Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020 MÁJUS HÓNAP JEGYRŐL-JEGYRE

(ÁPRILIS 19 – MÁJUS 20)

A csillagjegyeknek az adott hónapban mindig van egy közös uralkodó bolygójuk. A Bika havában a Vénusz és a természetes harmónia a tét!

Májusban arra kényszerülünk, hogy némiképpen megváltozzunk, mind fizikailag, szellemileg és lelkileg is. Vajon, hogyan teremtsünk itt és most harmóniát az emberekben és a természetben. Ezerféle veszély fenyeget minket. Mi nem tudjuk – vagy nem akarjuk észrevenni -, hogy eddig és ne tovább, vagy a természet akarja-e helyreállítani a rendet? Lehetséges, Valaki másnak lett elege ebből az egymás kizsákmányolásból... Mert ember nincs a talpán itt, aki felismerje a veszedelmet. A természet zöld színbe öltözik, mi emberek vajon milyen színben mutatjuk meg igazi arcunkat…

A képen a következők lehetnek: 1 személy, túra/szabadtéri

Salvador Dali: Bika csillagjegyhez…

Magyarország térképén - Sopron

N é. sz. 47° 41′ 06″, E k. h. 16° 34′ 59″

2020. április 19-én 16:34-tól – 2020.május 20-án 15:47-ig!

 

KOS (márc. 21.-ápr. 20.):A civilizáció akkor kezdődött, amikor egy dühös ember kövek helyett szavakkal kezdett dobálózni.” (Sigmund Freud 1856. május 6. — 1939. szeptember 23. osztrák neurológus és pszichiáter, a pszichoanalízis megalapítója.)

Lehetséges kiemelt marsikus nap(ok): elsősorban a fizikai teljesítményére lesz szükség, ahol a kockázat és az energia van jelen, ill. szükségeltetik. A problémákat a mások érzékenység fogja okozni. Figyelmébe ajánlom, hogy izgalom és vita a barátok közt nem vonhatja el önmagáról figyelmét. A sűrű és gyakori elviselhetetlen állapotok kissé kikezdhetik az idegeit. Nem fajulhat el annyira a dolog, hogy elveszítse az ön számára kedves emberek bizalmát. Kijelenthető, hogy e hónapban kedvére van/lesz a zene. Nem elképzelhetetlen az sem, a csend jelenti a megoldást a gondok orvoslására. Kiemelt jelentősége lehet szerelmi életben és a szexualitásban a születési uralkodója. Majd ezen túlmenően a szórakozásban való öröm, a sport, a művész-élet és még a nevelőmunka is praktikus helyzeteket fog előidézni.

 

BIKA (ápr. 21-máj. 20):Van (...) visszavezető út a fantáziától a valósághoz, és ez - a művészet.” (Sigmund Freud 1856. május 6. — 1939. szeptember 23. osztrák neurológus és pszichiáter, a pszichoanalízis megalapítója.)

Lehetséges kiemelt vénuszi nap(ok): kezdjük azzal, hogy boldog születésnapot kívánok önnek! Ebben a ciklusban uralkodója a levegő-jegyben (Ikrekben) megmozgatja a fantáziáját. Alapjában konok és makacs, most viszont – asztrológiailag mindenképpen – ez a képzelőerejét fogja megmozgatni. Ez jól informáltságot jelent önnek, így elvétve hibázik. A szóvá tett konoksága és a makacssága így segítője lesz. Vissza fog tükröződni a szűkebb mindennapi élet vonatkozásaiban, pl. a testvérekkel, rokonokkal, szomszédokkal való érintkezés során. Kellemetlen része lehet e ciklusnak, hogy barátai szerelmi ügyekbe keverik, ez megzavarja az észét. Így, pletykának teszik ki magukat. Ugyanakkor – e válságos helyzetben – felüdülést jelent/jelenthet a krízis enyhítésére a rövid séta a természetben.

 

IKREK (máj. 21-jún. 21): „A kutyák szeretik a barátaikat, és megharapják az ellenségeiket. Nem úgy, mint az emberek, akik képtelenek a tiszta szeretetre, és mindig együtt van bennük a szeretet és a gyűlölet!” (Sigmund Freud 1856. május 6. — 1939. szeptember 23. osztrák neurológus és pszichiáter, a pszichoanalízis megalapítója.)

Lehetséges kiemelt merkúri nap(ok): a gondolkodás és az elemzés nem áll távol a természetétől. Önnek kár lenne bármin is izgulnia, mert rendelkezik a megfelelő tudásanyaggal a problémák kezelésére. Vagyis, hogy kellőképpen tájékozott úgy önmaga megértéséhez és a helyzetekhez való megfelelő alkalmazkodásokban. A Merkúr „hatása” egészségesen kiterjed a fizikai alkatára is, így a teljesítőképessége és az elemző tehetsége egy sínen haladnak. Ehhez azonban tudnia kell, hogy mihez képest. Ugyanis, ha ideges, szétforgácsoltság, állhatatlan, túlságosan sokoldalú érdeklődésű és logikátlan ez olyan, mintha nem is ön lenne. Azzal, hogy asztrológiailag kiemelkedő személyi adottságok, szellemi teljesítőképesség birtokában van és rendelkezik eszes értelmi vonásokkal, világos és logikus kezdeményező képességekkel, de ha morzsa kerül a gépezetbe, összedől, mint a kártyavár!

 

RÁK (jún. 22-júl. 22.):Azt lehetne mondani, hogy egy nagy emberi közösség megalkotása akkor lehet a legsikeresebb, ha az egyén boldogságát nem kell figyelembe venni.” (Sigmund Freud 1856. május 6. — 1939. szeptember 23. osztrák neurológus és pszichiáter, a pszichoanalízis megalapítója.)

Lehetséges kiemelt hold nap(ok): ön kimondva-kimondatlanul is tisztában van azzal, hogy szélsőségesen érzelmes és indulatos. Vagyis, az erős sokk esetén valósággal szétfolyik, mert mindent nagyon átérez. Jelen időben az élet is ezt igazolja, valósággal hemzsegnek a kesze-kusza állapotok. Ha már jól tudja, hogy e sajátságos tulajdonsággal bíró egyed, ösztönösen féli e világmindenség vesztét, ami kellően alá van támasztva a nagyvilágban. Az uralkodója alapján itt a passzív elszenvedés és az alárendelt szolgálat irányára mutatnak. Ha azt válassza, hogy „jöjjön, aminek jönnie kell” ez ellenkezik azon harmonikus képességeivel, hogy együttműködő, megértő és az életerős teljesítő képességével. Elkerüli a figyelmét itt valami? Igen, majd a hónap végén kiderül. A nemesebb énje igyekszik javítani a helyzetén. Ha nem, akkor mit nem tudtam jól a megértésére hozni?

 

OROSZLÁN (júl. 23-aug. 23.):Az álomfejtés az a királyi út, amellyel a szellem tudattalan működése megfejthető.” (Sigmund Freud 1856. május 6. — 1939. szeptember 23. osztrák neurológus és pszichiáter, a pszichoanalízis megalapítója.)

Lehetséges kiemelt Nap nap(ok): maradjunk a bevezető szlogennél! Ébresztő, ez itt most komoly! Olyan fogalmakkal kell szembenéznie, amely a profán világban az oktalanság kategóriája: pusztulás, gyors változás, de megújhodás is. Öntől távol áll, hogy olyan sűrűn elveszítse a józan eszét, nagyon is jól tudja mindig mi mennyi és hol a határ! Akarata ellenére is meg kell változtatnia a viszonyulási alapokat – nincs mese – bátorság szükségeltetik! A Bika jegyben az uralkodója (a Nap), keresztezik egymást és másokban az ilyesmi félelmet kelt. Ha önben rossz a regeneráló - erőre kapó - képesség, ha sok az önmagát romboló tendencia, le is húzhatja a rolót. Ha ügyes és rengeteg életerős fogása van, lehetősége lesz a fel-, vagy kiemelkedésre és a teljesítménye elismerésére lesz kárhoztatva...

 

SZŰZ (aug. 24-szept. 23):Az intellektus hangja halk hang, de nem nyugszik addig, míg meghallgatást nem talál. Végső soron, számtalan visszautasítás után, sikert arat. Ez egyike ama néhány dolognak, amiben az ember az emberiség jövőjét illetően optimista lehet.” (Sigmund Freud 1856. május 6. — 1939. szeptember 23. osztrák neurológus és pszichiáter, a pszichoanalízis megalapítója.)

Lehetséges kiemelt merkúri nap(ok): itt az aprólékossága szerint észre fogja tudni venni a legkisebb dolgot, ami lehet a sok gond forrása. Külön nem kell kommentálni, hogy: a rengeteg bizonytalanság, félelem, a sok halálhír, a halál gondolatával foglalkozik néhány nem hallhatatlan. Lehet-e ilyet mondani – lehet – az ön feladata az lesz, hogy használja és tartsa karban azokat a dolgokat, amelyek a hétköznapokban hasznosak lehetnek a saját és környezete számára is. Nem lesz nehéz e ciklusban a megfigyelés és az elemzés! Ekkor fog kiderülni igazán a saját önbizalom és az önbecsülés szempontjából az akadályok mennyire is tudnak hasznosak lennie a fejlődése szempontjából. Lehetséges, hogy ön lesz az ügyeletes élő GPS! Amitől távol kell tartania magát az pedig a tudálékosság, okoskodás! Megteheti, akkor azon kell aggódnia, ezután mit fognak gondolni önről…

 

MÉRLEG (szept. 24-okt. 23.):Minél több szeretet és jóság sugárzik belőled, annál több áramlik rád vissza.” (Sigmund Freud 1856. május 6. — 1939. szeptember 23. osztrák neurológus és pszichiáter, a pszichoanalízis megalapítója.)

Lehetséges kiemelt vénuszi nap(ok): nem lepődtem meg, amikor az alapkoordinátora változó jegyben van, hozhatja a rossz formáját. A véleményét kérik a jelen helyzet kezelésében, azon nyomban ki is fejtheti a saját véleményét. Vagyis, hogy egyfolytában kommentál és véleménye van/lesz! Úgy véli, elérkezett az idejét annak, hogy lerántsa másokról a helytelen magatartásuk okozta – személyes - sérelmeit. Ekkor a szabados és könnyelmű világszemléletét is kiszúrja mindenkinél és mindenkiben. Az uralkodója „gyárilag” negatív fényszögben sem tesz igazán nagy kárt. Ha most azt szorgalmazza, hogy magából is minél több szeretet és jóságot sugározzon ki, annál több áramlik vissza… tömören, röviden és érthetően!

 

SKORPIÓ (okt. 24-nov. 22.):Egy halandó sem tud titkot tartani. Ha a szája néma, az ujjaival fecseg. Az árulás minden porcikájából szivárog.” (Sigmund Freud 1856. május 6. — 1939. szeptember 23. osztrák neurológus és pszichiáter, a pszichoanalízis megalapítója.)

Lehetséges kiemelt plútói nap(ok):ne szólj, szám nem fáj fejem!” Az ön jegye szemben a Bika jeggyel és így, ha nem beszél, akkor pedig elárulja a testbeszéde. Pontosabban a szeme állása. Azt fogja tapasztalni, ha a szemkontaktussal szabályozhatja a beszélgetés, visszatükrözi az önnel szembeálló, pl. lenézi, vagy kifejezi ezzel a saját hiteltelenségét. Csak még néhány dolog, miszerint egyesek „vasvillaszemekkel nézik”, vagy másoknak „felcsillan a szeme”, vagy „szikrázik a szeme” amikor meglátja önt. Mindent és mindenkit – szívfájdalom nélkül - a helyére tud tenni úgy, hogy meg sem kell szólalnia. Nem érdemes pánikba esnie, amikor valaki „megbabonázza a szemével”, inkább öröm, mint üröm. Ha valaki úgy néz, hogy „szinte felnyársalja a tekintetével” legyen az az ön dolga, hogy ennek tudatában, ill. ismeretében hogyan is kell per pillanatban kezelnie a saját, a másik és mások „testbeszédét”!

 

NYILAS (nov. 23-dec. 21):Százszázalékos igazság ugyanúgy nem létezik, mint százszázalékos alkohol.” (Sigmund Freud 1856. május 6. — 1939. szeptember 23. osztrák neurológus és pszichiáter, a pszichoanalízis megalapítója.)

Lehetséges kiemelt jupiteri nap(ok): saját magára fordítsa az energiáját. E hónapban nem jelent önnek problémát sem a kezdeményezés, sem az újítás, feltéve, ha nem vált ki vitát vagy kritikát. Juszt is, miért is ne, hogy vitázik és bírálatokat kap fentről is, lentről is. Senki és semmi sem tökéletes 100%-os, így – szerintem, magunk közt szólva – ha hallgat, az aranyat érő lesz/lehet! 60-80 %-ban közel jártam az élet-, és a „való-és az életszerűséghez”, akkor így mentálisan is helyrejöhet! Az elején írtam jó, ha a saját magára fordítsa az energiáját! Csakis így őrizheti meg az erőtartalékát! Ön, amúgy tudja – eljő az az idő is –, hogy megint ezerféleképpen lehet majd élni, cselekedni és gondolkodni. Csak ne legyen telhetetlen, így máris nyert!

 

BAK (dec. 22-jan. 20):A felnövő ember felhagy a játszással, látszólag lemond arról az örömtöbbletről, ami a játékból származik. De aki ismeri az ember lelki életét, az tudja, hogy talán semmi sem fogható ahhoz a nehézséghez, amit az örömről való lemondás jelent.” (Sigmund Freud 1856. május 6. — 1939. szeptember 23. osztrák neurológus és pszichiáter, a pszichoanalízis megalapítója.)

Lehetséges kiemelt szaturnuszi nap(ok): uralkodója jegyet váltott – a Vízöntőbe -, de visszatér a Bak jegybe. Tulajdonképpen minden dolog problémát jelent, ami váratlan helyzetben új szokások kialakítására készteti. Javában tart 2020. július 2-én tér vissza az ön jegyébe megint. Most fel kell tudni ismerni, hogy muszáj lesz kezdeményezni, muszáj lesz újítani, muszáj lesz júliusig „rákészülni” a jegyváltásra, amikor végleg elkezdi újabb 30 évre az útját más-más jegyben. Úgy e 2,5 hónapban is örökön-örökké remek építész, rendező és ez marad az új ciklusban is. Be kell látnia ez a két és fél hónap tettei, gondolatai annak szólnak, hogy mi következik és 2020. december 16-tól 2023. március 6-ig tart.

 

VÍZÖNTŐ (jan. 21-febr. 19.):Nyilvánvaló, hogy könnyebb és kellemesebb hátat fordítani egy adott gondolatmenetnek, mint ragaszkodni hozzá; könnyebb összekeverni dolgokat, mint megkülönböztetni őket, és különösen könnyű oly módon érvelni, hogy közben nem köt minket a logika.” (Sigmund Freud 1856. május 6. — 1939. szeptember 23. osztrák neurológus és pszichiáter, a pszichoanalízis megalapítója.)

Lehetséges kiemelt uránuszi nap(ok): gondolom, hogy jó ideje felismerte különböző kilátásait. Mióta az Uránusz a Bika jegyben stabilnak bizonyult, vagy annak vélt otthon melege tótágast, azaz fejtetőre állt. Most ennek az emésztése „zajlik” és életét a változások alakítják. Most is abban kell gondolkodnia, hogy alapjaiban ön készen áll az alkotó tevékenységre. Vagyis, hogy a hirtelen zavarokat az otthonban, nyugtalan családi viszonyok, váratlan vagyoni veszteségek közepette mások számára jó tanácsokat fog tud adni, ahogy önmagát is ki tudja rántani a tespedtségből is. E „keresztben állás” az ön jegye és a Bika jegy közt erős utalás arra, hogy magába roskadjon, annak kevés a valószínűsége-asztrológiailag mindenképp!

 

HALAK (febr. 20-márc. 20):Egy napon, ha majd visszanézünk, a küzdelem éveit látjuk a legszebbeknek.” (Sigmund Freud 1856. május 6. — 1939. szeptember 23. osztrák neurológus és pszichiáter, a pszichoanalízis megalapítója.)

Lehetséges kiemelt neptunuszi nap(ok): nehezen hiszi el, hogy bármilyen pillanatban kész kezdeményezni. Gond amiatt van, ha a jelen problémák és a megoldás között mély árkot képezett (halogatásai miatt, pl.), hogy nem lehet könnyű átugrani. Nem gond! - mondhatja, akkor átevez a túlsó partra. Ugyanakkor ehhez a pereputty jótékony befolyása is kell majd, hogy átlépje az adott-adandó problémáján. A privát szellemi adottságai felhasználásával saját építő gondolatokat is tud gyártani, mert egyesek akarva-akaratlanul is keresztezhetik a terveit. Nem beszélhet arról, hogy kifejezési nehézségei lennének, hogy zavaros lenne a kapcsolata a közelállókkal. E ciklusban tudja meg miképpen is állnak ki önért a szerettei, ahogy ön is önmagáért.

 

Arra a következtetésre jutottam, hogy: a havi jegyről-jegyre bontásban kiemelt időpontok kihalászása felesleges, mert idő és energiarablás! Okom van feltételezni, mert gyakorlatilag a szabad akarattal ellentétben áll, ha kiemelném a fontosnak tetsző-látszó napokat. Minden mindennel összefüggésben áll, így a szöveges tartalmában rejlik e havi horoszkóp ereje – ennyi!

Akik tudják a születési Nap jegyük mellett az ascendensük, vagy a Hold csillagjegyét, bátran vegyék bele az értékelés során.

Az írás Steiner Gergely szellemi tulajdonát képezi, amelynek részben vagy egészben való közlése, a forrás megjelölésével, kizárólag a szerző engedélyével történhet.

 

https://steinergergely.eoldal.hu/…/varom-szives-megkeres…

 

Az én felfogásom szerint az asztrológia nem jósda, nem szentírás, hanem következtetés! Tőlem megtudhatja a személyes GPS koordinátáit, e mentén haladva miként érdemes csinálni bármit is!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.