Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2011.01.01

 

 MOST EREDJ ÉS ÉLJ, MERT A VILÁG A TIÉD!

(Hamvas Béla)

 

 

 

most-eredj....png

 

                                                       

Na, de hogyan is?! Azzal, hogy a születési időpontjukat bizalommal megadják nekem a hozzám fordulók, a legféltettebb titkaikat bízzák rám. Kérik, „olvassam ki”: miért akkor, miért oda, és mire is születtek?

 https://steinergergely.eoldal.hu/cikkek/nyitooldal/horoszkopja-elkesziteset-kerje-tolem....html

Hogyan tudnának a legjobban élni saját erőből, vagy csodákra várva… 

 

Kérdezik ők, kérdezem én, de kérdezhetné mindenki maga-magától is...

Lássuk - a példákat is - jegyről jegyre!


KOS III. 21-től - IV. 20-ig tartja a születésnapját Jean-Paul Belmondó, aki mikor érezte szükségét, hogy megvédje magát, vagy volt-e nyuszi egyáltalán? III. Napóleonnak szégyen volt-e a futás, vagy hasznos? József Attilának mennyire esett nehezére elfogadni dolgokat, amit semmiképpen sem kívánt, mit tett ennek ellenére? Charlie Chaplinnek hogyan jutott el  az agyáig, hogy itt és most ennyi elég, cselekedni kell, s nem habozni! Honnan volt bátorsága kiállni az emberek elé Elton Jonnak, hogy ő nem az, akinek az emberek gondolják?  Marlon Brando miért, mint Keresztapa alakított hatalmasat, lehetett volna más is, de akkor vajon mi?

 

Elhangzott-e az Ön őseitől, amikor növésben volt: Gyermekem, ez a világ itt nem egy játszótér, ez maga a Vadnyugat, és lett ami, és aki … Vajon, hogyan jön rá ki-ki magától  itt e földi életben arra, amire ők? Csukja be a szemét és hallgatózzon befelé – jógagyakorlat – és lássa magát egy olyan helyzetben, amikor bátor volt, vagy amikor egyenes és cselekvő helyzetbe került. És ekkor fogja felismerni  személyisége azon erősségeit, ami önben van, volt, csak még nem aknázta ki valódi sikerét...

 

 

BIKA IV. 21-től V. 20-ig születettek közt mit tett Steve Wonder világtalanként, maga jött-e rá arra, hogy melyik érzékszerve az egyetlen, a legnagyobb kincse? Barbara Streisand a tükör előtt állva sem törődött azzal ami  csökkenthette volna az önértékelését? Salvador Dali mire vágyott igazán lelke mélyén, és el tudta-e képzelni magáról, hogy ő egyszer fogalom lesz, valódi géniusz? Katalin cárnő más nemzetiségűként hogyan élhetett teljes biztonságban idegen országban, ki és mi váltotta ki belőle mindezt?

 

Előfordult-e az Ön gyermekéveiben, hogy valaki szilárdságra és nyugalomra intette? Mikor döntött úgy, hogy a makacsság és a konokság azaz erő, amivel kiütheti a nyeregből ellenfeleit, ellenségeit, sőt még  a szegénységet is? Most se megy? Sebaj, csukja be a szemét – jógázzon – és összpontosítson, hogy befelé fordulva lássa éléskamrájában személyes tárgyi értékeit, és azt, hogy mi mindent tett a megszerzésükért! És akkor látni fogja mi és főleg ki az, aki ehhez a gazdagsághoz hozzájuttatta...

 

 

IKREK V. 21-től VI. 21-ig születettek közt Laurence Oliver mondta-e magában, hogy: Gondolkodom, tehát vagyok, s ha már vagyok, miért ne lehetnék egy Valaki? Mi esett nehezére ifjú éveiben Albrecht Dürer-nek, hogy ha nincs mit mondani, akkor tán képet kéne rajzolni erről-arról ? Marilyn Monroe-nak a futószalag mellett jutott-e eszébe, hogyan is kéne valamivel kifejeznie önnön magát? Valaminek a tudása az maga a hatalom és a dicsőség, egy  örökkévalóságig. És ez nem lehet egy olcsó maga mutogatósdi! Vajon ez járt az eszébe Paul McCartneynek is?

 

Fogadni mernék, hogy számtalan mai gyermek és felnőtt fejében hasonló gondolat jár. Nem kell ezen csodálkozni, akinek a karaktere kellően összeszedett, annak szabad a pálya! Tudom, hogy lehetetlen arra kérni, hogy akár  öt percre is forduljon befelé és “mozgassa meg a fantáziáját”! Meglátja, hogy a házi diavetítője egyszerűen le fogja vetíteni a saját gondolatait, ezért hát álljon starthelyzetbe...

 

 

RÁK VI.22-től VII. 22-ig, aki “ide született” állíthatja, hogy: kell egy hely a világon, ahol valami rólam  és értem szól, de ugyanakkor  mindenkinek is . Ezt Antoine de Saint-Exupéry is mondhatta volna! Ernest Hemingway  azt mondta egy  számára idegennek nevezhető országban, hogy ez az a hely, ahol biztonságban és védve érezhetem magam! Bárhová is sodor az élet, az otthon nem egy hely, hanem egy érzés! Carlos Santana zenéjében kihallani hogyan kell kezelni a vágyainkat, félelmeinket, dühünket és a sérülékenységünket! Ezt elvárhatjuk magunktól is? Igen!  

 

Minden ilyen szülött alapélménye, hogy a családi életében nem mindig és minden olyan kerek és szép. Vágyik valami bölcsőbe, egy egységes élményre, ahol a test és lélek találkozik. Gondoskodjatok rólam, és ígérem, meghálálom! Szinte mindenkinek él a képzeletében gyermekkorából valamiféle érzelmi védettség érzete. Jusson eszébe az is, ha ez “csupán” egy házi kedvenc volt, akkor is melegség járja át tőle!

 

 

OROSZLÁN VII. 23-tól VIII. 23-ig tart, tud vidám és tanulságos élményt nyújtani! Luis de Funes egyszerűen túlhajszolt, vagy „csak” intenzíven élt, vagy szeretett élni? Alfred Hitchcock miféle céllal csinálta a Madarakat? Miért volt fontos tudatni Carl Gustáv Jungnak milyen szerepet játszik az életünkben az erotika, hol kezdődik itt a játék és hol a kreatív önkifejezés? Amikor Napóleon megszületett, anyja Leatitia – hajnalt jelent – ki mást is hozhatott a világra, mint a Napot!

 

 Magam is gyakran tapasztalom, hogy nem egy ilyen jegyben született fiú avagy lány eleinte az anyja szoknyája mellől szinte  el sem mozdul! Majd az élet hirtelen próbára küldi. „Méltóvá kell válni az őseihez”, és a környezet szeme láttára válik hőssé, vagy – igen! – hullik a porba. Azt is nemes egyszerűséggel elismeri, ha hatalmasat tévedett! Gerinces embernek tartja magát, a csapások közepette is úgy tud meditálni: „Így ez nektek nem megy”! Végig figyeli szíve dobbanását és elvonul belső királyságába!

 

SZŰZ  VIII. 24-től IX. 23-ig, egy szülőszobát képzeljen el, ahol egy emberke a főszereplő. Nincs semmi különös, csak valaki készen áll arra, hogy a világ befogadja, és elkezdődhessen a  munka (sors). Tehát, a köztes időben a  film elkezd pörögni és egy Széchenyi Istvánként, egy Latinovits Zoltánként, vagy Agatha Christie és Peter Sellersként megszületnek. Nem zavarja egyiket sem, hogy lábai és kezei vannak, ezekre kell támaszkodni, még ha remegnek is eleinte,  majd használni is tudni kell ezeket...

 

Már apró gyermekként nyilvánvaló, hogy aki e jegyben született semmivel és senkivel nem elégedett. Látjuk, ahogyan  senki más esetében, hogy az élete be van osztva. De nemcsak a sajátját, hanem a mi életünket is beosztja (néhol kiosztja), mondván nem mehet ez így tovább! Tud-e ez az ember lazítani? Igen, ha nem, akkor a stressz fekete fellege elintézi...

 

MÉRLEG IX. 24-től X. 23-ig közt születettek. Igaz, hogy Ivan Pavlovnak a zsigereiben volt és a beteljesülés érzetét adta, amikor felismerte a reflex jelentőségét? Brigitte Bardot is azt tartotta szépnek, amit mi a többiek ? Deák Ferencben a kiegyensúlyozottság érzése. hogy tudott gyökeret verni a gyűlölködők között egyetlen gondolatba  sűrítve? Mennyi harmóniára és összeütközésre volt  szüksége Catherine Deneuve és Marcello Mastroanni párosnak, hogy kapcsolatuk a béke szigete legyen, az volt-e egyáltalán?

 

Mit lát a mai ember? Gyakorlatból tudom, hogy ez az a típus – Vízöntővel egyetemben – aki minden alkalommal a pillanat hatása alatt mindent megígér! Hogy innentől valóban elrendezi a dolgait, mintapárok lesznek, és … és...marad minden a régiben! Kérhetem, hogy csukja be a szemét – jógázzon – és vetítse le egy napját, a helyzetét mások szemével nézve. Mit látott? Nos, többet kell dolgoznia rajta, mintsem gondolná...

 

 

SKORPIÓ X.24-től XI. 22-ig tart. Lehet úgy szeretni, ahogy gyűlölni is. Vajon Pablo Picasso az összes rejtett erőforrásait, amit mi nem ismerünk, használta-e? Alain Delon hogyan is jutott el arra a szintre, hogy a benne rejlő gazdagságot ki tudta meríteni? Voltaire honnan olyan kemény és hajlíthatatlan, semmint engedje, hogy a lágyság vezesse? Indira Gandhi sikerének titka egy szándékhoz való hűségen múlik, és az se számít, ha ez az életébe kerül! Charles Bronson nyíltan hirdeti egy filmjében, „tévedni emberi dolog, a megbocsátás nem a mi politikánk...”

 

Vajon hős-e ez az ember, vagy egyszerűen csak ennyire szenvedélyes. Teljesen tisztában van azzal, ha vétkezett, arra nincs, és nem is lehet bocsánat. Neki önmaga legyőzése a legszebb győzelem. Nagy túlélő! Bak és Skorpió az, aki valóban kérés nélkül – akár nyitott szemmel – meditál azon: egy szituációban mit is jelent önmaga alapvető átalakítása, utána pedig jöhet az özönvíz, a világ ettől-attól úgysem áll meg, csak éppen átalakul.

 

NYILAS XI. 23-tól XII. 21-ig jegyzik. Beethovennek vajon mennyi bizalmasa volt az életben az alapján, ahogyan élt, s amiért éppen élt? De Gaulle tábornoknak vajon mekkora szabadságra, függetlenségre és társaságra volt szüksége, hogy véghezvigye a lehetetlent? Vajon Kodály Zoltánnak mi jelentette a boldogság érzetét? Ady Endrének vajon mely élettémák voltak azok, amit könnyűnek tartott és melyeket nehéznek? Walt Disney a semmiből indult, egyszerűen szerényen, és az első alkotásával, egy egérrel. (Mickey Mouse) nagy vagyont kovácsolt össze.

 

Tapasztalatból mondom, e jegy szülöttét a tojáspatkoló  tevékenységével tudnám  párhuzamba állítani! Hihetetlen türelem kell a tojás megpatkolásához, és a saját szemével láthatta, hogy a (mester) jelölt hatalmas lapát kezeivel milyen finoman bánik a tojás héjával. Maga a csoda e jegy szülötte! Egy szemernyi türelme sincs önmagához, a másiknak meg őhozzá, így kerüljék egymást! Aki pedig a szikráját sem mutatja, annak az nem is volt, de ki tudja, mi van a hamu alatt...

 

 

BAK XII. 22-től I. 20-ig tart. Aki nagyon akar, annak össze kell szednie magát, ez akár Elvis Presleytől is származhatna.  Albert Schweitzer is kijelenthette volna „aki semmi bajt nem tud elviselni, az nincs hivatva nagy dolgokra”! Erzsébet, osztrák-magyar királyné jelleméhez illik „aki megnyitja a szívét a becsvágynak, az bezárja a béke előtt”. Vajon mi volt fontos élete során Petőfi Sándornak és mit jelentett neki a világszabadság? Martin Luther Kingnek a státusz jelentette a csúcsot, vagy egy presztízs, ha nem akkor mégis mi más?

 

Kétféle „Bak” létezik! Csukja be a szemét és kérdezze meg „mi a hivatásom a Földön?” Láthatja, hogy az egyik Bak magas hegyek közt, a sziklákon egyik oromról ugrál a másikra félelmet nem ismerve!  Egy rossz lépés és lezuhan(hat).Na és: mi a kérdés? A másik egy kerítésen belül, ember alkotta közösségben szabadon – védve a ragadozóktól – hasznos és megbecsült teremtménye a világegyetemnek. Ki van szolgáltatva az ember(farkasoknak).Na és: mi a kérdés? Tehát, ha már van, lett helye a világban, ennyi! Kinyithatja a szemét!

 

 

VÍZÖNTŐ I. 21-től II. 19-ig tart. Madách Imre jut eszembe, amikor felülemelkedett minden szubjektív véleményen, és valami hihetetlen magasságból nézett le ránk köztünk járva-kelve! Jules Verne a megszokott gondolkodásunkból kizökkentve, az űrutazások előtt majd száz évvel a Holdra utazást tervezte, vagy éppen a tenger mélyére hívta az olvasóit. Ma már valóság, akkor bolond lyukból bolond szél fúj - gondolhatták! Ábrahám Lincoln az új felé fordulással, dacolva a veszéllyel mégis véghezvitte a változást és javított az ember-ember megítélésében!

 

Vízöntő (ahogy a Mérleg jegyű is) a halogatások nagymestere, aki mindig szkeptikusan hallgatja horoszkópja okfejtéseit. Soha nem láthatok a fejébe! Szinte minden alkalommal hallom tőle: Miért? Vagy: Hol itt a szabad akarat? Ha fehéret mondok, akkor neki kész a fekete válasza. Arra a következtetésre jutottam Vízöntő esetében – ahogyan a Mérlegnél, de Ikreknél is – minél több volt az ellentmondás a beszélgetés során, annál jobban felélénkült! Udvariaskodás? Ugyan, akkor annak a beszélgetésnek vajon mi is lenne az értelme...

 

 

HALAK II. 20-tól III. 20-ig születtek. Aki csak ismerte Albert Einsteint tudta nem tartozott azok közé, akinek a tetteit a jutalom iránti vágy irányította! Ha valaki látta filmen Líz Taylort , akkor azt is látta, irányíthatatlan érzelmek folytak át rajta, senki sem volt közömbös iránta, legyen az férfi, legyen az nő. Mint a költőfejedelem Goethe is megmutatta mindenkinek betűről-betűre a „romantika” valódi húrjait, az ismert sorok szerint „csak szívvel lát jól az ember, a lényeges a szemnek láthatatlan”! Arany János is kijelenthette, nem igaz, hogy nem értették meg! Kopernikusznak sem kellett ahhoz mártírnak lenni, hogy a Föld nem a világ közepe...

 

Az a típusú ember, akinek nem kell mondani „érzékelje a teljes ellazulást”, mivel az egész élete egy lazulás. Gyakran felteszem a kérdést, amikor találkozom vele, vajon mi számít neki az életben? Ezt ő maga sem tudja és kérdezi: „Jó helyen vagyok itt a Földön”? Azt tudom, akár bölcs, akár nem, úgy alkalmazkodik a körülményekhez, mint a víz a pohár alakjához, amibe éppen beleöntik. Jó-e mindez? Passz! Lehet, hogy  egy életen át idegen testben és formában, ill. szokások közt  létezik, és valójában csak tükörképe annak akivel legutoljára beszéltünk, találkoztunk,  de sokszor nem ő maga-maga az  tuti!

 

 

Tőlem, innentől szabad a pálya mindenkinek. Ma is ugyanolyan csodákra képes az ember, mint régen. Képes rá, hogy a saját zsenialitását, egyediségét megvalósítsa. És csak idő kérdése, megtörténik a kinyilatkoztatás, megismerik az emberek is, majd az egész világ...és Most eredj és élj, mert a világ a tiéd!”

 

 

Ebben az esetben is érvényes az az alapszabály, hogy aki tudja a születési Nap jegye mellett az ascendens, vagy a Hold csillagjegyét, bátran vegye bele az értékelés során. 

 

 

Az írás Steiner Gergely szellemi tulajdonát képezi, amelynek részben vagy egészben való közlése a szerző engedélye nélkül tilos.

Információ:

s.gergely@t-email.hu címen, vagy +36-30-9391-338 telefonon.

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.