Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ÉLETHELYZETEK

 

a-belepo.jpg

Papp Norbert: A belépő

 

A ’80-as évek végén kialakult egy napi-horoszkóp „őrület”, és a sajtó szinte korlátlanul ömlesztette a gagyi-prognózist. Tapasztaltam magam is, néhány újságíró, vagy más önkéntes a hasára ütött, vagy jobb esetben néhány könyvet átlapozott, és osztotta az észt nem kevés gázsiért. Nem nagyon érdekelt senkit, hogy mindennek köze sincs a valódi asztrológiához.

 

Mára pedig természetes lett, hogy egyetlen újság, ill. más média-szolgáltatás sem tudja, nem akarja nélkülözni ezt a formát, mert „nagy a szokás hatalma” és van rá igény. Mindenkinek az a célja, hogy ötről, a hatra jusson bármi áron, és ennek az elvárásának az efféle napi-horoszkópban leírtak éppen megfelelnek. Van benne némi igazság, de az igazi asztrológiának - amit még mindig kevesen ismernek – csak halvány árnyéka. Ez egy „népszerű” kérdő-horoszkóp helyzetmegoldó módszer. Mi történhet ma velem és a többiekkel …ennyi!

 

Tapasztalataim alapján mondom a hozzászólásokat figyelve, kihalóban a „mi lesz velem, velünk” kérdéskör, és „divat” lett a „miért pont velem történt mindez?” Sőt a „képzettebbek: „akkor mi van, ha nekem Mars-Szaturnusz fényszögem van” kérdésére kell pl. megadni a kielégítő választ. Aztán jönnek sorban az ilyen aspektusban született emberek, és életszerűen „élő adásban adják le” magánéletük történéseit. Joguk van hozzá.  Igazi csemege születik ilyenkor, egy-egy téma kapcsán.

 

 Nagy divat lett bizonyos élethelyzetek megmagyarázása. Az ilyen „ugrándozás”, és „spirális körforgás” közben az értők és a csak kukkolók jobban kiismerik egymást, mint egy hagyományos beszélgetésnél. Kiderül, hogy ki mennyire rafkós, hogyan agyal a dolgokon, és meg tudja-e őrizni a hidegvérét mondjuk a negatív aspektusnál is a „napi bevetéskor”. Emellett tagadhatatlan, hogy könnyen viccelődéssé fajulhat az egész (él nélkül is), egy-egy komolyan erőltetett konstelláció esetén például.

 

Ha valaki szeretne  önmagáról többet megtudni, vagy  megismerni a saját konstellációját, akkor létezik az un. kérdő-horoszkóp. Előfordul, hogy egyik-másik kombinációját viszont láthatja itt az írásaim valamelyikében, az én olvasatomban. Egy-egy aktuális fényszög megvilágításával gyakran tanulási lehetőséget és kikapcsolódást kínálok egymás jobb megismerésére.

 

Mindez azonban nem helyettesíti az ön személyes horoszkópját!

https://steinergergely.eoldal.hu/…/varom-szives-megkeres…

 

Az írás Steiner Gergely szellemi tulajdonát képezi, amelynek részben vagy egészben való közlése a szerző engedélye nélkül tilos.

 

Információ:

s.gergely@t-email.hu címen, vagy +36-30-9391-338 telefonon.

 

 

 

 

Cikkek

A SZERETETADÁS KÉPESSÉGE jegyről jegyre

2010.07.11

 

szeretetadas2.pngTalán úgy kell élnünk - hisz ki  tudja  meddig élhetünk - hogy széppé tegyük magunk és lehetőség szerint a másik életét is mindaddig, amíg az lehetséges.” 

(Lőrincz L. László)

(2010.07.11, Megtekintés: 1595)      

 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: ÉLETHELYZETEK | Hozzászólások: 0

Most eredj és élj, mert a világ a tiéd!

2011.01.01

most-eredj....pngAzzal, hogy a születési időpontjukat bizalommal megadják nekem a hozzám fordulók, a legféltettebb titkaikat bízzák rám. Kérik, „olvassam ki”: miért akkor, miért oda, és mire is születtek? Hogyan tudnának a legjobban élni saját erőből, vagy csodákra várva…

(2011.01.01, Megtekintés: 1255)

 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: ÉLETHELYZETEK | Hozzászólások: 0

MÉGIS KÉT LÁBON ÁLL

2011.10.28

optimistan.jpg„Olvastam a Vágyak a X. Ház csúcsán....írást.  Jól megtúráztattál! A múltban és a jelenben is. A múlt a baleset előtti életem. Ma már nem foglalkozom vele, nem „forgok " régebbi dolgokon, mert nincs értelme. Baleset után már minden más" - erről szól minden kendőzetlenül! 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: ÉLETHELYZETEK | Hozzászólások: 2

AZ ÉLETHELYZET, AZ NEM PROBLÉMA

2012.06.18

niagara-4.jpgElőre soha nem lehet megtudni mikor, de mindig lehet tudni, amikor megkeresnek. A Sors mindig produkál olyan helyzetet, amikor szükség van valami külső segítségre. Sokan, de nem éppen elegen, önmaguk oldják meg a problémát, mert helyzetnek tekintik. A probléma csak annak probléma, aki ebből is problémát csinál. A jó helyzet mindig az, hogy a jót ki lehet élvezkedni. Mi a különbség a probléma, és a helyzet között? Erről szólok!

(2012.06.18, Megtekintés: 380)

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: ÉLETHELYZETEK | Hozzászólások: 0

A MEGBÍZHATÓSÁG ÉS ANNAK FONÁKJA...

2012.06.23

Az írás ötletét az adta, hogy felháborító módon egy olyan ember szájából bukkantak elő szavak a megbízhatóságról, és valaki  megbízhatatlanságának a számonkéréséről, hogy számomra ez  igencsak felháborító volt. Vagyunk így páran pro és kontra.

(2012.06.23. Megtekintés: 1771)

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: ÉLETHELYZETEK | Hozzászólások: 0

ALVÓ AGRESSZIÓ

2012.11.06

eletspiral2.jpgNem lehetett ezt kihagyni, és valóban a 11. éves gyermek egy „alvó agresszió” szakaszáról van szó. E belső folyamat nem mindenki esetében „zajlik” le a jó emberi erkölcsi normák szerint! Bizonyára az asztrológiát nem értők azonnal retorikáznak, hogy ha egy asztrológus kijelenti, hogy mindenki életében lappang ilyen – tudatlanság másokra mutogatni, és főleg „halálbüntetéssel” riogatni....

(2012.11.06, Megtekintés: 560)

 

BUNKER-OPTIMIZMUS

2013.05.07

bunkeroskicsivezeto.png„A környezetünk arra felel, amit magunkból kisugárzunk. Belső változás nélkül külső megváltás nem fog jönni.”
(Popper Péter)

(2013.05.01, Megtekintés: 285)

 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: ÉLETHELYZETEK | Hozzászólások: 0

Jó válaszhoz, jó kérdés kell, és jó hogy: időben!

2013.07.11

Az én felfogásom szerint az asztrológia nem jósda, nem szentírás, hanem következtetés! Tőlem megtudhatja a személyes GPS koordinátáit, e mentén haladva miként érdemes csinálni bármit is!

2013.07.1-én 7:00-tól a honlapomon, a megtekintés:1756

https://steinergergely.eoldal.hu/…/varom-szives-megkeres…

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: ÉLETHELYZETEK | Hozzászólások: 0

CSONT GAZDAGOK

2013.08.06

gazdag-kep-2.jpg„Nem a pénzünk mennyiségétől függ a gazdagságunk vagy a szegénységünk, hanem az örömre való képességünktől. A gazdagságra való törekvés az örömre való képesség nélkül olyan, mint amikor a kopasz ember azért küzd, hogy fésűket gyűjtsön.”

Anthony de Mello

(2013.08.06. Megtekintés: 420)

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: ÉLETHELYZETEK | Hozzászólások: 1

NEVELETLENSÉG, VAGY SORSSZERŰSÉG

2013.10.17

mikulascsomag.jpgParadicsomi boldogság sincs. Csak kiűzetés utáni tragikus felismerés létezik, és a kilátástalan visszavágyás.

/Hakiss János/

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: ÉLETHELYZETEK | Hozzászólások: 0

1 | 2 | 3 | 4

Következő »