Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


CSONT GAZDAGOK

2013.08.06

 

gazdagsag.jpg

 

CSONT GAZDAGOK

Irigyelt (vagy meglehet a csóróknak gyűlölt) emberek, akik csont gazdagok, éltek és élnek ma is közöttünk, majd fognak is. Mi emberek arról vagyunk híresek, hogy egyeseket így a pénzük szerint ítéljünk, vagy különböztetjük meg. Ismerünk belső tulajdonságokat is, de egyénileg sem érdekel bennünket az övéik, ha úgy tetszik „csont gazdagokat” sem érdekli a mi(lyen is a mi) belső tulajdonságunk…

Kitaláltuk, hogy kinek jut állójegy, és kinek VIP-jegy egy karéjban. Van olyan is, „okos enged, szamár szenved”! Továbbá, hogy: én nem vagyok olyan (csóró), mint ő(k)! A szerelemben is az erősebb kutya... Nekem több alkalmazottam van, neked „csak” egy. Ha nekem nincs annyi, amennyi, akkor pedig kénytelen vagyok engedni (nem szívesen, de ez a „szabály”). Ennek összes tudatában tudni illik, így illik, hogy hol is a helyünk a Földön – ez van teljes békességben, egyetértésben

Reinkarnációt hirdetőknél dívik – nem az a kérdés én hiszek benne, vagy sem – most ebben a témában talán „véletlenül” sikerülhet néhány esetben azonosítani is azt a személyt, akinek életkörülményei és a jelen élethelyzete részletesen egyezhet a jelen esetben is. Azonban még ennél is tovább megyek és feltételezem, hogy a különböző csont gazdag emberek valamiképp összefüggésben lehetnek az általam „újra” kikeresett időben, és pontokon. Az sem fontos, e pillanatban igaz-e léteznek, vagy sem, maradhat ez is titokban: pénzes úgy se beszél, kutya meg így is ugathat.

 

jacob-fugger.jpg

Első csont gazdagom JACOB FUGGER, aki született AUGSBURGBAN, 1459.03.06-án. Kikerestem a születési idejéből, hogy melyik lehet az a nevezetes pont (bolygó), amelyik utal a csont gazdagságra. Nos, a PLÚTÓ 17°11’- en ®-ban, az Oroszlánban a születése évében feketén-fehéren egyértelművé tette számomra mindezt. Valamit tudni kell, hogy a Plútó szó jelentése – kevesen tudják, latinul - „gazdagságot” is jelent. Az Oroszlánban a jegy „kulcsszavaival” összekapcsolva erre becsvágyat, jó szervező és ragyogó adottságokat is „csatolt”.

 

Ismerkedjünk meg dióhéjban kiről is van szó, és pár dolgok fontos lesz kiemelni. 1459. március 6-án született egy sokgyermekes augsburgi családban. Apja, aki szegény falusi takácsként költözött Augsburgba, őt és egyik testvérét egyházi pályára szánta, míg a többiek a családi vállalkozásban kaptak feladatot. Jakab az atyai akarat előtt meghajolva kolostorba vonult, de mégsem lett belőle pap, mert néhány év múlva az egyik elhunyt bátyja helyét át kellett vennie az üzemben.

Fiatalkorában már a pápával alakított ki kereskedelmi kapcsolatokat. Ezután minden energiáját a nemzetközi kereskedelmi kapcsolatainak a kiépítésére fordította. 24 évesen egy innsbrucki üzemük irányítását vette át, és egyedül volt felelős. Alig telt el tíz év már az érckereskedelemben is érdekelt lett. Pénzügyi és banki tevékenysége következtében az 1510-es évek elejére a Fugger-bankház Európa egyik legnagyobb bankjává vált. Egy évvel később egyedüli örökösként Fugger Jakabra szállt minden Fugger vállalkozás irányítása 52 éves korára.

A pénzszerzésen kívül karitatív tevékenységet is folytatott. Az augsburgi szegények számára szociális házakat építtetett, melyek éves bérlete csak jelképes lakbér volt. Ennek köszönhetően az augsburgi szegények között nagy népszerűségnek örvendett. A város szegényeinek épült lakások hat utcában 250 családnak adtak otthont.

Az alapítólevél szerint csak augsburgi születésű, katolikus, jó magaviseletű házasemberek találtak szállásra a Fuggerei-ban. Az egyetlen kikötés csak az volt, hogy a neve alatt, mint „Fugger –család” tagjaiért a bérlők naponta elmondjanak egy-egy miatyánkot, üdvözlégyet és hiszekegyet. A "Gazdag Fugger"-ként emlegetett bankár utód nélkül halt meg 1521-ben, így vagyona unokaöccseire szállt.

Korábbi írásokban említettem, hogy előszeretettel „vizsgálom” a képletben a Charubel jelet, ami egy „képet” (látomást) ábrázol: „A nagy Lambda” lett. 360° egyike, és a jelentése a következő: átlagon felüli egyéniség. Születhet alacsony sorban is, de magas állásba is kerülhet. Az élete tele van harccal és küzdelemmel. Ifjúságában, és a kezdeti próbálkozásaiban nem figyeltek fel, de később a bátorsága és vállalkozó kedve megbecsülést szerzett számára.

Ennyit erről, hogy tudjuk, kiről van szó, és miután emberek jönnek-mennek, azaz születnek és elhaláloznak, a pontok változatlanok. Vagyis, a jelen időszakban 1949. XII. 26-án is az a jelentése, mint volt 1456. március 6-án a Plútó „ugyanoda” került, és akkor is születtek emberek valahol Európában. De van itt Valaki, esetleg egybeesések folytán ilyen képességekkel van felruházva most. Jár-kel köztünk, hisz „fiatal”, nemsokára lesz 64 éves, vajon ki lehet ő, de hogy van, az biztos!

JELEN IDŐ

Pontosabban 1949. XII. 26-án állt is a PLÚTÓ 17°11’-en ® -ban állt, és a „jelek szerint” neki is ebben a mértékben hasonló lehet az életpályája, vagy legalábbis megközelítőleg, akár még Magyarországon is él(het). Ha nem, annyi baj legyen…

Vajon egyáltalán létezik-e, és ahogy a reinkarnációt „hirdetők” mondják, vajon hol is született újjá ebben a földi megtestesülésben? Vajon ő is alacsony sorban született, és milyen szerepet szántak neki a szülei első nekifutásra, amit egy katarzis folytán félbe kellett hagynia?

Csak ő tudna erről beszélni, hogy szerettei körében ez az ember szintén bír a nagy elődjéhez hasonlóan gondoskodás és a segítségnyújtás képességével, és a természetének része, aki önfeláldozó „típus”, és „csont gazdag” is? Vajon lett-e családja, testvérei is, vannak-e utódjai? Gondolkodására a céltudatosság jellemző? Neki is az intellektusa hagyománykövető, szabályteremtő és törvényekhez alkalmazkodó? Vajon ő is mindig a célt tartja szem előtt, és rendszerint a célok vagy a karrier érdekében teremt kapcsolatokat?

Nála is érvényes, ahogy a Rugger-család esetében a tájékozódása eszközkeresés, tanulása kőkemény önnevelés? 1949. XII. 26-án született emberünk, talán „csont gazdag” neki is hamar felnőtt feladatokat kellett végeznie? Maradjunk annyiban, hogy itt van köztünk, és mindenkivel megesik olyasmi, hogy fogalma sincs, mit tudhat, a születési ideje milyen meglepetéseket tartogat! Aki magára ismer, és elégedett, aki nem, annak minden bizonnyal más feladatot szánt a Sors!

 jean-baptiste_colbert.jpg

 

Második csont gazdagom JEAN BABTISTE COLBERT, született REIMSBEN, 1619.08.29-én. Ő esetében is előkerestem azt a nevezetes pontot (bolygót), amiből kiindulhatunk a kérdés tisztázására. Ez esetben más bolygó, a Neptunusz 8°06’ Mérleg jegyben utal arra, hogy itt egy csont gazdag emberrel volt dolguk anno, ahogy most is, ha körbenézünk az előző fejtegetéshez hasonlóan. Ebben az esetben a Neptunusz jelentése, pénz esetében kiváló kulcsszava van,megfoghatatlan”!

Jean-Baptiste Colbert 1658-tól Seignelay márkija francia államférfi, és gazdaságpolitikus, és csont gazdag. Nahát! Ismét a személyes történelmét nézzük át. Kereskedő család sarja. Már húszévesen miniszteri titkár, a napkirály udvarába. Egy bíboros ajánlotta be, miután sikereket ért el az ő személyes vagyonának kezelésében. Elég fiatalon, 1661-től állami pénzügyek intendánsa, majd tulajdonképpen pénzügyminiszter volt 1683-ig.

Gazdaságfejlesztési programja révén országa (francia) Európa vezető hatalma lett. Megreformálta az adórendszert, kiterjesztve az adózók körét, egyben csökkentve a közvetlen adókat és növelve a közvetettek mértékét, de szigorítva az adóbeszedést, mivel a királyság pénzügyeinek megszilárdítását tekintette céljának. Nevéhez fűződik az Új-Franciaország gyarmat létrehozása érdekében ösztönözte a kivándorlást Kanadába, és tengerészeti miniszter is volt. Gazdaságpolitikáját colbertizmusnak is nevezik – ennyit róla!

Nála is a Charubel jelre rácuppantam: „Magas hegy tetején vezető ösvényen álló férfi. Az ösvény egyik oldalán egy meredek szikla, a másikon egy mély szakadék. A férfi vörös zászlót tart a kezében, és ezzel integet a szikla felé váltató lovascsapatnak.” Szokás szerint itt is rágjuk át a jelentését: nagy előrelátással, körültekintő képességgel rendelkező megfontolt ember. Ott is megtalálja a hibát, ami fölött mások elsiklanak. Kiváló kritikus és kitűnő analitikus.

JELEN IDŐSZAK

Valahol Európában 1974. XI. 12-én született Valaki, és a Neptunusz újra a 8°06’-en áll, mint a márkinak! A „jelek szerint” neki is ebben a mértékben hasonló lehet az életpályája, vagy legalábbis megközelítőleg, mondhatnám akár még itt Magyarországon is él(het). Ha nem, annyi baj legyen…Biztosan létezik ő is, élő hús-vér, és valós személy most is, ahogy a reinkarnációt „hirdetők” mondják, és született újjá e földi megtestesülésben hasonló céllal.

Az itt a kérdés, hogy államférfi-e, vagy pénzügyminiszter-e? Annyi biztos, innen nézve, e napon született egy (új csont gazdag) „megfoghatatlan” emberrel van dolgunk, és ösztönösen keresi a kompromisszumokat a kapcsolatokban. Jóindulatú és rokonszenves jellem is lehet, aki kitűnően analizál, vagy kiváló kritikus (akár ellenzéki, vagy bent van a kormányban), ahogy a márki is anno. Olyan valaki még, aki kedveli a társaságot és a művészeteket, vagy épp egy pénzügyileg is menő sportágban utazik.

Elképzelhető, a jelen életében olyan zászlót lobogtat, hogy észrevegyék és csapatostul a segítségére sietnek, persze anyagilag sem mellékesen célból. Legtöbben arra várunk, hogy a szerencse segítsen rajtunk, neki ez természetes lett. Ő tudja, vagy sejti, hogy a szerencse nem rajta kívül van, neki magának kellett azt megalapozni. Ha köztünk él, és valóban csont gazdag, vagy „csak sima” politikus, szerencsés emberként általában hinni tud a körülményei kedvező alakulásában. Erőt ad neki az optimizmusa, támogatja mások lelkesedését, a szerencséjének is van értelme az életben (jókor, jó időben, jó helyen lenni). Tegye fel a kezét, hadd lássuk…

 

amscel.jpg

Utolsó csont gazdag emberem AMSCHEL ROTHSCHILD, született FRANKFURTBAN, 1744.02.23-án, aki a helyi gettóban alakított ki egy kis pénzváltó helyiséget, és innen kezdve alapította meg a XIX. század leghatalmasabb bankházát. Frankfurt ma is a német pénzvilág központja, ám 260 évvel ezelőtt még nem lehetett sejteni, hogy a pénzváltásból, később pedig a váltóleszámítolásból, majd a banki tevékenységből busás haszonra lehet szert tenni, ma ez természetes.

Maradjunk az ő korában, I. Vilmos hesseni választófejedelem szolgálatában állt, aki nem mellesleg Európa legnagyobb hitelezői közé tartozott. Államának polgárait ugyanis katonának adta el Angliának, így a hesseni német zsoldosok harcoltak például az amerikai függetlenségi háborúban, brit oldalon. Sok volt a „munka” ezzel, és az érmegyűjtő és ószeres (csont gazdag) hősünk be tudta hízelegni magát a hercegi udvarba, és hamarosan kulcspozíciókba jutott, és a herceg értékpapír-ügyleteinek jelentős részét ő intézte…

Család egyre csak bővült, öt fia lett, akik Európa nagy részébe szétszóródva intézték apjuk, és a választófejedelem pénzügyeit. Így adódott, hogy a „francia” Rothschild nagy segítségére volt a I. Vilmosnak, mert buzgó franciák mindent felforgattak, amikor elfoglalták Németország nagy részét, hogy megtalálják a hesseni választó mesés vagyonát, amelynek csak a hírét hallották. Ám a bonapartisták hiába kutakodtak, csak a hír maradt az övék: Rothschild fivérek ki tudták menekíteni a francia megszállási övezetből a hesseni választó pénzét.

Időközben az „öregnek”, az egyik fia, az angol Rothschild – Napóleon szabályait kijátszva – beindította a földrészekre kiterjedő csempészetet. Angliából és a brit birodalom távoli zugaiból is indított hajókat, amelyeket az elvileg tiltott övezetbe, a kontinentális Európába juttatott el. Mindez óriási hasznot hozott, még idejekorán kiszálltak a kissé ingoványos üzletből.

Pontosabban, mindezt olyan ügyesen tették, hogy maga Napóleon is hagyta a tranzakciókat, nem is sejtve, hogy a Franciaországon átutazó aranyszállítmányok későbbi, waterlooi legyőzőjének szánt küldemények…

Ekkor azonban az „öreg” már utolsó napjait élte. 1812. szeptember 19-én elhunyt Frankfurtban. Fiait a hesseni herceg nemesi rangra emelte 1817-ben. Ezt jutalmul kapták azért, mert a legnehezebb időkben is hűek maradtak a választófejedelemhez, s főleg azért, mert még Napóleon ellenében is megőrizték a pénzét…

Ismét a „jó öreg” PLÚTÓ 19°10’ ® Skorpió jegyben a hunyó a csont gazdagság jelölője. Miután elején írtam róla, kár szót szaporítani rá. Fogjunk hozzá a Charubel képhez: „Egyik kezében mérleget, a másik kezében kardot tartó férfi.” Pillantsunk rá a jelentésére: „Igazságos, de túlzottan szigorú.” – az üzenete, jöhet az, akkor mi van most ebben a helyzetben!

JELEN IDŐSZAK

1991. III. 30-án a Plútó újra a ® 19°10’-en állt, és az ekkor születettnek is „jelek szerint” neki is hasonlóságot lehet felfedezni, ha „felfedi magát” (majd bolond lesz kiadni a munkaadóját). Még, akár Magyarországon is él(het). Ha nem, annyi baj legyen…legyen vele boldog!

Tehát e világban már ő is létezik, valós személy, aki végzi a dolgát, és idővel születnek gyermekei, akik a környező országokban osztják az észt, és amikor kell, egységben lépnek fel a veszély elhárítása érdekében. Talán egy nemzet, vagy egy uralkodó, államfő is velük menti meg a vagyonát, amiért jutalmat fog kapni.

Talán lehet egy egyszerű pénzváltó, vagy ki tudja egy számítógépes szakember, akinek bekattan valami, és odaáll(t) egy hatalmasság elé, hogy volna pár ötlete itt, ebben a szektorban. Szép lassan lépeget felfelé a ranglétrán, és rizikót is mer majd vállalni, de a cél szentesíti az eszközt- Miért ne? Aki mer, az nyer! Fogalmam sincs, itt ki ő, talán Kovács, Szabó, Horváth, vagy Lakatos, nem mindegy? Kint lehet akárki ki is, az meg végképp nem érdekel, mert nem ekkor születtem én sem…

Összegezzük, a jelen életében neki „gyárilag” alapvető meggyőződése, hogy amit szeretne elérni, erős akarat által képes megvalósítani. Úgy gondolja, a siker utáni vágya abban rejlik, hogy azt csinálja, amit akar, amit a társadalom megenged neki. Természetesen, ez, teljesen nem így van. A sikere a cselekvés szabadságában van, és bőven van ideje megtanulnia erőit kezelni, és irányítani. Ő biztosan nem veri nagydobra a dolgot, és épp ő lenne a „csont gazdag”, ha igen, ez is ki fog derülni…

Teljességhez tartozik, a „profi elemzők” jól tudják, értők és élvezői az asztrológiának, hogy ez az egy pont „kevés” az üdvösséghez! Vagyis, én is azt emeltem ki, amelyik „ordít” a születési képletükben, amivel jó tudni - én itt is kellően foglalkoztam vele - volt még plusz 2-3 konfiguráció az ő esetükben megerősítette a valóságot, amit az életük is igazolt. Vagyis, aki hozzám fordult, legtöbbnyire nála is kellően „körbejártam” őt, és tudtam biztatni a tehetsége kibontakoztatásában, az önbizalma megerősítésében. Volt olyan is, akinek tudtam olyat is jelezni, és ha úgy tetszik „bejött”, anyagilag jelentősen elmozdult a már kellemetlen (negatív) holtpontról…

 

Az írások Steiner Gergely szellemi tulajdonát képezik, amelynek részben vagy egészben való közlése a szerző engedélye nélkül tilos.

 

https://steinergergely.eoldal.hu/cikkek/nyitooldal/horoszkopja-elkesziteset-kerje-tolem....html

 

s.gergely@t-email.hu címen, vagy +36-30-9391-338 telefonon skype: steiner.gergely

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Budapest

(Zsuzsanna, 2013.08.07 11:44)

Jók ezek a történelmi visszatekintések! Még! Még!!!!! Esetleg lehetne "Rómeó és Júlia" történeteket keresni, vagyis a nagy szerelmek újra egymásra találnak-e? Pl.: Richard Burton és Elizabeth Taylor, vagy Latinovits Zoltán és Ruttkai Éva.