Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022. A VÍZÖNTŐ HAVA és JEGYRŐL-JEGYRE

2022.01.20

2021. VÍZÖNTŐ HAVA és JEGYRŐL-JEGYRE

(2022. JANUÁR 21 - 2022. FEBRUÁR 20)

Ha hónapról-hónapra, és min.-max. 60-80 %-ban közel jártam az élet-, és a valószerűséghez, akkor már nem fáradoztam hiába! A prognózisok saját szerkesztésben, és nem előre egy gépi programozásban készülnek!

 

Papp Norbert: Aquarius - Vízöntő

https://www.facebook.com/norbertp3

Magyarország térképén - Sopron

(N) é. sz. 47° 41′ 06″, (E) k. h. 16° 34′ 59″

 (2022. január 20-án 3ʰ23’-tól – 2022. február 18-án 17ʰ28’-ig)!

 

KOS (márc. 21.-ápr. 20.)

Asztrológiailag: a Nap a Vízöntő jegyben, a Mars a Nyilas jegyben 25-ig, utána végig a Bak jegyben

Kos-Nap - fizikai élmények: szüksége van, ill., külső megerősítésekre és akkor jó ez, ha nem szervezett módon, hanem spontán történnek. Az asztrológia nem kívánságműsor, ezt érdemes lenne szem előtt tartania végig. Jó, hogy elvárja a hasonló gondolkodásúak segítségét. Viszont az a helyzet, önnek is teljes mellszélességgel ki kell állni a szövetségesei mellett. Itt erőfelmérő lesz és „a fogjuk meg és vigyétek” lenne, akkor önnek annyi!

Kos-Hold – érzelmi élmények: érzékelni fogja, hogy küzdenie kell a szerethetőségéért. Ez nem lesz tréfadolog! Ön természetének része, hogy mindig többet akar, mint amennyit el lehessen viselni. Ön valahol bizakodó figura, ez hatalmas szerencse egyben. Ilyen esetben nem tehetek mást, minthogy biztassam, ösztönözzem, hogy az önmaga legjobbját adja. Egy tanács gondoljon másokra, vajon ők is így éreznek, ahogy ön fanatizáltan?

Kos-ASC – lelki élmények: az ön uralkodója emelten (exaltációban) és ha nincs ártalmas fényszöge, nyeregben is érezheti magát februárban, akár! A saját szolgalmából hivatalbeli sikert fog elérni. Például előléptetik, tisztelik és népszerű lesz e ciklusban. Ugyanakkor, ha az uralkodója „sérült” az érvényesülési vágy marad, de benne van a levegőben, hogy a saját önzése miatt elveszítheti a presztízsét. Vegye e hírt így komoly figyelmeztetésnek!

 

BIKA (ápr. 21-máj. 20)

Asztrológiailag: a Nap a Vízöntő jegyben és a Vénusz a Bak jegyben marad végig, de február 1-től direktben!

Bika-Nap – fizikai élmények: a szakmai előrejutás lehetősége a jelek alapján. Egyébként is régóta vágyik arra, hogy a tekintélyét érvényesítse. Elnyerheti nagy emberek kegyeit és elismerését. Nem titok, hogy az ön jegye és az uralkodó vízöntői szakasz közt kereszteződés van, így benne van/lesz a levegőben el is veszítheti a nagy emberek kegyeit és elismerését. Most ki fog derülni ezekben a napokban ön hogyan is áll ebben az ügyben!

Bika-Hold – érzelmi élmények: önnek a nyilvánosság kérdése kapcsolatait illetően itt most komoly szerepet fog kapni. Érzékelheti, hogy miután a Hold a Nappal, Szaturnusszal együttállása keresztezik egymást (90°), olyan eseményeket élhet meg, hogy tesztelik a kitartását és az eltökéltségét. Akik nem igazán ismerik önt, azok élő képet kapnak ezekről hidegen és melegen egyaránt. Önnek meg kell tanulnia most nem elzárkóznia mások érzéseitől és kívánságaitól.

Bika-ASC – lelki élmények: e ciklusban milyen is külvilághoz való viszonya lesz a terítéken. Visszafogott magatartású lesz, de barátságos és nem ellenséges. A saját lelki szempontjai alapján akar részt venni hol a hideg, hol a meleg napokban. Számolnia kell azzal, hogy a híres konoksága nem hagyja cserben. Jó-e, vagy sem, talány. Most is értékeli a stabilitást, de olyannak akarja megtartani a kapcsolatait, körülményeit, ahogy ön szereti.

 

IKREK (máj. 21-jún. 21)

Asztrológiailag: a Nap a Vízöntő jegyben, a Merkúr a Vízöntőben február 6-ig retrográdban utána is itt marad, de már direktben végig.

Ikrek-Nap - fizikai élmények: igazi boldogság érzete e ciklusban a függetlenségben lesz nyilvánvaló. Mindig is arra vágyik, hogy elérje és képes legyen ezt-azt kiélvezni. Szabatosan szólva azért, hogy Valaki, vagy valami ne kösse meg a kezét és kiélhesse a merész alkotó jellegű hajlamait. Teljesen bele fog merülni valamilyen témában, miközben, majd amilyen gyorsan, abból ki is lehessen szállni. Ez megpróbáltatás jelent másoknak…

Ikrek-Hold – érzelmi élmények: ilyen holdállásban az a tapasztalat, hogy messzire vágyás fog dominálni. Mégpedig gyakorlati értelembe véve a távoli utazások a cél; s ha ez nem megy, akkor a szerteágazó kapcsolatok ápolása lesz a vágyálma. Milyen érzések kavarognak önben? A szépet kedvelés, a leleményesség, önzetlenség, konokság és a különcködés. A veszély abban rejlik, hogy mindez idegeskedéssel és felületességgel is jár!

Ikrek-ASC – lelki élmények: alapjaiban találékony karakter és kívül-belül állandó szellemi stimulálásra lesz szüksége. Élvezni akarja, hogy próbára tegyék a szellemét és végig azt akarja, hogy mások úton-útfélen önt élénknek, szellemesnek és intelligensnek tartsák. „Minden tudni akarok” valósággal lelki szükséglet e levegős ciklusban és minden érdekli; sajna, legalábbis rövid időre. Arra is képes lesz, belehallgat mások beszélgetésébe.

 

RÁK (jún. 22 - júl. 22.)

Asztrológiailag: a Nap a Vízöntő jegyben, a Hold január 20-án a Kos jegyben „kezdi” meg a szokásos köreit jegyről-jegyre.

Rák-Nap – fizikai élmények: a szembenállás az elmúlt hónapban, most felváltja a 150° (quinkunx) és ez olyan házi feladat periódus. A konfrontációkból való lecke feleltetése történik. Átalakulnak bizonyos dolgok és az ősi komfort zónából való kilépés azt jelenti, hogy sok régi kacattól való elválás nem marad nyom nélkül. Valójában ember-, család- és otthonszerető életérzésnek mély fizikai fájdalmakat jelent egy komoly személyi veszteség.

Rák-Hold – érzelmi élmények: minden asztrológiai értékelés során összefüggésbe kell hozni az apás-anyás ill., papás-mamás érzésekkel. E nevelői-szakaszban az érzések-érzelmek (és az érzésektől, kedvtől és a hangulattól függően is) nagy szerepet fognak kapni. Az uránuszi érában váratlanul és kiszámíthatatlan módon érzés- cunami fogja érni. Most a saját és a szerettei érdekében szükséges lesz megbirkóznia ezekkel kihívásokkal.

Rák-ASC – lelki élmények: azt szeretné, ha a közvetlen környezetében és a „holdudvarában” élők részvevőnek és együtt érzőnek tartsák. Ebben nincs is hiba, ám a vízöntői érában a lelki béke érdekében szükségessé válik a saját ügyeivel való foglalatoskodás. Az uralkodó bolygójából adódik, hogy az emocionális tényezők meghatványozódnak, csak a vak nem veszi észre, hogy nincs minden rendben. Figyelje most inkább önmagát és ne másokat.

 

OROSZLÁN (júl. 23-aug. 23.)

Asztrológiailag: a Nap a Vízöntő jegyben, így szembe fog kerülni saját önmagával…

Oroszlán-Nap - fizikai élmények: olyan életérzések birtokához fog jutni, hogy a másokhoz vezető úton felismerheti, hogy az elismerések érdekében vissza kell jutnia önmagához. Ha tudni akarja, hogy ki is ön, akkor, mint egy tükör elé ülve kérdezze meg önmagát! Az önmagához vezető út, most nem másokon keresztül halad, hanem magának magáról kell számot adnia. Nagyon fárasztó lesz, de elkerülhetetlen és mindig Vízöntő havában van…

Oroszlán-Hold – érzelmi élmények: amikor ez a helyzet, akkor végig úgy érzi mintha a Nap-Hold oppozíciójában lenne. Vagyis, a tele-holdra konfigurációra emlékeztető élményekben részesül. Érzelmei és az egója fogja összemérni az erejét. Ilyen esetben kénytelen lesz objektívan szemlélni az élet dolgait és ennek kapcsán sűrűbben érzékeli a kétoldali kapcsolatainak fontosságát. A feszültség ez esetben az ellenkező nemmel való kapcsolataiban fog jobban jelentkezni.

Oroszlán-ASC – lelki élmények: itt is az a nagy harci helyzet, hogy szemben a saját ascendens uralkodója a Vízöntő jegyben lelkileg érinti a házassági dolgait, ill., más kapcsolatait. Nem tartom kizártnak, hogy a saját fényében felismeri, hogy a bensőséges kapcsolataiban a beteljesülés érzését ki és kik szolgáltatják. Ehhez le kell szállnia a földre, vagy a párja, vagy sokan mások biztosítják a vezető szerephez nélkülözhetetlen önbizalmát.

 

SZŰZ (aug. 24-szept. 23)

Asztrológiailag: a Nap a Vízöntő jegyben, a Merkúr a Vízöntőben február 6-ig retrográdban utána is itt marad, de már direktben végig.

Szűz-Nap - fizikai élmények: a fizikai és a mentális önmegvalósítás szakaszához ért. Úgy a munkában, ahogy az egészsége dolgában a váratlan és az előre kiszámíthatatlan dolgok közepette idegesítőek lesznek azok, akik sokat vacakolnak olyan dolgokkal: ki a jobb, mi a jobb mindenkinek. Haszontalan fontoskodókkal fog találkozni, s nem is érti, hogy miért nem tud senki sem jól és okosan cselekedni. Csak megjegyzem, ön nem arról híres, hogy spontán fején találja a szöget, így talán ön lenne a kerékkötő?

Szűz-Hold – érzelmi élmények: éreznie kell, hogy mi az és ki az, ami, és aki jót tesz, ill., tehet önnel. Az érzések felelősek azért, hogy önmaga és a környezete életritmusa megfeleljen a mai követelményeknek. Összhangba kell kerülnie azokkal, akik kötelességüknek érzik kihúzni, pl. betegségből, vagy munkahelyi válságokból, és tudják mit és miért tesznek. Önnek mi ebben a szerepe? Ismerje fel a saját szerepét és találja meg benne önmagát.

Szűz-ASC – lelki élmények: magunk között vagyunk, elárulok valamit! Ha tudja, akkor bizonyára nagy segítség lehet – ha valós alapja van, vagy lenne – pszichikailag teher, ha sokadszorra a színvonala alá nyomják, vagy nem kifizetődőmunkát végez, vagy ha nem önálló – ez mind orvosolhatók. Nincs szüksége a pszichológusra! Hanem oda kéne figyelnie azokra, akik tudják az erősségeit és a vélekedéseikkel segítik, még ha kritizálják is önt.

 

MÉRLEG (szept. 24-okt. 23.)

Asztrológiailag: a Nap a Vízöntő jegyben és a Vénusz a Bak jegyben marad végig, de február 1-től direktben!

Mérleg-Nap - fizikai élmények: képes lesz minden erejét kockára tenni, hogy színre lépjen és felhívja a figyelmét saját magára. Meg akarja tervezni a sikert. A Nap ilyen esetben társasági népszerűség halászatot jelent. Bár kissé minden túl lesz dramatizálva, ám úgy fogja találni: így bomba szexi. Fontos része e ciklusnak az, hogy minden királyi és erotikus legyen. Úgy gondolja képes lesz olyan embereket maga köré gyűjteni, akiket csak akar…

Mérleg-Hold – érzelmi élmények: minduntalan visszaköszön a habitusa, hogy rendületlenül társaságkedvelő, csillogó, esztétikus és diplomatikus. Azzal, hogy az uralkodója – a Vénusz végig a Bak jegyben – kihatással lesz, ill. lehet az érzelmi életére. Félő, hogy erősen vonzódhat olyan személyhez, aki momentán nem viszonozza az érzelmeit. A munkája során gyakrabban fog találkozni ellentétes szándékokkal. Kiváló diplomata, nos, hadd lássuk!

Mérleg-ASC – lelki élmények: az uralkodója lesz a kérdés fokmérője. Ön „gyárilag” az a típus, akihez rögtön vonzalmat éreznek a barátságos és a megjelenése miatt. Jelen időben viszont a családban, otthonban és a szerettei körében kell ezt gyakorolni mesterkéltség nélkül. Szükséges még tudnia, hogy az ascendens ura nem éppen „jó helyen”! Így felléphet a dög unalom, vagy a magatartása sok kívánnivalót hagy maga után. Ébresztő!

 

SKORPIÓ (okt. 24-nov. 22.)

Asztrológiailag: a Nap a Vízöntő jegyben és a Plútó a Bak jegyben marad…

Skorpió-Nap - fizikai élmények: egészen váratlanul létszükségessé válik a házi teendő. Jó pár olyan kacatoktól, teendőktől kell rögvest megválni, melyek tán teljesen magához voltak láncolva. Ön habitusa hatalmas előnye, hogy fekete-fehér módjára úgy kivágja, mint az a bizonyos „macskát sz.rni” és rögtön kitakarítja a hűlt helyét. Nem kell önt félteni, hogy szívpanaszai lennének ettől, csak a szeretteinek lesz furcsa az hirtelen jött pálfordulása.

Skorpió-Hold – érzelmi hangulatát kifejezésre fogja juttatni! Abból a megfontolásból, hogy házon belül-házon kívül lévők ne tudjanak semmi visszafordíthatatlan rosszat tenni senkinek sem. Most nem annyira személyes varázsa fog dominálni menet közben. Mottója: mindenkinek szüksége lesz oltalmazásokra vagy megbocsátásokra! Akadnak majd páran, akik meg fogják tudni érteni az ön eredeti szándékát,hogy:legyen a világban végre béke!

Skorpió-ASC – lelki élmények: gondolom, hogy felfigyelt arra, hogy bár nem e jegy szülötte, az emberek vonzódnak önhöz, mert talán felismerik milyen nagy rejtett tartalékokkal rendelkezik. Mindig képes a legnagyobb trauma után is megújulni. Most a magány jelentheti a főbb nyűgjeinek a forrását, talán egy emberi veszteségből származik ez az érzés. Épp ebből adódhatik, önként és dalolva szívesen visszavonul a nagy forgatagból.

 

NYILAS (nov. 23-dec. 21)

Asztrológiailag: a Nap a Vízöntő jegyben és a Jupiter már bőven a Halak jegyben 4°32’-en van a Vízöntő jegyváltáskor!

Nyilas-Nap - fizikai élmények: ebben az asztrológiai felállásban ön jövő-menő, ide-oda cikázó és napról-napra figura. Ott is jelen lesz, ahol nem kéne. Ezt általában utána ismeri fel, amikor már a bokájáig lóg a nyelve. Apropó, a nyelve és neki sem lehet megálljt mondani. A gond inkább az még, hogy a környezete se tudja mire vélni ezt a nagy lótást-futást és a sok locsi-fecsizését. Idegeit is túlterheli, így egyszer mondom: fékezze magát!

Nyilas-Hold – érzelmi élmények: a természetének szerves része a szólásszabadság, cselekvési kényszer, a gondolkodásában és kifejezésében is. Úgy ég, mint egy kazaltűz, és túl fog tengeni önben a szenvedély, és féktelenül el fogják ragadni. Félő, hogy nem ismer se Istent, se embert és képtelenné teszi, ill., teheti a sablonos feladatainak a teljesítését. Figyelem, így elveszítheti azt a fogódzót, amely a normális érzései, az érzékei és az ösztönei nyújtanak.

Nyilas-ASC – lelki élmények: az uralkodója most a Halak jegyében, képes lesz alkalmazkodni a gyorsan és váratlanul változó körülményekhez. A Jupiter jelen időben, miután uralomban, ön szellemes, és energikus lesz, és tele van természetes tűz-levegő energiával. A bátorsága is meg fog hatványozódni és bármit képes lesz megtenni azért, hogy kibújjon az olyan pofon egyszerű, érthető mindennapi felelősségek alól, amit terhesnek tart…

 

BAK (dec. 22-jan. 20.)

Asztrológiailag: a Vízöntőben a Nap. A Szaturnusz is a Vízöntő jegyben és e ciklusban végig direktben!

Bak-Nap - fizikai élmények: mostanság az lesz a feladata, hogy a vagyoni kérdéseit jól bebiztosítsa és gyümölcsözővé tegye. Minden formában és a cselekedetében látszódnia kell, hogy a biztonságra törekvő karakter. A józan számítások életszakaszában fel kell, hogy tűnjön, tiszteletben tartja a dogmákat, a törvényeket és az ezzel járó egészséges nézeteket. Mi van, ha nem? Egy teljesen puha, tohonya halandót ismernek fel önben az emberek.

Bak-Hold – érzelmi élmények: most azok a lesznek helyes jellemvonás, melyek a sikert hozzák: az előrelátás, félelem nélküliség, önbizalom és a célok alapvető becsületessége, amit egy pillanatra sem veszít szem elöl. Így érzelmileg is toppon lesz, ill. lehet. Ambíció érzése lesz a fontos ön számára, de a becsület érzése még fontosabb lesz. Érezni akarja, hogy megérdemelten kapja, mert mindezt magának és magában alkotta meg…

Bak-ASC – lelki élmények: hegymászói léptékű bátorság és elszántság lakozik a lelkében. Soha nem adta meg magát, megtanult küzdeni a nehéz helyzetekben. Azzal, hogy a születési uralkodója – a Szaturnusz – újra olyan helyzetbe hozta, amikor érzelmi, vagy a lelki dolgait egy fedél alatt kell lerendeznie. Nem fogja kimutatni a lelki tusáit! Ezért csakis maga veszi kézbe ezeket-azokat, amelyek a vágyait és igényeit ösztönözni tudja...

 

VÍZÖNTŐ (jan. 21-febr. 19.)

Asztrológiailag: a Nap a Vízöntő jegyben és az Uránusz a Bika jegyben végig® lesz!

Vízöntő-Nap - fizikai élmények: Boldog születésnapot kívánok önnek! Ettől számítva nem okozhat gondot, hogy az legyen, aki egyébként is. Amikor megszületett, azóta van az, hogy saját magába is belebotlik. Most egyáltalán nem szabad, hogy gondot jelentsen, ha önzéssel vádolják! Mindenki így van ezzel, örülhet annak, amikor saját maga áll a fókuszban. Önnel történik e ciklusban az, hogy gyakorolhatja meggyőző fellépés tudományát!

Vízöntő-Hold – érzelmi élmények: kissé szokatlan lesz olvasni önről, hogy romantikus, de azzal a célzattal, hogy személyes érzelmeit mindig és mindenkoron hozzákapcsolja a nagy eszmékhez és gondolatokhoz. Érzelmi téren ön általánosít, és ez jobban hasonlít ahhoz, hogy: itt minden kőbe van vésve, csak ön ne legyen romantikus érzületű. Ez időben az újév hajnalán – nem sértés – hajtogatja a kalandos esélyeit, hogy mi lesz ebből, nem tudni...

Vízöntő-ASC – lelki élmények: alapjaiban, ha ez az ascendens pontja – asztrológiában „köztudottan” – nagyon nehéz általánosságban véleményt alkotni. Viszont megpróbálhatom. A saját verzióm szerint, hogy e ciklusban maga-magának kell rájönnie arra, mi az oka annak mi az oka, hogy nehezen köt kompromisszumokat. Ön képtelen átlagos lenni, de most az kell, hogy létkérdés lesz felismernie, hogy a saját sorsával nem babrálhat ki örökké…

 

HALAK (febr. 20-márc. 20)

Asztrológiailag: a Nap a Vízöntő jegyben és a Neptunusz a Halak jegyben végig® lesz!

Halak-Nap – fizikai élmények: személyesen is tudom, hogy ez milyen életszakasz, hogy fizikai értelemben nem egy herkulesi időszak. (Halak vagyok) Ugyanakkor ennek tudatában is ismeretében már több évtizede kifigyeltem ezt a terminust, én tudatosan elrejtőzöm és álcázom is magam. Semmi erőm és hangulatom kiállni a padesztálra, hogy mindenkinek közhírre tegyem az erőnléti állapotomat. Aki Halak, az érti, miről beszélek!

Halak-Hold – érzelmi élmények: ön egész életén át lelkesedik a titokzatos és a különös iránt, ha nem vigyáz, ezek fóbiákhoz vezethetik és könnyen rászedhető bizonyos intim dolgokban. Ugyanakkor, más dolgokban tökéletesen racionális karakter. Olyan a magánélete, melybe kevés embert enged be. E furcsaságok excentrikusan mozgalmassá teszik az egyéniségét.  E ciklusban nem üt el a Halak-Nap szituációktól, erre így érdemes figyelni.

Halak-ASC – lelki élmények: önben is jelen szakaszban egy seregnyi ellentmondás lesz. A lelki fáradság esete áll fent, így ebből adódóan szúróssá válik, különösen, amikor feszültség alatt van, vagy amikor magasról beszélnek önhöz. Márpedig ez lesz, így az álmodozásokba és idealizmusba menekülés lehet akár orvosság is. Ha már beszélgetünk így magunk közt, akkor elárulom az intuíciója nagy segítségére lesz túléléshez.

 

Figyelem, a havi jegyről-jegyre bontásban kiemelt időpontok kihalászása kijelenthető: felesleges, mert idő és energiarablás! Okom van úgy feltételezni, gyakorlatilag a szabad akarattal ellentétben áll, ha kiemelném a fontosnak tetsző-látszó napokat – az én szemüvegemen át. Minden mindennel összefüggésben áll, így a szövegben rejlik az összes asztrológiai karakter sikere – ennyi!

Akik tudják a születési Nap jegyük mellett az ascendensünk, vagy a Hold csillagjegyét, bátran vegyék bele az értékelés során.

Az írás Steiner Gergely szellemi tulajdonát képezi, amelynek részben vagy egészben való közlése, a forrás megjelölésével, kizárólag a szerző engedélyével történhet.

 

https://steinergergely.eoldal.hu/…/varom-szives-megkeres…

 

Az én felfogásom szerint az asztrológia nem jósda, nem szentírás, hanem következtetés! Tőlem megtudhatja a személyes GPS koordinátáit, e mentén haladva miként érdemes csinálni bármit is!