Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ÁRULKODÓ PONT(OK) A MAI NAP TÜKRÉBEN

2014.10.15

OKTÓBER 16.

 

 

Szinte minden írásomban igyekszem útmutatást, ösztönzést adni az önismeret fejlesztéséhez azzal, hogy öntevékenységre szólítom, az arra igényt tartó érdeklődőket. Közös érdekünk, hogy minél többen felismerjék, hogy semmi sem történik ok nélkül.

 

Rejtély számomra minden alkalommal, ki, hogyan fogadja a saját kiértékelését, vagy önelemzését. Mosollyal nyugtázza, vagy egy beszédes taglejtéssel. Természetesen testre és zsebre mérten is más-más az eredmény

 

A most következő rövid, tömör és velős elemzés lényege: egyetlen apró kis „pont” kapcsán – Mérleg 23°-ánhárom olyan kis történetem adódott, amit bárki megélhet, ha….

 

Feltétele: október 16-ára essen a születési óra/perce, vagy egyszerűen a születési Nap pontja. A mundán horoszkópnál pedig végképp nincs akadálya az üzenet tágabb értelmezésének.

 

Vagyis: akinek október 16-án ezen a ponton áll az ascendense, vagy a születési Napja, vagy ami a világban történik e napon, illetve ezek lehetséges következményei (ascendens), esetleges vonzatai (mundán). Ezen tudás birtokában ma ön is betudhatja ennek, (a mai napra szóló) az életerejét!

 

Már jó ideje nap, mint nap azzal ébredek, hogy tudom, egyszer csak el fog jönni a legjobb, ami csak lehet ebben az inkarnációban.

 

Miért? Mert van, még 359°, és 17-én is egy (új) nap lesz, és annak is van bőven jelentése!

 

CHARUBEL-FOK:

MÉRLEG 23°

Tiszta csillagos, kék ég

 

 

Jelentése:Tehetséges jó képességű ember, aki nem tud sokáig egy helyben tartózkodni. Vándor, aki bejárja a világot…”

 

I. HÁZ (RADIX) jelentése: az ismert születési időre felállított képlet, amelynek az első, legfontosabb pontja az ascendens, és a pszicho-alapelemünk. Hatása kiterjed a fizikai és lelki alkatra, az egyéni vonásokra, az egyéni kezdeményezésre.

 

23° MÉRLEG ascendens jelentése: az adott személy lelki életében fejlődött ki az a fajta tudás, amivel – reinkarnációt hirdetők vallják – ezt a pillanatot választották ki terveik megvalósításához „belső motiváció” gyanánt. Egész megjelenéséből – belülről fakadóan - sugárzik, hogy jobb e világban mindenkivel kedvesnek lenni, mindenkire mosolyogni. Lelki békéjéhez elengedhetetlen, hogy zavartalanul, kellemes környezetben legyen jelen a mindennapokban…

 

 

Társ, társak nélkül – pszichésen főleg - nehéz az élet, az egyedüllét nem szórakoztató. Csak a teljesség kedvéért, ha e pontot (ascendenst), annak uralkodó bolygóját – Vénuszt - nehezítő fényszögek érik, megfelelési kényszere miatt nem vállalja önnön magát, a meglátásait, a sok alkalmazkodásban elvész a habitusa, és már nem is lehet tudni, ki is ő valójában…

 

HÍRESSÉG:

JOSÉ CARERRAS tenor. 1946. december 5-én született ZN 3: 00-kor Barcelonában (Szélesség: 41°23’ N és Hosszúság: 2° 11’ E)

JOSÉ CARERRAS tenor 23° és MÉRLEG ascendensű

Életpálya: tehetségét korán felismerték, öt évesen egy katalán rádióállomás adásában szerepelt, tizenegy évesen pedig fellépett a barcelonai Teatro Liceo színpadán. A gyermek szerepét énekelte Manuel de Falla Pedro mester bábszínháza című művében. Fiatal korában eredetileg vegyésznek készült, de hamar rájött, hogy inkább a konzervatóriumba szeretne beiratkozni.

 

José Carreras azóta is a világ leghíresebb operaénekesei közé tartozik. Két kollégájával, az olasz Luciano Pavarottival és a spanyol Plácido Domingóval együtt több koncertet adott a világ különböző városaiban,  Három Tenor néven. Első közös koncertjükre1990 nyarán a római Terme di Caracallában került sor, a futball-világbajnokság döntője előtt. José Carreras többször járt Magyarországon, kedvenc partnerei között ott találjuk Házy Erzsébetet, Andor Évát, Tokody Ilonát, Marton Évát és Rost Andreát. Több ízben kirándulást tett a könnyűzene műfajába is, Kiri Te Kanawával rögzítették hangszalagra Leonard Bernstein West Side Story című musicaljét. 1992-ben a barcelonai Olimpiai Játékok nyitóünnepségén spanyol kollégáival együtt fellépett, operaslágereket énekeltek nagy sikerrel.

 

 

23° MÉRLEG Nap jelentése: a Nap, mint maga a kezdőpont csúcsa azon a napon, vagyis óra/perc a napfelkelte idején van. A Nap egyben az a (Nap kelte időre számított) ascendens, természetesen kizárólag (mindig) október 16-án.

 

 

MÉRLEG Nap jelentése: amit másnap is megtehetne, azt nyugodtan el is halasztja. Gyakori hezitálások miatt csúszik a határidőkkel. Fizikailag szinte irtózik a szigorú szabályoktól, a fegyelemtől. Ki nem állhatja sem a mesterséges, sem a természetes határokat, korlátokat, kiváltképpen a határidőket. Gyakori, hogy nem képes egyenesen válaszolni. Örök íratlan szabály nála, hogy olyan szavakat nem mond ki, amelyekről biztosan tudja, másoknak fájhat, vagy kényelmetlenséget okoz. Kerüli a kínos helyzeteket, és addig tartja vissza az információt, ameddig csak tudja, vagy célzottan olyan szájába adja, aki képtelen lakatot tenni a szájára. Mérleg jegye a Kardinális minőséghez tartozik, de minden bántás nélkül, a leggyengébb láncszem ezek között. Elképesztő lendülettel vág bele mindenbe, de kitartása szalmaláng jellegű. Sokszor előfordul nála, hogy a feladatát megunja, félreteszi, és pillanatok alatt elfelejti mit kellett volna elvégeznie. Szinte rögtön új, más kérdést vet fel.

 

HÍRESSÉG:

MEZEI MÁRIA: 1909. október  16-án született Kecskeméten – elhunyt 1983. április 20-án Budakeszin

 MEZEI MÁRIA: 1909. október  16-án MÉRLEG Nap jegyű

Életútja röviden: édesatyja, dr. Mezey Pál, közjegyző, édesanyja Igó Mária a szülés következtében kialakuló gyermekágyi lázban elhunyt. A Tisza-parti városban jár iskolába, majd beiratkozik a szegedi Egyetem magyar-francia-filozófia szakára, bár kezdetben jogi érdeklődésének megfelelően a Jogi karon kezdi egyetemi tanulmányait. Mária otthagyja az egyetemet, ifjú férjét, és a fővárosba költözik, színésznek áll. Rózsahegyi Kálmán magániskolájába iratkozik be, és az Országos Színészegyesületben teszi le a vizsgákat. 1933-ban Pécsre szerződik, húsz pengő többletfizetségért. Lassacskán ráébred színpadi képességeire. 1939 nyarán színészi meghallgatáson vesz részt Párizsban, elnyer egy ösztöndíjat. Ám a világháború lezárja a határokat, nem mehet Párizsba, itthon kell maradnia a Vígszínházban. Hosszú út vezet a sikerekig. A háború után elterjed róla szóbeszéd formájában, hogy egy hisztérika, felléptetése kockázatos, szerencsésebb egy kevésbé sztár valakit szerepeltetni, a darab biztonsága érdekében. Talán ezért, talán más okból, de tény, hogy sokáig mellőzik. Kertész Sándor szíves invitálására, 1968. április 20-ától fogva látható, a Torontói Művész Színház színpadán előadóestjével, amely az "Életem története" címet viseli. Forró hangulatú esték, zsúfolt nézőterek Torontóban és Montrealban. Kanadai magyarok ünneplik őt. Sikerei fényében azonban elkövetkezik utolsó színházi premierje is, 1969. november 6-án, a Katona József Színház színpadán Both Béla rendezte Schiller darab, a Stuart Mária címszerepének lenyűgöző interpretációja. Ez pályájának egyik legnagyobb megvalósult szerepálma is egyben. Betegsége egyre gyakrabban jelent problémát. Az elmaradt előadások, és a Mezey körüli bizonytalanságok miatt a Madách Színház felbontja a szerződését. Visszavonul a színpadtól és nem tagja egyik színháznak sem. Második férjével, Lenbach Jánossal, budakeszi közös házukban éli zárkózott életét 1983.április 20-án bekövetkezett haláláig.

 

 

MUNDÁN-ASZTROLÓGIA : népek, országok sorsával foglalkozik. Magyarán ide sorolhatóak a természeti jelenségek (földrengés, cunami, stb.) és az időjárás változásainak feltérképezése is. A személytelen (profán) képletekben (intézmények, népek, államok horoszkópjában) az asztrológiai elemek új jelentéstartalommal bővülnek – az alapismertetőkben így írjuk tájékoztató jelleggel az érdeklődőknek.

 

 

Mérleg jegye a mundán asztrológiában a nyilvános testületekkel, egyesületekkel, szövetségekkel is azonos. A kérdő – horár – horoszkópban összefüggésben van úgy a virágos mezővel, mint a kies tájakkal is. Miután figyelembe kell venni a Vénusz bolygót, mint az uralkodóját – én is ezt teszem minden esetben, így most sincs kivétel- a művészetek, a szertartások, ünnepélyek képviselője. Az általános emberi kapcsolatok, és a pénzügyek sem mentesek a hatása alól. Lássuk a példát!

 

HÍRES ESEMÉNY (KONKLÁVÉ)

 Október 16-án, a MÉRLEG Nap jegyben az esemény

1978. október 16-án választották pápává II. JÁNOS PÁLT, azaz Karol Josef Wojtylát. Tehát nem a személyről szólt a történet, hanem ez egy világi esemény, amelynek vonzata az asztrológiai idézettel (tapasztalással) áll összefüggésben. Ha úgy tetszik, felszáll a füst valamiért a kék ég felé…

 

A konklávé a római katolikus egyház által 1274-ben létrehozott alkalmi intézmény, melynek feladata a mindenkori új pápa megválasztása. Egy tradicionális szertatás, aminek a jelentősége fontos évszázadok óta. Amúgy, a konklávé szó jelentése: „zárt helyiség” vagy „kulcsra zárva”, azaz a pápát választó testületet befogadó helyiséget egy időben be is falazták – csak élelmet kaphattak –, a későbbiekben csak kulcsra zárták, hogy a döntés ne húzódjon el, és azt mások ne befolyásolják. VI. Pál döntése alapján csak a 80 évnél fiatalabb bíborosok vehetnek részt mind a választás folyamatában, mind a megfigyelésben. 1978-bana pápa halála után tagja volt a konklávénak, amely megválasztotta I. János Pál pápát, aki 33 nap uralkodás után máig nem tisztázott körülmények közt elhunyt. Wojtyła érsek visszatért Rómába, hogy részt vegyen az újabb pápaválasztáson, és 1978. október 16-án őt választották pápává.

 

 

Kevesen születnek elhivatottnak, kiválasztottnak. Nem én vagyok az, aki bármit is „szentesíthet”. Miért foglalkozom éppen asztrológusként mások gondjával, bajával? Mert így adódott, szoktam mondani! Holnap is lesz nap, megint jönnek, kopogtatnak….és van  még 359°, és 17-én is egy (új) nap lesz, és annak is van bőven  jelentése! Vagyis, minden új nap után, egy új zseni, híresség születik, ahogy persze ellenkezője is. Marad a közös érdekünk is, hogy minél többen - együttesen - mindig is felismerjük, hogy semmi sem történik ok nélkül...

 

 

Az írás Steiner Gergely szellemi tulajdonát képezi, amelynek részben vagy egészben való közlése a szerző engedélye nélkül tilos.

Továbbra is várom személyre szóló elemzések, horoszkópok megrendelését!

https://steinergergely.eoldal.hu/…/varom-szives-megkeres… 

 

Információ: s.gergely@t-email.hu címen, vagy +36-30-9391-338 telefonon.

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.