Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021 A SZŰZ HAVA és JEGYRŐL-JEGYRE

2021.08.21

2021. SZŰZ HAVA és JEGYRŐL-JEGYRE

(2021 AUGUSZTUS 22 – 2021. SZEPTEMBER 22)

 

Ha hónapról-hónapra, ha min.-max. 60-80 %-ban közel jártam az élet-, és a valószerűséghez, akkor már nem fáradoztam hiába! A prognózisok saját szerkesztésben, és nem előre egy gépi programozásban készülnek!

 

 

Papp Norbert: Szűz jegy (Virgo)

https://www.facebook.com/norbertp3

 

N é. sz. 47° 41′ 06″, E k. h. 16° 34′ 59″

 

2021. augusztus 22. 23:21-től - 2021. szeptember 22-én 21:07-ig!

KOS (márc. 21.-ápr. 20.):Jobb, ha az ember a dolgok elébe megy. Mert azok aztán nem mindig jönnek helybe.” (Agatha Christie)

Asztrológiailag: a Merkúr és a Mars is a Szűz jegyben, miszerint új ötlete támad munkájának hatékonyabbá, ill., jó ötletei lehetnek az egészsége jobbá tételével kapcsolatban.

Jelentése: „Mindennek nagyon sok oka van, és nehéz egyet kiválasztani. Ki tudja, hogy mit akarsz majd tenni, és mit kell majd tenned?” (Nora Roberts) Egy az egyben szólva, minden arról fog szólni mi válik a javára, ill., ellenére és oda tud-e figyelni az állapota jobbítására. Arra is jó ez az augusztus-szeptember hónapja, hogy komolyabban megtervezze jövőjét és vagy kisöpörje a felgyülemlett stresszt az életéből. A saját megbízhatóságát fogja tudni tesztelni, hogy a munkájával, munkaviszonyával, munkastílusával, az alárendeltekkel és az egzisztenciával kapcsolatos teendői során hogyan is áll ebben velük. Ez alatt még pluszban az egészséget és az egészséghez való viszonyát is górcső alá lesz kénytelen venni. Különböző helyzetekben el fogja árulni, hogy valójában hányadán áll önmagával, belső tartásával, biztonságérzetével, vagy annak hiányával: igen, vagy nem, vagy sehogy…

 

BIKA (ápr. 21-máj. 20):Aki nem a saját bőrén tapasztalta, nem is tudhatja, mit jelent a pénz, jobban mondva a pénztelenség.” (Agatha Christie)

Asztrológiailag: a Merkúr és a Vénusz helyzete ez esetben a kapcsolatainak gyakorlati kérdései kötik le, kedvező alkalom, hogy kibeszélje és elsimítsa fennálló nézeteltéréseit szeretteivel, kollégáival is.

Jelentése: „Az egyetlen megbízható bank: az emlékezet. Ez a bank soha nem fog leégni. (...) Az embert csupaszra lehet vetkőztetni, oda lehet vetni a magánzárka kőpadlójára, de az emlékeit nem veheti el senki.” (Jevgenyij Alekszandrovics Jevtusenko) Életerő tekintetében – asztrológiailag mindenképpen - az önkipróbálás és önmegvalósítás időszakában lépett. Gazdag tárháza van ennek az életben a kimutatására, kibontakoztatására. Terítékre kerül a kockázatvállalás és vállalkozás képessége, valamint a pl. szerelmi tapasztalatok, vagy maga a szerelem és a szeretet ténye.  Ha saját gyermekei vannak, azok életének örömtelivé tétele nem lehet harmadlagos. Miután a Vénusz majd átlép a Skorpió jegyébe – 10-én, szeptemberben – itt-ott az érzelmi kapcsolatokra nagyon oda kell majd figyelnie. Mert heves érzelmi energiákkal, féltékenységgel, érzelmi manipulációkkal és irracionális társas viselkedéssel hozhatók összefüggésbe. Ha örülni szeretne, 22-től kezdve tudatosítsa: ne vesszen össze végig a szeretteivel.

 

IKREK (máj. 21-jún. 21):Az idő nem szünteti meg a problémát, csak más formában hozza újra elő.” (Agatha Christie)

Asztrológiailag: a Merkúr Szűz jegyben elméje felcsigázott és élénk. Sok sikerre számíthat, ha elég ideig tud egy dologra koncentrálni. Más esetben alkalmas időszak ház körüli, az otthoni munkák elvégzésére.

Jelentése: „A pletykálkodó kiadja más titkait, de a megbízható szellem nem él vissza a bizalommal.” (Meg Cabot) Amikor a Nap „belépett” a Szűz jegyébe, akkor önnek megvilágítja, hogyan áll a szülői ház dolgaihoz, vagy a saját családjához. Górcső alá kerül az is, hogy milyen az otthona légköre, annak a hangulata, milyen a viszonya a házához, a lakásához. Így e mellett a kommunikációik – mentális képességei – döntő tényezője lehet a dolgok menetében. A vak is látja majd, milyen játszmák folynak családon, házon belül. Nem lesz mindegy, hogy milyen hangot üt meg a négy fal között. 29-ig kiderül, hogy amíg a Merkúr a Szűz jegyben járt megtanulta-e itt ezt a leckét. Utána pedig ennek egészséges tudatában pozitív (vidám) hangulat uralkodik mulatságra és játékosságra. Úgy, hogy szívesen kell részt vennie eme örömteli dolgokban. Minden csak azon múlik: ehhez meghallgatta-e a szerettei, az otthoniak saját véleményét az érzelmeiről és elképzeléseiről.

 

RÁK (jún. 22-júl. 22.):Nem jó, ha a család kifogásolja a gyerekek barátait. Rendesen maguktól is kinövik őket.” (Agatha Christie)

Asztrológiailag: a Merkúr és a Hold gyakori találkozásaikban, ez esetben azt jelenti ön számára, hogy harmonikus tranzit időszakában megértő mentalítású, más esetben ráérző, vagy instabilitású tendenciái is lehetnek

Jelentése: „Legyen bátorságod az élet nagy bánataihoz, és türelmed az élet kis bánataihoz. És ha befejezted a napi feladatodat, térj nyugovóra békével.” (Victor Hugo) Itt is azzal kezdem, hogy a Nap a Szűz jegyben a csillagjegyétől számítva emberi kapcsolatok házába „lépett”. Jelentése, hogy nap, mint nap nem mindig az lesz, amit ön akar, hanem az, amit élet hoz. Tud-e spontán jelen lenni az ön körülötte élőkkel? A házi feladata a „ne szólj szám, nem fáj fejem”, a kollektivitás és a környezetében élők ismerete, ill., a gondolkodásmódja, azok elvei, mi a napi trend, és azok beszédstílusa. A Nap (életerő) és a Merkúr (gondolkodás) az alkalmazkodó képességeit szorgalmazza. Vagyis, hogy a változékonysága kérdésében maga-magának kell majd felismernie az esetleges túlérzékenysége, a szeszélyessége és a döntésképtelensége hányadik fokon is áll egy képzeletbeli 10-e skálán! Első pillanattól kezdve, ha nehézségei adódnak az érzelmei kimutatásával, vagy a vágyait nehezen ülteti át a tettekbe, akár bátran kijelentheti, hogy: ehhez-ahhoz nincs mondandója. Ha mégis bosszantó félreértésekre lennének – lesznek – akkor nézzen önmagába, ne másban keresse a hibák forrását.

 

OROSZLÁN (júl. 23-aug. 23.):Az életet mindenhol egyformán élik le. Csupán a ruha más rajta, ez minden.” (Agatha Christie)

Asztrológiailag: a Merkúr és a Nap akkor „király”, ha ez a két égitest két különböző jegyben van, mert így a Merkúr tükrözheti a jegy legerőteljesebb színeit. 29-én lép át a Mérleg jegybe, de addig az objektivitása érvényesül.

Jelentése: „Amit nem fejeznek be megfelelő helyen és időben, örök időkre befejezetlen marad.” (Jamamoto Cunetomo) Az uralkodója – a Nap a Szűz jegyben – megteszi az első lépését ebben az új ciklusban. Lehetséges olyan felfogás, hogy „minden, az enyém”, vagy kollektívan áll hozzá ehhez a periódushoz. A jelszava, hogy: itt az idő meg kell ragadni a lehetőségeket! Minden bizonnyal módszeres, konzervatív és ragaszkodó attitűdjei saját magának is fel fog tűnni. Talán nagy segítséget jelent az is, és jó, ha tudja: momentán dogmatikus, csak magára hagyatkozó és szkeptikus, akkor nem jó kávéházba „ült be” éppenséggel. Amikor mundán értelemben a Nap így a 2. Házban lesz, könnyen juthat anyagi előnyökhöz, vagy akár nagyobb kiadásokat engedhet meg magának, vagy szerényebb formában be tud tömni egy rést ügyes haszon által. Kedvére lesz az is, hogy e ciklusban erősödik az objektivitása, vagy a realitás győz a dáriusi képzelőtehetségén. (Halkan és csendben megjegyzem, hazánk - 1989. okt. 23. 12:02 Bp. – a Hold jegye az Oroszlán és ez a nemzet érzelmi állapota! SG)

 

SZŰZ (aug. 24-szept. 23):A saját életét mindenki maga teszi tönkre!” (Agatha Christie)

Asztrológiailag: a Merkúr az ön jegyében, majd 29-től a Mérleg jegyben és már másként jár az agya. Hó végéig a gyakorlatias észjárása dominál, ennek utána pedig lehet kiegyensúlyozottabb a gondolkodásmódja.

Jelentése: „Megbízható információk hiányában az embereknek hatalmukban áll elferdíteni a valóságot.” (Anjan Sundaram) A legelejére kívánkozik: boldog születésnapot önnek! Amikor a Nap és a Merkúr 29-ig az ön jegyében van – mundán értelemben, az Első Házában – erőteljesen segíti a siker felé vezető úton. Valóban „csak” annyi a teendője, hogy legyen ambiciózus, mert így mikor, ha nem most előléptethetik, mert végtére is ön alapjaiban az elismerésért is dolgozik. Tekintélyt akar szerezni? Nos, hát ezt most meg is teheti. Figyelem, nincs az, hogy: ha! Valóban, akinek – a teljesség kedvéért – a Nap és az uralkodójuk az Első Házban áll, akkor azt jelenti, hogy az egyéni sikereiért dolgozik most. Ellenkező esetben, vagyis ellentétes aspektusa van valahonnan ezekre a planétákra, akadályok lesznek végig, az előrehaladás nehéz lesz. Pontosság kedvéért is, hogy most a Nap-Plútó trigonja is lesz, erősíti abban a hitét, hogy legyen, ill. lehet az krízis, vagy katarzis, de innen lesz szép győzni állapotot fog ez jelenteni.

 

MÉRLEG (szept. 24-okt. 23.):Semmit sem fürkésznek az emberek egymás dolgaiban oly mohó érdeklődéssel, mint azt, amihez semmi közük.” (Victor Hugo)

Asztrológiailag: a Merkúr és a Vénusz derűt és könnyű felfogást is jelent, szórakoztató mentalítást, míg együtt lesznek majd az ön Mérleg jegyében. Vagyis, szeptember 10-ig így érdemes tekinteni a személyes dolgaira…

Jelentése: „Létezik egy megfoghatatlan ajándék, amely többet ér, mint bármi, amit a kezünkbe foghatunk. Ezt nevezem önmagunk odaajándékozásának vagy jelenlétünk ajándékának.” (Gary Chapman)Jó esetben hamar felismeri, hogy olyan idők vannak, amikor a beidegződött megnyilvánulásai már nem állják meg helyüket. Így a saját maga tárgyilagos megfigyelése fogja csak tudni segíteni levetkőzni őket és megállapodottá tenni saját magát. Nem véletlenül emeltem ki a „könnyű és derűs és szórakoztató életfelfogást”, mert a Napa Szűz jegyben mundán értelemben a12. Háza. Ez olykor az önkéntes száműzetést is jelenti.  De az élet akkor sem áll meg, csak lassú víz módjára „lötyögnek” az események. Ha ön képben van a saját horoszkópjával, s tudja ellentétes – negatív – aspektusai vannak, látszólagosan sok hiábavaló erőfeszítéseket fog tenni. Figyelem, akkor is, ha pozitív fényszögei lennének, de hatalmas előnyt is tud jelenteni! Megismeri a magány érzet örömeit és a hasznosságát is.

 

SKORPIÓ (okt. 24-nov. 22.):A legkevésbé gyanús ember a leggyanúsabb.” (Agatha Christie)

Asztrológiailag: a Merkúr (Szűzben és a Mérlegben) és a Plútó (Bakban) 29-ig a barátságos arcát mutathatja pl. az élénk képzelőerőt és a tettek egyesítésével. Viszont, 29-től lehetnek több illogikus érvelései is…

Jelentése: „Többet ér egy hibának a kiküszöbölése, mint egy igazságnak a fölfedezése, mert az igazság előbb-utóbb kipattan, a meghagyott hiba ellenben folyton ront, megtéveszt, árt. (Brassai Sámuel) Olyan feladatai lesznek, amikor élesben tesztelheti hogyan is viselkedjen, amikor szabadságról, függetlenségről, barátokról, vagy éppen szabadidő eltöltéséről van szó. Ne ugasson bele senki a dolgaiba és ne mondja meg senki ki és mi a frankó önnek. Viszont, ehhez jó képet is kell majd tudni vágnia hozzá. Dragula módjára sokszor kissé sötétnek látja a világosat, zavarosnak a tisztát, színtelennek a szivárványt. Most, amikor lassan telnek a napok, a hetek és az órák csak annyi lesz a dolga, hogy felül kell tudni emelkedni az ilyesmiken. Majd meg fogja tudni pillantani a ragyogást, az erkölcsösségeket, ehhez a megfelelő arcokat - rajtuk keresztül önmagában is. Ha akarja, ha nem - nap, mint nap, óráról-órára, akár percről-percre – jól fel fogja majd fedezni ezeket az erényeket mind több embertársában is. (Halkan és csendben megjegyzem, hazánk - 1989. okt. 23. 12:02 Bp. - Skorpió jegy alá lett „kalibrálva”, ez a nemzet fizikai-testi tényezője! SG)

 

NYILAS (nov. 23-dec. 21):Az emberi faj legtöbb képviselőjét felettébb visszataszítónak találom. Az érzés valószínűleg kölcsönös.” (Agatha Christie)

Asztrológiailag: a Merkúr és a Jupiter párosításesetében, ha önnek a két planéta között pozitív aspektus van, harmonikus gondolkodást és toleráns magatartást jelent erre a ciklusra, ha nem, akkor hibás értékítéletei lesznek!

Jelentése: „Csigalépcső vezet minden magas tisztséghez.” (Francis Bacon) A Nap a Szűz jegyben – mundán értelemben - megmutatja, hogy a rang, tekintély és elismerés dolgaiban ön hogyan is tud viszonyulni, vagy hogyan is tudja megoldania erre nézve a kihívásokat. Az egyéni vágyai, a sikeres karrierje érdekében most semmilyen indiszkréció és elővigyázatlanság nem megengedett. A teljességhez tartozik, minden magánjellegű cselekedete és a hivatással kapcsolatos dolgai összefüggésben állnak, egyik sem mehet a másik kárára. Minden lehetséges, semmi sem lehetetlen! Az embereknek legtöbbnyire mindig ugyanaz a jellemhibája, mikor is pl. különc módon úgy gondolják, hogy elérkeztek a Kánaán földjére, nem! Magas lóra is fog tudni felülni, de ha nem vigyáz, akkor nagyot is fog tudni bukni! Szóltam… (Halkan és csendben megjegyzem, hazánk a régi tradicionális analógia szerint a Nyilas jegy alá lett „sorolva”, így a fizikai állományunkat nézzük meg így is! SG)

 

BAK (dec. 22- jan. 20) „Az ember tudja magáról, hogy hol áll: ez már maga is áldás.” (Agatha Christie)

Asztrológiailag: a Szaturnusz jó ideig még a Levegő elemű Vízöntőben lesz/marad, a Merkúr 29-től csatlakozik a Levegő elemű Mérleghez, erős mentális tevékenységet fog jelenteni, majd végig nem beszélhet a levegőbe!

Jelentése: „Azt akarom, hogy képes legyek megváltoztatni mások életét. Őszinte, megbízható és gondoskodó akarok lenni. Mindössze arra vágyom, hogy ezt teljesen egyedül vigyem véghez.” (Nick Traina) Életerő dolgában az önkifejlődés irányára mutat azzal, hogy a Nap a Szűz jegyben harmincegy napig itt „tartózkodik”. Önnek az szubjektív szemléletmódja fel fog erősödni. Ennek a következménye, hogy a filozofikus hangulat is jobban el fog hatalmasodni. A Napot és a Merkúrt figyelembe véve a kellemetlen része a dolognak, hogy elsőre itt-ott hibás lesz világszemlélete, előrelátó képesség hiánya akadályokat állít ezzel maga elé, ezzel felesleges és idétlen gondok vesz a jövőre nézve magára. Ugyanakkor, amikor levegős elembe ér a Merkúr 29-től a szintetikus (egységesen átfogó) gondolkodás, építő jellegű előrelátást, és a horizont (látóhatár) diplomatikus kibővítése azt eredményezheti, meg fogja tudni komponálni, hogy mit kezdjen az új ismeretanyaggal, és ki fogja tudni választani az ide szükséges ideálokat is. (Halkan és csendben megjegyzem, hazánk - 1989. okt. 23. 12:02 Bp. - ASC-e a Bak jegyben van és ez a nemzet titkos lelki mozgató eleme! SG)

VÍZÖNTŐ (jan. 21-febr. 19.):Az őrült mindig előnyben van. Kétszer olyan agyafúrt, mint egy normális ember.” (Agatha Christie)

Asztrológiailag: az Uránusz a Bika jegyben és a Merkúr 29-ig jó, hogy a Merkúrral még egy ideig a Szűz jegyben nélkülözi „e miatt” a taktikai érzéket, majd innentől 150°-ra, keresi az új gondolatokat és ötleteket.

Jelentése: „Nincs nagyobb veszedelem, mint abbahagyni a munkát; leszokik róla az ember. Leszokni róla könnyű, újra megszokni nehéz.” (Victor Hugo) Önnek a kollektív fejlődés fontos állomása érkezett el, amikor a Nap a Szűz jegybe „került”. Itt a mások erényeiről is szó lesz, amelyet tisztelnie kell, és egyensúlyba kell hoznia a saját erényeivel. Summásan az az ideje annak az „adni-kapni” egyensúlyáról kell komolyabb párbeszédeket lefolytatnia. A valóságtól való menekülése lenne ebben a ciklusban legnagyobb ellensége. Azzal, hogy – asztrológiailag mindenképpen – a felelősségtudta olykor ingadozó, most lehetséges a józan és komoly magatartás. Tagadhatatlan, hogy frusztráltság is lesz, de az eredeti zseniális szervezőképességének, az egészséges mértékletességének és a következetességének meg kell mutatkoznia a hétköznapjaiban. Nem hinném, hogy a Taigetosz felé venné az irány, ha néhol meg is fog botlani.

HALAK (febr. 20-márc. 20):A szenvedés megacélozza a jellemet.” (Agatha Christie)

Asztrológiailag: a Merkúr és a Neptunusz szemben álltak egymással, előfordulhattak utópisztikus gondolatok, és majd 29-től csak a koncentrálni tudás jelenthet csak igazi segítséget.

Jelentése: „Ha mindazt megtennénk, amire képesek vagyunk, szó szerint saját magunkat is elkápráztatnánk.” (Thomas Alva Edison) Ez a szembenállás jelentése, hogy – asztrológiailag mindenképpen - erős hatást fog gyakorolni a sorsra, sorsváltozásokra van/lesz kilátása. A Neptunusz és a Nap lehetőséget nyújt a környezettel való kapcsolatainak nagymértékű kiterjesztésére, de sikeresen csak akkor lesz/lehet, ha nem panaszkodik vagy magyarázkodik mindenkinek. Az összes csillagjegy simán tudna a szenvedéseikről ódákat zengeni, de ez mire jó mindenkinek? Jó esetben, remélem, végig tud majd arra koncentrálni, hogy itt az ideje előnyös kapcsolatok építsen ki, és végre pozitív hatást tudjon gyakorolni a környezetére. Jellemének tesz jót, ha most azonnal kikerüli azokat, akik energiarabló módon – pl. nyavalyognak – és lopják az ön drága idejét!

 

Figyelem, a havi jegyről-jegyre bontásban kiemelt időpontok kihalászása kijelenthető: felesleges, mert idő és energiarablás! Okom van úgy feltételezni, gyakorlatilag a szabad akarattal ellentétben áll, ha kiemelném a fontosnak tetsző-látszó napokat – az én szemüvegemen át. Minden mindennel összefüggésben áll, így a szövegben rejlik az összes asztrológiai karakter sikere – ennyi!

Akik tudják a születési Nap jegyük mellett az ascendensünk, vagy a Hold csillagjegyét, bátran vegyék bele az értékelés során.

Az írás Steiner Gergely szellemi tulajdonát képezi, amelynek részben vagy egészben való közlése, a forrás megjelölésével, kizárólag a szerző engedélyével történhet.

 

https://steinergergely.eoldal.hu/…/varom-szives-megkeres…

 

Az én felfogásom szerint az asztrológia nem jósda, nem szentírás, hanem következtetés! Tőlem megtudhatja a személyes GPS koordinátáit, e mentén haladva miként érdemes csinálni bármit is!

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.