Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A X. HÁZ CSÚCSA STÍLUSUNK MUTATÓJA...

2015.04.04

A X. HÁZ CSÚCSA STÍLUSUNK MUTATÓJA

A hegyek lenyűgöző akrobatái | ZooZoo Portál

Több milliárdan létezünk, de a születési horoszkópunk – és vele mi magunk - egyediek és megismételhetetlenek vagyunk! Saját stílusunk van…

 

Mindannyian a saját stílusunkat hordozzuk, és a X. Házunk ebben az esetben ezt mutatja, vagyis ez adja meg a stílust jó, és persze rossz értelemben.

 

Lépéselőnyben van aki tudja a X. Háza csillagjegyét, vagy annak uralkodó bolygóját. A X. Ház csillagjegye azonos még azzal az emberrel is, aki segíteni tudja e világi érvényesülésünket. Ha nem, az sem baj, legfeljebb rosszul látjuk a mentorunkat, és csodálkozunk, hogy még  stílusa sincs (magunknak sem ez által, kár így érte).

 

Miért jó erről tudni? Mert a többség sohasem jut el arra a felismerésre, miként teljesülhetnének a vágyai, vagy mondjuk hogyan kellene karriert csinálni, érvényesülni. Lehet, hogy azért, mert legtöbb embernek, még vágyai sincsenek. Megjegyzem, a X. Házunk az anyánkat is szimbolizálja, mélyen hiszem és tudom (már) az ő stílusa, és a hozzáállása sem mindegy a tehetségünket illetően. Hatalmas segítő, de ugyanakkor- sajnos - iszonyú kerékkötője is tud lenni tekintélyünk és elismerésünk útján...

 

Ismétlem: a X. Ház csillagjegye magát a stílust mutatja és a lehetséges segítőket. Akinek van már saját horoszkópja, az kezdheti is a kiértékelését! Nem nehéz, de azért jól figyeljen! Ha mégsem sikerül, akkor feltétlen keresse fel képzett asztrológusát!

A koordináták a Kárpát-medencére „érvényesek", itt ezeket vettem alapul. (46-47-48° N és E 16° és 21°-ok között).

 

 

X. Ház csúcsa a Kos jegyben: ön az a karakter, aki improvizálhat a cél érdekében. Gyakrabban kell belső megérzéseire, átélt benyomásaira, „színjátékos” ösztönére hagyatkoznia, hogy feltárhassa a megjelenítendő „figura” belső történéseit, lélekállapotát. Menet közben felfedezi az improvizációk adta sikereket, ami segíti koncentrációja fenntartásában. Reakciói rugalmasak az élet színpadán a váratlanul előforduló változásokra. Kos jegyű az ön embere, kedves Rák és Oroszlán ascendensű!

Híres Rák ascendensű: Albert Einstein, John Travolta;

Híres Oroszlán ascendensű: Marilyn Monroe, Otto von Bismarck

 

X. Ház csúcsa a Bika jegyben: ön esetében a masszív álláspont hozhatja meg a kívánt elismerést. Szó sincs hirtelen ötlettől vezérlés. A kézzel fogható, és az időt álló dolgok adják itt a produktumot, és egy ki nem mozdítható állapot az álomszép karrier. „Termetesség” is szempont. A hátterében a „gazdagnak lenni” fókuszt nem kell ecsetelnem. Az sem hiba, ha „nem azonnal megkapaszkodni” a szlogen. A vagyon (pénz) súlya meghatározó motiváció, itt soha nem remeghet az ember keze. Ha nem siklik ki ez a szerelvény, vagy nem kerül holtvágányra (ez a cél), itt minden tekintetben jó Oroszlán, vagy Szűz ascendens jegyűnek lenni, Bika jegyű ember pedig maga a Dárius a kivitelezéshez.

Híres Szűz ascendensű Marlene Dietrich, Pablo Casals, Franklin Benjamin

 

X. Ház csúcsa az Ikrek jegyben: ebben az esetben a sikerhez a dekoratív dolgok adják az ésszerűséget. A karrierjét baráti kapcsolatai révén építheti, vagy e kapcsolatok révén válhat vezetővé. Minél dekoratívabb prominens társaságában forog, nem beszélhet a jövőben általános elismertségről, mivel jó esetben előbb-utóbb maga is ott találhatja magát. A tudatosság egy alapmomentum, mert ide valóban igaz a mondás: „ki kardot ránt, kard által vész el”. Nagyon meg kell dolgozni a sikerért „jó időben, jó helyen, megfelelő embernek” szólni, tanácsokat adni, és persze az Ikrektől mindezeket el is kell tudni fogadni! Szűz, de még Mérleg ascendens esetében is állhat itt a zászló!

Híres Mérleg ascendensű: Ferenc József, Ingrid Bergman, Ludwig von Beethoven:

 

X. Ház csúcsa a Rák jegyben: minden esetben, így itt is stílusa van az érvényesülésnek. Egyik sem hibás, és egyik sem „haszontalan”, mindennek valami célja van. Önmagát egy tradicionális, vagy akár egy arisztokratikus világban tudja elképzelni. A legtöbb foglalkozás szinte mindegyik esetben szenvelgő magatartásmódot tükröz. Az emberi-társadalmi problémák szokványos és felszínes mezsgyéjén arat sikert, de igazán nem hatol azok mélyére. Célja, csúcsposztja a kellemes fizikai és lelki érzet keltése, a jóságos Moha bácsi, vagy Holle anyó földi megtestesítése. Veszélyessége abban áll, hogy rutinos ábrázolásmódjával – nem tud kilépni a szerepéből – idővel önmagát, környezetét is lefárasztja, kimeríti. Rák jegyű ember ki tudja tanítani erre, elsősorban Mérleg ascendens kell, hogy ezt jobban érzékelje.

Híres Mérleg ascendensű: Alain Delon, Albert Schwitzer, Keleti György 

 

X. Ház csúcsa az Oroszlán jegyben: a stílus egyértelműen valaminek a nyílt reprezentálása! Itt a hétköznapi szóhasználat sajátosságai sok mindenben ezt a hagyományt követik. Van e szónak, a reprezentációnak egy kifinomultabb jelentése: meg kell testesíteni valamit, valakit! A lényegen nem változtat, hogy aki „jól” ki van öltözve, az a hazáját, vagy egy kisebb közösséget (családot, pl.) képvisel, de teheti ezt egy politikai nézet képviseletében akár, a lényegen nem változtat.  Úgy kell, hogy értsük: valami miatt ki kell „lépni” a tömeg elé, ki kell emelkedni, mint egy társulat, vagy társaság legjobb szószólójának. Itt a „lenni” ige állítmány(!) is. Minden bizonnyal Oroszlán jegy szülötte fogja ebben segíteni, ráadásul jobbára a Skorpió ascendens számára kiváló „aranyfonal” ennek az ismerete, ismertetése.

Híres Skorpió ascendensű: Charlie Chaplin, Mata Hari

 

X. Ház csúcsa a Szűz jegyben: gyakorlatilag ez az a jegy, amit könnyű analizálni! Bármilyen csillagjegyben született, a dolgok mögött a siker zálogaként leginkább a Nyilas ascendens áll. Akit ide vetett a sors, annál elvárható a konkrét gondolkodás. Ennek az embernek legfőbb jellemzője a lelkizés. Lényeges, hogy ez a valóság megismerésére, rendszerezésére irányul nem az értelemre építve, hanem fizikai síkon (kissé prűden). A gondolkodása mindig objektív, amely során az adott célhoz a régi ismereteivel egészen a megoldásig akar eljutni. Természetesen ebben egy Szűz jegyűre mindig számíthat, és emeli a fényét Nyilas ascendensű szülötteknek.

Híres Nyilas ascendensű: Leonardo Da Vinci, Nero, Károlyi Mihály

 

X. Ház csúcsa a Mérleg jegyben: az érvényesülés alapszempontja, hogy állandó összhangban legyen másokkal, valamint kölcsönösek legyenek a társadalmi érintkezések! Valósággal kivirul, amikor az emberek közötti érintkezés, a jó modor, a figyelmesség, az udvariasság és a mások iránti tapintat megjelenítését kell megvalósítania. Szárnyakat kap, amikor a viselkedés szabályainak elemi követelményeit kell megalapoznia, és jelen lehet, amikor a jó modor, valamint a kulturált magatartás szabályai szerint kell „osztani” az észt. Ilyen feltételek mellett szerencsés esetben képes jól képviselni egy céget, annak arculatát. Egyértelmű, hogy egy kiváló Mérleg szülött kivételesen habozás nélkül képes megadni az irányt. Ennek a hírnek persze a Nyilas, és kicsit a Bak ascendens ember is örülni fog, főleg ha mindez a gyakorlati életükben is jelen van.

Híres Bak ascendensű: Dustin Hoffmann, Máté Péter, Catherine Deneuve

 

 

X. Ház csúcsa a Skorpió jegyben: a feladat lényege azon alapszik, milyen érzelmi mélységbe kell alámerülni pusztán azért, hogy az ember a felszínen maradjon. Nem csak jó maga, hanem más, mások is. Minden bizonnyal a karrierépítésben egy született Skorpió élethű tapasztalatokat képes nyújtani. Azokra az emberekre, akiknek Bak ascendens pontja van, az érzések gazdagságát osztotta ki a sors (asztrológiailag). Ki hinné, hogy a póker arc mögött a másik személyt megérintő lelki átéltség, mély érzést keltő, mély érzésre utaló elmélyülés rejtőzik. (Gondoljunk a Volt egyszer egy Vadnyugat Bronsonjára!) A Skorpió ember a hangjából kell a bensőségességét érzékelni, lelki mélységekből, szívből fakadóan hat az érzelmeinkre.

Híres Bak ascendensű: Charles Aznavour, Klaus Maria Brandauer

 

X. Ház csúcsa a Nyilas jegyben: amennyiben az idea nem rugaszkodik el a földi valóságtól, akkor ez sikeres karrierben fog megnyilvánulni. Mindezt nyíllal összefüggésben kell elképzelni, úgy, ha már a „kezünkben tartjuk”, akkor kell csak látni a célt. Földi pályafutásunk során a szó igaz értelmében a mentorunk, személyes habitusával megalkuvás nélküli célként kijelöl bennünket a tökéletes helyzetekre, vagy állapotokra. Célok elérése szempontjából a lehető legjobb, sőt kifejezetten jó körülményeket teremt önmagának, és környezetének egyaránt. Ez a „jelentése” ennek a házcsúcsnak. A Vízöntő, és némileg a Halak ascendensű szülötteket tudja ehhez segíteni leginkább Nyilas Nap jegyű emberük!

Híres Vízöntő ascendensű: George Washington, Rita Haywort; Híres Halak ascendensű: Nostradamus, Carolin monacoi hercegnő

 

X. Ház csúcsa a Bak jegyben: ennél a jegynél nem kell fordítás a rá jellemző egyetlen szónál: ambíció! Lelki épsége érdekében az ambiciózus ember nem válogatós, a „cél szentesíti az eszközt” itt csak annak kényelmetlen, akinek vaj van a fején. A kapzsi üzletemberek, korrupt politikusok, kegyetlen hadvezérek és az ambiciózus kiskirályok (vállalkozók) számlájára is lehet írni e szót, jelzőt. Pedig ők csupán kihasználják azt a helyzetet, amit a kevésbé élelmesek valamilyen oknál fogva – egyéni szociális probléma – így, vagy úgy, képtelenek. Rossz az, aki rosszra gondol! Verhetetlenek az irigyeik számának növekedésében. Bak jegyű tudja, melyik oldalról kell megmászni a Pamírt, és a Kos ascendensű vállalkozó „feltűnés nélkül” felmegy a csúcsig is. Nem is járnak rosszul így is, úgy is!

Híres Kos ascendensű: John Lennon, Willy Bandt

 

X. Ház csúcsa a Vízöntő jegyben: ennek az embernek az érvényesülése ideákban képes megvalósulni. Ezzel a mentális impériumában jó maga hozzá hangolódik az e világi és azon túli gondolatokhoz, különbséget tesz közöttük, kiválasztja a neki pillanatnyilag legjobban tetszőt, a neki legjobban fekvő álláspontokat. Tehát az érvényesülése abban áll, hogy melyik az a csoport, amelyik megváltást hoz a világnak, és melyik az a csoport, amelyik ideákat testesít meg, meghatározva a fő irányvonalat. A bizalmi híd építésének objektív és szubjektív gátjai fölött kell úrrá lennie, és nem elszállni a zöld-fehér, vagy a lila-fehér ködben. Minden bizonnyal a X. Házban álló „idegen” Vízöntő fő „művei” az ideák világában állnak és a nem fizikai effektus hasznos „kisülést” jelenthet a leginkább konok, makacs Bika ascendens, vagy az örökmozgó Ikrek ascendensnél.

Híres Bika ascendensű: Darnyi Tamás, Mia Farrow; Híres Ikrek ascendensű: Egerszegi Krisztina, Jean-Paul Belmondo

 

X. Ház csúcsa a Halak jegyben: ez az ember az elvesztett bizonyosság alapjait keresi, hol a vallási élményekben, hol a transzcendentális élmények által, leginkább személyes megtapasztalásokból. A karrierje érdekében mindig olyan emberekkel vetődik össze, akik „léptetik”, hogy megtanuljon a vízen járni  úgy, hogy közben a felszínen masírozhasson. Így tudom legjobban szimbolizálni az egzisztenciája megteremtésének szakaszosságát, valamint, hogy a végletek között, hogyan lehet megtalálni a helyes középpontot. Hihetetlennek tűnik, hogy egy álomvilágban élő ember – Halak – hogyan képes kissé a belsőleg százfelé figyelő Ikrek, nagy mértékben a Rák ascendens számára olyan irányt mutatni, hogy a „térképen” maradjanak. Vízen ők sem tudnak járni, mint a Halak, de olyan „padlón” jönnek-mennek, amelyen átérnek a túlsó partra.

Híres Rák ascendensű: Hamvas Béla, Ernest Hemingway, II. János Pál,

 

Egy kis útmutató: Hivatkoztam már rá, hogy a saját X. Házunkban álló másik ember Nap jegyére, ascendensére, és Holdjára is vonatkoznak a megállapítások. Az érthetőség és a rend kedvéért egy példával segítek: ha a mi X. Házunk Kos jegyben van, akkor a másik ember Kos Nap jegye, de a Kos Holdja és a Kos ascendens „állása” is adja nekünk a lökést! Arról már nem is beszélve, Kos példánál maradva, annak uralkodója a Mars is számít, és ha e házban áll a mi képletünkben – a marsikus szóval szövetkezve – ez így bátorítást ad nekünk!

Maradjunk az alapesetnél, a Kos Nap jegye, bátorítóan öntudatra ébreszt bennünket, Kos Hold esetében már ösztönös ösztönzést kapunk, a Kos ascendensnél pedig lelki erőinket mozgósítja, elmozdítva valamit a holtpontról egy másik ember által! Ennek ismeretében már nem nehéz elképzelni mekkora segítség lehetünk, mondjuk a gyermekeinknek, vagy akár másoknak is tudatosan vagy akár tudattalanul, ha tudjuk születési jegyünk mellett a saját ascendens, és Hold jegyünket is! 

 

Megtörtént: Egy, az asztrológiában könnyebb „eligazodást” célzó programon – anno a füredi Csillagkert klubban - beszéltem a fenti témáról. A tanácstalan tekintetekből láttam, hogy „ez nem ment át”! Másképpen próbálkoztam. A hallgatóság közül valakinek Kos volt – ma is az –az ascendens pontja, és tudta, a X. Ház csúcsa a Bak jegyben áll(t). Elmondtam, hogy ez azt jelenti, hogy az ilyen csillagjegyű (Bak) kiváló segítségére tud lenni. Pár perc (hatás) szünet, majd folytattuk! Kérdeztem tőle, hogy tudomása szerint van-e a környezetében ilyen ember?

Nos jógára járt (még), én pedig ismertem annak vezetőjét, sőt az ő zodiákusát, és „ravaszul” rákérdeztem: hogy áll ezzel az emberrel? Azt felelte, hogy nem is érti, miért hozzá jár foglalkozásra, a kapcsolatot is rendszeresen tartja vele, pedig alapjában nehezen tudja elfogadni. Közöltem, hogy azért, mert a jógát oktató Bak jegyben született!  Mindezeket megerősítve elmondta, hogy évek óta feszült viszonyban van a nővérével, aki Bak jegyű, akkor ezek szerint ő is az  ő „jó embere”? Igen…a továbbiakról nem tudok!

 

Az írás Steiner Gergely szellemi tulajdonát képezi, amelynek részben vagy egészben való közlése a szerző engedélye nélkül tilos.

https://steinergergely.eoldal.hu/cikkek/magamrol/varom-szives-megkeresesuket.html

 

 (2020.09.06, Megtekintés: 4074)

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.