralma segít még akkor is, ha e példa jegynél maradva ki kell mondani, hogy „nem megy tovább” az erőlködés. Segíthet a drasztikus „módszer”, de a seb idővel magától is kifakad…

 

A MARS

Második esetben jel az alpári, modortalan és leplezetlen viselkedés. Otthon, a családban ez úgy zajlik, hogy nem éppen a Kazinczy – díjért (szép beszédért) folyik a versengés. Nem! Támadott Mars a születési képletbenjegyenként másként – jelét adja (van kivétel!) a „képmutatásnak”, például gyermek sétáltatás közben mindenki füle hallatára lebunkózza mondjuk a fagyist, vagy leribancozza a neki nem tetszőt, és ehhez nem kell mondjuk a vasárnapi asztalnál ülni. Vagy éppen egy kollégájával kapcsolatban keveri a durvaságot, vélt szellemességgel. Pl. Mars a Rák jegyben rontásban áll „velejárója” a döntésképtelenség, gyakran költözésre biztatja a másikat, mivel „megromlott a légkör körülöttük”. Ezekkel az emberekkel nem lehet együtt élni, kutyája is csak azért van, hogy legyen kibe belerúgni. Hamar kész a zavar a családban és az otthonban.

 

Megoldás: pozitív érzések légköre segít, csak ismételni tudom e jegy esetében is, megint kellemetlen ugyan, de ha a szembesítés nem sikerül, hadd menjen!  E jegyben a romantikus lelkületűek tudják, saját bőrükön tapasztalják, hogy mindig „reménykednek”, hátha jó lesz,de ugyanúgy az  ellenkezője is…szólok, kutyából nem lesz szalonna!

 

A MERKÚR

Túlkapások  vannak a bizalom dolgában. Nincs a világon olyan ember, akinek ne lenne ilyen „ügye”! Itt van a legnagyobb képmutatás, mert senki nem mehet le a térképről, hacsak „ki nem vágják a filmből”, mert amúgy annyiszor lehet visszajátszani, ahányszor csak akarja, és közben a szöveg: „Hazudsz, és tudom bizonyítani is!” Pl. támadott Merkúr az Ikrek jegyben is hozza magával ezt annak az életében, aki önmagáról rántja le a leplet azzal, hogy  mindenbe belekotnyeleskedik és felszínesen áll hozzá azokhoz a kérdésekhez, ami két embert összeköthetne. Az önmagával és másod magával vitatkozó ember szánalmas és keserves próbálkozása a bizalomért, de erre ugyan kinek van ideje, és főleg idegrendszere. Szóból ért az ember, és az már a (le)bukás!

 

Megoldás: a  pozitív gondolat és a szó ereje az orvosság. Ez az a helyzet,  amikor „jelet” várunk valakiről, de mi magunk is látunk, értünk már  annyit a szóból: „Alea iacta est” („Kocka el van vetve”); vagyis ha már megtörtént a dolog, akkor arra már mentség nincs, kár az összes süketelésért!

 

A JUPITER

Közöny. Minden (pár)kapcsolatban, de magában az életben is ez az egyetlen olyan negatív szó (viselkedés-minta), amire nincs magyarázat. Legyen ez munkahelyen, vagy az utcán járva-kelve, a közöny, a nemtörődömség öl. Jelek tucatjai mutatnak arra, hogy krízis, vagy katarzis közepette (a kettő nem ugyanaz!), egyszerűen elmenni a másik, főleg a szerető (szerethető) társ mellett – kész gyilkosság! Sérült Jupiter a születési képletben az életrevalóság első pillanatától, és most először említem ez a „igazságtalanságra született” állapot lesz/lehet!  Itt, pl.: a VII. Házban van a jelzés, hogy túl sok a negatív kapcsolati, közösségi komplikáció, megbízhatatlan viselkedés az élet-, és részestárs felé, így a bizalommal való visszaélés egyenes úton vezeti őket a bíróság elé. Természetesen, mindezek hátterében a mérhetetlen közönyösség áll, aminek az oka nem kideríthetetlen…

 

Megoldás: tisztesség! A horoszkópban az van, ami látszik, és nem az, amit látni szeretnénk. Itt és most, aki értője és élvezője az asztrológiának – ez nem jósda – és látja, olvassa, felismeri, hogy „gáz van”, tehet és tegyen érte, hogy mindez ne így történjen, ahogy mások esetében (eddig), de ez nem szentírás! Az asztrológia a lélek gyógyszere, és ha kiderült az igazság, az egyben adja a lehetőséget is…

 

A VÉNUSZ

Együtt (nem)lét! Amikor már eléggé egyértelművé válik az „Ádám -vagy akár Éva - hol vagy, merre csavarogsz?”- e földi paradicsomban, akkor joggal merül fel a kérdés: miért is vagyok együtt a másikkal (vagy éppen miért nem?). Belefér-e az időmbe? Miért nincs rá időm? Jelen írásban a  téma, a „lelépni” állapot, vagyis amikor annak a  jelei mutatkoznak, hogy már semmi szikra! Se egy telefon, se egy ölelés, se egy simogatás, se egy jó szó, kell a pénz, és az „agyondolgozás” valójában menekülési fázis: páros magány szindróma! Ez is kimutatható? Igen! Pl.: (támadott) Vénusz a Halak jegyben szórakozni vágyó és a szerelemben olykor szertelen attitűdök, a közönségességgel vegyítve „jó érzéke van ahhoz”, hogy mikor, mit és hogyan is tegyen tönkre. Egy intim pillanatot, vagy akár sok más szerethető kapcsolatot is. 

 

Megoldás: szeretet! „Mentségére” lehet felróni a Vénusznak, hogy pozitív bolygó, de amikor ki akar szállni a buliból nem válogatós. Férfi horoszkópjában a női ideál ez esetben szereptévesztések sorozata. A női képletben pedig kiválóan eljátssza azt a szerepet, amivel – nem szép kifejezés – könnyen megutáltatja magát, és tudattalanul is felvehet olyan szerepeket, hogy az együttlét csupán egy álca…

 

A SZATURNUSZ

Kiesik az irányítás a kezéből. Ez az a fázis, amikor váratlanul olyan veszély helyzet van a kapcsolatban, amikor a hezitáló „kap egy gyomrost”. Ez „a derült égből villámcsapás” az én olvasatomban. Már-már megoldottnak látszik a dolog, mert valami (pozitív) mindig történik, és a sors nagy rendező. Eddig nem „szólt”, de számon tartotta a bűnöket, és amikor senki se várja, lecsap. Támadott Szaturnusz a születési képletben teljesen mindegy milyen jegyben, vagy házban. Az addig erősen kételkedő úgy véli, megúszta a korábbi stikliket, és olyan élethelyzetet teremt  a megrekedt számára, hogy nem engedi el a párja kezét. Olyan érzelmileg (erkölcsileg) kivédhetetlen helyzetet teremt, hogy lehetetlen lelépni, mert mit mondanak a népek, hogy épp most!? Egyszóval menne a kedves, de képtelenség, és ki tudja meddig tart ez az állapot, vagy áll elő (belerokkanásig).

 

 Megoldás: szabály az szabály! Keresem a megfelelő kifejezést az egyszerűsítésre, végtére is nem az a szándékom, hogy ártsak, hanem  felhívjam a figyelmet erre a helyzetre. Tehát a szabály: ne hibázz! Ha pedig mégis, akkor valójában lehet számolni a következményekkel. Tudok esetet, amikor a Szaturnusz jót tett azzal, hogy a szakítást segítette. A  kivétel erősíti a szabályt”, de senkinek sincs az megírva, hogy ezzel jól is járhat…(a jó is relatív, nézőpont kérdése)

 

A NAP

Minden, mindennel összefügg!  E témában tudósok, és e kérdés tudománya „kitalált” már ezeregyféle mesét, csak egyet nem! Mégpedig azt, hogy a Nap elől nem lehet elrejtőzni. A Nap az asztrológiában is „kivilágítja” a helyzetet, és a hét fogást is könnyedén kideríti.  Ennyi volna? Eddig feleslegesen szóltam volna? Nem! Senki nem mondhatja:  nincs hozzád semmi közöm! Pl.: asztrológiailag Nap az Oroszlán jegyben, és támadott, szeretőnek lenni azt jelenti, élettel telinek és mindenre képesnek kell éreznie magát. Ha nem, akkor ezzel az emberrel nem lehet együtt élni, pontot kell tenni a kapcsolat végére.

 

Megoldás: őrizze meg önmaga és a másik emberi méltóságát! Egyáltalán nem baj, nem katasztrófa és szégyen, ha nem jövünk ki egymással e földi életben. De legalább ne ártsunk, és ne szégyenítsük meg a másikat! Lehet, hogy mindez 3 percig iszonyatosan fáj,majd 3 óra kell ahhoz, hogy visszatérjen a normális vérkeringés, 3 nap alatt mindenki úgy érzi, a világ esküdött össze ellene, majd  pedig 3 év eltelte után visszaút keresése az emberek felé már sok(k) egy egész életre…Miközben csupán 3 perc elég lenne kimondani igen, vagy nem!

 

Mindenkiben ott a félelem, még ha nem is beszél róla, hogy mindez csak vele ne történjen meg! A többség meg  úgy gondolja, tudja, erre nincs „hiteles” útmutatás. Most (is) mondom, ez így nem igaz. Mindezt már előre lehet tudni, csupán egy kis odafigyelés kérdése. Tudásom és tapasztalatom birtokában most közre adom, miként kell(ene) az egymás iránti tisztelet jegyében megőrizni a bizalmat,hogy megmaradjon a kezdeti jó irány amerre elindultak és sikeresen haladtak a most éppen válságba került érintettek…

 

Ebben az esetben is érvényes az az alapszabály, hogy aki tudja a születési Skorpió Nap jegye mellett, ezen ascendens, vagy a Hold csillagjegyét, bátran vegye bele az értékelés során éppen az adott napon is.

 

Az írás Steiner Gergely szellemi tulajdonát képezi, amelynek részben vagy egészben való közlése a szerző engedélye nélkül tilos.

Információ:

s.gergely@t-email.hu címen, vagy +36-30-9391-338 telefonon

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.