Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


AZ ÉN HETES SZORZÓTÁBLÁM (IS)

2015.06.08

Képtalálat a következőre: „szorzótábla”

ELÉG, HA A HETEST TUDJA

Mit is? A szorzótáblát! Miért is?

Mert hét éven belül mindegyik év, kérlelhetetlenül (jó és rossz egyaránt) egy-egy bolygóhoz kapcsolódik. Akinek jó az emlékezete, most meditálgathat rajta, hogy mi is történt az ő saját hétéves ciklusaiban.

Kellő önismeret birtokában gondolkodjon el azon, mi ragyogta be eddigi életét? Ne szégyellje, ha a jót és szépet keresi benne, legalább hét évenként!

Mivel az írás az én 63. születésnapomkor íródott, így a saját példáimon igyekszem közelebb hozni a megértést. Aki pedig jól figyel(t), ugyanígy elvégezheti a saját hét évenkénti számvetését. Könnyebb helyzetben van az, akinek csak a hetes szorzótábla elejével van dolga. A 9x7 év már okozhat némi emlékezetkiesést wink.

 

 Hamvas Béla szavaival:  

„Az életnek nem célja, hanem értelme van”

 

1. év a NAP éve(i) az első évem , amikor beragyogtam szüleim életébe és már életem első (baba)kocsijában ülhettem. A hüvelykujjamba kapaszkodva megtanultam járni, maradéktalan örömöt okozva önmagamnak, derűs perceket szerezve környezetemnek. A második hetes évemben – már 8 évesen – volt saját biciklim (majdnem csak, mert egy rokonomé volt). A harmadik hetes évben az első kismotorom – 15 évesen -, ugyan Édesapánké volt (tehát megint, csak majdnem az enyém), de (segéd-motoros) jogosítvánnyal már rendelkeztem. A Nap évei a kreativitásról, a különböző alkotó tevékenységekről szólnak, továbbá a művészetekről általában, valamint a tanításról, tanulásról – 43 évesen diplomáztam le e témából, pl. -, nevelésről. A saját életében/életéből keresse meg ön is a vállalkozásai, és annak kockázatai felemelő, vagy más jellegű élményeit.

Most gondolkodjanak el, mi ragyogta be az első éveket: 1.8.15.22.29.36.43.50.57.64.évünk

Én 1950-ben egy évesen...

2. év a HOLD éve(i) a második évem, amikor már mindenkit ismertem a családban, megjelent az első nő az életemben (húgom), majd a 9. évemben a második - húgommal azonos keresztnevű osztálytársamnak -, akinek szerelmem jeléül odaadtam egy radírt, és egy ceruzát. 16. évemben már egy csók is csattant, azt pedig csak én tudhatom ki, s hogyan került érzelmi holdudvaromba. Az évek során gyakran foglalkoztat bennünket az eredetünk, a múltunk kérdései, és ez elsősorban a szülői házra, az édesapára vonatkozik. Kevéssel 30. évemen túl Édesanyámtól, majd 65 éves voltam, amikor Édesapámtól kellett végérvényesen elbúcsúznom. Sokan szembesülnek más jellegű sokkszerű élményekkel, pl. az otthonnal kapcsolatos kérdésekben: egyedül, vagy kivel és hogyan is? Előtérbe kerül az öröklött tulajdonságok és képességek kérdése, megjelenik: a hogyan tovább?

Most gondolkodjanak el, mi ragyogta be a második éveket: 2.9.16.23.30.37.44.51.58.65.évünk

 

3. év a MERKÚR éve(i) amikor közeli-távoli rokonok, barátok, haverok jönnek-mennek, és eltávoztak az óvodában, majd az életemből, és már más hangokat is hallottam szeretteimén kívül 10. évem emlékezetes volt, amikor szétválasztották az iskolánkat (fiúk és a lányok külön-külön), és mehettem újra ismerkedni. 17. évem, megint egy iskolaváltással járt, és költözéssel annak rendje és módja szerint új barátok, iskolatársak lettek. Senki nem hinné el, de így igaz, 24. évemben sem történt másként (új munkatársak). Minden (jó és rossz) szó(beszéd), írás megmarad(t) ezekből az időkből nálam (is), ahogy mások életében sem különben. Barátoknak, kedves rokonoknak és szeretetnek hitt emberek vallanak, vallottak színt, mégpedig akarva-akaratlanul és már-már finoman szólva sem elkendőzve. Tágabb értelemben hasznos és haszontalan mozgásokat fedezhetünk fel az életünkben, pl. közeli kis utazások (pótcselekvések). Fontossá válhatnak a testvérek, vagy unokatestvérek, a rokonok, szomszédok ügyei, vagy akikkel napi kapcsolatunk van. Hidegen–melegen bizonyos dolgok mélyebb tisztázásának az évei ezek. Az okmányokat és szerződéseket, ideértve még a szóbeli szerződéseket is, megfelelően kell újra és újra elrendezni úgy, ahogy a képletünkben születésünk pillanatában áll: jól, ill., rosszul.

Most gondolkodjanak el, mi ragyogta be a harmadik éveket: 3.10.17.24.31.38.45.52.59.66.évünk

 

4. év a VÉNUSZ éve(i) Ez a gyarapodásról szól(t), amivel minden esetben vele „jár(t)” a vágyódás testileg, lelkileg, érzelmileg egyaránt,de a magam és mások önzése is. Nem sorolom fel életem állomásait, csak szeretnék rávilágítani a hétéves ciklus lényegére, értelmére, valamint, hogy mi célt szolgál ez a folyamat, amely nem szakad, szakadhat meg egy embernél sem. E bolygó és ezek az évek mutatják a pénztől való függőséget és elengedésének képességét. Az általa okozott problémák és örömök, illetve a tehetség és képességek kifejezője a Vénusz évei. Hangsúlyozom itt is annak a jelentőségét, hogy aki tudja, hogy ez a bolygó miként áll a születési képletében – harmonikus planéta, elviekben nagy „kárt” nem tesz/tehet – és ha mégis bosszantó élményekkel társul, elképzelhető, kevesebbet aggódik majd azon kit és mit szeretett volna megtartani. A veszteség az egészséges felszabadultság érzését is adhatja. Ugyanakkor ha pozitív, akkor – nem szeretem ezt kiemelni, de kell – gyarapodásban, bővülésben is gondolkodhatunk ez időben. Kinyílik a szemünk a társulások, tartós párkapcsolat, főleg a házasság témájában. Ezekben az években zajlanak a szerződések, a polgári peres ügyek nyílt ellenfelekkel, vagy ellenségekkel, amelyeknek kimenetele nagy iskola volt/lesz megint!

Most gondolkodjanak el, mi ragyogta be a negyedik éveket: 4.11.18.25.32.39.46.53.60.67.évünk

 

5. év a MARS éve(i) Ekkor másokhoz hasonlóan nálam (is) nyílt, és egyenes dolgok, a Mars „jelei” mutatkoztak meg. Többnyire elsietett akarat érvényesül(t), 26 évesen ingerültséggel járó eseményeket szült nálam (is), komoly fejtörést okozva, hitemet veszítettem el valamiben és valakiben. Korábban történt – marsikus jelenség ez is – 5 évesen egy (mandula) műtét, de a második, majd az összes éveimben komoly „érvágást” kellett megtapasztalnom. Mars mindenkinél mindig összefügg az irányváltással, a vagy-vagy állapotokkal. Itt történik egy rombolás úgy, hogy megint vissza kell(ett) térni (őszintén) az alapokra, és újra kell(ett) építkezni szinte a nulláról felállva. Nagy vízválasztó évek mindenkinél! Lényeges, hogy a Mars miként van jelen a születési képletben– nem harmonikus jelzőkkel illetett planéta – mivel gyorsan meghatározza a jellem erősségét és gyengeségét. A vitalitás és temperamentum kifejezője vizsgázik. A kellemetlen események megmutatják azokat a képességeinket, melyeken keresztül érvényesülünk a világban, és úrrá tudunk lenni a problémáinkon. Akiknél a Mars tűz jegyben – Kos, Oroszlán, Nyilas -, vagy tüzes házakban I. 5. és 9. Házakban van, azok felégetnek maguk mögött mindent, hogy az életútjuk kiegyenesedjen. Ha mások teszik velük ugyanezt, a lényegen nem változtat.

Most gondolkodjanak el, mi ragyogta be az ötödik éveket: 5.12.19.26.33.40.47.54.61.68.évünk

 

6. év a JUPITER éve(i) Mindig eljön az igazság pillanata, amikor a hatodik életévünkbe lépünk. Jómagam, aki eddig már 9x7 esetben szerencsésen megélhettem az iskolás kort, az élet (kemény) iskolájában „jó diák módjára” szinte minden esetben asszimilálódnom kellett. Ekkor találkoztam először álságos, hivalkodó (világi) dolgokkal. 34 évesen – előtte és utána is - meg kell(ett) tanulnom, hogy időnként közönyösnek (kell) lenni a kudarcokat nehezen megélő emberekkel szemben, de újra, meg újra megtanulni, hogy valamiben, valakiben hinni (is) kell (tudni). Itt és most is – a Jupiter éveiben - közvetlen betekintést nyerünk arról, hogy ennek a bolygónak milyen szerepe van az életünkben, miként is áll(t) össze bennünk a belső fejlődés képessége, a valakiben/valamiben elmélyedés. Az érdeklődésünk elvont-e, vagy életre való? Most van az, hogy az „igazság" nem az, aminek látszik, jogi értelemben a hatóságok nem egyenlő mértékkel bírálnak el bennünket. Ki és mit engedhet meg magának, milyen következtetéseket vonhatunk le egyes emberek moralitásáról, erkölcsi hozzáállásáról. Sokakban ekkor merül fel, egy hosszabb utazás és külföldi tartózkodás/letelepedés vágya, hogy el innen, de messzire.

Most gondolkodjanak el, mi ragyogta be, a hatodik éveket: 6.13.20.27.34.41.48.55.62.69.évünk

 

7. év a SZATURNUSZ éve(i) Mivel itt a hetedik évemben vagyok, esetemben 1956-ra esett az első hetedik évem (Szaturnusz). Mindenkinek szíve joga, hogy ebből mire következtet. Igaz, a személyes történetemről aposztrofálok – bár nem lehet különválasztani a világban történő eseményektől –, de akár tetszik, akár nem, ez akkor mindenki életében sorsforduló volt. Velem együtt vegyék sorra az egymást követő életeseményeket, hol, mikor volt rideg, megkeseredett. Magyarázatot kap a szürke hétköznapokra, de ebben segítségére volt, van és lesz a sorszerű, jellemes-jelmezes Szaturnusz, mert lehűt, józanságra, alaposságra tanít. Tekintsen bele mindenki, vajon miként aspektál e planéta a saját születési képletében, és a szerint érvényesül-e a világban. A jövő az irány, ez „a hajó orra". Ezek az éveink hozzák a felemelkedés felismerésének a képességét, hogy mit is hoztunk létre, vagy éppen ellenkezőleg…Ha mindaz amit eddig létrehoztunk – elismerés, rang, tekintély stb. -  a megelégedettségünkre szolgál, akkor a jövőben is képesek leszünk ugyanerre. Lényeges, hogy ebben a ciklusban (években) tudnunk kell mi is a valódi hivatásunk, mivel kell igazán (a jövőben is) foglalkoznunk. Itt dől el, hogy a nyilvánosság elismerése, sikereink, közszereplésünk látszat-e, vagy valóban a valóság tükörképe! Ekkor van/lehet, hogy akár még egy kudarc is elindítója lesz/lehet egy jobb sorsnak. Kitartás kell ahhoz, hogy valóban csak ennyi volt, és most eddig és nem tovább. De ez még nem a halál, mert ismét jön(nek)  a Nap éve(i) tiszta lappal, és minden kezdődik előröl!

Most gondolkodjanak el, mi ragyogta be a hetedik éveket: 7.14.21.28.35.42.49.56.63.70. évünk

 

Remélem ez a kissé személyes hangvételű írás hozzásegíti önt is egy hasonló számvetés elkészítéséhez. Velem együtt elmondhatja, ami az igazság része, hogy minden hétéves váltáskor sírunk és nevetünk egy időben, de remélem még fogunk is, én személy szerint már a 10x7. szaturnuszi években smiley

 

 

Az írás Steiner Gergely szellemi tulajdonát képezi, amelynek részben vagy egészben való közlése a szerző engedélye nélkül tilos.

https://steinergergely.eoldal.hu/…/varom-szives-megkeres…

Az én felfogásom szerint az asztrológia nem jósda, nem szentírás, hanem következtetés! Tőlem megtudhatja a személyes GPS koordinátáit, e mentén haladva miként érdemes csinálni bármit is!

2015.06. 10-én 7:00-tól a honlapomon már a megtekintés: 1903

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

veres.ibolya@gmail.com

(Ibolya, 2015.06.09 13:37)

Gergely!
Ez egy FANTASZTIKUSAN jó írás!!!!!!!!!!!!!!