Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020 FEBRUÁR HÓNAP JEGYRŐL-JEGYRE

2020.01.20

2020. FEBRUÁR HÓNAP és JEGYRŐL-JEGYRE

(január 20-tól – február 19-ig )

A csillagjegyeknek az adott hónapban mindig van egy közös uralkodó bolygója. A Vízöntő havában ez mindig az Uránusz (és még a Szaturnusz is). Ha már uralkodó bolygókról is beszélünk, az Uránusz a Bika jegyben itt  levegő és föld-elemek egy kalap alatt.

Ennek tükrében jelen esetben mit mutat meg az asztrológia? Nehéz kérdés! Pontosan azért, mert minden jelzés vele kapcsolatban óvatosságra intő. Az Uránusznál sohasem lehet tudni, mi lesz a végső kimenetele pl. a nem eléggé pontosan fontolóra vett kockáztatásoknak. Az én-tudat sokszor hirtelen felborul, és szinte mindig a legváratlanabb pillanatokban. A Bika jegyben mundán értelemben a Második Házban – vénuszi szektorban – megkérdőjelezi az Uránusszal kapcsolatban a tartósságról, a biztonságról és a türelemről alkotott fogalmainkat. Egy szempillantás alatt egészen radikálisan megváltoztatja a kötődésről vallott elképzeléseinket. Vagyis, akinek a  planéta jelen időben a Második  Házban van, annak  egy életen át meg kell tanulnia az anyagi biztonság(a) mellett  más forrásokra is támaszkodni, nem csak a jól ismertre és a természetesen megszokottra. Házról-házra mindenki  más és más előre nem látható események közepébe fog csöppenni az Uránusz „jóvoltából”!  Eddigi ismereteink szerint az univerzum tartós. Ahogy haladunk előre az sem lepne meg, ha egyszer csak ebben  is lenne  valami váratlan, ami a földi létet/létünket elbizonytalanítja.

 Az Uránusz - bármelyik asztrológiai házban -  előre is sejtetni engedi, hogy olyan erőkkel van/lesz dolga/dolgunk, hogy a felszín alatt inogni fog  a talaj alattunk, miközben a felszínen csend, béke és nyugalom honol. Vallom, hogy nincsenek „jó” és „rossz” helyzetek: valamennyi helyzet egyszerűen alkalom valamire (valahogyan), amikor ennek-annak eljön az ideje. Tőlünk függ, hogy milyenné tesszük ezt-azt a helyzetet... Ilyen esetben a váratlanra kell, vagy érdemes felfigyelni, majd rögtön reagálni rá. Csak a példa kedvéért: a Skorpió ASC, Hold és Nap jegyű embernek  rugalmasnak kell lennie másokkal és a környezetével  szemben. Hagynia kell – nem kötelező, majd úgy is megtapasztalja -, hogy érvényre jussanak a szokatlan vagy excentrikus viselkedései is, amelyek eltérnek a normális fogalmától. Ugyan így a Bika csillagképben születettek  is – csak a pontosság kedvéért az ASC, a Hold és a Nap jegy esetében is – , szóról szóra magukra  vehetik mindezt, mert az I. Ház/VII. Ház tengely esete áll fenn náluk is.

Hogy mások esetében most hol az Uránusz?

Keressenek az elérhetőségeimen, készséggel állok rendelkezésükre.

A képen a következők lehetnek: rajz

Papp Norberttől illusztráció

Magyarország térképén - Sopron

N é. sz. 47° 41′ 06″, E k. h. 16° 34′ 59″

2020. január 20-án 15:42-tól – 2020. február 19-én 5:47-ig!

 

KOS (márc. 21-ápr. 20.):Semmi fáradalmat ne tarts haszontalannak!” (Jules Verne)

Lehetséges kiemelt marsikus nap(ok): a négy fal között érzi magát igazán erősnek. Ebből adódik, hogy odahaza tud kifakadni. E hónapban erőteljes utalás van arra, hogy védettségre van szüksége. Nem lesz papucshős, és ha úgy akarja, akkor fel is fortyanhat, de kinek mi köze hozzá? Nem fogja engedni, hogy házon belül bárki is vitassa a céljait. Igaz ide a fenti az idézet, hogy semmi fáradalmat ne tartson haszontalannak. Minden erejére szüksége van, ill. lesz ahhoz, hogy kiálljon önmagért még a családjával szemben is. Kellemetlen napok jönnek, mivel az alapvető házi teendőit elhanyagolja. Ebből adódóan feszültségeket kénytelen elviselni. Lakáskárok sem elképzelhetetlenek. Ha a planéta pozitív a képletében, az  együtt munkálkodást jelent a szeretteivel. Oda-vissza támogatást kap a hozzátartozók részéről. A sikeres felújítás, munkálkodás ideje elérkezett, hasznos átalakításokba kezdhet.

Kiemelt napok: 2020. január 23,27 . február 3,9,12,18.

BIKA (ápr. 21-máj. 20):A pénz minden rossz forrása, és a leghatalmasabb erő, amely a rossz szenvedélyek szakadékába sodorja az embert.” (Jules Verne)

Lehetséges kiemelt vénuszi nap(ok): ön azt szeretné, ha csodálnák! Ki nem állja, ha csak helyesnek tartják. Valójában fogalmam sincs - még asztrológiailag sem –, hogy milyen gombot nyomnak/nyomtak meg önben, hogy ez jár az agyában reggeltől-estig is akár. Bár az idézet a pénzről szól, de szólhatna úgyis, hogy a szépség minden rossz forrása. Egy ilyen helyzetben a helytelen felfogása szakadék felé sodorhatja. Akinek a képletében a Vénusz sérült – nem rossz planéta -, az most egy  iszonyatos makarenkói-pofont kap, amitől  kapásból kívülről tudni fogja még  a szorzótáblát is. Vagyis, hogy a lehetséges elhanyagolt és rendetlen külső, esetlegesen a nárcizmus jelen lesz a kiemelt napokon, akkor ébresztő! A buja ösztönök is megzavarhatják a családja, az otthona érzelmi békéjét. Jó esetben meg kell látszódnia annak – tudva-tudván innen is –, hogy a kiegyensúlyozott személyisége, a szeretetreméltósága,  ápolt külső megjelenése, érző lelkülete aranyat érő lesz/lehet...

Kiemelt napok: 2020. január 21,25,31. február 2,6,12,18.

IKREK (máj. 21-jún. 21):Felhők, esők, viharok, kedvtelenség - mi van még az ember életében? Ez a négy szó a teljes élet foglalata.” (Jules Verne)

Lehetséges kiemelt merkúri nap(ok): nem lesz olyan, ami ne érdekelné. Ön az összes rendelkezésére álló információforrást felhasználja, hogy képben legyen. Ezen nincs is min csodálkozni, hiszen a vérében van a kíváncsiság. Most viszont nem  hangokban utazik, hanem intuitív módon a gondolkodás jellemzi. Nem kívánom a kedvét szegni, de ebben bőven benne van/lesz a valóságtól való elrugaszkodás állapota is. Úgy gondolkodik, hogy ezzel  a megtévesztők mestereitől kritikátlanul elfogad vak állításokat, könnyen befolyásolják: lyukat is mesélhetnek a hasába. Figyelem, az sem kizárt, hogy esetleg valamiféle tetszés érdekében ön vetemedik arra, hogy megtévesszen embereket. No, ne mán’! Nem nehéz lekövetkeztetnie és belátnia, hogy a szétforgácsolt és hebrencs érdeklődése, egyoldalú szemléletmódja kiváló jelzés/jelentés arról, hogy ön rossz úton jár. A sűrű véleményeltérés a rokonokkal mentális zavarokra, vagy pedig dekoncentráltságra utalnak. Lassítson!

Kiemelt napok: 2020. január 24,26,30. február 2,9,13,18.

 

RÁK (jún. 22-júl. 22.):Nincs olyan megkeményedett szív, mely el ne szorulna olykor a visszajáró múlt látomásaitól. Bárhol is születtünk, nem maradhatunk érzéketlenek azon a helyen, ahol az anyai kéz ringatott. Lelkünk húrjai nem kophatnak el annyira, hogy ilyen emlékek érintésére legalább egy meg ne rezzenne.” (Jules Verne)

Lehetséges kiemelt hold nap(ok): végre, valahára szeretné jól érezni magát! Egészségesen, lelkiismeret furdalások nélkül és feszültségmentesen. A napi kötelezettségekből elege lehet, de  el sem tudja képzelni a semmit tevést, talán attól is kiakadna. Őszintén mondom, hogy nagyítóval keresem a csillagokból, hogy a panaszkodás ellenében – sajátját és a másokét is beleszámítva – hol lehet e hús-vér dzsungelben egy csendes és békés sziget, ahol csak percekre is, de  kikapcsolódhatna. Tudatom – jó esetben kiderül, amikor ki kell derülnie –, hogy egészséges és stressz oldó, ha egy-két órára  infantilis és gyerekes. Ha lelkileg nem érzi jól magát, akkor valóban képtelen bármit is megtenni. E hónapban időközönként  – nem munka, élvezet is tud lenni, mindentől és mindenkitől függetlenül – játszva is oda lehet figyelni a túlzott érzékenységére. A betegségnél is hallgasson a zsigereire, azok megmondják hol és mitől érzi jól magát!

Kiemelt napok: 2020. január 24,26,30. február 1,3,7,13,17.

 

OROSZLÁN (júl. 23-aug. 23.): Mindenkit, aki uralkodni akar másokon, el kéne törölni a föld színéről.” (Jules Verne)

Lehetséges kiemelt Nap nap(ok): uralkodója szemben áll önnel! Ugyanakkor annak az uralkodója – az Uránusz a Bika jegyben – derékba kapja az ön csillagjegyét. Nem kertelek, ön meglehetősen óvatlanul , akár valamiféle hatalom megszerzésére törekszik. Lehet ez úgy a partner-kapcsolatában, mint a nyilvánosság előtt. Azzal, hogy erőteljes diszharmonikus fényszögben áll és éppenséggel konfrontálódik, vagy arra kényszerítik, elkerülhetetlen lesz/lehet a társkapcsolaton belüli hatalmi harc. Nem véletlen a bevezető idézet, így meglehet, emberére akadhat, de csak nem vetemedik arra, hogy eltörölje önmagát a föld színéről? A keresztező állásokban bőven benne van/rejlik, hogy sokan máshol erősebb jelleműek, domináns egyéniségek. Önnek  nem kell uralkodásról vitát indítania, mert uralkodó, de jelen esetben nem másokon, hanem önmagán kell uralkodnia. Mundán értelemben a Bika jegyben az uránuszi quadrát (90°) horizont alól érkezik. Mindez a személyes, ill. bizalmas, belső családi ügyek fontosságára és jelentőségére hívja fel  becses figyelmét.

Kiemelt napok: 2020. január 23,25,30. február 2,7,12,16.

 

SZŰZ (aug. 24-szept. 23): „Aki kevéshez szokott, kevésre vágyik, s minél kevesebbre vágyik az ember, annál boldogabb.” (Jules Verne)

Lehetséges kiemelt merkúri nap(ok): érdekes lesz/lehet minden! A felvezető gondolatoknak hála, hogy vizuálisan meg lehet mutatni mi is lenne/lehet az, amin túl kell lépni. Hála a gyors felfogó képességének,  hamar otthon van/lesz minden területen. Ami gondot jelenthet, ha egyetlen dologra kell fókuszálnia. Kiválóan ért a szervezéshez, így jelen esetben ennek a problémának is kihúzhatja a méregfogát. „Sok kicsi sokra megy” - elvén működik jelen vízöntői életszakaszában. Úgy, hogy quinkunx (150°) nevelő aspektus rá fogja kényszeríteni, hogy az idegesítő kicsinyességét mellőzze. Erről tükröt tart ön elé úgy, hogy munkamániájáról valaki/valami lehámozza a halogató attitűdjeit. Jó, hogy sok remek ötlete lesz most is a munka gyorsítására, az egészsége jobbítására – saját és mások életére nézve is. Nem ülhet a babérjain,  máris vesse bele magát a következő zseniális ötletébe újra és újra.

Kiemelt napok: 2020. január 21,26,30. február 1,5,10,18.

 

MÉRLEG (szept. 24-okt. 23.):Csak akkor hiszek egy nő szerelmében, ha látom, hogy kétségbeesésében meghalt a tulajdon síromra borulva.” (Jules Verne)

Lehetséges kiemelt vénuszi nap(ok): mindent, vagy semmit! Rivalda fénybe fog kerülni, s nem mindegy, hogy az igyekezete kinek és hogyan marad meg az emlékezetében. Tulajdonképpen arról fog szólni a dolog, hogy gyakran kijelenti szívesen vállal felelősséget a tetteiért , hogy  megnyerően lépjen le az élet színpadáról. E ciklusban elérkezett ez a pillanat. Ne kérdezze, hogy kivel, mivel és hogyan kezdje. Köztudott – nem rossz dolog, jól is csinálja –, hogy  legszívesebben a legszebbik arcát adja, de ez most édeskevés lesz! Nem a levegőbe beszélek, amikor a vízöntői érában meg kell mutatkoznia  akarata építő tényezőinek,  hatalmas igyekezetének és a tekintély megszerzésére irányuló pozitív ténykedésének , és nem csak mindezek látszatának. Nincs mellébeszélés,  itt az idő, most vagy soha! Önmaga és mások is lássák, hogy fő  erőssége a  környezete szebbé tétele, vagy a békéről és a harmóniáról való közvetlen gondoskodás.

Kiemelt napok: 2020. január 20,24,29. február 3,9,11,16.

 

SKORPIÓ (okt. 24-nov. 22.):Amit pusztán pénzért csinál az ember, azt rosszul csinálja.” (Jules Verne)

Lehetséges kiemelt plútói nap(ok): az élvezethez sok mindennek össze kell állnia. A hangsúly azon van/lesz, pénzbe kerül-e, vagy vatikáni valutával fizetnek.  A saját szótáramban is hibádzik az élvezetről alkotott nézetem. Olyan ez, mint az a kérdés, mi a kisebbik rossz a földrengés vagy az éppen kitörni készülő vulkán? Ön ebben a ciklusban  kényszerítheti magát, hogy valaminek, vagy valakinek örüljön. Sajnos nem sok túl jó, vagy vidám dologról tudok innen (is) beszámolni, ezzel máris lefárasztottam. Jobb lenne, ha hallgatnék – gondolhatja. Ha nem mondok semmit, akkor kitör az anarchia. Kezdjük elölről : az élvezetről kell ebben a  szökőévben 29 napra olyan szavakat összedrótozni, amivel  az energia szintjét föld közelben tarthatom, de ugyanakkor szárnyaljon is, mint egy főnixmadár! De félre a tréfálással, a  régi játékos dolgokat kell felturbózni. Az élvezet szó alatt – korra és nemre való tekintet nélkül – e ciklusban, pl. a szexuális életben is meg kell találni a tömör élvezetet, vagyis  a másik úgy táncoljon, ahogy ön fütyül és gyönyör lesz gyönyörködni a gyönyörben.

Kiemelt napok: 2020. január 25,29. február 4,7,15,18.

 

NYILAS (nov. 23-dec. 21):Elmúlhatunk, de cselekedeteink nem tűnnek el nyomtalanul, örökké élnek az örökké tartó eredményekben és következményekben. Vándorok vagyunk, de lépteink nyomát nem fújja el a szél, semmi sem történhet, ami nem a múlt következése lenne, hiszen a jövő is csak a múlt folytatása.” (Jules Verne)

Lehetséges kiemelt jupiteri nap(ok): e ciklusban erőteljesebben fognak tükröződni a szűkebb mindennapi élet vonatkozásai pl. a testvérekkel, rokonokkal, szomszédokkal való érintkezés során. Az ön csillagjegye rokon értelmű a most „futó” Vízöntő jeggyel, okkal-joggal lehet ennek kapcsán feltételezni ebben minden és mindenki a helyére fog kerülni. A barátai és a szomszédok is csak jó esetben – örömmel veszik, hogy a bizakodást jól szavakba tudja önteni napról-napra. Valósággal lázba/tűzbe tudja hozni az embereket. Fontos lesz, hogy ezzel tudva-tudván megtesz mindent azért, hogy ideális módon terjessze a reményt a környezetében. Így azt is tudnia kell, nem árulhat zsákba macskát! Aki most önre hallgat, az sokat épülhet, jobb és helyesebb  belátásra juthat. Az se legyen gond, ha hallgatósága több annál, mint azt nem is gondolta volna. Viszont, hogy mihez képest, ahhoz  tudnia kell a következőket: amennyiben hanyag és hányaveti módon áll a reménykeltéshez, úgy fordulhat a kocka – a Jupiter és az Uránusz együtt – lezárják a sikert ön előtt. A kedvesnek tetsző-látszó emberek visszaélhetnek a szavaival, a jóságával, így balul is elsülhetnek a dolgok.

Kiemelt napok: 2020. január 22,29. február 2,7,10,18.

 

BAK (dec. 22-jan. 20):Nincs az a helyzet - akármilyen veszélyes legyen is - amellyel a rendszeretet, az állhatatosság, és a bátorság meg ne tudna birkózni.” (Jules Verne)

Lehetséges kiemelt szaturnuszi nap(ok): az a fránya Szaturnusz-Plútó adja meg az alaphangot! Itt-ott látva vagy  látatlanul néha úgy fogja érezni, hogy cserben hagyták. Sokszor nem tudja miért, míg nem rájön/rájöhet, ennek így kell(ett) történnie. Vagyis, hogy innentől számítva  egyes helyzetek, vagy egyes emberek eggyel kevesebb gondot jelenthetnek. Azonnal  más a leányzó fekvése, így aztán semmi ok a pánikra. (Pánikolhat, az viszont  már az  egyéni szociális probléma kategóriája! SG) Kijelenthetem, hogy e konfigurációban bőven benne van/ lesz napról-napra, hogy rendet vághat maga körül. „A mór megtette a kötelességét, a mór mehet”  szellemében egy-egy  láncszem kiesik a szorításból, így fellélegezhet. Kétségtelenül lesznek olyan napok, órák és percek, mikor érzése szerint, mintha kolostorba lenne zárva, de ez nem lehet veszélyes önre nézve. A meg- vagy a feladás a nyugalomra, és az erőgyűjtésre való törekvést fogja jelenteni. Sokszor felhozom, hogy mindenki életében a születésnapja előtti hónap  az új év előkészítő fázisa, és ez remete élettel járhat…

Kiemelt napok: 2020. január 21,25,28. február 4,9,13,19.

 

VÍZÖNTŐ (jan. 21-febr. 19.):A bolond! Úgy tett, mint minden hozzá hasonló játékos: a jelenben is érvényesnek tartotta azt, ami csak a múltra érvényes. Ahelyett, hogy azt mondta volna: "Szerencsém volt" - és ez igaz is, azt mondta: "Szerencsém van" - ez viszont már nem áll! És mégis mindazok, akik csak a szerencsére számítanak, így okoskodnak.” (Jules Verne)

Lehetséges kiemelt uránuszi nap(ok): boldog születésnapot! Az uralkodója 90°-ra áll a Bika jegyben így emberi léptékben azt jelenti, zavart kelt a mindennapok ritmusában. Egészen természetes, hogy a remete életnek vége, és a medvéhez hasonlóan kijön a barlangjából. Mindenki azt lesi, hogy melyik lábbal kelt föl. Nem egy napra, hanem egy egész hónapra! Olyan bolond lyukból, bolond szél fúj állapot ez. Annyira azonban mégsem lesz bolond, hogy elsőre olyan normális legyen, mint az önt leskelődők. A figyelme - komolyra fordítva a dolgok menetét - , a gondolkodása,  kiterjed az erőnlétére és az esztétikumára. Ébredés után a saját frissességét, a kezdeményező képességét is teszteli. Halovány lesz, de nem elhalt! Kitekint a tettek mezejére is, körbeszaglássza azt, majd  lassan, komótosan  elkezdi a szerencse-halászatot , ahogyan majd  az elkövetkezendő 12 hónapban is.  Ennyi!

Kiemelt napok: 2020. január 20,29. február 5,8,13,16.

 

HALAK (febr. 20-márc. 20):Elveszíthetjük azokat is, akiket szeretünk, és azokat is, akiket nem kedvelünk. Úgy érzem, törekednünk kell, hogy azok közé tartozhassunk, akiket szeretnek és sajnálnak, ha egyszer ránk kerül sor.” (Jules Verne)

Lehetséges kiemelt neptunuszi nap(ok): belső változásokon megy keresztül, ha ennek teljesen nem is lesz mindig a tudatában. Találkozása lesz/lehet az élet drámáival, pl. egy  (újra)születéssel és az elmúlással. Eddig is megtapasztalta az évek során – hol gyermekként, hol felnőttként – hogy ön mintha arra született volna, hogy válságos helyzetekben direkte villantson. Az persze fel sem tűnik, hogy mennyi tragikomédián esett át, kész csoda, hogy ebből-abból élve kikerült. Most sem kizárt, de van kellő tapasztalata, hogy tudattalanul is akár, hogyan kerülje el a veszélyeket. Az uralkodója szerint, megtörténhet: jókor, jó időben és jó helyen lesz/lehet! Erre nem lehet felkészülni, így megesik önnel az, hogy egy tette akár  szent dologgá lényegüljön át. Ez nem jósda, nem szentírás, hanem következtetés, olyan GPS-féle -, lehetséges, hogy  megkapja, ill. megkaphatja azt a nyílt elismerést, amelyről mindig is álmodott. Ne várjon eget-földet rengető szavakat és fényes kijelentéseket tőlem, csupán nemes egyszerűséggel törekedjen arra, hogy: a legjobb tudását vesse be – még a saját érdekében is!

Kiemelt napok: 2020. január 23,30. február 1,7,11,16.

 

 

Akik tudják a születési Nap jegyük mellett az ascendensük, vagy a Hold csillagjegyét, bátran vegyék bele az értékelés során.

Az írás Steiner Gergely szellemi tulajdonát képezi, amelynek részben vagy egészben való közlése, a forrás megjelölésével, kizárólag a szerző engedélyével történhet.

 

https://steinergergely.eoldal.hu/…/varom-szives-megkeres…

 

Az én felfogásom szerint az asztrológia nem jósda, nem szentírás, hanem következtetés! Tőlem megtudhatja a személyes GPS koordinátáit, e mentén haladva miként érdemes csinálni bármit is!

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Pécs

(radnai edit, 2020.01.20 22:15)

Mestermunka!

Re: Pécs

(S.G, 2020.01.21 06:44)

Megtisztelő és köszönöm!