Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


AZ ÉLETHELYZET, AZ NEM PROBLÉMA

2012.06.18

 2012.06.18

A Sors néha produkál olyan (élet)helyzetet, amivel sokan egyedül nem tudnak megküzdeni, mert az adott helyzetben csak a problémát látják. Vannak szerencsére, akik a problémát magát csak egy helyzetnek tekintik. A probléma csak annak az, aki ebből problémát csinál. Hogy nem voltam érthető?! Mi a különbség a probléma és a helyzet között? Most erről szólok!

Egy jó helyzetfelismeréssel kezdődik annak felfedezése, hogy cselekvőképesek vagyunk, aminek következménye a kezdeményezőképesség. A saját személyre szabott horoszkóp pedig egy kormánykerékhez hasonlóan segít a helyes iránytartásban. Mivel minden helyzethez kell lendület, a sebességet mindenkinek magának kell megválasztania. Az ön esetében most én ülök az „anyósülésen” – innét figyelem -, és már az első pillanattól tudom, hogy ki mellé is ültem. A célt én tudom, mert én ismerem, sőt tudom előre az „utat” (is)!

 

niagara-2.jpg

 

1.sz.kép

Ez is egyik szempont, amikor megkeresnek, hogy mondjam, mutassam a helyesnek vélt utat, miközben jó magam, az asztrológus is tartok valamerre! Ez tipikusan olyan helyzet, amikor a dolgok egybeesnek! Nem mindig, nem mindenkivel, s nem nekem kell mindig éppen itt is, ott is lenni!  Sokan a barátaikkal, a családtagjaikkal, néhányan a munkatársukkal oldják meg az adott helyzetüket. Többen bátran és határozottan szólnak: Ez végül is az én dolgom, nemde bár! – és nekilát helyzete megoldásának!

 Néha felteszem magamnak,de a hozzám fordulónak is a kérdést: Miért pont engem kért meg arra, hogy foglalkozzam a problémájával, amikor vagyunk elegen a „piacon”? Aztán magam megadom a választ: Mert, most ez a helyzet! Még akkor is, ha problémájának még csak a közelébe sem tudok kerülni, pláne egy az egyben megoldani!

DE az adott helyzetből adódóan tudok valamit - kiutat, irányt - amit más nem! Sajátos módszeremmel, tudásommal egyensúlyt teremthetek adott helyzetében, és onnantól már egyenesen (a vélt helyes irányba) folytathatja az útját. Hogy átérjen a túlsó partra, igaz nem egy kötélen a Niagara felett…

Ez a képhasonlat nem véletlen, kedvencem, mert számomra sokat mondó: Naponta jönnek a „kötéltáncosok”, akiket csak át kell(ene) kísérnem egyik partról a másikra. Vannak, akik évek óta kísérleteznek….eredménytelenül, de ez nem rajtam múlik. Senki helyett nem élhetek, nem „kötéltáncolhatok”!

Sok ember olyan szuggesztív hatással tudja a problémáját kivetíteni, hogy maga-maga is azt hiszi, hogy egy kötélen táncol, és sohasem ér át a másik oldalra. Pedig csak egy helyzetbe került, de olyan mélyen bele van ívódva, hogy minden ezen a helyzeten áll vagy bukik, és teljesen megfeledkezik arról: Ez csupán a külső, a látszat! A helyzet! A belső (ASC) mást akar, azaz tud mást, és lehetséges, hogy tán jobbat is!

                          

 

niagara-4.jpg

 

2.sz.kép

Szerencsés egybeesés, ahogy a képen (2.sz.kép) éppen fél térdre ereszkedve örökítették meg az átkelőt. A másik oldalról nem lehetett volna ilyent készteni, hiszen a Niagara fölött „járkál”. Ez olyan, hogy éppen az ascendens felé "néz", az Én Tudatra! A jelentése a horoszkópban: Magam ura vagyok!

És most vegye elő a családi fotókat! Kezdje az ősökkel! Aztán a közelmúlt felvételein nézze meg, kinek merre is irányul a tekintete. Sokat mondó ez még akkor is, ha a fényképész „dirigálta” a felvételt. Láthatjuk, hogy egy (ős)apa, vagy egy (ős)anya lénye elárulja a tekintetével, hogy anno ő maga hozta-e meg a döntéseket, vagy a „másik”, a párja, a családja a túloldalon, bárminemű külső okok miatt.

Amikor valaki először felkeres egy adott élethelyzetében egy (vagy több) problémájával: megtörtént az első lépés a kötélen! Tudva az ascendensét már ekkor biztosan tudom, kivel is van dolgom. Beülök az autójába (képletesen), és tudom, mire számíthatok a kormányt forgatótól. Azt azonban én sem tudom, hogy az utazás egy utcával arrébb ér-e véget, vagy messzebbre megyünk, és akár még vakációzunk is. A családi album valóságos kirakat, ugyanúgy ahogyan a horoszkóp is!

Pillantson mindenki a saját, vagy gyermeke óvodás, iskolás, érettségiző, esetleg a diploma osztáskori fotójára, máris tudja a tényállást. Mindezek alapja, a születési képletünk! Amikor önök bizonyos élethelyzetükben megkeresnek, azt sem tervezik előre. Jönnek, amikor eljön az ideje! Egy-egy fotó sem azért készül, hogy munkája legyen a fényképésznek, hanem van egy alkalom, egy kivételes helyzet, amit meg akarnak örökíteni. Sok tanulsággal szolgál, ha egy-egy rendezvényen, partin készült fotót értő szemmel tanulmányozunk. Mindenki feje állásából „leolvasható” milyen élethelyzetben van éppen. Következtethetünk, hogyan került ebbe a helyzetbe, és hogyan „viseli” ennek következményeit.

A horoszkópot sem érti mindenki, én sem tanultam a fényképészetet. Egyiket sem lehet csak úgy „leakasztani” a falról gyorstalpalóval, hangoztatni, hogy jó érzéke van hozzá, vagy jók a megérzései. Kell hozzá némi érzék (is), de az édes kevés mindkettőhöz.

Élethelyzet, amikor a világra jövünk, az is egy „horoszkópia”! Ha úgy tetszik a Teremtő jelölte ki, és adott hozzá egy „térképet”! A reinkarnációban hívők vallják, hogy ezzel az újjászületéssel újabb „helyzet” állt elő, most ez a feladat! Mások a szüléssel, a neveléssel, oktatással járó problémák közepette „halásszák” elő a: Most ezzel, mi is a helyzet? kezdetű problémafelvető kérdést.  Akik a problémában, újabb problémát látnak, az is egy helyzet, de ez már végképp nem az én problémám! A problémahalmozóknak, nem véletlenül, gyakran még én is „nehéz eset" szoktam lenni. Ez egy ilyen típus! Folytatom!

 

niagara-3.jpg

 

 

A munkahelyen készült fényképeken is van mit nézni!

Ha a fotón szemben áll, és jobbra tekint, akkor én innen megkérdezem: kérdezte már sajátmagától, hogy: Jó helyen vagyok-e ahol vagyok? Bármelyik kép nézegetése közben felteheti ugyanezt a kérdést. Megkapja a választ. Önmagával ellentétben cselekedett, mert a kinti, a külvilágnak akart megfelelni, vagy egyáltalán kinek is? Amikor már kiszállt a projektből, eszébe jutott-e, hogy hányszor lázadt az évek során, de a napi dolgok közepette nem vette észre, hogy tulajdonképpen alkalmatlan a feladatra. Nem beszélte meg a problémáját önmagával, amikor még időben lett volna. Eddig és ne tovább!

Különféle élethelyzetekben sokan elemzik a saját horoszkópjukat, hogy akkor most merre is? Olyan is akadt, aki a fotói elemzésekor megállapította, hogy szinte minden fotón balra fordult…és még most is….akkor én ki is vagyok, kérdezheti önmagától! (és én már ettől kivagyok, de az legyen én problémám).

Megállt az idő! – nála. Határozottan kijelenthetem ebben a helyzetben, hogy önző módon csak a saját hasznát nézte, s nem figyelt a másikra, másokra – ennyi! A horoszkóp alapján a születési képletből kiindulva minden esetben megbeszéljük a konfigurációkat. Majd a jobbra/balra nézés előnyeit. Ugyan a jó, és rossz életérzései egyaránt „visszaköszönnek” ilyenkor, viszont mindezeket felismerve bármelyik „kép" átlendítheti az aktuális holtponton!

A címre utalva, helyzete válogatja, hogy kinek mikor kell segítséget kérni egy probléma megoldásához. Kimondom, van olyan is, amikor már elkésett a kérdező, ahogy minden máshonnan is! Van olyan, aki éppen olyan szituációban van, hogy ebben sem vár többet, jobbat, ahogy önmagától sem! Ez sem probléma, hanem új-régi helyzet (egyéni szociális probléma a hivatalos elnevezése)! Van olyan, aki minden helyzetet mással oldat(na) meg, van olyan, akinek a helyzetét a pénz megoldja. Akinek nincs pénze, kétfelé osztható! Ha nincs úgy is jó, ha van, akkor „nem adom ki hülyeségre" hangoztatja én meg mondjam el neki ingyen?! Nemigen. Ez már az ő problémája. Akkor itt mi a helyzet?A segítő tudásnak ára van és sokaknál így lesz értéke is!

Sokan a vélt vagy valós meg nem értéstől szenvednek, problémájuk okát másban látják. Következetesen elmondom azt, hogy koncentráljon a jelen helyzetére, hogy megismerje jelenlegi, valós érzéseit! Az igazság az, hogy ez nem mindig megy, de folytatom! Ingyen van, amikor önmagán megfigyeli, mit érez akkor, amikor a pillanatnyi problémáján gondolkodik!

A kisebbség - legnagyobb csodálkozására - felismeri, hogy fél valakitől, amit, és akit nem is ismer igazán. És ez legtöbbször nem más, mint önmaga.Én ilyen lennék?!” – és rögtön ellenáll! Mindez a horoszkópjában is benne van, és a helyzet megoldódott – enyém biztosan, nem én vagyok az ő embere!

 

niagara-5.jpg

 

Ha a helyzet úgy hozná, szívesen találkoznék vele is a Niagaránál, hogy mit gondolt erről a helyzetről a „kötéltánc” előtt, alatt és után…

 

Az írások Steiner Gergely szellemi tulajdonát képezik, amelynek részben vagy egészben való közlése a szerző engedélye nélkül tilos.

 

https://steinergergely.eoldal.hu/cikkek/nyitooldal/horoszkopja-elkesziteset-kerje-tolem....html

 

s.gergely@t-email.hu címen, vagy +36-30-9391-338 telefonon skype: steiner.gergely

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.